Επισης οι NORTON φημιζονται για καλες . Στο ποιο κατω λινκ στο τελος τησ σελιδας εχει εναν οδηγο για
τα grit
http://www.emsplace.com/shaving/strops_hones.aspx
Πέτρα ακονίσματος.
- Slur
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
Παραδείγματος χάρη αυτή είναι μία Κινέζικη 12000 σε πάρα πολύ καλή τιμή και σχετικά μεγάλη.
Και γενικά αν ψάξεις στο ebay βρισκεις πολλές τιμές.
Τις 12000 τις σκεφτόμουν διότι βλέπω πολλοί τις προτείνουν στο straight razor place αλλά απειδή δεν έχω γνώσεις επί του θέματος αν νομίζεις ότι είναι παραείναι λεπτοί οι κόκκοι και δεν κάνει τότε έτσι θα είναι.
Στα 4000 - 8000 συμφωνείς;
Γενικά επειδή φαίνεται να το κατέχεις περισσότερο από όλους μας, πόσα grint θα πρότεινες ;
Και γενικά αν ψάξεις στο ebay βρισκεις πολλές τιμές.
Τις 12000 τις σκεφτόμουν διότι βλέπω πολλοί τις προτείνουν στο straight razor place αλλά απειδή δεν έχω γνώσεις επί του θέματος αν νομίζεις ότι είναι παραείναι λεπτοί οι κόκκοι και δεν κάνει τότε έτσι θα είναι.
Στα 4000 - 8000 συμφωνείς;
Γενικά επειδή φαίνεται να το κατέχεις περισσότερο από όλους μας, πόσα grint θα πρότεινες ;
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
- hero
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 249 times
Eγω νομιζω οτι 4000 - 8000 και καλο περασμα απο λουρι εισαι ενταξει τωρα εαν πας και 12000 δεν ειναι
κακο ομως ειναι πολλα τα χρηματα για πετρες . Εγω αντι για 12000 θα προτιμουσα μαι φυσικη αρκανσας η
μια coticul σαν αυτες που ειχαν παλια οι κουρεις , ομως με αυτες πρεπει να φιαχνεις μια λασπη πανω τους
με ενα μικρο κοματακι πετρας , δες εδω .
κακο ομως ειναι πολλα τα χρηματα για πετρες . Εγω αντι για 12000 θα προτιμουσα μαι φυσικη αρκανσας η
μια coticul σαν αυτες που ειχαν παλια οι κουρεις , ομως με αυτες πρεπει να φιαχνεις μια λασπη πανω τους
με ενα μικρο κοματακι πετρας , δες εδω .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
- hero
- Γυμνάσιο
- 14
Και αυτο για να ακονιζουν αυτοι που εχουν τα μοτασακο τις Gillet . ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ :boeller
Νίκος
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Παιδιά πάμε λίγο από την αρχή, για να καταλαβαίνει και ο κόσμος (που λένε και οι δημοσιογράφοι). :megagrin
Εγώ πίστευα ότι με μία coticule π.χ κίτρινη , που είναι από τις best seller των πετρών κάνεις δουλειά σου, ίσως όχι επαγγελματική αλλά μπορείς να δημιουργήσεις ένα shave ready ξυράφι. Αν αυτό δεν ισχύει πείτε λίγο όποιος δεν βαριέται, ένας αρχάριος ο οποίος έχει ένα ξυράφι και ένα λουρί, τι πέτρα(ες)πρέπει να αγοράσει ώστε να κάνει μια λάμα shave ready, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσει εξοπλισμό τροχείου.
Ευχαριστώ,
Εγώ πίστευα ότι με μία coticule π.χ κίτρινη , που είναι από τις best seller των πετρών κάνεις δουλειά σου, ίσως όχι επαγγελματική αλλά μπορείς να δημιουργήσεις ένα shave ready ξυράφι. Αν αυτό δεν ισχύει πείτε λίγο όποιος δεν βαριέται, ένας αρχάριος ο οποίος έχει ένα ξυράφι και ένα λουρί, τι πέτρα(ες)πρέπει να αγοράσει ώστε να κάνει μια λάμα shave ready, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσει εξοπλισμό τροχείου.
Ευχαριστώ,
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Επικοινωνία:
Ω ρε φίλε, μιλάμε για τον μ@λ@κ@ του μήνα.... :lachtothero έγραψε:Και αυτο για να ακονιζουν αυτοι που εχουν τα μοτασακο τις Gillet . ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ :boeller
(το μύνημα θα αυτοκαταστραφεί)
or
Grow A Beard
or
Grow A Beard
- hero
- Γυμνάσιο
- 14
Aποστολε , η πετρα σαν αυτη που ειχαν οι κουρεις την χρησιμοποιουσαν σε ηδη ετοιμα ξυραφια για συντηριση της ακμης , δεν αφηναν το ξυραφι να χασει την ακμη του και ετσι ηταν αρκετο το ακονισμα
με αυτην την πετρα η οποια ειναι παρα πολυ λεπτοκοκη .
Εμεις που θελουμε να ετοιμασουμε ενα μαχαιρι πρεπει να κανουμε ολη την διαδικασια και εαν δεν αφησουμε να χαλασει το ακονισμα θα χρειαζεται ολο και λιγοτερο χρονο και η λεπτη πετρα ισως ειναι αρκετη .
Παρε παρδειγμα τον χασαπη ακονιζει σε μασακι καθε φορα που κοβει κρεας ομως μια φορα στο τοσο
τα ακονιζει κανονικα , υπαρχουν τροχεια που περνουν τα μαχαιρια τους τα τροχιζουν και τα επιστρεφουν.
Η συντηριση τους ομως γινεται με το μασακι .
με αυτην την πετρα η οποια ειναι παρα πολυ λεπτοκοκη .
Εμεις που θελουμε να ετοιμασουμε ενα μαχαιρι πρεπει να κανουμε ολη την διαδικασια και εαν δεν αφησουμε να χαλασει το ακονισμα θα χρειαζεται ολο και λιγοτερο χρονο και η λεπτη πετρα ισως ειναι αρκετη .
Παρε παρδειγμα τον χασαπη ακονιζει σε μασακι καθε φορα που κοβει κρεας ομως μια φορα στο τοσο
τα ακονιζει κανονικα , υπαρχουν τροχεια που περνουν τα μαχαιρια τους τα τροχιζουν και τα επιστρεφουν.
Η συντηριση τους ομως γινεται με το μασακι .
Νίκος
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Επικοινωνία:
Άρα για την συντήρηση μία πέτρα φτάνει, σωστά?
or
Grow A Beard
or
Grow A Beard
- hero
- Γυμνάσιο
- 14
Ναι αρκει να ειναι στα συγουρα ετοιμο .
Βαλε το μαχαιρι παραληλα με το νυχι (πλακα δηλαδη και οχι με την κοψη ) πιεσε ελαφρα , εαν δεις
τον αιθερα του μαχαιριου να υποχωρει απο την πιεση σημαινει οτι το μαχαιρι εχει ψωμι και το τροχισμα
θα γινει ευκολα και με μια πετρα λεπτοκοκη . Εαν δεν υποχωρησει σημαινει οτι θελει ποιο δραστικο τροχισμα.
Ο κυριος που μου εδειξε τα περι τροχισματος μου ειχε πει οτι με μερικα μαχαιρια δεν αξιζει τον κοπο
να τα ανακατασκευασεις γιατι εχουν φθαρει αρκετα . Ετσι και αλλιως τιποτε σε αυτη την ζωη δεν ειναι
παντοτινο .
Για ενα ξυραφι που χρησημοποιηται 1-2 φορες την εβδομαδα καθε 6-12 μηνες χρειαζεται τροχισμα . Τις
υπολοιπες φορες καλο και σωστο δουλεμα στο λουρι .
Βαλε το μαχαιρι παραληλα με το νυχι (πλακα δηλαδη και οχι με την κοψη ) πιεσε ελαφρα , εαν δεις
τον αιθερα του μαχαιριου να υποχωρει απο την πιεση σημαινει οτι το μαχαιρι εχει ψωμι και το τροχισμα
θα γινει ευκολα και με μια πετρα λεπτοκοκη . Εαν δεν υποχωρησει σημαινει οτι θελει ποιο δραστικο τροχισμα.
Ο κυριος που μου εδειξε τα περι τροχισματος μου ειχε πει οτι με μερικα μαχαιρια δεν αξιζει τον κοπο
να τα ανακατασκευασεις γιατι εχουν φθαρει αρκετα . Ετσι και αλλιως τιποτε σε αυτη την ζωη δεν ειναι
παντοτινο .
Για ενα ξυραφι που χρησημοποιηται 1-2 φορες την εβδομαδα καθε 6-12 μηνες χρειαζεται τροχισμα . Τις
υπολοιπες φορες καλο και σωστο δουλεμα στο λουρι .
Νίκος
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Επικοινωνία:
Εξαιρετικό το τεστ, hero, το έκανα και υποχώρησε. Λογικό αφού είναι καινούριο.
or
Grow A Beard
or
Grow A Beard