Το ξύρισμα της ημέρας : Μάρτιος 2018

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
bill3377
Λύκειο
Λύκειο
10
Has thanked: 21906 times
Been thanked: 4048 times

Χαιρετώ την παρέα!
Σαπούνι: Nuavia verde (δείγμα)
Πινέλο: Χοίρου handmade
Μηχανή: ROCNEL cc SE (P) model
Ξυραφάκι: Wilkinson Sword
Aftershave: Mennen Skin Bracer
Το σαπούνι γνωστό και πολύ καλό. Το πινέλο μετά από 4-5 ξυρίσματα θέλει στρώσιμο ακόμη και συνεχίζει να χάνει 6-7 τρίχες σε κάθε ξύρισμα. Η μηχανή σε συνδυασμό με το Wilkinson μου κάθετε τέλεια. Απαλό απροβλημάτιστο ξύρισμα με πολύ καλό αποτέλεσμα βάθους. Τέλος το Mennen είναι έρωτας σε όλα, μυρωδιά, αίσθηση στο δέρμα, καταπραϋντικές ιδιότητες ... όλα τέλεια! Άντε να μας πάει τέλεια και ο Μήνας και η άνοιξη ολόκληρη! :)
Εικόνα
Βασίλης
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30254 times
Been thanked: 41459 times

Ωραίο σετάπ και πινέλο Βασίλη! :text-bravo:

Τρίτη μέρα χρήσης του Φάιν. Δεν μου χρειάζεται άλλη για να σχηματίσω άποψη.
Με δυο λέξεις: σαπούνι εργάτης. Χωρίς να προσφέρει κάποια συγκίνηση εντούτοις δεν έχει κανένα ψεγάδι διαθέτοντας όλα όσα πρέπει να έχει ένα καλό σαπούνι ξυρίσματος.

Εύκολο και καλό λάδερ με κρύο, χλιαρό, ζεστό νερό τόσο σκληρό όσο και μαλακό. Μυρωδιές για όλα τα γούστα κυρίως δε, αφήνει το δικό μου δέρμα σφιχτό και ελαστικό. Δεν το κάνουν όλα τα σαπούνια αυτό, τα περισσότερα μου αφήνουν μια αίσθηση τρυφερού (tender) δέρματος.
Διαφορετικό αλλά στην ίδια κατηγορία με το Tabac, επιμένω στην αρχική μου εντύπωση πως τα σαπούνια Fine θα θεωρούνται κάποτε κλασσικά.
Κάνουν την δουλειά τους άψογα και αθόρυβα.

Εικόνα

Το λοιπό σετάπ αποτελείται απο την Rockwell 6stainless στην 'ρύθμιση' 4 με λεπίδα Schick σε 4η ή 5η χρήση της. Δεν πήρα μεγάλο βάθος κοπής σήμερα, λόγω κούρασης της λεπίδας ή μήπως έπρεπε να ανεβάσω τη ρύθμιση της μηχανής; Ίσως πάλι το σαπούνι να γλιστράει τόσο που να μην πιάνει η λεπίδα;!

Το καινούριο χοιρινό Zenith στρώθηκε συμφώνως προς τας επιταγάς του Mantic59 (δηλαδή του Ιταλού γερομπαρμπέρη Franco Bompieri βλ. στο 0.39) έβγαλε καταπληκτικό αφρό στο μπολ, φευ δεν πιάνει την αίσθηση του καλού ασβού.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
merambelo
Δημοτικό
Δημοτικό
9
Has thanked: 1443 times
Been thanked: 1426 times

καλημερα gents

ο χειρισμος που κανω στη μηχανη γινεται ολο και καλυτερος και τα ξυρισματα του τελευταίου διμήνου απολαυστικότατα

σήμερα λοιπον αποφάσισα να βαλω στη παντα τις κλασσικες μου λεπίδες (Astra & Rapira Platinum Lux) και όπλισα το εργαλείο με Gilette 7 o clock SS. Tις λεπίδες αυτές τις ειχα λίγο στην απομονωση γιατι μου δίνανε μια αιθηση οτι κοβουν πιο πολυ από οσο θελω. Βρηκα όμως το πρωι στο συρταρι μία σκορπια κι ειπα να δω τη συμπεριφορά της τωρα που το χερι μου δουλευει αναλαφρα.

Muhle R89 + ikon Special Edition handle
Vulfix Sandalwood cream
Floyd asl
Geo F Trumper Spanish Leather EdC

δυο χέρια χρειάστηκαν, αγγίζοντας όχι κρατώντας τη μηχανή και το πρόσωπό μου έγινε γυαλί. Το εντυπωσιακό ήταν ότι καθαρίστηκαν στο Π+Φ τα σημεία που παραδοσιακά με προβλημάτιζαν και με κανουν πάντα να επιμενω με τριτα χερια και μερεμετια.

το δεσιμο του σαπουνιού με το Φλόϊντ άψογο όπως και του Φλόϊντ με την κολώνια

λοιπόν

παρ' ότι Αντρέας, δεν είμαι αυριανιστής... ανυπομονώ όμως την αυριανή για να ξαναδοκιμάσω τη λεπίδα...

μέχρι τότε, υγιαίνετε!
per ardua ad astra
Άβαταρ μέλους
Dr.Takero
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 6905 times
Been thanked: 7555 times

[mention]merambelo[/mention] Άψογο λογοπαίγνιο!!!
Let the music play
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 18550 times
Been thanked: 15729 times

[mention]Vavous[/mention] χωράει ακριβώς στο Grundal ? Θα μου αδειάσει ένα σύντομα και λέω να μην το αφήσω άδειο ... :D
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
Rossobianco
Νήπιο
Νήπιο
7
Has thanked: 1169 times
Been thanked: 1446 times

Καλησπέρα σε όλους! Νωρίτερα σήμερα:

- Pre-shave Myrsol Emulsion.
- Κρέμα ξυρίσματος Τριαντάφυλλο της TOBS. Εξαιρετική σε αφρισμό, προστασία και γλίστρημα. Το άρωμά της απαλό και διακριτικό, δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλα τριαντάφυλλα.
- Πινέλο Simpsons Berkeley no46 με τρίχα Best.
- EJ 89LBL, φορτωμένη με Treet Dura-Sharp. Φοβερές λεπίδες για μένα, μου κάθισαν πολύ καλά. [Όσο για την πακιστανική προέλευση που ίσως δημιουργεί επιφυλάξεις σε κάποιους, αναφέρω ότι κουρεύομαι σε πακιστανικό κομμωτήριο της γειτονιάς μου τον τελευταίο χρόνο και μπορώ να πω ότι έχουν κανόνες υγιεινής ανώτερους πολλών ελληναράδων συναδέλφων τους... δεν είναι τυχαία η παράδοση που έχουν αυτές οι χώρες στο ''barbering''].
- After shave 444 gel, σε συνδυασμό με Μενούνος Τριαντάφυλλο 60άρα. Ανοιξιάτικο setup!

Εικόνα
ΙΑΣΟΝΑΣ
Η κουλτούρα είναι σαν τη μαρμελάδα· όσο λιγότερη έχεις, τόσο περισσότερο την απλώνεις.
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31150 times
Been thanked: 32639 times

Οχι Ακη, δεν έρχεραι στα ίσια, υπολείπεται αρκετά. Προφανώς ο Αντρέας το πέρασε από τρίφτη. ;)
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30254 times
Been thanked: 41459 times

Nein Akis. Ο σάπων πέρασε από την ψιλή του τρίφτη και μετά πατικώθηκε στο δοχείο.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
NavalArchitect

Vigshaving dual comb head, iKon Bulldog handle, Wilkinson (vintage, #1)
Omega No. 83
Mitchell's Wool Fat
Aqua Velva
Noxzema
Action Plus moisturiser

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
vsmirnios
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
9
Has thanked: 6226 times
Been thanked: 5389 times

Εικόνα
Καλησπέρα στην παρέα και καλό μήνα σε όλους, η αποψινή ιεροτελεστία περιλαμβάνει.
Ps all natural soap.
Ss Dr. Harris Windsor.
Sb boar.
Sr German 4/8.
Asb Kores.
Καλό βράδυ και καλό σαββατοκύριακο σε όλους κύριοι.
Ordo ab chao
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”