Σελίδα 2 από 3
Re: Σκληρότητα νερού
Δημοσιεύτηκε: 25 Μάι 2011, 23:18
από Δορυφέρων
Σχετικα προσφατα το εκανα.
Προχθες ολως τυχαιως βρεθηκα σε αλλο σπιτι περιξ του κεντρου,το τεστ ηταν σε φακελο μαζι με το νεο πλυντηριο.
Εβγαλα φωτο,παλι το ιδιο εδειξε.
Re: Σκληρότητα νερού
Δημοσιεύτηκε: 19 Οκτ 2011, 09:23
από Δορυφέρων
Stefanos έγραψε:H "σκληροτητα" αναφερεται στην περιεκτικοτητα σε αλατα κυριως. Οταν μιλαω για ποιοτητα νερου, αναφερομαι στη γενικοτερη συνθεση του (εστω συμπεριλαμβανομενων και των αλατων, αλλα οχι μονο)!!!
Πως μπορει καποιος να αποφανθει
"επι τω ξυριστικοτερον" για την ποιοτητα του νερου της Αθηνας;
Ποιο συστατικο ειναι αυτο που λειπει απο το νερο εδω που αποτρεπει την δημιουργια/διατηρηση καλου αφρου;
Re: Σκληρότητα νερού
Δημοσιεύτηκε: 19 Οκτ 2011, 09:39
από Stefanos
Δεν ειναι υποχρεωτικο να "λειπει" ενα συστατικο.. Η διαφορα σε περιεκτικοτητα μπορει να εχει επιδραση..
Re: Σκληρότητα νερού
Δημοσιεύτηκε: 19 Οκτ 2011, 09:45
από Δορυφέρων
Ποιο νερο μπορουμε να πουμε πως ειναι "το καλυτερο" για ξυρισμα;
Το αποσταγμενο;
Το εμφιαλωμενο;
Re: Σκληρότητα νερού
Δημοσιεύτηκε: 19 Οκτ 2011, 09:55
από Slur
Στην πράξη ο παράγων «νερό» δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο στις συγκρίσεις και κριτικές ξυριστικών σαπουνιών/κρεμών. Αυτό διότι κάθε ένας από εμάς δοκιμάζει όλα αυτά τα προϊόντα στο σπίτι του με το ίδιο πάντα νερό. Άρα είναι σταθερός παράγοντας και δε μεταβάλλεται. Γιατί λοιπόν η μία κρέμα να καταφέρνει να κάνει καλό αφρό στο σπίτι μου, ενώ η άλλη να μην καταφέρνει; Γιατί η μία είναι καλύτερη από την άλλη.
Και βέβαια αν κάποιος θέλει να το συνεχίσει ώστε να μην μπορεί να γίνει καμία σύγκριση με τη δικαιολογία του παράγοντα «νερό», θα μπορούσε να πει ότι αν πήγαινες να κάνεις τη σύγκριση σε άλλο μέρος με άλλη ποιότητα νερού μπορεί τα αποτελέσματα να ήταν αντίστροφα. Δηλαδή η κρέμα που στο σπίτι σου ήταν κατώτερη από μία άλλη, σε άλλο μέρος γίνεται ανώτερη από μία άλλη.
Ναι μπορεί κάποιος να το επικαλεστεί. Αλλά αξία έχει αν ισχύει κάτι, όχι αν κάποιος το επικαλείται. Πιστεύω ότι δεν ισχύει.
Re: Σκληρότητα νερού
Δημοσιεύτηκε: 19 Οκτ 2011, 10:03
από Stefanos
Ξερω το παραδειγμα της συμπεριφορας ολων των Calani (με την οποια στην Ελλαδα δεν μπορεσα ποτε να κανω τοσο πυκνη και σταθερη κρεμα οπως εδω), της Sienna, του Palmolive, της Omega, του Proraso στο Μοναχο, στη Θεσσαλονικη, και στη Ροδο! Με δεδομενο οτι οι αλλοι παραμετεροι ηταν οι ιδιες (πινελο, ποσοτητα, θερμοκρασια) το μονο που αλλαζε ηταν το νερο... Το μονο που εδειχνε σχετικα ανεπηρεαστο ηταν το σαπουνι με σανδαλοξυλο της Taylor of Old Bond Street... Οποτε τι θα μπορουσε να επηρεαζει την αποδοση? Η περιεκτικοτητα του αερα σε διαφορα σωματιδια (sic)? Οι επιμερους μηχανικες ιδιοτητες δεν χανονταν, αλλα το αποτελεσμα ηταν (και οπτικα) παντα διαφορετικο ...
Re: Σκληρότητα νερού
Δημοσιεύτηκε: 19 Οκτ 2011, 10:11
από Slur
Stefanos έγραψε:Ξερω το παραδειγμα της συμπεριφορας ολων των Calani (με την οποια στην Ελλαδα δεν μπορεσα ποτε να κανω τοσο πυκνη και σταθερη κρεμα οπως εδω)
Ωχχχ, αυτό δεν μου το είχες πει. Και ήταν στα σχέδια για τις επόμενες αγορές μου τα Calani.
Re: Σκληρότητα νερού
Δημοσιεύτηκε: 19 Οκτ 2011, 10:43
από Δορυφέρων
Εαν το νερο επαιζε τοοοοοοοοσο μεγαλο ρολο οσο ακουμε τοτε σε περιοχες νησιως τις Ελλαδος οπως και σε αλλα κρατη με πληθυσμο μεγαλυτερο της Ελλαδος απλα πολλα προϊοντα θα ειχαν πιασει πατο
Δηλαδη οι Ελληνες θα εκαναν με την ταδε κρεμα φουλ ποοτικο αφρο και οι Γερμανοι τιποτα;
Στην Ελλαδα θα ειχαμε πωλησεις και στην Γερμανια μηδανικες επειδη θα ακουγονταν κακες κριτικες;
Η εταιρια της εν λογω κρεμας να εριχνε ολο το φταξιμο στο νερο;
Re: Σκληρότητα νερού
Δημοσιεύτηκε: 19 Οκτ 2011, 11:20
από Δημήτρης
Slur έγραψε:Και ήταν στα σχέδια για τις επόμενες αγορές μου τα Calani.
Βλεπω να βγαζεις αγγελια για ανταλλαγη, σαπουνι με μισο κιλο φακες! :beah2
Re: Σκληρότητα νερού
Δημοσιεύτηκε: 19 Οκτ 2011, 11:31
από Slur
Η αλήθεια είναι πως και με φακές θα αντάλλαζα τα προϊόντα που έχω βάλει στο ανταλλακτήριο. Πιάνουν χώρο και οι φακές είναι πιο χρήσιμες!