Το εχω ξαναπει στο φορουμ. Οι γουρουνες ειναι παρεξηγημενες διοτι στην αρχη ειναι λιγο "αποκρουστικες" λογω της σκληρης τριχας και αυτο αποθαρρυνει πολλους με αποτελεσμα να τις παρατανε.
Ομως αν μια γουρουνα την δουλεψεις για μερικους μηνες σε ανταμειβει, καθως οι τριχες μαλακωνουν και τις νοιωθεις σαφως πιο απαλες στο προσωπο. Και δεν μιλαω για οποιαδηποτε γουρουνα αλλα ΚΥΡΙΩΣ για τις OMEGA και τις SEMOGUE οι οποιες θεωρουνται TOP μαρκες.
Be patient και θα ανταμειφθείτε :megagrin
Οmega 48 Pro
- Aris
- Λύκειο
- 15
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 49 times
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Ok Αρη σημερα παραγγειλα και γω ενα ,και ενα σαπουνι της ωμεγκα,γιατι λυπαμαι να τριβω το silvertip στα σκληρα σαπουνια,ασε που οι περισοτερες κρεμες εχουν σιληκονη και δεν κανει ο ασβος.Φαινεται βαρβατο πινελο.
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Και γιατι δεν πηρες το Proraso με €2,80 απο το Hondos? Ακριβως 1:1 το ιδιο σαπουνι ειναι αφου τα software της Ωmega τα κανει η Proraso.. Τα πινελα ασβου δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα με σαπουνια! Απλα θελουν λιγη περισσοτερη δουλεια! Δεν χαλανε!... Λιστα με τις κρεμες που βρισκεις σχετικα ευκολα ή ευκολα στην Ελλαδα και που εχουν σιλικονη εχω βαλει εδω. Εαν ανακαλυψεις καποια που δεν ειναι στη λιστα αλλα θες να μαθεις γιαυτην, απλα πες το! Οι Williams που δεν αναφερω καθολου εχουν και αυτες σιλικονη.

- Aris
- Λύκειο
- 15
Stavro περιμενουμε εντυπωσεις μολις οργωσεις το σαπουνι σου με το "εργαλειο"....με το μαλακο ομως διοτι το OMEGA ειναι μαλακο σαπουνι
My Ammo
- BABIS
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 211 times
Σχετικά με τη σιλικόνη .
Χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική αποτυπωτικά υλικά σιλικόνης (βινυλοπολυσιλοξάνες) για κατασκευή προσθετικών εργασιών (γέφυρες , στεφάνες , οδοντοστοιχίες) εδώ και δεκαετίες. Επίσης όλες οι βελόνες ενέσεων πλέον είναι εμποτισμένες με σιλικόνη , έτσι ώστε κατά την έμπαρση στο δέρμα , λίπος , μύς , αγγεία να προκαλούν μικρότερο τραύμα και μικρότερο πόνο , προσφέροντας πραγματικά πολύ καλύτερη αποδοχή από τους ασθενείς και πολύ λιγότερο/μικρότερο πόνο.
Δεν έχει πέσει στην αντιληψή μου τίποτε περί τοξικότητας.
Οι αλλεργίες , είναι άλλη υπόθεση , αλλά αλλεργιογόνο μπορεί να είναι οποιοδήποτε υλικό σε κάποιους , δεν σημαίνει κάτι αυτό.
Προσωπικά μέχρι στιγμής για τη σιλικόνη δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Τώρα για χρωστικές , συντηριτικά κτλ είναι άλλο θέμα ...
Χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική αποτυπωτικά υλικά σιλικόνης (βινυλοπολυσιλοξάνες) για κατασκευή προσθετικών εργασιών (γέφυρες , στεφάνες , οδοντοστοιχίες) εδώ και δεκαετίες. Επίσης όλες οι βελόνες ενέσεων πλέον είναι εμποτισμένες με σιλικόνη , έτσι ώστε κατά την έμπαρση στο δέρμα , λίπος , μύς , αγγεία να προκαλούν μικρότερο τραύμα και μικρότερο πόνο , προσφέροντας πραγματικά πολύ καλύτερη αποδοχή από τους ασθενείς και πολύ λιγότερο/μικρότερο πόνο.
Δεν έχει πέσει στην αντιληψή μου τίποτε περί τοξικότητας.
Οι αλλεργίες , είναι άλλη υπόθεση , αλλά αλλεργιογόνο μπορεί να είναι οποιοδήποτε υλικό σε κάποιους , δεν σημαίνει κάτι αυτό.
Προσωπικά μέχρι στιγμής για τη σιλικόνη δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Τώρα για χρωστικές , συντηριτικά κτλ είναι άλλο θέμα ...
Στεφανε στο badger blade διαβασα οτι διαφερει η ομεγκα με τη προρασο στη λανολινη,αλλα σημερα που παρελαβα διαπιστωσα οτι ειναι ακριβως το ιδιο γιατι εχω ηδη προρασο.Ασε που εχω ξεσκονισει το φορουμ και οτι λες ακλουθω οπισω σου,γιαυτο πηρα τη γουρουνα για τις κρεμες με dimethicone,σημερα βεβαια το παρακανα πηρα κρεμες, speick(εχει τελικα και στο Ηραλειο),florena ,body shop maca root,nivea ,omega,asb weleda,asb apvita,και τη γουρουνα 48 της omega.Αν με παρει χαμπαρι η γυναικα μου θα παω και για ραμματα στη κεφαλη.Παω τωρα για ξυρισμα.
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Μπαμπη οι σιλικονη (ή σιλικονελαιο αν θες) στις κρεμες ξυρισματος χρησιμοποιειται για να αυξησει την ικανοτητα να γλυστραει η λεπιδα πανω στο δερμα. Αυτο πετυχαινεται κυριως με το βουλωμα των πορων και τη δημιουργια μιας πολυ λειας επιφανειας. Δεν διαλυονται στο νερο. Στον αντιποδα, επικαθονται και καλυπτουν τις τριχες του πινελου. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να "μπουκωνει" και να μην παιρνει την ποσοτητα νερου που μπορουσε να παρει παλαιοτερα, ενω εχει αντικτυπο στην γενικοτερη αποδοση του πινελου, αλλα και την αισθηση του στο δερμα.
Γιαυτο λεμε: Μακρια απο κρεμες με σιλικονη! Επειδη ομως υπαρχουν αρκετες που παρα τη σιλικονη ειναι γενικα καλες, προτεινουμε τη χρηση γουρουνας! Φανταζεσαι να εχεις ενα πινελο 200€ και να σε χαλασει απο τη σιλικονη? Οι βελονες του πατριου μου παντωςε δεν ειναι με σιλικονη.. Αντ αυτου βαζει μια ουσια με γευση Trident δυοσμο σε ενα βαμβακακι (τοπικο αναισθητικο ειναι, απλα περιεγραψα τη γευση του!), κανει ενα μικρο μασσαζ στο σημειο που ειναι να γινει η ενεση και μετα απο 20 δευτερολεπτα μπραφ και δεν καταλαβαινεις τπτ.. Ουτε σιλικονες, ουτε μιλικονες.
Σταυρο απο οσες εχεις αναφερει μονο η Florena και η Nivea εχουν σιλικονη. Η κρεμα του body shop ειναι μεν καλη (εχω παρει δειγματα), αλλα προσωπικα δε με κολλαει το αρωμα της!
Γιαυτο λεμε: Μακρια απο κρεμες με σιλικονη! Επειδη ομως υπαρχουν αρκετες που παρα τη σιλικονη ειναι γενικα καλες, προτεινουμε τη χρηση γουρουνας! Φανταζεσαι να εχεις ενα πινελο 200€ και να σε χαλασει απο τη σιλικονη? Οι βελονες του πατριου μου παντωςε δεν ειναι με σιλικονη.. Αντ αυτου βαζει μια ουσια με γευση Trident δυοσμο σε ενα βαμβακακι (τοπικο αναισθητικο ειναι, απλα περιεγραψα τη γευση του!), κανει ενα μικρο μασσαζ στο σημειο που ειναι να γινει η ενεση και μετα απο 20 δευτερολεπτα μπραφ και δεν καταλαβαινεις τπτ.. Ουτε σιλικονες, ουτε μιλικονες.
Σταυρο απο οσες εχεις αναφερει μονο η Florena και η Nivea εχουν σιλικονη. Η κρεμα του body shop ειναι μεν καλη (εχω παρει δειγματα), αλλα προσωπικα δε με κολλαει το αρωμα της!

Αρη την ξεσκισα την γουρουνα δεν εφτιαξα απλα μαρεγκα αλλα πατισερι, μιλαμε για κορυφαιο πινελο και αυτη η σληροτητα που αναφερεις εδρασε σαν μασαζ, η κρεμα που δημιουργησα μετην omega εγινε περιπου σε ενα λεπτο και την εκοβες σχεδον με μαχαιρι.Το μονο μιον ειναι η φοβερη γουρουνοβρωμα που βγαζει και ας την εβαλα και με fairy τριανταφυλλο για μιση ωρα,αυτο βεβαια θα εξαλειφθει με τη χρηση,τελος πιστευω οτι ειναι για τα 10,23 ειναι τελεια αγορα.Αυτο που αναφερεις Στεφανε σαν γευση δυοσμου ειναι η ευγενολη, τοπικο αναισθητικο οδοντιατρων και χρηση στα ειδη ξυρισματος.
- BABIS
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 211 times
Αναφέρεσαι σε βελόνες για χορήγηση ινσουλίνης;Stefanos έγραψε:Οι βελονες του πατριου μου παντωςε δεν ειναι με σιλικονη.. Αντ αυτου βαζει μια ουσια με γευση Trident δυοσμο σε ενα βαμβακακι (τοπικο αναισθητικο ειναι, απλα περιεγραψα τη γευση του!), κανει ενα μικρο μασσαζ στο σημειο που ειναι να γινει η ενεση και μετα απο 20 δευτερολεπτα μπραφ και δεν καταλαβαινεις τπτ.. Ουτε σιλικονες, ουτε μιλικονες.
Γενικά σήμερα όλες οι βελόνες είναι εμποτισμένες με σιλικόνη.
Στα πινέλα φυσικής τρίχας , μπορεί να κάνει ζημιά η σιλικόνη , δεν το γνωρίζω.
Δεν χρησιμοποιώ φυσικής τρίχας προσωπικά.
Σε μελέτες για ... οδοντόβουρτσες που έχω διαβάσει (λόγω δουλειάς) η φυσική τρίχα στις οδοντόβουρτσες
έχει αποκλειστεί εδώ και δεκαετίες , γιατί συγκρατεί μικρόβια , δεν αποστειρώνεται , δεν είναι δυνατόν να ομαλοποιηθούν τα άκρα και πληγώνει τα ούλα και πολλά άλλα .
(Με όλα αυτά υπόψιν , ίσως έχω επηρεαστεί και χρησιμοποιώ πινέλο με συνθετική τρίχα. Φθηνό , αθάνατο και κάνει άριστα τη δουλειά του).
- Aris
- Λύκειο
- 15
Τα ελεγα εγω Σταυρο!!!
Χαιρομαι που σου αρεσε η αγορα :griechenland
Χαιρομαι που σου αρεσε η αγορα :griechenland
My Ammo