Παντελεήμων,
Καλώς ήλθες στο φόρουμ.
Για πράγματα μέσω mail order, ο μοναδικός πραγματικός vendor αποκλειστικά για το χόμπυ μας, το παραδοσιακό ξύρισμα στην Ελλάδα είναι ο Γιώργος στο WellShaved.gr Άψογος επαγγελματίας, κάνε του ένα τηλέφωνο και θα σε βοηθήσει με ό,τι θες, φυσικά στέλνει εντός και εκτός Ελλάδος.
Για τα υπόλοιπα, ρώτα, διάβασε, κι εμείς δίπλα σου. Θα υπάρξουν (απ'ό,τι γνωρίζω προκαταρκτικά) και κάποια PIF* για νέα αρχάρια μέλη με δυσκολία πρόσβασης σε μεγάλη αγορά ή πόλη, όπως λ.χ. εσύ, οπότε stay tuned.
*PIF: "Pay It Forward, ή στα Ελληνικά "Δωρεά".
ξύρισμα για πρώτη φορά
-
- Νήπιο
- 8
- Has thanked: 229 times
- Been thanked: 504 times
Θα ήθελα να εκφράσω κάποιες απορίες που είναι η εξής
Τι διαφορά έχει πινέλο από πίνελο;
Τι ωφέλεια έχει το πίνελο;
Τι νόημα έχει το σαπούνι;
Έχω μπερδευτεί με όλα
Τι διαφορά έχει πινέλο από πίνελο;
Τι ωφέλεια έχει το πίνελο;
Τι νόημα έχει το σαπούνι;
Έχω μπερδευτεί με όλα
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12133 times
Παντελη, ξεκινα το διαβασμα, ολα αυτα ειναι γραμμενα και επεξηγημενα στα διαφορα θεματα και ενοτητες του φορουμ μας 

- Tony
- Εξειδίκευση
- 11
- Has thanked: 23190 times
- Been thanked: 13866 times
Καλώς Όρισες Παντελεήμων στο forum μας,όμορφο όνομα(μεγαλοπρεπές)για την εποχή μας,
σου εύχομαι καλή συνέχεια,και με όμορφα ξυρίσματα.!
Για τις απορίες σου,που φυσικά θα έχεις,μπορείς να διαβάσεις αρχικά εδώ,φτιάξε ρόφημα και΄...
Όπως είπαν και όλα τα παιδιά,εμείς εδώ είμαστε,σε ότι χρειαστείς,πες αν θές και λίγα λόγια πχ:
Όταν λές με το απλό ξύρισμα,τι εννοείς;
Μέχρι τώρα με τι έχεις δοκιμάσει να ξυριστείς; και πως είναι τα γένια σου;
Δηλαδή έχεις χνούδι; ή την εξέλιξή του; => τρίχα; πυκνά-αραιά;
* Άσε το πορτοφολάκι,αφού έχεις το μεράκι...
* Ότι και αν θέλεις Παλικάρι μου,στείλε μου ένα πμ.
Για τις απορίες σου,που φυσικά θα έχεις,μπορείς να διαβάσεις αρχικά εδώ,φτιάξε ρόφημα και΄...

Όπως είπαν και όλα τα παιδιά,εμείς εδώ είμαστε,σε ότι χρειαστείς,πες αν θές και λίγα λόγια πχ:
* Άσε το πορτοφολάκι,αφού έχεις το μεράκι...

Αντώνης
Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29532 times
- Been thanked: 29740 times
Εγώ να παρακαλέσω να γίνουν οι ερωτήσεις για τα επιμέρους θέματα στις κατάλληλες ενότητες. Όπως πολύ σωστά είπε και ο Ηρακλής, τα περισσότερα έχουν αναλυθεί ήδη.
-
- Νήπιο
- 8
Θα διαβάσω την παραπομπή σας. Δεν έχω γένια αισθητά μόνο χνούδι άλλα ο δίδυμος μου αδερφός έχει βγάλει είδη και δεν μου αρέσουν και δεν θέλω να τα αφήσω σαν τον αδερφό μου έτσι πως του βγαίνουν και σιγά-σιγά προετοιμάζομαι να μάθω να αποκτήσω χρήματα κ.λTony έγραψε:Καλώς Όρισες Παντελεήμων στο forum μας,όμορφο όνομα(μεγαλοπρεπές)για την εποχή μας,
* Άσε το πορτοφολάκι,αφού έχεις το μεράκι...![]()
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Παντελεήμων καλώς ήλθες, σου εύχομαι καλή διαμονή στη παρέα μας.
Added in 4 hours 15 minutes 50 seconds:
Το πακέτο οδοιπόρος δυστυχώς αγνοείται, αν και θα προσπαθήσουμε να το βρούμε.
Διάβασε εδώ περί τίνος πρόκειται: Οδοιπόρος.
Τώρα, τα πινέλα διαφέρουν ως προς τη τρίχα: ασβού, γουρουνιού, αλόγου και συνθετικά.
Τα καλά πινέλα ασβού θεωρούνται τα πιο απαλά και η τιμή τους μπορεί να φτάσει >€300. Κοίτα π.χ. τα πινέλα Simpsons.
Τα πινέλα γουρουνιού (χοίρου), είναι πιο σκληρά αλλά κάνουν πολύ καλή δουλειά. Κοίτα π.χ. τα πινέλα της Omega.
Τα αλόγου είναι ιδιαίτερη κατηγορία και δεν χρήζουν ιδιαίτερης σημασίας (για την ώρα).
Τα συνθετικά έχουν βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και έχουν κάποια πρακτικά πλεονεκτήματα. Κοίτα ας πούμε το L'Occitane Plisson πινέλο.
Τώρα για τα σαπούνια: με το πινέλο, φορτώνεις σαπούνι και μετά το απλώνεις πάνω στο πρόσωπο σου. Υπάρχουν σκληρά σαπούνια (π.χ. DR Harris), μαλακά σαπούνια (π.χ. Cella) και διάφορα μεταξύ των δυο. Εδώ θα καταλήξεις κάπου μετά από κάποιες δοκιμές.
Οι μηχανές διαφέρουν ως προς την επιθετικότητα τους. Δηλαδή υπάρχει πολύ επιθετική μηχανή που μπορεί μεν να θέλει προσοχή, αλλά ξυρίζει αβίαστα. Οι απαλές μηχανές είναι πιο εύκολες στο χειρισμό αλλά μπορεί να ζοριστούν με πολλά και σκληρά γένια.
Αυτά για την ώρα. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις λίγο στο φόρουμ και να γράφεις εδώ ότι ερωτήσεις έχεις.
Added in 4 hours 15 minutes 50 seconds:
Το πακέτο οδοιπόρος δυστυχώς αγνοείται, αν και θα προσπαθήσουμε να το βρούμε.
Διάβασε εδώ περί τίνος πρόκειται: Οδοιπόρος.
Τώρα, τα πινέλα διαφέρουν ως προς τη τρίχα: ασβού, γουρουνιού, αλόγου και συνθετικά.
Τα καλά πινέλα ασβού θεωρούνται τα πιο απαλά και η τιμή τους μπορεί να φτάσει >€300. Κοίτα π.χ. τα πινέλα Simpsons.
Τα πινέλα γουρουνιού (χοίρου), είναι πιο σκληρά αλλά κάνουν πολύ καλή δουλειά. Κοίτα π.χ. τα πινέλα της Omega.
Τα αλόγου είναι ιδιαίτερη κατηγορία και δεν χρήζουν ιδιαίτερης σημασίας (για την ώρα).
Τα συνθετικά έχουν βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και έχουν κάποια πρακτικά πλεονεκτήματα. Κοίτα ας πούμε το L'Occitane Plisson πινέλο.
Τώρα για τα σαπούνια: με το πινέλο, φορτώνεις σαπούνι και μετά το απλώνεις πάνω στο πρόσωπο σου. Υπάρχουν σκληρά σαπούνια (π.χ. DR Harris), μαλακά σαπούνια (π.χ. Cella) και διάφορα μεταξύ των δυο. Εδώ θα καταλήξεις κάπου μετά από κάποιες δοκιμές.
Οι μηχανές διαφέρουν ως προς την επιθετικότητα τους. Δηλαδή υπάρχει πολύ επιθετική μηχανή που μπορεί μεν να θέλει προσοχή, αλλά ξυρίζει αβίαστα. Οι απαλές μηχανές είναι πιο εύκολες στο χειρισμό αλλά μπορεί να ζοριστούν με πολλά και σκληρά γένια.
Αυτά για την ώρα. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις λίγο στο φόρουμ και να γράφεις εδώ ότι ερωτήσεις έχεις.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
-
- Νήπιο
- 8
Κύριε Δημήτρη σας ευχαριστώ για της απαντήσεις κάπως με βοήθησαν όσον αφορά στο οδοιπόρος που λέει το εξής Δεν είστε εξουσιοδοτημένοι να αναγνώσετε αυτήν τη Δ. Συζήτηση.
Αυτό που θά ήθελα να ρωτήσω είναι για ένα κάλο ξύρισμα τι είδος πινέλο χρειαζόμαστε;
το σαπούνι το βάζεις με το πινέλο πριν ξύρισμα και μετά την κρεμά; αν ναι τι θα γίνει αν δεν βάλεις σαπούνι;
Ποιο θα μου προτείνατε για εμένα;
Αυτό που θά ήθελα να ρωτήσω είναι για ένα κάλο ξύρισμα τι είδος πινέλο χρειαζόμαστε;
το σαπούνι το βάζεις με το πινέλο πριν ξύρισμα και μετά την κρεμά; αν ναι τι θα γίνει αν δεν βάλεις σαπούνι;
Ποιο θα μου προτείνατε για εμένα;
- blade2668
- Νήπιο
- 8
- Has thanked: 6041 times
- Been thanked: 1604 times
Παντελεήμων στο you tube υπάρχουν video που εξηγούν τη διαδικασία του ξυρίσματος, με πινέλο και κρέμα ή σαπούνι.
Κώστας
-
- Νήπιο
- 8
- Has thanked: 360 times
- Been thanked: 221 times
δες κι αυτό