Έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά ξέρεις (μην προσπαθώντας να δικαιολογηθώ) δεν ξέρω πως το θεώρησα τελείως διαδικαστικό και ότι χρησιμεύει να κάνει την παραγωγή αφρού και το ξύρισμα τελικά πιο εύκολο. Το είδα και στο διαδίκτυο κάποιον που έβραζε νερό με ένα μεγάλο μπρίκι και μόλις κόχλαζε το νερό το άδειασε αμέσως μέσα στο δοχείο που είχε το πινέλο. Ξέρεις κάτι μοιάζει με το βάδισμα που κάνουμε. Τίποτα πιο διαδικαστικό και ανακλαστικό που όμως πρέπει που και που να κοιτάς τπου πατάς γιατί... Τέλος πάντων ήταν και ακρινούτσικο αλλά να το δοκιμάσω ακόμα κανα δυο φορές (που δεν νομίζω ότι θα αλλάξει τίποτα).
Στο φόρουμ είμαι περίπου ένα μήνα και αυτό συνέβει σήμερα.
"Κάψιμο" πινέλου
- mitsos
- Λύκειο

- 9
- Has thanked: 4011 times
- Been thanked: 6280 times
"Aut viam inveniam aut faciam "
- dimitris
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Μήτσο μη μασάς, όλοι κάνουμε λάθη στο ξεκίνημα.
Μου φαίνεται το κόλπο με το βραστο νερό το κάνει ο τρελός Αυστριακός.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- akis_peiraias
- Εξειδίκευση

- 10
- Has thanked: 18551 times
- Been thanked: 15729 times
O shave tank ?
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
- Nomad
- Γυμνάσιο

- 10
- Has thanked: 6648 times
- Been thanked: 3263 times
Ίσως φταίει οτι είναι το πρώτο σου πινέλο μετά από πάρα πολύ καιρό αν θυμάμαι καλά. Είχες ένα παλιό αν δε κάνω λάθος. Οπότε μπορεί να μη φταίει το κάψιμο. Μπορεί να είχες συνηθίσει αλλιώς με το παλιό σου πινέλο και να χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής με το καινούργιο σου. Να βρείς τα κουμπιά του. Μην απογοητεύεσαι ακόμα. Δώστου αρκετές ευκαιρίες πριν βγάλεις συμπέρασμα.
Νίκος
- mitsos
- Λύκειο

- 9
Τι εννοείς?akis_peiraias έγραψε:O shave tank ?
Added in 3 minutes 46 seconds:
Συνονόματε δεν μασάω καθόλου τουλάχιστον σε τέτοιου επιπέδου αναποδιές. Και σίγουρα λάθη δεν κάνει μόνο ο πεθαμένος χαχαχαχαχαdimitris έγραψε:Μήτσο μη μασάς, όλοι κάνουμε λάθη στο ξεκίνημα.
Δεν θυμάμαι για το βιντεάκι που λες αλλά έβραζε νερό σε ένα μεγάλο μπρίκι και μόλις κόχλαζε κατευθείαν στο δοχείο με το πινέλο!
Added in 4 minutes 52 seconds:
Nomad έγραψε:Ίσως φταίει οτι είναι το πρώτο σου πινέλο μετά από πάρα πολύ καιρό αν θυμάμαι καλά. Είχες ένα παλιό αν δε κάνω λάθος. Οπότε μπορεί να μη φταίει το κάψιμο. Μπορεί να είχες συνηθίσει αλλιώς με το παλιό σου πινέλο και να χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής με το καινούργιο σου. Να βρείς τα κουμπιά του. Μην απογοητεύεσαι ακόμα. Δώστου αρκετές ευκαιρίες πριν βγάλεις συμπέρασμα.
Νικόλα πολύ καλά θυμάσαι. Είχα ένα gillette μόλις απολύθηκα από το στρατό που είχε αρχίσει να χάνει τρίχες και είχε μείνει το μισό. Και σε αυτό ελπίζω να μην φταίει το κάψιμο αλλά η αλλιώτικη συνήθεια. Αυτό θα φανεί στα επόμενα 6-7 ξυρίσματα. θα χρησιμοποιήσω διαφορετικές κρέμες και σαπούνια και θα δώ. Αλλά και καμένο να είναι ο Μητσάρας να είναι καλά χαχχαχαχα.
Θα πάρω άλλο αφού συμβουλευτώ το φόρουμ. Έχω ευαίσθητη επιδερμίδα και είπα με τον ασβό να κάνω αφρό πάνω στο πρόσωπο με κρέμα. Είδομεν...
- akis_peiraias
- Εξειδίκευση

- 10
- Has thanked: 18551 times
- Been thanked: 15729 times
Μήτσο ο shave tank είναι κανάλι στο YouTube και είναι Αυστριακός και νόμιζα μήπως λέει αυτόν ο Δημήτρης αλλά δεν απάντησε και δεν ξέρω να σου πω.
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
- mitsos
- Λύκειο

- 9
Από όποιον και να είναι δεν έχει νόημα πλέον. Δεν έπρεπε να γίνει και προσοχή στο εξής.
- dimitris
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Εννοούσα αυτόν:
Αν και από ότι βλέπω, κάνει μπεν μαρί το μπωλ μαζί με το πινέλο!
Μήτσο μην μασάς, υπάρχουν και χειρότερα!
Αν και από ότι βλέπω, κάνει μπεν μαρί το μπωλ μαζί με το πινέλο!
Μήτσο μην μασάς, υπάρχουν και χειρότερα!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
- mitsos
- Λύκειο

- 9
Πάλι καλά που δεν έβαλε το κεφάλι του ολόκληρο σε καμιά λεκάνη με ζεματιστό νερό! χαχχαχα
- Nomad
- Γυμνάσιο

- 10
- Has thanked: 6648 times
- Been thanked: 3263 times
Κατα τη γνώμη μου, ο αφρισμός κατευθείαν στο πρόσωπο, είναι πιο δύσκολος απ'οτι σε μπολάκι. Εγώ θυμάμαι οτι στην αρχή μου, με ένα Pure Badger, έκανα κάτι αστείους αφρούς και τους έκανα και σε μπολ. Mε το καιρό βελτιώθηκα.mitsos έγραψε: Θα πάρω άλλο αφού συμβουλευτώ το φόρουμ. Έχω ευαίσθητη επιδερμίδα και είπα με τον ασβό να κάνω αφρό πάνω στο πρόσωπο με κρέμα. Είδομεν...
Πάντως αφού έχεις ευαίσθητο δέρμα, προτείνω να παρατήσεις τον αφρισμό στο πρόσωπο, ο οποίος καταπονεί το δέρμα οδηγώντας σε ερεθισμούς και να κάνεις αφρό σε μπολ. Τεράστια η διαφορά. Η μέρα με τη νύχτα. Οταν το έκανα κι εγώ μια εποχή, ερεθιζόταν το δέρμα και νόμιζα οτι μου έφταιγαν άλλα.
Επίσης, μην ασχολείσαι με καυτό και ζεστό νερό. Το νερό σου να κυμαίνεται από χλιαρό προς κρύο. Ιδιαίτερα ανάμεσα στα περάσματα, προτείνω να βρέχεις το πρόσωπο με αρκετά κρύο νερό, όπως κάνουμε στο τέλος του ξυρίσματος. Νομίζω οτι πρέπει να σταματήσει ο μύθος (κατα τη γνώμη μου πάντα) του πολύ ζεστού νερού όπως και το υπερπλύσιμο της επιδερμίδας με αυτό, πριν το ξύρισμα για προετοιμασία. Ειδικά σε ευαίσθητα δέρματα μόνο ζημιά κάνει.
Ένα τελευταίο που θέλω να τονίσω. Πριν το άπλωμα του αφρού, που επίσης προτείνω να γίνεται μόνο με κινήσεις βαψίματος, το δέρμα πρέπει να έχει νερό. Όσο γίνεται περισσότερο. Και όσο γίνεται να είναι λιγότερος ο χρόνος που απλώνουμε τον αφρό στο πρόσωπο, ωστέ να μη στεγνώνει το νερό που είναι απο κάτω. Κάνοντας αυτά τα λίγα πράγματα, το ξύρισμα γίνεται πολύ πιο άνετο και αποτελεσματικό, χωρίς ερεθισμούς.
Σε λάθος νήμα τα γράφω αυτά, αλλά τώρα άδραξα την ευκαιρία! Θα τα μεταφέρω όπως είναι και σε πιο σχετικό νήμα.
Νίκος