Kαλημέρα !
Plisson
Panacrema Labdano
EJ 89
Polsilver
Korres II
DHI edp
Το ξύρισμα της ημέρας: Ιούνιος 2016
-
Ηλίας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 5740 times
- Been thanked: 5633 times
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- nik16v
- Λύκειο

- 12
- Has thanked: 8866 times
- Been thanked: 3947 times
Ηλία το σαπούνι που είναι εις διπλούν discontinued χρησιμοποιείς;
Εδώ κάποιοι ξεκίνησαν τη σφυγμομέτρηση της αγοράς!
Πλάκα, πλάκα φαντάζεστε σε καμιά 10αριά χρόνια να εξιστορούμε την μετάβαση της Panacremma στις Premium μάρκες. Πως άλλοι έλεγαν ιστορίες από το '40 από την Κορέα κλπ.

Εδώ κάποιοι ξεκίνησαν τη σφυγμομέτρηση της αγοράς!
Πλάκα, πλάκα φαντάζεστε σε καμιά 10αριά χρόνια να εξιστορούμε την μετάβαση της Panacremma στις Premium μάρκες. Πως άλλοι έλεγαν ιστορίες από το '40 από την Κορέα κλπ.
-
Link.2
- Νήπιο

- 9
- Has thanked: 1043 times
- Been thanked: 1411 times
aris22 έγραψε:Καλημέρα
Merkur Progress
Polsilver (1)
Semogue 1438
MDC unscended
Fine Fresh Vetiver
Πολύ καλό ξύρισμα αν και όπως το έχω πει επανειλημμένως το Face lathering δεν με ενθουσιάζει ούτε το ευχαριστιέμαι όπως το Bowl lathering. Ελα μου όπως που κάποια πινέλα θέλουν το το face τους....Οπότε από καιρού εις καιρόν δεν τους χαλάω το χατήρι .
Χαίρε Άρη,
Το semogue 1438 είναι πάρα πολύ κοντά σε ένα από τα πιο κλασσικά και εύχρηστα πινέλλα για face: το 620.
( 620 - 1438 = "το'να - τ'άλλο" )
-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17338 times
Υγεια εις ολους.-
-frankenrazor
-personna plat
-omega48
-cella sc/ss
-malizia uomo vetyver asl
-proraso white asb
-Απολαψη ασουμε!-
απλα,πολυ απλα.και γ@μω τα ξερισματα!
*εχρησιμοποιηθει γλυκερινη,σαπουνι γλυκερινης και μποντι λοσιον να ουμε.
-frankenrazor
-personna plat
-omega48
-cella sc/ss
-malizia uomo vetyver asl
-proraso white asb
-Απολαψη ασουμε!-
απλα,πολυ απλα.και γ@μω τα ξερισματα!
*εχρησιμοποιηθει γλυκερινη,σαπουνι γλυκερινης και μποντι λοσιον να ουμε.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
NavalArchitect
Rocnel & Lord
Vie-Long 12705
C&E Nomad sc vintage
Mennen Skin Bracer
Πρώτο ξύρισμα με το Rocnel. Κανει θόρυβο αλλά το Futur κάνει περισσότερο (ή feedback, όπως θέλετε πείτε το).
Η γωνία είναι εμφανώς διαφορετική, το μεγάλο συνολικά βάρος λειτουργεί περισσότερο αρνητικά παρά θετικά.
Το ξύρισμα που δίνει είναι κατ'ελαχιστον καλό, η εγκατάσταση της λεπίδας και το κόψιμο των κομματιών που περισσεύουν αριστερά -δεξιά μετά την εγκατάσταση γίνονται εύκολα. Η μισή λεπίδα κάθεται γερά στη θέση της και ξεπλενεται άνετα κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος. Το μέγεθος συνολικά είναι πρακτικό.
Vie-Long 12705
C&E Nomad sc vintage
Mennen Skin Bracer
Πρώτο ξύρισμα με το Rocnel. Κανει θόρυβο αλλά το Futur κάνει περισσότερο (ή feedback, όπως θέλετε πείτε το).
Η γωνία είναι εμφανώς διαφορετική, το μεγάλο συνολικά βάρος λειτουργεί περισσότερο αρνητικά παρά θετικά.
Το ξύρισμα που δίνει είναι κατ'ελαχιστον καλό, η εγκατάσταση της λεπίδας και το κόψιμο των κομματιών που περισσεύουν αριστερά -δεξιά μετά την εγκατάσταση γίνονται εύκολα. Η μισή λεπίδα κάθεται γερά στη θέση της και ξεπλενεται άνετα κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος. Το μέγεθος συνολικά είναι πρακτικό.
- foxtrot
- Συντονιστής

- 10
- Has thanked: 31880 times
- Been thanked: 33539 times
Ωmega.20102
MWF
Gillette.NEW.shortcomb
Gillette.silver.blue
Fine.American.blend asl
Παρέλαβα χτες την Gillette new και σήμερα ανέλαβε να ξυρίσει γένια 2 ημερών. Και ξύρισε κάτι παραπάνω από άψογα.
Την έψαχνα γιά αγορά, εδώ και μήνες (όχι από αμερική λόγω μεταφορικών), την βρήκα τελικά Αγγλία από το etsy σε παρα πολύ καλή κατάσταση και μετά το σημερινό ξύρισμα αξίζει να πάει γιά επιμετάλωση (επιχρύσωση θα έλεγα ?), μιά και το αξίζουν τα χρόνια της αλλά και η απόδοσή της.
Ο λόγος που την έψαχνα ήταν (εκτός του ότι είναι αντίκα) το δέσιμο του base plate με το top plate, που αποδεικνύεται στην πράξη ιδιαίτερα στιβαρό και ασφαλές. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγει η λεπίδα από την μία ή την άλλη πλευρά στο φόρτωμα.
Είχα κάποιες επιφυλάξεις γιά το μικρό της βάρος (53 gr), αλλά μετά το σημερινό ξύρισμα μου έφυγαν.
Βέβαια δεν μπήκα στον πειρασμό να βάλω πίεση. Αλλώστε η ίδια η μηχανή δεν σε προδιαθέτει γιά κάτι τέτοιο, μιά και το βάρος είναι στην κεφαλή (31 gr). Το ζύγισμά της είναι τέλειο στο χέρι. Το blade exposure είναι ικανό, το blade gap μικρό σχετικά.
Χρησιμοποιώντας αυτή την μηχανή το μόνο που έχω να πω, είναι πως πριν 80 και κάτι χρόνια, κατασκεύαζαν πιό σωστές μηχανές απ'ότι σήμερα.
Γιάννης
- dimitris
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Οι New είναι εξαιρετικές μηχανές, από τις πιο γλυκές. Μου φαίνεται ότι ακόμα και ο Μαρίνος τις εκτιμά πολύ, και αυτό σημαίνει πολλά.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
-
Link.2
- Νήπιο

- 9
- Has thanked: 1043 times
- Been thanked: 1411 times
Άψογη Γιάννη, άψογη! Όλα όσα γράφεις, μπορώ να τα επιβεβαιώσω απο εμπειρία...
Αν μπορώ να προσφέρω τη γνώμη μου, κάνε την σε νίκελ πρώτα για να δείς αν θα "κρατήσει"(=καλύψει χωρίς κόκκινες σκιές του μπρούτζου από κάτω) σωστά στο μπακλαβαδωτό (knurling) της λαβής, και αν όχι, προχώρησε (έτσι και αλλιώς το πολύτιμο μέταλλο πρέπει να μπει πάνω στο νίκελ, αν ο μάστορας κάνει σωστή δουλειά) σε ρόδιο: επιπλατίνωση δηλαδή.
Ο λόγος: η επιχρύσωση (ακόμα και αν βάλει βερνίκι πάνω ο μάστορας που θα το ζητήσεις) φθείρεται πολύ πιο εύκολα και ειδικά αν σκοπεύεις να τη χρησιμοποιείς τακτικά. Το κόστος για το πολύτιμο μέταλλο είναι περίπου διπλάσιο.
Νίκελ και ρόδιο είναι τα πιο σταθερά μακράν.
Αν μπορώ να προσφέρω τη γνώμη μου, κάνε την σε νίκελ πρώτα για να δείς αν θα "κρατήσει"(=καλύψει χωρίς κόκκινες σκιές του μπρούτζου από κάτω) σωστά στο μπακλαβαδωτό (knurling) της λαβής, και αν όχι, προχώρησε (έτσι και αλλιώς το πολύτιμο μέταλλο πρέπει να μπει πάνω στο νίκελ, αν ο μάστορας κάνει σωστή δουλειά) σε ρόδιο: επιπλατίνωση δηλαδή.
Ο λόγος: η επιχρύσωση (ακόμα και αν βάλει βερνίκι πάνω ο μάστορας που θα το ζητήσεις) φθείρεται πολύ πιο εύκολα και ειδικά αν σκοπεύεις να τη χρησιμοποιείς τακτικά. Το κόστος για το πολύτιμο μέταλλο είναι περίπου διπλάσιο.
Νίκελ και ρόδιο είναι τα πιο σταθερά μακράν.
-
paratairosexthros
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 3384 times
- Been thanked: 5292 times
Stirling 26mm
LaToja stick
EJ 89
Rapira swedish #2
Floid Blue
Πούδρας το ανάγνωσμα..
LaToja stick
EJ 89
Rapira swedish #2
Floid Blue
Πούδρας το ανάγνωσμα..
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
- Antonis
- Διαχειριστής

- 14
- Has thanked: 30080 times
- Been thanked: 30483 times
Καλησπέρα!
- Savion Ziegenmilch-Rasierseife
- Semogue 820
- Gillette Super Adjustable @9
- Bic Chrome Platinum [3]
- 444
- Μενούνος Λεμόνι EDC
Δοκιμή vegan σαπουνιού μετά από 3,5 χρόνια (αν θυμάμαι καλά). Το σαπούνι μου το έδωσε για δοκιμή ο Βαγγέλης (Kristallhair) και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα, καθώς είναι εξαιρετικός κύριος.
Το σημερινό ξύρισμα ήταν μια μεγάλη αποτυχία, χρόνια είχα να κάνω τόσο κακό ξύρισμα. Και γνωρίζω φυσικά τι έφταιξε. Δεν είμαι φίλος με τα vegan σαπούνια, είναι υποδεέστερα κατ' εμέ και μου το επιβεβαίωσε η σημερινή δοκιμή. Κακός αφρός, ανυπαρξία γλυστρίματος και προστασίας και από ενυδάτωση πολύ κάτω του μετρίου. Κατακόπηκα, ήμουν φουλ για χασάπικο αλλά δεν φταιν οι υπόλοιποι να δουν το θέαμα. Με την εφαρμογή δε της κολώνιας, έγινε το έλα να δεις!
Κρίμα πάντως, γιατί είχα προσδοκίες από την αρχική εικόνα που είχα. Θα δωθεί για δοκιμές και στα άλλα μέλη για να μας που εντυπώσεις.
- Savion Ziegenmilch-Rasierseife
- Semogue 820
- Gillette Super Adjustable @9
- Bic Chrome Platinum [3]
- 444
- Μενούνος Λεμόνι EDC
Δοκιμή vegan σαπουνιού μετά από 3,5 χρόνια (αν θυμάμαι καλά). Το σαπούνι μου το έδωσε για δοκιμή ο Βαγγέλης (Kristallhair) και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα, καθώς είναι εξαιρετικός κύριος.
Το σημερινό ξύρισμα ήταν μια μεγάλη αποτυχία, χρόνια είχα να κάνω τόσο κακό ξύρισμα. Και γνωρίζω φυσικά τι έφταιξε. Δεν είμαι φίλος με τα vegan σαπούνια, είναι υποδεέστερα κατ' εμέ και μου το επιβεβαίωσε η σημερινή δοκιμή. Κακός αφρός, ανυπαρξία γλυστρίματος και προστασίας και από ενυδάτωση πολύ κάτω του μετρίου. Κατακόπηκα, ήμουν φουλ για χασάπικο αλλά δεν φταιν οι υπόλοιποι να δουν το θέαμα. Με την εφαρμογή δε της κολώνιας, έγινε το έλα να δεις!
Κρίμα πάντως, γιατί είχα προσδοκίες από την αρχική εικόνα που είχα. Θα δωθεί για δοκιμές και στα άλλα μέλη για να μας που εντυπώσεις.