Πόσοι classic shavers υπάρχουν στην Ελλάδα;
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Στην πιατσα λενε τον διαδρομο προσγειωσης και απογειωσης "αεροδριαδρομο"! Σημαινει οτι επειδη στην πιατσα το λενε, ειναι και ορθο!?

- Aris
- Λύκειο
- 15
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 49 times
Παραιτουμαι....αλλωστε εισαι ο δασκαλος :megagrin
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
- Δημήτρης
- Εξειδίκευση
- 15
- Has thanked: 156 times
- Been thanked: 181 times
Το έχω ζήσει αυτό! Άντε να εξηγήσεις ότι ο αεροδιάδρομος είναι νοητός και στον αέρα!Stefanos έγραψε:Στην πιατσα λενε τον διαδρομο προσγειωσης και απογειωσης "αεροδριαδρομο"! Σημαινει οτι επειδη στην πιατσα το λενε, ειναι και ορθο!?

- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Επικοινωνία:
Δημητρη, το αργοτερο τοτε επαψα να ασχολουμαι με τους διαφορους δημοσιογραφικους χαχανουληδες...

- Aris
- Λύκειο
- 15
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 49 times
Παρακαλω αλλαξτε τον τιτλο σε Real wet shavers ή classic shavers ή κατι τετοιο
ευχαριστω
ευχαριστω
My Ammo
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Επικοινωνία:
Η αλλαγη στον τιτλο εγινε

- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Η κυριολεκτική ερμηνεία του wet shaving είναι υγρό ξύρισμα, ασχέτως των μέσων που χρησιμοποιούνται. Στις ξένες γλώσσες όμως, οι κυριολεκτικές ερμηνείες δεν έχουν αξία. Αξία έχει τι εννοούν αυτοί που την μιλάνε δή Αμερικάνοι και άγγλοι. Αυτοί στην πλειοψηφία τους εννοούν το παραδοσιακό και όχι κλασσικό ξύρισμα, έχοντας αφαιρέσει το traditional πριν από το wet.
Στα Ελληνικά κατά την γνώμη μου η σωστή λέξη είναι παραδοσιακό ξύρισμα.
Στην Ελλάδα οι χρήστες ηλεκτρική μηχανής είναι ελάχιστοι, περίπου 10% ενώ υπάρχει και ένα 10% γενειοφόρων. Από το υπόλοιπο 80% το 70% ξυρίζεται με μοντέρνο τρόπο και μόνο ένα 10% με παραδοσιακό. Από αυτό το 10% όμως θα πρέπει αφαιρέσουμε αυτούς που δεν το κάνουν ως Hobby – ενασχόληση αλλά γιατί έχουν μάθει (παππούδες, μεγάλοι σε ηλικία κ.λπ. συνήθως με ένα set up παραδοσιακό μεν από supermarket).
Στα Ελληνικά κατά την γνώμη μου η σωστή λέξη είναι παραδοσιακό ξύρισμα.
Στην Ελλάδα οι χρήστες ηλεκτρική μηχανής είναι ελάχιστοι, περίπου 10% ενώ υπάρχει και ένα 10% γενειοφόρων. Από το υπόλοιπο 80% το 70% ξυρίζεται με μοντέρνο τρόπο και μόνο ένα 10% με παραδοσιακό. Από αυτό το 10% όμως θα πρέπει αφαιρέσουμε αυτούς που δεν το κάνουν ως Hobby – ενασχόληση αλλά γιατί έχουν μάθει (παππούδες, μεγάλοι σε ηλικία κ.λπ. συνήθως με ένα set up παραδοσιακό μεν από supermarket).
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
- Αλέξουρος
- Δημοτικό
- 14
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
Κρίνοντας από το μικρό δείγμα του περιβάλλοντός μου, θα έλεγα ότι το 10% ξυρίζεται με ξυριστική μηχανή και οι υπόλοιποι με νερό και διάφορα είδη ξυραφιών (κυρίως συστήματος και μίας χρήσης).
Νέους και μεσήλικες δεν έχω ακούσει ποτέ να ξυρίζονται παραδοσιακά (DE, straight), πριν μπω στο φόρουμ. Υποθέτω ότι οι περισσότεροι που έχουν ξεμείνει είναι άτομα τρίτης ηλικίας που δεν τους πήρε το ρεύμα της μόδας των πλαστικών Bic και κατόπιν των Gillette.
Βέβαια το δείγμα μου δεν είναι αντιπροσωπευτικό, ούτε κυκλοφορώ σε χώρους που ίσως κυκλοφορούν πολλοί παραδοσιακά ξυριζόμενοι (ΙΚΑ, καφενεία, ΚΑΠΗ :beah2).
Εδώ και χρόνια συζητώ με κόσμο τις ξυριστικές προτιμήσεις μου, ενώ τελευταία πιο συστηματικά. Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν το ξύρισμα, όπως εγώ το πλύσιμο των δοντιών, γεγονός αναμενόμενο και θεμιτό. Κάποιοι δείχνουν λίγο ενδιαφέρον γι' αυτά που τους λέω, άλλοι αδιαφορούν, οπότε δεν επαναλαμβάνω την κουβέντα, ούτε επεκτείνομαι σε λεπτομέρειες. Πιστεύω όμως ότι θα βρω κάποιον να του περάσω το μικρόβιο και να μοιράζομαι στο μέλλον εντυπώσεις. :megagrin
Νέους και μεσήλικες δεν έχω ακούσει ποτέ να ξυρίζονται παραδοσιακά (DE, straight), πριν μπω στο φόρουμ. Υποθέτω ότι οι περισσότεροι που έχουν ξεμείνει είναι άτομα τρίτης ηλικίας που δεν τους πήρε το ρεύμα της μόδας των πλαστικών Bic και κατόπιν των Gillette.
Βέβαια το δείγμα μου δεν είναι αντιπροσωπευτικό, ούτε κυκλοφορώ σε χώρους που ίσως κυκλοφορούν πολλοί παραδοσιακά ξυριζόμενοι (ΙΚΑ, καφενεία, ΚΑΠΗ :beah2).
Εδώ και χρόνια συζητώ με κόσμο τις ξυριστικές προτιμήσεις μου, ενώ τελευταία πιο συστηματικά. Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν το ξύρισμα, όπως εγώ το πλύσιμο των δοντιών, γεγονός αναμενόμενο και θεμιτό. Κάποιοι δείχνουν λίγο ενδιαφέρον γι' αυτά που τους λέω, άλλοι αδιαφορούν, οπότε δεν επαναλαμβάνω την κουβέντα, ούτε επεκτείνομαι σε λεπτομέρειες. Πιστεύω όμως ότι θα βρω κάποιον να του περάσω το μικρόβιο και να μοιράζομαι στο μέλλον εντυπώσεις. :megagrin
- BABIS
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 211 times
Επειδή στο οδοντιατρείο έχω ασχοληθεί αρκετά με οδοντοστοιχίες , μεγάλο ποσοστό των ασθενών μου είναι ηλικιωμένοι (μεγαλύτεροι των 65 εώς και πολύ μεγαλύτεροι).
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία ξυρίζονται με de.
Σίγουρα δεν έχουν από 25 πινέλα , 70 κρέμες και 30 σαπούνια,
ούτε παραγγέλνουν λεπίδες feather από την ... ιαπωνία.
Έχουν όλοι όμως ένα πινέλο , κάποια μηχανή ηλικίας 25+ ετών καλοδιατηρημένη που δεν αλλάζουν,
λεπίδες από σούπερ μάρκετ gillette , wilkinson και bic-astor
(πολλοί συμφωνούν μαζί μου ότι οι παλιές astor-σκέτες astor , δίχως bic ηταν καλύτερες)
αν και κάποιοι ψωνίζουν και από κέντρο χονδρικώς συνήθως personna.
Από αφρό παίζουν με κρέμες που βρίσκονται στα σούπερ μάρκετ , σαπούνια wilkinson από hondos και βέβαια Σπλέντιτ ,ενώ κάποιοι έχουν και δωράκια από εγγόνια-παιδιά από το εξωτερικό , διάφορα γνωστά μας σαπούνια για τα οποία συνήθως καμαρώνουν όταν έρθει η κουβέντα.
Όταν ακούνε από εμένα ότι ξυρίζομαι με de γίνομαι ο άνθρωπός τους
αίσθηση που ενισχύεται ακόμη περισσότερο από το μουστάκι τύπου ... 1912 που άφησα τα τελευταία δύο χρόνια !!!!!!
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία ξυρίζονται με de.
Σίγουρα δεν έχουν από 25 πινέλα , 70 κρέμες και 30 σαπούνια,
ούτε παραγγέλνουν λεπίδες feather από την ... ιαπωνία.
Έχουν όλοι όμως ένα πινέλο , κάποια μηχανή ηλικίας 25+ ετών καλοδιατηρημένη που δεν αλλάζουν,
λεπίδες από σούπερ μάρκετ gillette , wilkinson και bic-astor
(πολλοί συμφωνούν μαζί μου ότι οι παλιές astor-σκέτες astor , δίχως bic ηταν καλύτερες)
αν και κάποιοι ψωνίζουν και από κέντρο χονδρικώς συνήθως personna.
Από αφρό παίζουν με κρέμες που βρίσκονται στα σούπερ μάρκετ , σαπούνια wilkinson από hondos και βέβαια Σπλέντιτ ,ενώ κάποιοι έχουν και δωράκια από εγγόνια-παιδιά από το εξωτερικό , διάφορα γνωστά μας σαπούνια για τα οποία συνήθως καμαρώνουν όταν έρθει η κουβέντα.
Όταν ακούνε από εμένα ότι ξυρίζομαι με de γίνομαι ο άνθρωπός τους
αίσθηση που ενισχύεται ακόμη περισσότερο από το μουστάκι τύπου ... 1912 που άφησα τα τελευταία δύο χρόνια !!!!!!
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Μπάμπη εξαιρετικά χρήσιμες οι πληροφορίες, μου λύνει και την απορία πώς σε κάποιο Δάφνη (Ν. Ιωνία) μέσα σε 3-4 ημέρες είχε πουλήσει 3 Ωμέγα 48 Pro.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
or
Grow A Beard