Σελίδα 2 από 3

Re: Συντηρηση σαπουνιου κ κρεμας !!!

Δημοσιεύτηκε: 12 Μαρ 2016, 10:12
από Ηλίας
Ερώτησεις :

α) Το ψυγείο είναι η μόνη λύση αν θέλω να διατηρήσω αναλλοίωτα τα artisan σαπούνια ; Το Pannacrema και το Tim's έχουν την ίδια περίπου υφή. Μαλακοφέρνουν. Το Synergy είναι πιό κέρινο-γλυκερινικό ( ξέρετε..)

β) Τώρα τα έχω σφραγισμένα σε σκοτεινό μέρος χωρίς υγρασία, εντός ψυγείου αν τα μαζέψω όλα μέσα σε ένα τάπερ πόσα περισσότερα χρόνια θα αντέξουν ;

γ) Όταν μιλάμε για αλλοίωση εννοούμε στο άρωμα, στις ιδιότητες ; ( μιλάμε μόνο για τα παραπάνω σαπούνια )

Added in 1 hour 1 minute 21 seconds:
Ξέχασα να ρωτήσω. Ένας συλλέκτης υγρασίας ( watertrap ) μέσα στη ντουλάπα μπορεί να αντικαταστήσει τη λύση του ψυγείου ;

Re: Συντηρηση σαπουνιου κ κρεμας !!!

Δημοσιεύτηκε: 12 Μαρ 2016, 11:47
από akis_peiraias
Εγώ πάντως αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι σε μια κρέμα Proraso πράσινη που την είχα τώρα 2,5 χρόνια και είχε ψιλό στεγνώσει από τα υγρά της , την έβαλα σε ένα βαζάκι και την ανακάτεψα με αρκετή γλυκερίνη, πριν κλείσω το βάζο έβαλα και από πάνω και την άφησα στην άκρη. Μια βδομάδα μετά την άνοιξα και ήταν σαν καινούργια και έκανε και τρελό αφρό ...αναζωογόνηση πλήρης !! Μετά το έκανα και στην επιφάνεια μιας TOBS coconut που έχω γιατί είχε σκληρύνει και έγινε και αυτή βουτυράτη...

Re: Συντηρηση σαπουνιου κ κρεμας !!!

Δημοσιεύτηκε: 15 Μαρ 2016, 20:07
από Tony
Ηλία καλησπέρα...

Όλα είναι ρευστά,με την έννοια ότι,η διατήρηση-συντήρηση των σαπουνιών εξαρτάτε από διαφόρους παράγοντες,όπως:

1.Τα συστατικά που εμπεριέχονται στο σαπούνι.
2.Το σκεύος του σαπουνιού.
3.Ο τρόπος αποθήκευσης του.

Το ψυγείο είναι μια πολύ καλή λύση,σε περιπτώσεις παροπλισμού του σαπουνιού,αλλά και στα (Brick) του κιλού,
με την προϋπόθεση α) να έχει στεγνώσει καλά το σαπούνι πριν την αποθήκευση,και β) να μπεί σε καλά αεροστεγές σκεύος,που το έχεις δοκιμάσει από πρίν με νερό μέσα. Τώρα για τα τα artisan σαπούνια που λές που δεν περιέχουν συντηρητικά,είναι ποιο εύκολο να αλλοιωθούν,ακόμα και να χαλάσουν.

Τα μόνα σκεύη που δεν εμπιστεύομαι είναι τα tin,τα περισσότερα είναι "ντενεκές" δηλαδή κασσίτερος,και ελάχιστα είναι coated,με απλά λόγια εγώ φίλε τα τσεκάρω,ανά τακτά διαστήματα,αν δώ ότι πάει να κάνει κρούστα το σαπούνι,
ή το χρησιμοποιώ, ή ψεκάζω με ένα dispenser την επιφάνεια του με αποσταγμένο νερό,και το αφήνω 24 ώρες ανοιχτό,
μιλάω για ένα ψιτ όχι παραπάνω.
Ξέχασα να ρωτήσω. Ένας συλλέκτης υγρασίας ( watertrap ) μέσα στη ντουλάπα μπορεί να αντικαταστήσει τη λύση του ψυγείου ;
Κατά την γνώμη μου όχι,μπορείς όμως να σπάσεις κιμωλία σε 4-5 κομμάτια ή και σακουλάκια σιλικόνης,και να τα βάλεις μαζί με τα σαπούνια σου στο συρτάρι.

[*]Ηλία αν για το Pannacrema μιλάς για το λάβδανο,θα σου πω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα,χαλάει τελείως,έχω πετάξει ένα ολοκαίνουργιο που το παρήγγειλα από την Pannacrema,και ένας άλλος φίλος καρντάσης το ίδιο,αλλά έχει ξανά-συζητηθεί το θέμα με τον Νίκο,αν θυμάμαι καλά,δεν είναι ένα το περιστατικό,δυστυχώς το λάβδανο δεν αντέχει πολύ,εικάζω πως για αυτόν τον λόγω στάματησαν την παραγωγή του,ενώ όλα τα άλλα παίζουν κανονικά,
βγάλε το και χρησιμοποίησε το,αφού πρώτα το τσεκάρεις,αν δεις μέσα μαύρο ζουμί,και μυρωδιά χωματίλα...
πέτα το χαλαρά, έχει χαλάσει...
[*]Ας πούνε και τα άλλα παιδιά την γνώμη τους,που είσαι Δημήτρη...δώσε φώς.

Re: Συντηρηση σαπουνιου κ κρεμας !!!

Δημοσιεύτηκε: 15 Μαρ 2016, 20:20
από dimitris
Ηλία στείλτα σε εμένα τα σαπούνια να στα φροντίζω :D :D

Σοβαρά όμως τώρα, στο ψυγείο θα διατηρηθούν καλύτερα.
Στο ντουλάπι με παγίδα υγρασίας δεν θα επιβραδύνεις την περαιτέρω ωρίμανση του σαπουνιού.

Re: Συντηρηση σαπουνιου κ κρεμας !!!

Δημοσιεύτηκε: 15 Μαρ 2016, 21:49
από Ηλίας
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο χρόνος θα δείξει..

Δημήτρη, πέρασα αλλά έλειπες.. :D

Re: Συντηρηση σαπουνιου κ κρεμας !!!

Δημοσιεύτηκε: 24 Οκτ 2016, 21:38
από mitsos
Κοιτάξτε βρε σεις να μπερδέψετε κανα βράδυ που θα έχετε πιει, τη φέτα τυρί με κανα σαπούνι ή ακόμα χειρότερα κρέμα ξυρίσματος με βούτυρο και τη βάλετε στη φέτα!

Re: Συντηρηση σαπουνιου κ κρεμας !!!

Δημοσιεύτηκε: 24 Οκτ 2016, 22:05
από Νώντας
Αφρίζει-ξαφρίζει, τον παρά μας δώσαμε :D

Re: Συντηρηση σαπουνιου κ κρεμας !!!

Δημοσιεύτηκε: 24 Οκτ 2016, 22:23
από mitsos
χαχαχαχαχαχα

Re: Συντηρηση σαπουνιου κ κρεμας !!!

Δημοσιεύτηκε: 24 Οκτ 2016, 23:26
από akis_peiraias
mitsos έγραψε:Κοιτάξτε βρε σεις να μπερδέψετε κανα βράδυ που θα έχετε πιει, τη φέτα τυρί με κανα σαπούνι ή ακόμα χειρότερα κρέμα ξυρίσματος με βούτυρο και τη βάλετε στη φέτα!
Η φάση θα είναι να πάρεις από τη σούρα σου κανένα κομμάτι τυρί φέτα και να προσπαθείς να λαδεραρεις και να βρίζεις κιόλας "το κωλοσάπουνο χάλασε και βρωμάει έτσι ?" ...

Re: Συντηρηση σαπουνιου κ κρεμας !!!

Δημοσιεύτηκε: 16 Νοέμ 2016, 10:42
από mitsos
Πριν μερικές μέρες πήρα ανάμεσα στα άλλα και δείγμα από κρέμα Dr Harris, levanta & arlington. Ήταν δώρα χωρίς χρέωση από το κατάστημα. H λεβάντα ήταν ξεραμένη σχεδόν τελείως. Έβαζες ένα κομάτι μικρό στο μπωλ και δώστου με γλυκερίνη ή χωρίς και το νερό σταγόνα σταγόνα, τίποτα. Γινόταν μετά από πολύ κόπο αφρός αλλά μόλις τον έβαζες στο πρόσωπο εξαφανιζόταν σε χρόνο μηδέν. Ακολούθησα την "προτροπή" του Άκη που την ανακάτευε με γλυκερίνη (έτσι κι αλλιώς μια σταλιά ήταν) και της έβαλα στο δοχειάκι της αρκετή γλυκερίνη και μετά σε δεύτερο επίπεδο κι αλλλη. Και δώστου ανακάτεμα ώσπου έγινε μαλακή λίγο μου φαίνεται πιο ανοιχτόχρωμη και στο τέλος έγινε όπως ήταν από τη μάννα της, τουλάχιστον από άποψη υφής. Δοκίμασα αφρό στο χέρι μου μια χαρά όπως και στο μπωλ. Και πήγα να ξυριστώ σήμερα με face lathering με ασβό. Αφρός πλούσιος ενυδατικός αλλά ενώ στο πινέλο ήταν αρκετός για δύο ακόμα περάσματα, μόλις τελείωσε το πρώτο και πήγα για συνέχεια τζίφος. Αέρας κοπανιστός και αναγκαστικά μαζί με τη λίγη που είχε μείνει έβαλα και λίγο kent και τελείωσε.
Δεν πιστεύω ότι είναι έτσι αλλά ότι έγινε έτσι από το ξέραμα και την "αναζωογόνηση". Απόδειξη το άλλο δείγμα της arlington της ίδιας εταιρείας τα σπαει κυριολεκτικά.