Το ξύρισμα της ημέρας : Φεβρουάριος 2016

Απάντηση
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Καλό μήνα και από εμένα!

Προ ολίγου:
Muhle R89 grande + Viking's Sword
SOC 2 band ashwood
Mike's Vetiver ss
444 Alum Block
Guerlain Vetiver asl
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

Καλημέρα σε όλους ...

- Pre Shave Veleiro Exfoliating soap
- Κρέμα ξυρίσματος Via Men & Top Secret UBERLATHER
- Πινέλο ξυρίσματος Ωmega 10065 boar
- Safety Razor - Fatip Grande Nero - Open Comb
- Λεπίδα Polsilver Super Iridium #6
- After Shave 444 alum block
- After Shave Balm Vichy Sensi-Baume Mineral
- After Shave Lotion Harley Davidson

Tελευταία, προκειμένου να φεύγουν κάποιες κρέμες ποιο γρήγορα και να δοκιμάσω άλλα "κομμάτια" σίγουρα πιο ονομαστά και ενδιαφέροντα, εφαρμόζω το UBERLATHERING.

Έχω κάνει περίπου 4 ξυρίσματα και το μόνο σίγουρο που μπορώ να πω είναι ότι γίνεται ένα άρωμα ... αχταρμάς!
Βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή της Top Secret είναι ψιλοουδέτερο η διαφορά δεν είναι έντονη αλλά φαντάζομαι οτι κάποιος που θα εφαρμόσει την τακτική αυτή θα κοιτάξει το δυνατόν να ταιριάξει και τα αρώματα.

Όσον αφορά, την ποιότητα, αποδοτικότητα, προστασία, μεταξυριστικές ιδιότητες, το αποτέλεσμα είναι τα θετικά της μίας κρέμας υπερκάλυψαν τα αρνητικά της άλλης. Εν προκειμένω, από στιβαρότητα, γλύστρυμα, προστασία και οι δύο είναι εφάμιλες. Όμως, από άποψη after-shave η Via Men υστερούσε πάντα. Τώρα, είχα την εντύπωση και στα 4 ξυρίσματα, ότι ξυριζόμουν με την Top Secret.

Συνεπώς, μπορώ να πω ότι ο συνδυασμός σίγουρα προς θετικά μόνο συμπεράσματα και αποτελέσματα μπορεί να οδηγήσει (αν και αρωματικά εξαρτάται καθαρά στον συνδυασμό που θα κάνουμε).

Αφού λοιπόν θέλω να τις τελειώσω κιόλας, το πείραμα θα συνεχιστεί οπότε οτιδήποτε αξιοσημείωτο εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31436 times
Been thanked: 32983 times

Την καλησπέρα μου,

Ωmega.10048
MWF
Merkur.37c
Rapira.Swedish.supersteel
Fine.American.blend asl

Μπορεί να έχω ξετρελαθεί με το tundra artica, αλλά το Mitchel's παραμένει Mitchel's ;)
Γιάννης
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Υγεια σε ολους.
-frankenrazor(merkur/parker) 5x shimming :shock: :X
-lord pc
-omega80097
-proraso white ss
-proraso white asb
-proraso white asc
Απολαψη ασουμε!
γυαλι!
001.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Καλησπέρα στην παρέα.

Εικόνα

Haslinger Ringelblumen
Omega 10005
Lord L6
Rapira Super Stainless (#1)
Barbon ASL

Βιάστηκα να χαρακτηρίσω τη Ραπίρα ως την καλύτερη λεπίδα στη Lord (δεν βιάστηκα, ευτυχώς, να παραγγείλω 100άδα, όπως σκεφτόμουν). Με ξενέρωσε αρκετά η καινούρια σημερινή, μια και στην αρχή δεν έκοβε καθόλου και μετά με «τράβαγε» υπερβολικά, χωρίς και πάλι να ξυρίσει τέλεια, όπως οι προηγούμενες. Ισως έχει ελαττωματικές το κάθε πακέτο, ποιος ξέρει, πάντως δεν παραγγέλνω πολλές αν δεν τελειώσω και τις άλλες τέσσερις που έχω.

Τo Haslinger ωραίο με τον χοίρο, αλλά Tabac δεν είναι. Όλα κι όλα. Συν το ότι ο αφρός του ίσα-ίσα έφτασε για το δεύτερο πέρασμα και χρειάστηκε να ξαναφορτώσω για κάνω τα «μερεμέτια». Κάτι ακόμη: τα συνοδευτικά των σαπουνιών Haslinger (καλέντουλα, καρύδα, μέλι, φύκια θαλάσσης κ.λπ.) δεν πρέπει να αναφέρονται στο άρωμα, αλλά στο βασικό συστατικό που περιέχουν και είναι καλό για την επιδερμίδα μας. Κι αυτό μου κάνει θετική εντύπωση, μια και μοδάτοι artisans -και δη οι Αμερικάνοι- φαίνεται να δίνουν βάση περισσότερο στο πόσο δυνατό άρωμα θα πετύχουν, παρά στις προστατευτικές ιδιότητες του σαπουνιού –άσχετα αν κι εκεί τα καταφέρνουν καλά οι περισσότεροι. H καλέντουλα της Haslinger, πάντως, έχει εξαιρετικές προστατευτικές ιδιότητες. Σ’ ένα μέτριο ξύρισμα σαν το σημερινό (λόγω λεπίδας) δεν είχα ερεθισμούς.

Για το Barbon, εμπεριστατωμένη άποψη σε λίγο, στο δικό του τόπικ.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29649 times
Been thanked: 29927 times

Καλησπέρα!

- Palmolive Classic sc
- New Forest 2401
- Merkur Futur @6.5
- Bic Chrome Platinum [2]
- 444
- Μενούνος Λεμόνι EDC
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30580 times
Been thanked: 41606 times

Βιαστικό ξύρισμα το πρωί:

- Pre shave cream 3P. Ίδια η σουντοκρέμ ένα πράμα αλλά υδατοδιαλυτή και ελαφρώς μεντολούχα. Πολύ αποτελεσματική, συστήνεται.
- MWF: Hip hip hurray.
- Vie-long 16510 silvertip (24/50). Καταπληκτικό πινέλο για face lathering.
- Standard razor.
- Gillette Nacet. Ωχ, κι άλλη υπέροχη λεπίδα...
- asl Captain's Choice 'Cat-0-nine-tails'. Bay rum. Τσούζει.

Γλυκό και ηδονικό BBS με 2,5 περάσματα.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31436 times
Been thanked: 32983 times

Roadrunner έγραψε: Βιάστηκα να χαρακτηρίσω τη Ραπίρα ως την καλύτερη λεπίδα στη Lord (δεν βιάστηκα, ευτυχώς, να παραγγείλω 100άδα, όπως σκεφτόμουν). Με ξενέρωσε αρκετά η καινούρια σημερινή, μια και στην αρχή δεν έκοβε καθόλου και μετά με «τράβαγε» υπερβολικά, χωρίς και πάλι να ξυρίσει τέλεια, όπως οι προηγούμενες. Ισως έχει ελαττωματικές το κάθε πακέτο, ποιος ξέρει, πάντως δεν παραγγέλνω πολλές αν δεν τελειώσω και τις άλλες τέσσερις που έχω.
Με τις συγκεκριμένες λεπίδες ξυριζόμουν καλά μέχρι την 4η του πακέτου, η οποία ήταν :violence-chainsaw: και με τσάκισε.
Οι υπόλοιπες 6 πήραν φύλλο πορείας γιά τον κάδο, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πριν παραγγείλεις 100άδα, θα πρότεινα να δοκιμάσεις τις rapira lux και τις swedish supersteel, που κατά την γνώμη μου είναι πολύ ανώτερες από τις απλές.

Just my 2 cents. ;)
Γιάννης
jobous
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 74 times
Been thanked: 67 times

Σπάνια γράφω για το ξύρισμα , αλλα το σημερινό απογευματινό μετά απο μπανάκι-λούσιμο (!!!) ήταν απο τα καλύτερα !!!!

- EJ89
- Personna Blade
- Kent infinity Silvertex (face lathering)
- TOBS Jermyn Str. cream
- Korres II balm

3 περάσματα. Απο τα πιο βαθιά ξυρίσματα μου έχω κάνει !!!!
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

foxtrot έγραψε: Πριν παραγγείλεις 100άδα, θα πρότεινα να δοκιμάσεις τις rapira lux και τις swedish supersteel, που κατά την γνώμη μου είναι πολύ ανώτερες από τις απλές.

Just my 2 cents. ;)
Τις swedish τις έχω δοκιμάσει και μ' άρεσαν, από τις πιο απαλές, αν και όχι πολύ κοφτερές -το τελευταίο δεν με απασχολεί πολύ βέβαια, μια και έχω μέτριας σκληρότητας γένια.

Τις lux θα τις έχω υπ' όψιν για κανά πακετάκι. Εχω βέβαια μπόλικο πράμα από ταιριαστές λεπίδες (Racer, Derby, Personna, Nacet στην Jagger, Bic CP και Lord Super Chrome στην L6) poy δεν καίγομαι για 100άδα από καμία μάρκα. Aπλά με είχαν εντυπωσιάσει τόσο οι δύο πρώτες απλές Rapira ώστε να παραπλανηθώ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”