Sudocrem.για συγκαματα και αλλα πολλα...

Η χρηση του pre shave βοηθαει στο ξυρισμα;

Ναι
29
85%
Οχι
5
15%

Σύνολο ψήφων: 34
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Την συγκεκριμένη κρέμα την έχω σε υψηλή εκτίμηση και την θεωρώ άκρως αποτελεσματική μετά από ένα πολύ κακό ξύρισμα με ερεθισμούς.
Παρόλο αυτά δεν βλέπω τον λόγο γιατί να την χρησιμοποιώ ως pre shave όταν μου αρκεί ένα απλό πλύσιμο με ζεστό νερό και σαπούνι. Νομίζω ότι τα πολλά pre shave "κακομαθαίνουν" το δέρμα.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
bill3377
Λύκειο
Λύκειο
10
Has thanked: 21906 times
Been thanked: 4048 times

drazen33 έγραψε:Δερματολογος έχει πει ότι έχει πολύ ψευδαργυρο ( με ότι σημαίνει αυτό) .
Αυτό μας είχε πει και σε μας ο παιδίατρος και χρησιμοποιούσαμε άλλη κρέμα στα παιδιά. Δεν ξέρω που επηρεάζει ο ψευδάργυρος και μάλιστα από τη στιγμή που τελικά η αλοιφή θα ξεπλυθεί μετά το ξύρισμα, αλλά με κάνει να το σκέφτομαι. Αν και τελικά ξέρω ότι θα παρασυρθώ και θα το δοκιμάσω :D
Βασίλης
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
Άβαταρ μέλους
drazen33
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 23 times
Been thanked: 19 times

Μωρέ και εγώ θα την δοκιμάσω γιατί έχω ένα διαφημιστικό από το μαιευτήριο. Ας μην πάει χαμένη :-D
Once you go black you never go back...
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

υστερα απο μικρη ερευνα στο διαδικτυο βρηκα οτι ο ψευδαργυρος(οξειδιο του ψευδαργυρου) οχι μονο δεν ειναι επικινδυνος,αλλα ωφελει τον ανθρωπινο οργανισμο ενισχυοντας την προστατευτικη λειτουργια της επιδερμιδας και προστατευει απο την αφυδατωση και τις μολυνσεις.
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16450 times
Επικοινωνία:

Εκτός από Sudocreme υπάρχουν και οι αντίστοιχες κρέμες άλλων εταιρειών όπως η Mustela, Proderm, Linea Bimbi κλπ :D

Γενικά οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα μπορεί να θεωρηθεί κατάλληλη για χρήση ως pre-shave. Από τις κρέμες που έχω δοκιμάσει (οι περισσότερες της συζυγου :) ) η Sudocreme ήταν η καλύτερη.

Στο ερώτημα του Μάχου αν η χρήση του pre shave βοηθάει στο ξύρισμα έχω να πω πως στο δικό μου πρόσωπο δεν έχω δει τρομερή διαφορά και γι' αυτό έχω σταματήσει να βάζω.
ΗΛΙΑΣ

Instagram

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Μάχο δεν το ξανά ψάχνεις λίγο καλύτερα βρε φίλε...

Δεν συμφωνώ μαζί σου, ως προς την πρόταση του συγκεκριμένου αντισηπτικού σκευάσματος,
και λόγω ότι λέμε την γνώμη μας,λέω και εγώ την δική μου...

Είμαι βέβαιος ότι αν ψάξεις λίγο ποιο καλά,θα βρεις αυτό που θέλεις,και που είναι το σωστό... :)

ΥΓ: Αν θέλεις να το συζητήσουμε εδώ ή με πμ πολύ ευχαρίστως φίλε μου,θα περιμένω την απάντησή σου...
ΥΓ1:Ο Δερματολόγος όντος, ήξερε πολύ καλά τι έλεγε...

Φιλικά Αντώνης
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
__Nikolas
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 7454 times
Been thanked: 10210 times

Παίδες για κάτι πιο αγνό υπάρχει πάντα η κηραλοιφη, που ειναι αποτελεσματικη αλλα εχει το μειονεκτημα της μικρης ποσοτητας
any shave you can walk away from, is a good shave!
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Εμείς χρησιμοποιούσαμε Penaten προιόντα στα παιδιά και ακόμα υπάρχει σπίτι για ερεθισμένο δέρμα η εν λόγω κρέμα.Φυσικά δεν την έχω σκεφτεί ώς preshave μια και όταν έχω χρόνο κάνω ένα σαπούνισμα περισσότερο με πράσινο σαπούνι ή με το ίδιο σαπούνι που κάνω το ξύρισμα !!

Εικόνα
Γιάννης
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Tony έγραψε:Μάχο δεν το ξανά ψάχνεις λίγο καλύτερα βρε φίλε...

Δεν συμφωνώ μαζί σου, ως προς την πρόταση του συγκεκριμένου αντισηπτικού σκευάσματος,
και λόγω ότι λέμε την γνώμη μας,λέω και εγώ την δική μου...

Είμαι βέβαιος ότι αν ψάξεις λίγο ποιο καλά,θα βρεις αυτό που θέλεις,και που είναι το σωστό... :)

ΥΓ: Αν θέλεις να το συζητήσουμε εδώ ή με πμ πολύ ευχαρίστως φίλε μου,θα περιμένω την απάντησή σου...
ΥΓ1:Ο Δερματολόγος όντος, ήξερε πολύ καλά τι έλεγε...

Φιλικά Αντώνης
Αντωνη δεν εχω ακομα καταλαβει γιατι ειναι επικινδυνη η συγκεκριμενη κρεμα.κανενα απο τα συστατικα που περιεχει δεν ειναι επικινδυνο και ειναι εγκεκριμενη απο τον ΕΟΦ. αν εχεις κατι να προσθεσεις ειναι καλοδεχουμενο.
οτι αναφερω ισχυει για αυτη εδω την κρεμα και μονο.
sudocrem-_-_-_-_-__1.jpg1.jpg
Added in 2 hours 51 minutes 50 seconds:
ΠΡΟΣΟΧΗ!
να προσθεσω εδω οτι στην ελληνικη αγορα κυκλοφορει και αυτη εδω η κρεμα η οποια εχει την ιδια ονομασια αλλα καμμια σχεση εχει με την sudocrem(εχει αλλα συστατικα) και δεν εχει εγκριση απο τον ΕΟΦ.
ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΡΟΙΟΝ(ΑΛΛΗ ΣΥΣΤΑΣΗ/ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΟΦ)
SUDOCREM-IPIA-ANTISIPTIKI-KREMA-250GR-enlarge.jpg1.jpg
ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΡΟΙΟΝ(ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΟΦ)
sudocrem-_-_-_-_-__1.jpg1.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Καλημέρα σας...

Μάχο το κατάλαβα ότι δεν το έκανες με κακό σκοπό,γιατί άλλωστε έβαλες και τα συστατικά της κρέμας... :)

Πριν μπω στο ψητό να σου πω και ένα μπράβο που δεν παρεξηγήθηκες,γιατί έτσι γίνεται μια σωστή συζήτηση,και μπορούμε να πούμε την γνώμη μας/εμπειρία μας,αλλά και να ωφεληθούν και όλα τα μέλη μας,δεν είναι λοιπόν καθόλου κακό που δεν συμφωνούν οι άνθρωποι μεταξύ τους,αντιθέτως είναι φυσιολογικό (τουλάχιστον για μένα) σαν άνθρωποι είμαστε ίσοι μεταξύ μας, αλλά όχι όμως και ίδιοι... ;)

Δεν θα αναφερθώ σε όλα τα συστατικά,αλλά στα επίμαχα έχουμε λοιπόν:

Sudocrem - Healing Cream

Zinc oxide*
Benzyl Alcohol
Benzyl Benzoate
Benzyl Cinnamate
Paraffin
Paraffinum Liquidum

BHA***
______________________________________________________________________________________________________
Όσο για τα παράγωγα πετρελαίου έχω ξανά γράψει σε κάποιο παλιότερο thread,γράφω και πάλι,και αν χρειαστεί θα ξανά γράψω,δεν ξέρω εάν το θυμάσαι αυτό Μάχο; όπου μου απάντησε ο φίλος Βασίλης,και συμφώνησες μαζί του,
σας απάντησα ένα σεντόνι κείμενο,αλλά είχα μάλλον πρόβλημα δικτύου,(κάθε εμπόδιο για καλό)... :D
Παραφίνες
Χρήση: ενυδατικός παράγοντας,δεν είναι κατάλληλο για φυσικά καλλυντικά.
Καταγωγή: χημικό
Παρατήρηση
:Κατασκευασμένα από πετρέλαιο,μπορεί να συσσωρεύονται στο σώμα,κλείνοντας τους πόρους,
και να παρεμβαίνουν στην αναπνοή του δέρματος.
Σχόλια
:
Πετρελαϊκά προϊόντα/παραφίνες/Σιλικόνες: ως επί το πλείστον από φτηνό πετρέλαιο,οι ουσίες αυτές αποτελούν υποκατάστατο για υψηλής ποιότητας φυτικά έλαια. Παραφίνες είναι ένας συλλογικός όρος για αμέτρητες τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων και της βαζελίνης τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στα καλλυντικά και φαρμακευτικά προϊόντα. Μερικές παραφίνες ξέρουμε ότι μπορούν να συσσωρεύονται στο ήπαρ,τους νεφρούς και τους λεμφαδένες.Πειράματα παραφινών έδειξαν φλεγμονώδεις αντιδράσεις των καρδιακών βαλβίδων.
______________________________________________________________________________________________________
*Οξείδιο του ψευδαργύρου (OZn) Το αργό οξείδιο του ψευδαργύρου είναι: ένα ανόργανο οξείδιο κίτρινο-γκρι κοκκώδες στερεό χωρίς οσμή. Είναι αδιάλυτο στο νερό.Είναι κίνδυνος και μεγάλη απειλή για το περιβάλλον.
Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσής του στο περιβάλλον.
Χρησιμοποιείται σε επιδέσμους,πάστες,αλοιφές,οδοντιατρικά,τσιμέντα,και κυρίως σαν αντιηλιακό,
αλλά και σαν παράγοντας όγκου,Βαφής,και πολλά άλλα.
Κίνδυνος για την υγεία
Δεν είναι συστατικό καρκινογόνο,αλλά αρκετά τοξικό,οι αντενδείξεις δεν προτείνουν επαφή με τα μάτια,
το στόμα,και γενικά το πρόσωπο,είναι για εξωτερική χρήση.
Οδοί έκθεσης: εισπνοή και δερματική απορρόφηση.
Συμπτώματα: Ρίγη,μυαλγία,ναυτία,πυρετό,ξηρό λαιμό,βήχα,κόπωση (αδυναμία-εξάντληση) μεταλλική γεύση,πονοκέφαλο, θολή όραση,πόνος στη μέση,εμετός,κακουχία(ασαφής αίσθημα δυσφορίας) σφίξιμο στο στήθος,δύσπνοια(δυσκολία στην αναπνοή) ρόγχους,μειωμένη πνευμονική λειτουργία.
Όργανα-στόχοι: το αναπνευστικό-δερματικό σύστημα. (NIOSH, 2003)
***BHA (βουτυλιωμένη υδροξυανισόλη) Εδώ δεν χρειάζεται να πώ τίποτα,το συστατικό αυτό είναι ένα συντηρητικό και σταθεροποιητικό χημικό,όπου εδώ και πολλά χρόνια έχει καταγραφεί επίσημα στα καρκινογόνα-καρκινογενή,
Προσοχή μπορεί να αναγράφεται ως (BHA)ή(Butylated Hydroxy Anisole)ή(Butylated HydroxyAnisole) είναι ακριβώς το ίδιο συστατικό,απλά φροντίζουν να το συγκαλύπτουν επιμελώς...

Βουτυλιωμένη υδροξυανισόλη είναι ένα λευκό, κηρώδες στερεό μείγμα που αποτελείτε από 2-3-tert-butyl-4 υδροξυανισόλης με ελαφρά αρωματική οσμή.
Είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο συνθετικό αντιοξειδωτικό σε τρόφιμα, καλλυντικά και φαρμακευτικά προϊόντα, κυρίως για τη διατήρηση στα λίπη αλλά και έλαια.
Η Βουτυλοϋδροξυανισόλη είναι εύλογο να είναι άκρος επικίνδυνο καρκινογόνο για τον άνθρωπο. (NCI05)
***BHT: (βουτυλιωμένο υδροξυτολουόλιο) Άλλο ένα συστατικό που δεν περιέχεται στην συγκεκριμένη κρέμα,αλλά το αναγράφω προς γνώση,και θα το δείτε (ΒΗΤ(Butylated hydroxytoluene) χρησιμοποιείται ως συντηρητικό σε τρόφιμα και προϊόντα προσωπικής φροντίδας,και ασφαλώς υσχύουν ακριβώς τα ίδια και με το παραπάνω συστατικό...
Εδώ λοιπόν έχουμε μια κρέμα που με μεγάλη μου λύπη βλέπω, πως είναι και για τα παιδιά,και μάλιστα κάτω από έξη μηνών,έχω δει πολλά παρόμοια προϊόντα, ακόμα και για βρέφη,για προσχολική ηλικία,και πάει λέγοντας,όσο για τον ΕΟΦ σωθήκαμε,και τους ελέγχους/άδειες που δίνει,τεσπά δεν είναι του παρόντος,φανταστείτε εάν δεν τους νοιάζει για τα μικρά παιδιά,που είναι "αγγελούδια" σκεφτείτε εμάς που μας έχουν...

Και όπως έλεγα και στο χωριό μου
"They don't care they don't give a shit τα επιτόκια να τζιράρουν και όλα πάνε καλά"...

ΥΓ: Όπου βλέπουμε BHA και ΒΗΤ την κάνουμε με ελαφρά...
ΥΓ1: Πιστεύω Μάχο φίλε μου να κατάλαβες ότι δεν τα δαιμονοποιούμε εμείς τα συστατικά,αλλά αυτοί που τα παρασκευάζουν,και έτσι από μόνα τους είναι δαιμονοποιημένα,δεν χρειάζεται να το κάνουμε εμείς...

Για οποιαδήποτε απορία...εδώ γύρω θα είμαι...
Φιλικά Αντώνης
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Pre-, After shave λοσιόν και -κρέμες”