σημ.και εμενα απ'οτι ειχε να κανει με θεατρο,ο καραγκιοζης με ευχαριστουσε πιο πολυ.τον ενοιωθα πολυ κοντα στην παιδικη ψυχη μου.και φυσικα αρεσει και στα παιδια μου.

Νίκο νομίζω ότι πρέπει να πηγαίνω μαζί σου θέατρο αντί για τη γυναίκα μου (που επιλέγει τις παραστάσεις)!ch2700 έγραψε:Χαρη εδω θα διαφωνησω καθετως και οριζοντιος. Παρακολουθω 15 με 20 παραστασεις τον χρονο μπορω να σου πω οτι εχουμε παρα πολυ καλους και ψαγμενους (απο πλευρας επιλογης εργου) ηθοποιους. προσωπικα ακολουθω ηθοποιους και σπανια απογοητευομαι απο την επιλογη τους. Παραδειγμα Καταλειφος. Αναιβαζει εργα ποιοτητας και ειναι μεσα στους τρεις καλλιτερους ηθοποιους που διαθετουμε. Παιζει τωρα τον Χορο του Θανατου και το Μαρτιο θα ανεβασει τον γυαλινο κοσμο . Τα εχω δει και τα δυο και ιδιατερα το δευτερο ειναι must. Φερτης τον παρακολουθω οκτω χρονια τωρα και ολα ηταν αψογα. Απο την νεα γενια εχω παθει πλακα με τον Τασο Ιορδανιδη. Τον ειδα πρωτη φορα στο Καθε Πεμτη Mr Green με τον Μιχαλακοπουλο και εξεπλαγην ευχαριστα. Απο τοτε εχω δει οτι ανεβαζει και φετος παιζει το Εγκλημα και τιμωρια το οποιο ειδα και συστηνω. Ευτυχια Παπαγιανοπουλου με την Μεντη. Το ειδα φετος δευτερη φορα. Μια παρασατση που θα πρεπει να δει καποιος ακομη και εαν δεν παρακολουθησει τιποτα αλλο. ΣΥγκλονιστικη. Θα την δω ξανα. Οταν την ειδα πριν τρια χρονια πρωτη φορα μου αλλαξε τον τροπο σκεψης. Το ιδιο ενιωσα και φετος δευτερη φορα. Μυρτω Αλικακη λιγο πιο μοντερνες σκηνοθεσειες αλλα επιλογη εργων για τα δικα μου γουστα φοβερη. Παραδειγμα το Μεγκελε. Ελενη Ραντου, Στελιο Μαινας.
Για μενα υπαρχουν δυο ειδη ηθοποιων. Οι τηλεοπτικοι που μενουν τηλεοπτικοι και επιφανιακοι και της κονομας (Φιλιπιδης Μπεζος ,Κοκλας, Αυθεριδης τρομαρα του γραφει και ολας τα εργα ημαρτον κλπ) και οι αλλοι λιγοτερο τηλεοπτικοι που βλεπουν την τηελοραση ως μεσον να εξασφαλισουν τα προς το ζειν και να "εξαγνιζονται" στο θεατρο με την επιλογη εργων σημασιας και βαρυτητας τα οποια υποστηριζουν απιστευτα.
Ολα τα παραπανω συμφωνα με την δικη μου αποψη και σκεψη και επιλογη. Και δεν αναφερω καθολου καποια διαμαντακια που παιζουν Δευτεροτριτα και πηγαινω παιρνοντας εξαιρετικα. Δεν μου αρεσουν ιδιατερα οι κομωδιες διοτι νομιζω οτι το θεατρο πρεπει να προσφερει τροφη (οχι μασημενη ομως προσθεου) για σκεψη. Ξεχωριζω ενα καλο εργο και καλη ηθοιποιηα απο το ποση ωρα κανω να μιλησω μετα. Μεχρι τωρα πρωτα ειναι Γυαλινος κοσμος, Ευτυχια Παπαγιανοπουλου και Το αμαρτημα της μητρος μου για τα τελευταια πεντε χρονια.
nik16v έγραψε:Συνέχεια θεατρικών παραστάσεων...
Το Σάββατο παρακολουθήσαμε την παράσταση Το αμάρτημα της μητρός μου, η οποία είναι μία αυτοβιογραφία του Γεωργίου Βιζυηνού. Στο έργο χρησιμοποιούσαν την καθαρεύουσα την οποία το αυτί συνηθίζει στο πρώτο 10λεπτο. Το έργο είναι λίγο "βαρύ" για τον μη μυημένο, αλλά όχι απαγορευτικό. Ο Η. Λογοθέτης σε ένα ρόλο διαφορετικό απ' ότι τον είχα στο μυαλό μου (80's, βιντεοκασέτες κλπ). Βλέποντας το δράμα κάποιου άλλου σε άλλη εποχή πολύ πιο σκληρή αντιλαμβάνεσαι ότι δε ζούμε το μεγαλύτερο δράμα και δε ζούμε τις πιο δύσκολες και σκληρές καταστάσεις όπως ίσως πιστεύουμε.
Χθες παρακολουθήσαμε την παράσταση Πέντε σιωπές. Πολύ σκληρό έργο που πραγματεύεται την ενδοοικογενειακή σεξουαλική βία. Εμένα με καθήλωσε. Την υπόλοιπη παρέα δε θα έλεγα ότι τους ενθουσίασε. Αυτό που μου αρέσει στα μικρά θέατρα είναι που είσαι (σχεδόν) πάνω στη σκηνή.