Τι χρησιμοποιείτε πιό πολύ; Πινέλο ασβού, χοίρου ή άλλο;
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Χωρίς να έχω κάποιο προβλημα με τους χοίρους, πιστεύω ότι ένας καλός ασβός, επιπέδου Best της Simpsons έχει καταπληκτικά αποτελέσματα με οποιοδήποτε σαπούνι, σκληρό ή μαλακό.
Χάρης
- vanm66
- Λύκειο
- 14
- Has thanked: 231 times
- Been thanked: 349 times
Ασβοί και πάλι ασβοί.
Τα πινέλα χοίρου δε μου 'χουν κάτσει.
Η κυριότερη αιτία είναι ότι επειδή ξυρίζομαι κάθε μέρα, το δέρμα μου απαιτεί πινέλο απαλό (βλέπε Silvertip).
Η δεύτερη είναι γιατί μου φαίνεται πώς τα χοίρου καταπίνουν τον αφρό και δεν έχω σκοπό να εκνευρίζομαι πρωί-πρωί.
Για ταξίδι (μια και αναφέρθηκε παραπάνω) παλιότερα χρησιμοποιούσα ένα HJM pure badger στην ημιδιάφανη θήκη της Muhle και τώρα ένα New Forest.
Τα πινέλα χοίρου δε μου 'χουν κάτσει.
Η κυριότερη αιτία είναι ότι επειδή ξυρίζομαι κάθε μέρα, το δέρμα μου απαιτεί πινέλο απαλό (βλέπε Silvertip).
Η δεύτερη είναι γιατί μου φαίνεται πώς τα χοίρου καταπίνουν τον αφρό και δεν έχω σκοπό να εκνευρίζομαι πρωί-πρωί.
Για ταξίδι (μια και αναφέρθηκε παραπάνω) παλιότερα χρησιμοποιούσα ένα HJM pure badger στην ημιδιάφανη θήκη της Muhle και τώρα ένα New Forest.
Βαγγέλης
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Αυτό το νήμα είναι άριστη απόδειξη ότι στο π.ξ. ισχύει το YMMV = Your Mileage May Vary, στα ελληνικά ότι ο καθένας έχει διαφορετικά μέτρα και σταθμά!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Νομιζω οτι σηκωνει στατιστικη..

-
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5632 times
Εγώ μέχρι στιγμής έχω το Semogue 1470. Δε με τσίμπησε ποτέ και δε χρειάστηκε να το ξεβρωμίσω. Για μένα είναι ένα πολύ καλό value for money πινέλο και τέτοια ψάχνω. Έχω κάνει face lathering, bowl lathering χωρίς πρόβλημα και ξέρω πως όσο περισσότερο το χρησιμοποιώ τόσο καλύτερο γίνεται. Τί άλλο να ζητήσω ?
Αν είναι λοιπόν να αποφύγω τα τσιμπήματα θα παραμείνω στους χοίρους. Εκτός αν κάνω λάθος και υπάρχει ασβοπίνελο που δεν τσιμπάει.
Αν πρέπει να πληρώσω 10 πινέλα ή 10 κρέμες / σαπούνια για να πάρω έναν ασβό που δεν τσιμπάει, θα παραμείνω στους χοίρους.
Η επόμενη αγορά μου ? Ίσως ένα Semogue 1250 ή ένα Omega σε παραπλήσιο μέγεθος.
( όχι γίγαντες παρακαλώ )
Αν είναι λοιπόν να αποφύγω τα τσιμπήματα θα παραμείνω στους χοίρους. Εκτός αν κάνω λάθος και υπάρχει ασβοπίνελο που δεν τσιμπάει.
Αν πρέπει να πληρώσω 10 πινέλα ή 10 κρέμες / σαπούνια για να πάρω έναν ασβό που δεν τσιμπάει, θα παραμείνω στους χοίρους.
Η επόμενη αγορά μου ? Ίσως ένα Semogue 1250 ή ένα Omega σε παραπλήσιο μέγεθος.
( όχι γίγαντες παρακαλώ )
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
Αναλογα το τι θα φορτωσω διαλεγω και πινελο,στις κρεμες χρησιμοποιω το semogue 2020 best badger και στα σαπουνια λατρευω να φορτωνω το omega 48 pro. :bigsmilie
- yakoumis
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 1197 times
- Been thanked: 1280 times
- Επικοινωνία:
Άλογο για σαπούνι.
Συνθετικό για κρέμα.
Ασβό δεν έχω αγοράσει ακόμη >_<
Συνθετικό για κρέμα.
Ασβό δεν έχω αγοράσει ακόμη >_<
Nobody goes there anymore. It's too crowded. - Yogi Berra (1925-2015)
- christostz03
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 6352 times
- Been thanked: 9776 times
Για τα σκληρά σαπούνια Semogue SOC Bristle. Είναι το ιδανικό (σε σχέση με τα υπόλοιπα που έχω -άλογο, χοιρος/αλογο).
Για κρέμες και μαλακά σαπούνια δουλεύω πολύ rotation να μην μένει κανένα παραπονουμενο (Vie Long 13062, Vie Long Men's Only Edition, Ωmega 10065
Για κρέμες και μαλακά σαπούνια δουλεύω πολύ rotation να μην μένει κανένα παραπονουμενο (Vie Long 13062, Vie Long Men's Only Edition, Ωmega 10065

Wet Shaving Rules !!!
"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...
-- Χρήστος --
"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...
-- Χρήστος --
-
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5632 times
Mόλις τέσσερα ποστς πιό πάνω κάτι έγραφα για χοίρους...ούτε που θυμάμαι :whistle ..
Τώρα η πλειοψηφία των ξυρισμάτων γίνεται με ασβό και το επόμενο πάλι ασβός θα'ναι.
Δεν έχετε να πείτε :winkcool ! Βράχος ακλόνητος !
Τώρα η πλειοψηφία των ξυρισμάτων γίνεται με ασβό και το επόμενο πάλι ασβός θα'ναι.
Δεν έχετε να πείτε :winkcool ! Βράχος ακλόνητος !
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..