Μέθοδοι καθαρισμού της Ξυριστικής Μηχανής

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Ας με συγχωρεσει ο Αρης.. Αλλα για κακη του τυχη την ειδα με ολο το συμπαθειο και το θαρρος..

Εικόνα

Ωρε! Πως εχεις ετσι την 34c?

Μετα που ξυριζομαστε σκουπιζουμε τη μηχανη με μια πετσετα. Σκουπιζεις και νερο και σαπουνι. Οταν αλλαζουμε ξυραφακι, την πλενουμε με απορρυπαντικο χεριων και οδοντοβουρτσα! Μηχανες που ειναι απλες στην κατασκευη τους και δεν ειναι ΤΤΟ ή adjustable δλδ, ειναι πολυ ευκολες για τον καθαρισμο τους. Η λευκη επικαλυψη, το σαπουνι δλδ μαζι με τα αλατα, επιτιθενται στο μεταλλο, και το μαμανε. Ναι μεν οι Merkur ειναι σκυλια, αλλα θελουν λιγη προσοχη.. Οταν προχθες ανεβασα τις 4 μηχανες, δεν τις ειχα καθαρισει ειδικα! Απλα οπως τις σκουπιζω μετα το ξυρισμα ητανε! Με εξαιρεση η 38c την οποια λογω του οτι δεν την χησιμοποιω εδω και λιγο καιρο την εχω pico bello.

Εχω παθει σοκ και δεν κανω πλακα.. Ακομη και η Tech οταν την αγορασα δεν ηταν ετσι και ειχε να χρησιμοποιηθει καμμια 20 χρονια!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Ρε συ δεν έχει τίποτα η μηχανή, μετα το ξύρισμα έτσι γίνεται ακόμη και να τη σκουπίσεις, τα άλατα δεν φέυγουν με το σκούπισμα. Τώρα νερό και σαπούνι μετα απο κάθε ξύρισμα νομίζω είναι υπερβολή. Αν την καθαρίζεις καλά σε κάθε αλλαγή λεπίδας δεν νομίζω να έχεις θέμα.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Αλατα και σαπουνι ειπα μενουνε, οχι οτι χρειαζονται! :P Εγω ρε Αποστολε που τις σκουπιζω και δε γινονται τι εχω, πετσετες απο τη NASA?

Και παλι Αρη, no offence, ok?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

:lol: :lol: :lol: (NASA)
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 34 times
Been thanked: 49 times

iogi έγραψε: Προσωπικά όμως καθαρίζω με χλιαρό νερό και οδοντόβουρτσα την μηχανή μου (αφού βγάλω προσεκτικά το ξυράφι) αμέσως μετά το κάθε ξύρισμα. Στο τέλος την σκουπίζω και την ξανασυναρμολογώ. Μου αρέσει να την βλέπω να γυαλίζει ;)
+1 πλην του καθε μερα :megagrin
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 34 times

Τα ασπρα ρε παιδια δεν ειναι τοσο αλατα, ειναι η σκονη της κρεμας καθως κατα 90% πλενομαι σε λεκανακι και το νερο γεμιζει αφρους...

Ενταξει με τις BIC την εχω λιγο παραμελημένη κ βρωμικη :bigsmilie :bigsmilie.
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Άβαταρ μέλους
Mayrogenis
Νήπιο
Νήπιο
14

Σχετικά με το καθάρισμα, δοκίμασα χτες το βράδυ με cif και μια οδοντόβουρτσα αφού πρώτα είχα βάλει την μηχανή για αρκετή ώρα σε καυτό νερό.
Δυστυχώς, αν και έφυγαν αρκετές βρωμιές, δεν μπορώ να την καθαρίσω εντελώς.
Ειδικά μπροστά το μέταλλο (νίκελ ?) δείχνει λες και έχει διαβρωθεί.

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Stefanos την 26 Οκτ 2010, 12:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Οταν ανεβαζεις φωτο, στην ιστοσελιδα του imageshack λεει δεξια "embed thumbnail" ή κατι τετοιο (εμενα το λεει γερμανικα, οποτε δεν ξερω τι λεει σε σενα) Κανε copy/paste τον κωδικο βγαλε την εξτρα σειρα και εισαι jet.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Αποτι θυμαμαι ειναι οντως επινικελιωμενη. Δοκιμασε να το βρασεις με σοδα (σκονη, οχι απο το κουτακι! :megagrin ). Αν οπως βλεπω τους λεκεδες ειναι απο μη σωστη αποθηκευση. Που σημαινει ή θα το αποδεχτεις οπως ειναι, ή θα το δωσεις σε κανενα φιλο κοσμηματοπωλη να στο επικαλυψει (ασημι, χρωμιο, νικελιο κλπ). Αν και δε νομιζω να αξιζει, με την εννοια οτι δεν ειναι ολη απο μεταλλο.. Μπορεις να το κανεις ωστε να την εχεις για ενθυμιο... Αλλα στο λεω δεν ειναι φτηνο για την αξια της μηχανης..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 18 times

Φίλε καλώς ήρθες καταρχήν!
Κι εγώ είχα μια παλιά μηχανή (http://forum.mens-only.gr/viewtopic.php ... t=20#p4664) και την καθάρισα με τις οδηγίες του Στέφου (Moccahead), ρίξε μια ματιά εδώ http://forum.mens-only.gr/viewtopic.php ... t=30#p4746 μου περιγράφει πώς να την καθαρίσω πρίν την πρώτη χρήση.

Να συμπληρώσω πως μετα απο αυτά που έκανα στην περιγραφή που θα δείς με μια οδοντόβουρτσα παλια την πέρασα 2 φορές, μια με cif και μια με viacal.
OTI KAI NA KANEIΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ,
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
M.GANDHI
Άβαταρ μέλους
Mayrogenis
Νήπιο
Νήπιο
14

Μαλιστά... Θα δοκιμάζω πάλι με σόδα. Tnx guys.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”