Επιλογη πινελου

Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Από εκεί έχω πάρει Silvertip Grade A και Finest.
Και οι δυο πολύ δυνατοί, για το MWF έχει σημασία το backbone του πινέλου και αυτό εξαρτάται από το σετάρισμα του. Δηλαδή μπορείς να πάρεις ένα Silvertip θύσανο και να τον σετάρεις στα 60mm και θα είναι εντελώς floppy και ενδέχεται να έχει πρόβλημα με το MWF. Ο ίδιος θύσανος σεταρισμένος στα 50mm θα είναι δολοφόνος σαπουνιών (και του MWF) αλλά δεν θα σου φαίνεται τόσο μαλακός.
Απλά να γνωρίζεις ότι ο Finest έχει λίγο scritch (δηλαδή κάνει και απολέπιση) ενώ ο Grade A είναι πιο μαλακός και από ότι καταλαβαίνω o Super Silvertip ακόμα πιο μαλακός (για τον τελευταίο δεν έχω προσωπική εμπειρία). Αντίστροφα είναι τα backbone τους, δηλαδή ο Finest είναι ο πιο συμπαγής.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
geos3
Νήπιο
Νήπιο
13
Been thanked: 3 times

Οποτε να μην κοιταω καθολου τα High mountain white σωστα?Αν δεν κανω λαθος ετσι οπως τα βλεπω ειναι πιο μαλακα απο τα silvertip.
Λεω να κινηθω σε αυτο .Πως το βλεπεις??Λες να ειναι ενταξει γι᾽αυτο που το θελω??
Ειναι στα μετρα που το ηθελα ουτως η αλλως για bowl lathering.
Και αλλη μια ερωτηση.Επειδη καποια ειναι πολυ μακρυα ξερεις αν μπορουν να τα κοντυνουν??
Γιωργος
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Οποτε να μην κοιταω καθολου τα High mountain white σωστα?Αν δεν κανω λαθος ετσι οπως τα βλεπω ειναι πιο μαλακα απο τα silvertip.
Γιατί να μην τα κοιτάς; Με το σωστό σετάρισμα μπορεί να αποδώσει πολύ καλά.
Λεω να κινηθω σε αυτο .Πως το βλεπεις??Λες να ειναι ενταξει γι᾽αυτο που το θελω??
Ειναι στα μετρα που το ηθελα ουτως η αλλως για bowl lathering.
Είναι κοντό. Γιατί το θες μόνο 58mm; Πόσο βάθος έχει η λαβή του πινέλου που έχεις;
Και αλλη μια ερωτηση.Επειδη καποια ειναι πολυ μακρυα ξερεις αν μπορουν να τα κοντυνουν??
Όχι, δεν κονταίνουν τα πινέλα. Απλά το βάζεις πιο βαθυά στη βάση ή παίρνεις πιο κοντό θύσανο.
Οι διαστάσεις των θύσανων ακολουθούν κάποια λογικά πλάισια, π.χ. δεν γίνεται θύσανος 26mm με ύψος 50mm και επίσης δεν γίνεται 20mm με ύψος 60mm.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
geos3
Νήπιο
Νήπιο
13

Κοιτα.Ακομα λαβη για το πινελο δεν εχω.Θα φτιαξω σε τορνο καποιες απο ακρυλικο.Οποτε πρωτα θα μου ερθουν οι θυσσανοι και μετα θα γινει το σεταρισμα πανω στην λαβη.
Οταν ειπα 58mm υπεθεσα οτι θα χασω περιπου 4mm που θα μπει μεσα στην βαση οποτε θα ειναι γυρω στα 54mm καθαρο.Κανω καπου λαθος??Θελω να μου μεινει καθαρο εξω 54mm.Ποσο υψος ολικο πρεπει να εχει ο θυσσανος?Εννοω ποσο θα χασω μεσα στην λαβη?Υπαρχει κατι στανταρ ή οπως βολευει τον καθεναν?
Οταν λες με σωστο σεταρισμα τα High mountain white μπορουν να αποδωσουν πολυ καλα τι εννοεις?
Γιωργος
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

4mm είναι πολυ λίγο. Η κολλά του θυσανου ειναι κοντά στα 5mm!
Καλύτερα να πάρεις μεγαλύτερο θυσανο, να κάνεις μεγαλύτερη τρύπα και μετα σήκωνεις το θυσανο με ροδελλες, κέρμα κτλ.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

geos3 εγραψε

Νικο μηπως το χρησιμοποιησες να μου πεις πως τα πηγε??

Ναι το δοκιμασα δεν πηγε πολυ καλα αλλα ισως να εκανα εγω κατι λαθος οποτε θα το ξαναδοκιμασω
Κατι ακομα η ρυτινη που ειναι κολλημενες οι τριχες εχουν υψος 8mm νομιζω οτι καπου το λεει.
Οι δικοι μου οι θυσανοι ( 4 τον αριθμο) ολοι 8mm εχουν βυσμα. Το Super Silvertip ειναι σεταρισμενο στα 53mm
Ολα ειναι δρομος
geos3
Νήπιο
Νήπιο
13

νικος έγραψε:
Το Super Silvertip ειναι σεταρισμενο στα 53mm
Ποιο ειναι το super silvertip?Δεν το βλεπω καπου για να δω τις διαστασεις του.
Δηλαδη απο τα 67mm υψος που δινει σε θυσσανο διαμετρου 24mm για να μεινει εξω τα 54mm που θελω να εχει πρεπει να μπουν μεσα στην λαβη 13mm.Δεν ειναι πολυ?Συνηθως ποσο μπαινει μεσα ο θυσσανος στην λαβη?
Γιωργος
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
12

Δες εδω στο τελος της σελιδας τριτη φωτο απο το τελος Οχι δεν ειναι πολυ και δικοι μου ειχαν υψος 65mm και σεταριστηκαν στα 53
Ολα ειναι δρομος
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
12

Λοιπον δοκιμαστηκε αλλες δυο φορες με το MWF. Το αποτελεσμα μετριο οχι πως δεν ξυριστηκα και ο αφρος εφτασε να κανω ανετα τα 3-4 περασματα αλλα δεν ηταν ο αφρος που κανω με αλλα πινελα. Ισως αν το παλεψω κι αλλο να καταφερω να κανω μια πολυ καλη μαρεγκα. Αλλα δεν νομιζω οτι εχει νοημα, υπαρχουν αλλα πινελα για αυτο το σαπουνι που δουλευουν πιο ευκολα
Ολα ειναι δρομος
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Σωστός Νίκο. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που βγάζουν πορτοκάλια.........

(Οι πορτοκαλιές για εμένα εννοείται οτι είναι τα Omega Νο 49 & Νο 48 <3 )
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”