Martin de Candre

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

Απο οσο ξερω ειναι υποχρεωμενοι βασει νομου να αναφερουν τα συστατικα, ολα ακομα και το μισο ml. Καταθετουν ενα φακελο με τα συστατικα του καθε προιοντος στο εκαστοτε κρατικο χημειο ή οργανισμό βάσει διεθνής νομοθεσίας μαζι με το προιον. Μετα το περνανε απο τεστ για να δουν αν ειναι ενταξει και συμφωνο με το φακελο που κατεθεσαν και υποτιθεται οτι ανα τακτα χρονικα διαστηματα κανουν και ελεγχο προιοντος δειγματοληπτικα. Οποτε χλωμο το βλεπω να μην αναφερουν ολα τα συστατικα. Για να το αντιγραψης πρεπει να βρης ακριβη δοσολογια στο χιλιοστόγραμμο, ιδια ποιοτητα πρωτης υλης κτλ
Ολα ειναι δρομος
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Νίκο ο κόσμος αυτός είναι γεμάτος από νόμους που δεν τηρούνται. Τα "κρυφά συστατικά" είναι κοινή πρακτική. Ο χώρος της μαζικής βιομηχανικής παραγωγής δεν είναι αγγελικά πλασμένος.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

Αποστολε θα συμφωνησω οτι στην Ελλαδα οι νομοι ειναι μονο για να υπαρχουν. Στην Γαλλια ομως λες να ισχιει το ιδιο; Και η συγκεκριμενη σιγα την μαζικη παραγωγη που κανει
Ολα ειναι δρομος
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Ποιος ξέρει Νίκο,ίσως και το πρόβλημα να είναι οι αναλογίες...
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Ακριβώς και εγω αυτό πιστεύω οτι είναι. Οι αναλογίες ! Μην τρελλαθούμε κιόλας βρε παιδιά. Απο που κι ως που αντέγραψε ο Henk το σαπούνι , οταν δεν αναφέρει καμία αναλογία παρα μόνο τα συστατικά του????? Αυτό που ανέφερε ο Νίκος είναι απόλυτα σωστό. Λίγο να ξεφύγεις απο τις αναλογίες έχεις εντελώς άλλο προιόν.Οχι να μην έχεις και καθόλου αναλογίες και να πηγαίνεις στο κουτουρού.....
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Ήρθε η ώρα να ξυριστώ και εγώ με το αυτό σαπούνι. Τι να πω; Από τα καλύτερα της συλλογής μου.
Μου έκαναν εντύπωση:
- Πόσο γρήγορα φόρτωσε το πινέλο
- Πόσο γλιστερός και ενυδατικός ήταν ο αφρός
- Πως το ASL δεν με έκαψε καθόλου
- Πόσο ενυδατωμένο νιώθω το πρόσωπο μου μετά το ξύρισμα.

Μερικά σχόλια για τα συστατικά του:
Το στεαρικό οξύ εμφανίζεται σχεδόν σε όλα τα σαπούνια ξυρίσματος και είναι το συστατικό που δίνει καλό και σταθερό αφρό. Γενικά η συνταγή του MdC είναι textbook σαπουνιού ξυρίσματος: στεαρικό οξύ για καλό αφρό, λάδι καρύδας για ενυδάτωση και έξτρα γλυκερίνη για να ισορροπήσει το στεαρικό οξύ (το οποίο στεγνώνει την επιδερμίδα).

Εντύπωση μου κάνουν τα εξής:
- Το στεαρικό οξύ είναι πρώτο και ως συστατικό, όχι ως παράγωγο άλλων ελαίων (π.χ. το βούτυρο καριτέ έχει μεγάλη συγκέντρωση στεαρικού οξέος).
- Είναι hot process με ποτάσσα. Δηλαδή μαλακό σαπούνι όπου οι καυστικές ουσίες εξουδετερώνονται πολύ γρήγορα.

Και κάτι άλλο - θα δοκιμάσω να το φτιάξω με τις δικές μου πινελιές βέβαια. Όχι για κανένα ιδιαίτερο λόγο, αλλά για να αποκτήσω εμπειρία στη σαπωνοποίηση.

ΥΓ. Αυτά από τις λίγες γνώσεις μου στη σαπωνοποίηση. Παρακαλώ αν κάνω λάθος να με διορθώσετε!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Value
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 11 times
Been thanked: 117 times

Με όσο λιγότερα λόγια μπορώ να το περιγράψω: Εάν ήμουν εγκρατής -που δεν είμαι- θα μπορούσα να έχω αγοράσει και να χρησιμοποιώ μόνο αυτό το σαπούνι και κανένα άλλο.

Από εμένα παίρνει δεκαράκια σε όλα χαλαρά. Στα πάντα. Ευκολία, προστασία, ποιότητα & ποσότητα αφρού, άρωμα, μαλάκωμα τρίχας, ενυδάτωση κι αν ξέχασα και κάτι, και σ' αυτό δέκα βάζω! Και μετά κοιτάς τα συστατικά. Κι αναρωτιέσαι. Τι στην ευχή βάζουν οι υπόλοιποι ένα κάαααρο αηδίες αφού μόνο με αυτά που περιέχει ετούτο το σαπούνι, μπορείς να έχεις τέτοια αποτελέσματα; Πραγματικά το αποτέλεσμα είναι τέτοιο, που σε κάνει δύσπιστο ως προς το αν περιέχει όντος μόνο αυτά.

Πήρα την "έκδοση" με το άρωμα λεβάντας. Κάποιοι βρίσκουν το άρωμά του έντονο. Νομίζω δεν είναι πολύ πιο έντονο από όσο είναι το άρωμα στο proraso, χωρίς βέβαια κατά τ' άλλα να υπάρχει καμία άλλη σχέση. Το Il Coloniali π.χ. το βρίσκω πιο έντονο από αυτό. Κατά τ' άλλα, καθαρό, ευχάριστο και αναζωογονητικό άρωμα λεβάντας.

Ερχόμαστε στην τιμή. Γι' αυτά που προσφέρει, την αξίζει. Έτσι απλά.

--------------------------------------------------
[EDIT]

Λέμε και ξαναλέμε για τα συστατικά του, αλλά τώρα πρόσεξα ότι κανείς δεν τα έχει γράψει. Έχουμε και λέμε:

Stearic Acid, Aqua, Coconut Acid, Potassium Hydroxyde, Glycerin, Aroma.

Ούφ! Ξεχεριάστηκα να γράφω... :megagrin
Βαλάντης
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Βαλάντη ξέχασες να αναφέρεις και κάτι ακόμη.....Οτι δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ... :bigsmilie
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Value
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 11 times
Been thanked: 117 times

Έλα ντε... που το πας αυτό; Και δε μιλάμε για ένα σαπούνι μαλακό, όμως δίνει αφρό σαν τέτοιο. Και για του λόγου το αληθές, ορίστε πόσο "μειώθηκε" μετά το πέρασμα του πινέλου.

Εικόνα

Ούτε καν!
Βαλάντης
Άβαταρ μέλους
andreas_t
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 10 times
Been thanked: 8 times

Παρέλαβα κι εγώ εχθές, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Άρη για την παραγγελία και στον Δημήτρη για την παράδοση! Θα δοκιμαστεί σήμερα μιας και εχθές δεν πρόλαβα.. Το μέγεθος είναι ιδανικό για ταξίδια, αλλά μάλλον θα είναι ζόρικο το φόρτωμα με το πινέλο, ειδικά αν ο θύσανος είναι μεγάλος...Το άρωμα είναι φανταστικό πάντως! Εντυπώσεις το βράδυ!
Εικόνα
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”