Εάν και εφόσον είναι ατσάλινη...
Την ίδια μέθοδο έχω αναλύσει κι εγώ παραπάνω Νίκο.
Το θέμα είναι ότι είναι πολύ εύκολο να λιώσει η λαβή, να ξεφλουδίσει ή να στραβώσει με την TIG...
Πρόβλημα με Gillete Tech
- Georgelap
- Νήπιο
- 12
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 10 times
Η δικιά μου είναι αγγλική, οπότε αλουμινίου...και φυσικά δεν μπορεί να κολληθεί τόσο εύκολα...
Έχω την εντύπωση πως οι αμερικάνικες ήταν ατσάλινες. Διορθώστε με αν κάνω λάθος!
Έχω την εντύπωση πως οι αμερικάνικες ήταν ατσάλινες. Διορθώστε με αν κάνω λάθος!
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
:worthlesswithoutpics

- νικος
- Λύκειο
- 12
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 241 times
Γιωργο ενα ΚΑΛΟ μηχανουργειο μπορει να κολλησει και αλουμινιο αυτο ειναι σιγουρο το εχω δη. Τωρα επειδη ειναι μικρη η διαμετρος μπορει να μαυριση απ΄ εξω, το οποιο διορθωνεται. Το αλουμινιο αμα το τριψεις εχει την ιδιοτητα να γυαλιζει τοσο ωστε να φαινεται σαν inox. Αυριο θα δω τον φιλο που σου ειπα και θα τον ρωτησω πιο συνγκεκριμενα.
Ολα ειναι δρομος
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Υπάρχει η αλουμινένια made in England και η η "σιδερένια" made in USA.Φίλε μου αν είναι αλουμινένια δε ξέρω τι ακριβώς γίνεται και αν γίνεται.Αν δεν ήτανε του παππού σου δεν άξιζε να σχοληθεις καθόλου , πιστεψέ με!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
- νικος
- Λύκειο
- 12
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 241 times
Λοιπον Γιωργο ρωτησα τον φιλο μου και μου ειπε οτι μπορει να κολληθη χωρις προβλημα κατα 99%.
Υπαρχει και αλλη λυση, λιγο πιο πολυπλοκη χωρις κολλημα με tig. Να μεγαλωσει την τρυπα της λαβης με το χαλασμενο σπειρωμα και να κανη αλλο, μετα κατασκευαζεις μια αλουμινενια βιδα στον τορνο, με το αναλογο σπειρωμα, και την βιδωνεις με ισχυρη κολλα σπειρωματων. Ξανα τορνο, ανοιγμα τρυπας και σπειρωμα σαν αυτο που εχει η κεφαλη της μηχανης και εισαι ετοιμος.
Αν δεν βρεις καποιον στην περιοχη σου να το κανει, πολυ ευχαριστως να την στειλης, να την φτιαξω εδω και να στην ξαναστειλω.
Ελπιζω να βοηθησα.
Υπαρχει και αλλη λυση, λιγο πιο πολυπλοκη χωρις κολλημα με tig. Να μεγαλωσει την τρυπα της λαβης με το χαλασμενο σπειρωμα και να κανη αλλο, μετα κατασκευαζεις μια αλουμινενια βιδα στον τορνο, με το αναλογο σπειρωμα, και την βιδωνεις με ισχυρη κολλα σπειρωματων. Ξανα τορνο, ανοιγμα τρυπας και σπειρωμα σαν αυτο που εχει η κεφαλη της μηχανης και εισαι ετοιμος.
Αν δεν βρεις καποιον στην περιοχη σου να το κανει, πολυ ευχαριστως να την στειλης, να την φτιαξω εδω και να στην ξαναστειλω.
Ελπιζω να βοηθησα.
Ολα ειναι δρομος
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Την λύση που θα προτείνω την είχα σκεφτεί απο την πρώτη στιγμή που ανέφερες το πρόβλημα.
Υπάρχουν στο εμπόριο μικρές κυλινδρικές φωλιές με εσωτερικό (θηλυκό) σπείρωμα. Αυτές μπαίνουν σφηνωτές σε οπές (κυρίως σε ξύλο) για να μπει στην συνέχεια βίδα. Το μόνο που χρειάζεται στην περίπτωσή σου, είναι να διευρυνθεί σχεδόν 2 χιλιοστά η οπή της λαβής.
Είμαι σίγουρος οτι στο εργαστήριο της εταιρείας έχουμε, απλά κάθε μέρα ξεχνάω να ψάξω για να βρω το σπείρωμα που χρειάζεται. Ελπίζω να το θυμηθώ την Δευτέρα.
Υπάρχουν στο εμπόριο μικρές κυλινδρικές φωλιές με εσωτερικό (θηλυκό) σπείρωμα. Αυτές μπαίνουν σφηνωτές σε οπές (κυρίως σε ξύλο) για να μπει στην συνέχεια βίδα. Το μόνο που χρειάζεται στην περίπτωσή σου, είναι να διευρυνθεί σχεδόν 2 χιλιοστά η οπή της λαβής.
Είμαι σίγουρος οτι στο εργαστήριο της εταιρείας έχουμε, απλά κάθε μέρα ξεχνάω να ψάξω για να βρω το σπείρωμα που χρειάζεται. Ελπίζω να το θυμηθώ την Δευτέρα.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Δεν ξερουμε καν αν εχει 2 χιλιοστα περιθωριο η λαβη, και ποσο λεπτο θα ειναι το μεταλλο, με τον κινδυνο ενος crack! Γιαυτο μιλησα για φωτο πιο πανω αλλα μπααααααααααααααααααααααααααααα :dash :cry