Pannacrema
-
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 208 times
- Been thanked: 895 times
- Επικοινωνία:
Την Παρασκευή πρωί παρήγγειλα δύο σαπούνια, από αυτά που είχαν ένδειξη On Stock...
Ισως ήταν απ' τα τελευταία
Ισως ήταν απ' τα τελευταία
He shaved evenly and with care, in silence, seriously. ― James Joyce
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29543 times
- Been thanked: 29768 times
- donP
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 630 times
- Been thanked: 807 times
Αφού πήγαν σε μέλος του φόρουμ, τότε χαλάλι !
Καλοξύριστα Νικόλα !
εάν για οποιοδήποτε λόγο δε σου κάτσουν, ξέρεις... :cool4
Καλοξύριστα Νικόλα !
εάν για οποιοδήποτε λόγο δε σου κάτσουν, ξέρεις... :cool4
Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος.
Δημόκριτος
Δημόκριτος
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Χθές παρέλαβα απο τον συνονόματο :thnx το pannacrema Labdano που είχα παραγγήλει. Ωραίο το άρωμα και σαν υφή λίγο σκληρότερο απο το Cella .Ηδη το έβαλα σε μεγαλύτερης διαμέτρου μπολάκι διότι τό δικό του ηταν απαράδεκτα μικρό. Η διάμετρος του ηταν μικρότερη και απο του Cella για να φανταστείτε , που να φορτώσεις απο αυτό το πράγμα.... Το κακό ήταν οτι δεν το δοκίμασα διότι είχα ηδη ξυριστεί...... :boeller Υπομονή μέχρι το Σάββατο...... :ninja_hide
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
-
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 3384 times
- Been thanked: 5292 times
Δεύτερη χρήση του San Fransesco σήμερα.Άρωμα,γλίστρημα,προστασία είναι σε κορυφαίο επίπεδο.Όμως.Φόρτωσα το πινέλο μου για το πρώτο πέρασμα και κατευθείαν σαπουνάδα στο πρόσωπο.Δεν είδα την σαπουνάδα που περίμενα και μιας και μέχρι το επόμενο πέρασμα ο αφρός είχε εξαφανιστεί από το πινέλο,ξαναφόρτωσα,περισσότερο αυτή τη φορά ,από το μπολάκι.Έκανε καλύτερη δουλειά,αλλά και πάλι πριν το τρίτο πέρασμα είχε ξαναεξαφανιστεί από το πινέλο.Ξαναφόρτωσα με διπλάσιες -κάπου στις 60 -στροφές αυτή την φορά και με ελαφρώς πιο υγρό πινέλο.Μου έκανε τον πιο καλό αφρό από τις τρεις φορές,αλλά και πάλι στο τέλος δεν είχε μείνει και πολύ στο πινέλο.Ενώ είναι κορυφαίο σαπούνι,μου δημιουργεί δυσκολία η συμπεριφορά του στο πινέλο.Χρησιμοποίησα το ωμέγα 49.Είχε και κανείς άλλος τέτοια εμπειρία και αν ναι,τι προτείνετε για να το αντιμετωπίσω?Ευχαριστώ.
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
-
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5633 times
Εγώ το Pannacrema το δουλεύω με face lathering και το φορτώνω με την κλασσική ιταλική μέθοδο
( νομίζω
).
Μουλιάζω το πινέλο σε ζεστό νερό όση ώρα κάνω ντούζ και ρίχνω και λίγο ζεστό νερό στο σαπούνι να το σκεπάσει.
Μετά, αδειάζω το νερό απο το σαπούνι και αφήνω το νερό να τρέξει απο το πινέλο χωρίς να το τινάξω δυνατά.
Φορτώνω το πινέλο με μπόλικες στροφές πάνω στο σαπούνι. Μιλάμε του δίνω και καταλαβαίνει..! :megagrin
Βρέχω το πρόσωπο μου ξανά με όσο πιό ζεστό νερό αντέχω και παίρνω στα χέρια το πινέλο που έχει πιά πνιγεί στη σαπουνάδα.
Το περνάω άλλες δυό τρείς στροφές πάνω στο σαπούνι και μετά στο πρόσωπο.
Με τη παραπάνω μέθοδο έχω βγάλει σαπουνάδα αρκετή για τρία παχιά γιαουρτοπεράσματα. :dance5
( νομίζω

Μουλιάζω το πινέλο σε ζεστό νερό όση ώρα κάνω ντούζ και ρίχνω και λίγο ζεστό νερό στο σαπούνι να το σκεπάσει.
Μετά, αδειάζω το νερό απο το σαπούνι και αφήνω το νερό να τρέξει απο το πινέλο χωρίς να το τινάξω δυνατά.
Φορτώνω το πινέλο με μπόλικες στροφές πάνω στο σαπούνι. Μιλάμε του δίνω και καταλαβαίνει..! :megagrin
Βρέχω το πρόσωπο μου ξανά με όσο πιό ζεστό νερό αντέχω και παίρνω στα χέρια το πινέλο που έχει πιά πνιγεί στη σαπουνάδα.
Το περνάω άλλες δυό τρείς στροφές πάνω στο σαπούνι και μετά στο πρόσωπο.
Με τη παραπάνω μέθοδο έχω βγάλει σαπουνάδα αρκετή για τρία παχιά γιαουρτοπεράσματα. :dance5
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
-
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 208 times
- Been thanked: 895 times
- Επικοινωνία:
Ακολούθησα κι εγώ την Ιταλική Μέθοδο, τροποποιημένη: δεν σκέπασα το σαπούνι με νερό. Αφησα να τρέξει λιγοστό νερό από το πινέλο και το φόρτωσα με καμιά 40αριά περιστροφές, συν λίγες συμπληρωματικες αργότερα.
Το πινέλο Semogue 1305 ολοκαίνουργιο τα πηγε θαυμάσια.
Πρώτη εντύπωση:
Ευκολοδούλευτο σαπούνι. Αφρίζει πανεύκολα, δίνει ωραία λεπτή, πυκνή κρέμα.
Λεπτότατο άρωμα μοσχολίβανου (San Fransesco)
Καλό γλίστρημα στο ξυράφι.
Καλή ενυδάτωση.
Ωραία αίσθηση μετά.
Θα επανέλθουμε.
Το πινέλο Semogue 1305 ολοκαίνουργιο τα πηγε θαυμάσια.
Πρώτη εντύπωση:
Ευκολοδούλευτο σαπούνι. Αφρίζει πανεύκολα, δίνει ωραία λεπτή, πυκνή κρέμα.
Λεπτότατο άρωμα μοσχολίβανου (San Fransesco)
Καλό γλίστρημα στο ξυράφι.
Καλή ενυδάτωση.
Ωραία αίσθηση μετά.
Θα επανέλθουμε.
He shaved evenly and with care, in silence, seriously. ― James Joyce
- Αλέξης
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 190 times
Σταματήστε πια όλοι! Είναι και out of stock! :dash
Πέρα από την πλάκα, αν και δεν έχω κανένα pannacrema, δεν έχω διαβάσει κάποια κακή κριτική, κάτι που το κατατάσσει στις πρώτες θέσεις της must-try list. Επιπλέον όταν πήρα το SOC boar από τον Κώστα, το είχε κάνει κάποια lathers σε Pannacrema San Fransesco : το άρωμα που έβγαζε το πινέλο ήταν καταπληκτικό και έκανε το ντουλάπι ολόκληρο να μυρίζει υπέροχα.
Πέρα από την πλάκα, αν και δεν έχω κανένα pannacrema, δεν έχω διαβάσει κάποια κακή κριτική, κάτι που το κατατάσσει στις πρώτες θέσεις της must-try list. Επιπλέον όταν πήρα το SOC boar από τον Κώστα, το είχε κάνει κάποια lathers σε Pannacrema San Fransesco : το άρωμα που έβγαζε το πινέλο ήταν καταπληκτικό και έκανε το ντουλάπι ολόκληρο να μυρίζει υπέροχα.
- ch2700
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Συνεχιζει να ειναι το τελευταιο σαπουνι στο rotation μου. Δεν βλεπω την ωρα να τελειωσει.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8