Κοντό μαχαίρι

Άβαταρ μέλους
Georgelap
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 10 times
Been thanked: 10 times

Κωνσταντινε εισαι απο τα ελλαχιστα ατομα (μην πω το μοναδικο) που θαβει τοσο πολυ τα TI...
Eχω διαβασει εκατονταδες θετικες κριτικες, τοσο εδω μεσα, οσο και σε ξενα φορουμ...
Ειναι λιγο ατοπο να αποριπτεις ενω ταυτοχρονα να προσπαθεις να μας πεισεις για το μετριο της ποιοτητας τους.
NavalArchitect

Σέβομαι την άποψή σου.

Ό,τι γράφω είναι προσωπικές απόψεις βασισμένες σε μία συνισταμένη εμπειριών.

Το βήμα είναι πάντα ελεύθερο (σε αυτό είτε σε άλλο σχετικό νήμα) για οποιοδήποτε άλλο μέλος να πει την άποψή του και να επιβεβαιώσει ή να διαφωνήσει με αυτά που λέω χρησιμοποιώντας επιχειρήματα.

Ειδικά για μέλη που έχουν εμπειρία μεγαλύτερη από μένα και ξέρουν τα σύγχρονα ΤΙ ακόμη καλύτερα, είμαι πάντα ανοικτός να ακούσω την άποψή τους και να διορθώσω ό,τι λάθος ίσως έχω πει - κανένα πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Θα συμφωνησω με τον Κωνσταντινο . Εχω ΤΙ και πραγματι δεν ειναι αυτο που περιμενα , οχι οτι δεν ειναι καλο αλλα δεν ειναι και κατι ιδιαιτερο , με τα 250 που εδωσα επαιρνα πολυ καλυτερο , Το προβλημα με τα καινουργια νομιζω εχει να κανει με την συσταση του νεου μεταλου που χρησιμοποιουν . Μπορει να ειναι σκληροτερο μεταλλο Carbonsong C 135 steel has been hardened to way above 60 Rockwell (HRC) αλλα αυτο απο μονο του δεν φτανει . Βεβαια εαν καποιος εχει τον οικονομικο τροπο
μπορει να βρει καλο ΤΙ παλιας κοπης, ομως γιατι και το να δωσεις 350 για το νεο silverwing 3 δεν ειναι καλη αγορα για μενα .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 927 times
Been thanked: 1832 times

Nα πώ κι εγώ την γνώμη μου...
Πριν απο 10-12 χρόνια, σε ενα ταξείδι που είχε κανει η σύζυγος στο Παρίσι, μου αγόρασε σαν δώρο ένα ΤΙ silver steel, ενα όμορφο ξυράφι με θήκη από έβενο.
Oταν το πήρα στα χέρια μου εμεινα εκπληκτος!

-Ο πειρος της θήκης για να κάνει κεφάλι, είχε προφανως χτυπηθεί με περισσότερη δυναμη από οση πρέπει με αποτελεσμα να στραβώσει εσωτερικά και να μην κεντραρεται η λάμα με την σχισμή της θήκης αλλά να βρίσκει η μύτη του στο πλάι.
Μικρο μεν το κακό γιατι το διορθωσα αλλάζοντας τον πείρο με έναν καινούριο.

- Ανομοιόμορφο hollow grinding κατα την κατεργασία στους διπλούς παράλληλους δίσκους.
Αποτελεσμα έχει το πλαγιο μέρος της κόψης αντι να είναι ίσου πλάτους, να είναι κυματοειδές.
Αυτό δεν διορθώνεται. Δεν δημιουργεί προβλημα στο ξύρισμα ή στο ακόνισμα, αλλά είναι άκρως αντιαισθητικό.

Προφανώς το ξυραφι μου, ή το έφτιαξαν ασκούμενοι, ή άνθρωποι που βαριόντουσαν.
Και στις δυο περιπτωσεις, αφου εφτασε στα χέρια μου, ο ποιοτικός έλεγχος της ΤΙ ηταν ανύπαρκτος και αυτό είναι το πιό απαράδεκτο απ όλα...
Δεν ξυρίζει άσχημα χωρις βέβαια να είναι και κάτι εξαιρετικό. (ή να το πώ διαφορετικά ενώ είναι πολύ κοφτερό δεν κανει «γλυκό» ξύρισμα.
Απογοητευμένος δεν αγόρασα ποτε άλλο ΤΙ.

Συμφωνώ λοιπόν κι εγώ με τον Κωνσταντίνο και τον Νικο.

Κατα την γνώμη μου, για να πλησιάσεις ή να πετύχεις την ποιότητα ξυρίσματος κάποιων παλιών εταιριών ξυραφιών, πρέπει σήμερα να δώσεις πολλά χρήματα σε καλά Custom made ξυράφια.
Δεν βρίσκω δε τον λόγο εκτος ίσως απο την εμφάνιση (διότι DE GUSTIBUS NON EST DISPUTANDUM), όταν ψάχνοντας με υπομονή και προσοχή, μπορείς να βρεις σε άριστη κατασταση ξυράφια φημισμένων εταιριών, με πολύ λιγότερα χρήματα από τα συγχρονα καλά Custom.
Δεν έχω βρει ενα πχ καλό Livi (για τι έχω δει και μέτρια Livi) να ξυρίζει καλύτερα από ένα καλό Ηenckel's, Dorko, Puma, J Rodgers, Cadman ή από κάποια άλλα λιγότερο γνωστά.
Γιάννης B.
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Σε ευχαριστω Γιαννη. Θα συνεχισω το ψαξιμο. Θα με παρηγορησει και το feather που περιμενω την αλλη βδομαδα πρωτα ο θεος.

Sent from my BlackBerry using Tapatalk
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Το δικό μου ΤΙ dreadnought είναι απο τα πιο κοφτερά της συλλογής μου , ίσως να έτυχε το ακόνισμα αλλά σίγουρα έχω δει και πιο γλυκά ξυράφια όπως το Henckels friodur και κάποια sheffield πχ Joseph Rodgers και W&B.Όμως δεν είναι άγριο όπως κάποια Solingen που έχω στη κατοχή μου και σίγουρα είναι πανέμορφα!
Πιστεύω ότι όλα παίζονται στο ακόνισμα και τι είδους "ground" είναι το ξυράφι.Τα near wedge κατα πάσα πιθανότητα προσφέρουν γλυκό ξύρισμα όποια προελεύσεως και αν είναι.
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για τα straight razors”