SB Omega 80097
SS MWF
SR Merkur 34c
RB Feather (3)
ASL Pinaud Clubman
ASB Davines
Το ξύρισμα της ημέρας: Οκτώβριος 2012
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Καλημέρα σε όλους.
Σήμερα, το πρωί:
EJ 89
Feather (#7)
Omega 11150
Proraso
Aqua Velva
Νομίζω η λεπίδα δεν κάνει τόσο βαθύ ξύρισμα πλέον. Τελικά, τουλάχιστον για εμένα και για -σχεδόν- καθημερινό ξύρισμα, τα 7 είναι οριακά ακόμα και για τη Feather. Η σχετική φωτογραφία εδώ.
Σήμερα, το πρωί:
EJ 89
Feather (#7)
Omega 11150
Proraso
Aqua Velva
Νομίζω η λεπίδα δεν κάνει τόσο βαθύ ξύρισμα πλέον. Τελικά, τουλάχιστον για εμένα και για -σχεδόν- καθημερινό ξύρισμα, τα 7 είναι οριακά ακόμα και για τη Feather. Η σχετική φωτογραφία εδώ.
Χάρης
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Vie-Long Horse Hair Shaving Brush 13723
cella soap
Gillette tech
Asta keramik Platinum (3)
GBellini ASL
Λοιπόν με το ξυράφι αυτό της φωτό και τη συγκεκριμένη λεπίδα έκανα ένα τρομερό ξύρισμα!Πολύ καλό βάθος, καθόλου ερεθισμοί και ίχνος αίματος!Μου έκανε εντύπωση το ξυράφι αυτό καθώς δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο της Gillette και επίσης το πόσο ήπιο ήτανε στο δέρμα μου!Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε αρχάριους και μη!

cella soap
Gillette tech
Asta keramik Platinum (3)
GBellini ASL
Λοιπόν με το ξυράφι αυτό της φωτό και τη συγκεκριμένη λεπίδα έκανα ένα τρομερό ξύρισμα!Πολύ καλό βάθος, καθόλου ερεθισμοί και ίχνος αίματος!Μου έκανε εντύπωση το ξυράφι αυτό καθώς δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο της Gillette και επίσης το πόσο ήπιο ήτανε στο δέρμα μου!Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε αρχάριους και μη!

Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29533 times
- Been thanked: 29741 times
+1000 στον Ηλία. Την γνώμη μου την ξέρετε άλλωστε...
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
- Stick Ξυρίσματος La Toja
- Πινέλο Ξυρίσματος Χειροποίητο Bristle
- Straight Razor Dovo “Schloss Burg”
- ASB Avéne
- ASL Brut
- Πινέλο Ξυρίσματος Χειροποίητο Bristle
- Straight Razor Dovo “Schloss Burg”
- ASB Avéne
- ASL Brut
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- coccolino
- Γυμνάσιο
- 13
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 206 times
Πρίν από λίγο:
Pre-shave
Omega No 48
Gillette gel
Main theme
FS Finest
MWF :worthy :worthy :worthy (Simply the best)
Straight razor Carrara 5/8"
Osma Alum block
Home-made ASB Sandalwood
Old Spice ASL
Το ξυράφι είναι 5/8" με μια υποψία 4/8", ούτε ακριβώς 5 αλλά ούτε και 4. Πάρα πολύ ωραίο ξυράφι, ελαφρύ, κυλούσε απαλά σαν χάδι πάνω στις τρίχες και τις έκοβε αβίαστα (αβάδιστα, εχέμυθα στον χώρο σας :hystericalbs1 ). Για τις δικές μου προτιμήσεις πολύ ελαφρύ σε βαθμό να με κουράσει στις λαβές (υπερβολικό μάζεμα παλάμης). Παρ' όλο που δεν είχα και τόσο πολύ τρίχα (κανονικά θα ξυριζόμουνα αύριο) λοιπόν το ξύρισμα ήταν πάρα πολύ ωραίο. Ο πύρος πολύ καλά σφιγμένος, δεν ήταν χαλαρός να μην βοηθάει το στροπάρισμα, ούτε και να έχεις πρόβλημα να το κρατήσεις. Να μην τα πολυλογώ ένα ξυράφι τίμιο.
Το balm ενώ είναι σανδαλόξυλο υπερισχύει το lime (Grapefruit seeds actually!!!) και δεν είναι τόσο πηχτό όσο άλλα balms. Από μυρωδιά είναι τέλειο, από ενυδάτωση επίσης πάρα πολύ καλό και πραγματικά είναι από τις περιπτώσεις που λές αυτά του εμπορίου τελικά τι παραπάνω έχουν;
Το pre-shave routine πραγματικά πρέπει να γίνεται, η σωστή προετοιμασία είναι το 50% του ξυρίσματος κακά τα ψέμματα. Κι όσο καλύτερη η προετοιμασία, τόσο καλύτερο το ξύρισμα.
Thanks J.
Pre-shave
Omega No 48
Gillette gel
Main theme
FS Finest
MWF :worthy :worthy :worthy (Simply the best)
Straight razor Carrara 5/8"
Osma Alum block
Home-made ASB Sandalwood
Old Spice ASL
Το ξυράφι είναι 5/8" με μια υποψία 4/8", ούτε ακριβώς 5 αλλά ούτε και 4. Πάρα πολύ ωραίο ξυράφι, ελαφρύ, κυλούσε απαλά σαν χάδι πάνω στις τρίχες και τις έκοβε αβίαστα (αβάδιστα, εχέμυθα στον χώρο σας :hystericalbs1 ). Για τις δικές μου προτιμήσεις πολύ ελαφρύ σε βαθμό να με κουράσει στις λαβές (υπερβολικό μάζεμα παλάμης). Παρ' όλο που δεν είχα και τόσο πολύ τρίχα (κανονικά θα ξυριζόμουνα αύριο) λοιπόν το ξύρισμα ήταν πάρα πολύ ωραίο. Ο πύρος πολύ καλά σφιγμένος, δεν ήταν χαλαρός να μην βοηθάει το στροπάρισμα, ούτε και να έχεις πρόβλημα να το κρατήσεις. Να μην τα πολυλογώ ένα ξυράφι τίμιο.
Το balm ενώ είναι σανδαλόξυλο υπερισχύει το lime (Grapefruit seeds actually!!!) και δεν είναι τόσο πηχτό όσο άλλα balms. Από μυρωδιά είναι τέλειο, από ενυδάτωση επίσης πάρα πολύ καλό και πραγματικά είναι από τις περιπτώσεις που λές αυτά του εμπορίου τελικά τι παραπάνω έχουν;
Το pre-shave routine πραγματικά πρέπει να γίνεται, η σωστή προετοιμασία είναι το 50% του ξυρίσματος κακά τα ψέμματα. Κι όσο καλύτερη η προετοιμασία, τόσο καλύτερο το ξύρισμα.
Thanks J.
Γιώργος
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 24880 times
- Been thanked: 7864 times
Καλημέρα!
- SB Semogue 830
- SC Speick
- SR Schick Injector Type L
- RB Schick Injector (2)
- ASL Speick
:thumbsup
- SB Semogue 830
- SC Speick
- SR Schick Injector Type L
- RB Schick Injector (2)
- ASL Speick
:thumbsup
Γιάννης
Ρε συ Γιώργο, δώσε μας τα φώτα σου εδώ... Πώς το χρησιμοποιείς αυτό το pre-shave? Εντάξει, το περνάς με το πινέλο και κάνεις τέλος πάντων αυτό το σαν σαπουνάδα ή scrubbing στο πρόσωπο.coccolino έγραψε:Πρίν από λίγο:
Pre-shave
Omega No 48
Gillette gel
...
Μετά όμως - το αφήνεις ή το ξεπλένεις πριν βάλεις το Frank με το ΜWF πάνω και κάνεις πλέον κανονική σαπουνάδα για ξύρισμα?
Προχτές είχες νομίζω το pre-shave της ToOBS (ή κάνω λάθος - πρέπει να γυρίσω πίσω να δώ τώρα...) Αυτό πόση ώρα το αφήνεις? Και πάλι, μετά το ξεπλένεις? Ή πάς απευθείας και κάνεις lather με το MWF χωρίς να έχεις 'ξεβγάλει' το pre-shave από το πρόσωπο?
Θενκς!
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
[Γιώργο τί ειναι αυτά τα αιρετικά κόλπα που κάνεις με το Gillette; :bigsmilie]
Σήμερα το πρωι:
Pre-shave: Boots shaving soap
Σαπούνι: Old Spice vintage
Πινέλο: Semogue 1250
Μηχανή: Slim Adjustable (W:9, X:5, A:1)
Λεπίδα: Gillette Sharp Edge (3)
After shave: Home made ASB + Old Spice Whitewater
Γενικά ένα πολύ βαθύ ξύρισμα. Οι ρυθμίσεις της Slim μου ταιριάζουν πολύ και το τελευταίο πέρασμα είναι φοβερό και δεν προσθέτει καθόλου αν υπάρχει ερεθισμός. Το σαπούνι είναι αρκετά αφυδατωμένο και μου φαίνεται αποδίδει καλύτερα σε bowl lather, για καλύτερο έλεγχο του αφρού.
Σήμερα το πρωι:
Pre-shave: Boots shaving soap
Σαπούνι: Old Spice vintage
Πινέλο: Semogue 1250
Μηχανή: Slim Adjustable (W:9, X:5, A:1)
Λεπίδα: Gillette Sharp Edge (3)
After shave: Home made ASB + Old Spice Whitewater
Γενικά ένα πολύ βαθύ ξύρισμα. Οι ρυθμίσεις της Slim μου ταιριάζουν πολύ και το τελευταίο πέρασμα είναι φοβερό και δεν προσθέτει καθόλου αν υπάρχει ερεθισμός. Το σαπούνι είναι αρκετά αφυδατωμένο και μου φαίνεται αποδίδει καλύτερα σε bowl lather, για καλύτερο έλεγχο του αφρού.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- coccolino
- Γυμνάσιο
- 13
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 206 times
Παίδες δείτε εδώ σχετικά με τα αιρετικά κόλπα του pre-shave :hystericalbs1
Γιώργος