Νέο Gillette Safety Razor

Άβαταρ μέλους
John
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 13 times

Καλησπέρα και πάλι, να ρωτήσω, επειδή από ότι είδα μου καλάρεσε και η σαβέττα (Dovo Shavette) για straight razor δεν το συζητώ καν, εκεί ανεβαίνει πολύ το κόστος, ακόμα και για κάτι φθηνό θες € 50-100, θα το ήθελα, αλλά κρίση βλέπετε.. τέσπα), σαν αρχάριος τι θα ήταν καλύτερα να προτιμήσω safety ή shavette ή για να σας δώσω να καταλάβετε, με ποιο θα έχω τα λιγότερα ''ατυχήματα'' ;;

Και κάτι άλλο, αν χρησιμοποιώ το gel ξυρίσματος που χρησιμοποιώ τώρα θα υπάρχει πρόβλημα ;; το λέω αυτό γιατί μπορεί πολλοί από εσάς να θεωρείτε τα gel ''σκάρτα'' αλλά εγώ είμαι ευχαριστημένος με αυτό, και μια χαρά λιπαρό αφήνει το δέρμα και έτσι όπως μυρίζει μου έρχεται να το φάω... :megagrin :drool :

http://images-its.chemistdirect.co.uk/G ... $8j&V=f75z" onclick="window.open(this.href);return false;

...αν όχι οκ, απλός ρωτάω..:p
DE Razor: Merkur 15C, Brush: Omega 11137, Cream: Proraso Sandalwood
Άβαταρ μέλους
Antonis
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
14
Has thanked: 30359 times
Been thanked: 30838 times

Προσωπικά θα σε απέτρεπα από την σαβέτα, είναι εξαιρετικά δύσκολος ο χειρισμός της και θα επέλθουν πολλά "ατυχήματα" ενώ το ξύρισμα θα είναι ρηχό, ειδικά στις αρχές. Μιλάω από προσωπική πείρα, ακόμη και τώρα που τη χρησιμοποιώ αραιά, μετά από 1 χρόνο, για να κάνω 2 περάσματα (γνωρίζοντας πως να την χειριστώ) κάνω όσο χρόνο θα χρειαζόμουν με ένα safety με 4 περάσματα συν τα μεραμέτια και πάλι νοιώθω ότι το ξύρισμα είναι πιο ρηχό.

Όσο για το gel και τους αφρούς γενικότερα, θεωρώ προτιμότερο να μείνεις με το ξυράφι που έχεις τώρα (πχ mach3, fusion κλπ) και να αρχίσεις να χρησιμοποιείς πινέλο και κρέμα ή σαπούνι ξυρίσματος, παρά το αντίθετο.
Άβαταρ μέλους
John
Νήπιο
Νήπιο
13

1ον, ναι οκ, μπορεί να έχεις δίκιο.. και εγώ μια σκέψη έκανα.. απλός μάρεσε πολύ η ιδέα της σαβέττας, αλλά αν είναι να σακατευτώ (και εγώ και ο αδερφός μου, γιατί μου πέρασε από το μυαλό να του κάνω δώρο στα γενέθλιά του μια σαβέττα) τότε άστο καλύτερα..

2ον, εσύ έτσι πιστεύεις ;; να παραμείνω στο Fusion αλλά να αλλάξω το gel με πινέλο και κρέμα ξυρίσματος ;;
το αντίθετο για ποιον λόγο δεν είναι προτιμότερο ;;
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Κοιτα εδω. Θα βοηθησω.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ!
1. Το Α και το Ω είναι η προετοιμασία!
2. Ό,τι δεν έχει γίνει σωστά στην προετοιμασία δεν το διορθώνει καμμία μα καμμία λεπίδα!
3. Στο ξύρισμα ΔΕ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ!]

Ξεκινωντας απο το 1, το εξηγω στο 2. Δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ αφρος ή gel απο γκαζομπουκαλο που να κανει σωστη δουλεια. Βεβαια στους τυφλους ο μονοφθαλμος βασιλευει και αυτο που χρησιμοποιεις να ειναι καλυτερο απο τα αλλα (κατι που εχουν το θρασσος να το γραφουν μαλιστα, αν προσεξεις στην φωτο που εστειλες), αλλα οταν θα παρεις πινελακι και κρεμουλα ή σαπουνακι, τοτε θα καταλαβεις ποσο ΑΘΛΙΑ ειναι τα gel και οι αφροι. Θα δεις οτι με το πινελο και την κρεμα, μετα απο σωστη προετοιμασια, θα εχεις με την ΙΔΙΑ μηχανη, πολυ καλυτερα αποτελεσματα. Φυσικα και εαν επαιρνες και μια μεταλλικη μηχανη θα ολοκληρωνες την αλλαγη, αλλα ας γινει βημα βημα, αλλωστε εσυ αποφασιζεις. Αν θες να αλλαξεις κατι, αλλαξε αυτο που α. κοστιζει πιο λιγο και β. θα σε φερει καλυτερα αποτελεσματα (μην ξεχνας οτι εχεις συνηθισει με μια συγκεκριμενη μηχανη...

Φιλικα
Στεφος
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
John
Νήπιο
Νήπιο
13

Ναι οκ, δεν αντιλέγω.. θα ψαχτώ καλύτερα μπας και βρω κάτι από δράμα.. (ίσος να υπάρχει κάτι, ποτέ δεν ξέρεις..) λογικά θα πάρω όντος κανά πινελάκι και κρεμούλα για αρχή.. αλλά αφου τελειώσει το gel (δεν έδωσα τζαμπα €5 ...) πρέπει λέτε να υπάρχει πινελάκι.. χωρίς πινελάκι δεν γίνεται λέτε. π.χ. με τα δάχτυλα ;; :p
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 246 times
Been thanked: 206 times

John, όταν ξεκίνησα είχα πάρει ένα πινέλο από το σούπερ μάρκετ και μια κρέμα ξυρίσματος Nivea. Μέχρι τότε ξυριζόμουνα με ξυράφια Gillette (1825 λεπίδες) και gel ξυρίσματος.

Όταν λοιπόν έκανα σαπουνάδα με το πινέλο και την κρέμα ξυρίσματος και μετά πέρασε η Fusion πάνω από τα γένια μου έπαθα την πλάκα μου, το ξύρισμα ήταν ανώτερο κατά πολύ λέμε.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να προσέξεις αρχικά είναι η προετοιμασία να είναι σωστή, για αρχή κι εγώ συνιστώ να ξεκινήσεις έτσι. Την σαβέττα θα την απέφευγα γιατί δεν είναι και ότι πιο εύκολο για να μπείς στο παραδοσιακό ξύρισμα.

Σιγά σιγά θα την βρείς την άκρη και θα αρχίσεις να είσαι πιο απαιτητικός από το ξύρισμα που θα κάνεις, τότε θα δείς ότι θα είσαι πιο έτοιμος να προχωρήσεις σε αγορές και να "πειραματιστείς". Ότι και να χρειάζεσε όμως είμαστε εδω για να βοηθήσουμε όσο και όπως μπορούμε :megagrin
Γιώργος

Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Jonh έγραψε: [...] πρέπει λέτε να υπάρχει πινελάκι.. χωρίς πινελάκι δεν γίνεται λέτε. π.χ. με τα δάχτυλα ;; :p
Υπαρχει. Λεγεται brushless! Αλλα ειναι πιο ακριβες (αλλα και πιο μεγαλες σε συσκευασια) απο τις κανονικες, ασε που χανεις το "ιερο" της υποθεσης. Εχω χρησιμοποιησει 2 bruskless κρεμες, και οι 2 κατεληξαν στη γερμανικη εκδοση του πακετου οδοιπορου.. :megagrin
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
John
Νήπιο
Νήπιο
13

Ήθελα να ξανά θέσω το ερώτημα ''aftershave'', από super market ποια είναι η καλύτερη επιλογή ;; balm ή splash ;; το δεύτερο ενυδατώνει τόσο καλά όσο το πρώτο ή είναι πιο πολύ για απολυμάνει π.χ. τα τυχόν κοψίματα ή ερεθισμούς ;; χρησιμοποιώ ένα balm της nivea και κάνει αρκετά καλή δουλειά θα έλεγα, αλλά τελειώνει, να πάω λέτε σε κάποια λοσιόν ;;

Για το άλλο θέμα θα περιμένω λίγο καιρό μέχρι να τελειώσει το υπάρχον gel και μετά θα πάω σ πινελάκι και κρέμα (ίσος πάρω της nivea σαν και αυτήν που είπε ο coccolino...). Άρα προς το παρόν έχει παύση το θεματάκι αυτό..
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1364 times
Been thanked: 4912 times

...balm ή splash...
Μα το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Μπορείς να χρησιμοποιείς και τα δυο και μάλιστα με όποια σειρά σειρά σε βολεύει. Σε supermarket μπορείς να βρεις lotion Brut ή Old Spice που είναι εξαιρετικά προϊόντα για τα χρήματα που κοστίζουν. Όσον αφορά τα balms, δύσκολα να βρεις κάποιο top προϊόν. Πιο πιθανό είναι να το βρεις σε κάποιο φαρμακείο.

Επίσης, για κρέμα, μπορείς να βρεις καλύτερα προϊόντα απο την Nivea. Αν όχι στην απόδοση, σίγουρα στην ποιότητα.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

:stop1

:btt2

:thnx