Η λεβάντα είναι από τα πιο διαδεδομένα και αγαπητά αρώματα στα καλλυντικά, φυσικά και στα σαπούνια ξυρίσματος. Σχεδόν όλοι οι παραγωγοί διαθέτουν στο σαπουναστάσιό τους μια καθαρή λεβάντα ή μια μασκέ ως φουζέρ ή συνδυασμένη με cedar, rosemary, bergamot κ.α.
Βρήκα ιδιαίτερα καλή τη ΄φυσική' πρόταση των Meissner-Tremonia, Castle Forbes και Barrister & Mann.
"Artisan" σαπούνι λεβάντας
- Vavous
- Συντονιστής
- 10
- Has thanked: 30307 times
- Been thanked: 41496 times
Ανδρέας, Μ.Δ.

-
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5632 times
O Mike μαγειρεύει ακόμη ; ( είναι βέβαια από ΗΠΑ, δεν ξέρω αν συμφέρει )
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- babkoug
- Εξειδίκευση
- 9
- Has thanked: 11409 times
- Been thanked: 15032 times
Σκοπεύω να κινηθώ εντός Ελλάδας, καθώς δεν σκοπεύω να πάρω πάνω από δύο σαπούνια. Αυτό της λεβάντας και ένα τριαντάφυλλου που μάλλον θα είναι το MdC. Άντε ΕΕ το πολύ πολύ, κανένα Αντικατούρα, ή κάτι με φθηνά μεταφορικά. Από Αμερική για ένα μόνο νομίζω πως δεν συμφέρει, οπότε θα μπω σε συναλλαγή άλλου οικονομικού μεγέθους που το πολεμάω στην παρούσα φάση. Που και έτσι αμφιβάλλω πως γενικά συμφέρει, αλλά αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή πας και αμερική. Γτ παρά αυτά που ακούγονται και στην Δημοκρατία υπάρχουν αδιέξοδα, έστω και παροδικά
.
Ήμουν ανάμεσα σε ΜdC Original, αλλά κάπου με κόλλησε πως αναφέρει και μέντα, D R Harris, που κάπου με κόλλησε πως αναφέρεται ότι είναι αρκετά μιλντ τόσο που με το ξέβγαλμα παύει και να υπάρχει η μυρωδιά, στο δικό μας Savon Mystere που μάλλον δεν αναφέρεται τπτ, αλλά έπεσε και η πρόταση από Παναγιώτη και στο Meissner Tremonia που γενικά γράφονται καλά, συν την άποψη του Ανδρέα. Θέλω να είναι κάπως φυσική η μυρωδιά που βγάζει και να μην ανακατεύται με πολλά πολλά. Εκτός και αν αυτή η ανάμιξη ξεφεύγει προς το καλύτερο
.
Προστέθηκε μετά από 2 ώρες 47 λεπτά 38 δευτερόλεπτα:
Α κ να είναι σαπούνι κ ουχί κρέμα. Οπότε η Castle Forbes μάλλον κόβεται..

Ήμουν ανάμεσα σε ΜdC Original, αλλά κάπου με κόλλησε πως αναφέρει και μέντα, D R Harris, που κάπου με κόλλησε πως αναφέρεται ότι είναι αρκετά μιλντ τόσο που με το ξέβγαλμα παύει και να υπάρχει η μυρωδιά, στο δικό μας Savon Mystere που μάλλον δεν αναφέρεται τπτ, αλλά έπεσε και η πρόταση από Παναγιώτη και στο Meissner Tremonia που γενικά γράφονται καλά, συν την άποψη του Ανδρέα. Θέλω να είναι κάπως φυσική η μυρωδιά που βγάζει και να μην ανακατεύται με πολλά πολλά. Εκτός και αν αυτή η ανάμιξη ξεφεύγει προς το καλύτερο

Προστέθηκε μετά από 2 ώρες 47 λεπτά 38 δευτερόλεπτα:
Α κ να είναι σαπούνι κ ουχί κρέμα. Οπότε η Castle Forbes μάλλον κόβεται..
Μπάμπης
-
- Εξειδίκευση
- 12
Το ΜdC δεν έχει μέντα.
- babkoug
- Εξειδίκευση
- 9
- Βασίλης Τ
- Λύκειο
- 6
- Has thanked: 6782 times
- Been thanked: 11185 times
Άλλο μέντα άλλο μενθόλη. Όχι δεν πρόκειται να "παγώσεις" επειδή δεν έχει μενθόλη. Το άρωμα της μέντας είναι ανεπαίσθητο. Παίρνεις ένα Agua Balsamica κι έτοιμο το σετ.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση άνισων ανθρώπων.
-
- Εξειδίκευση
- 12
MdC = λεβάντα + δεντρολίβανο. Προσωπικά δεν «έπιασα» ποτέ μου μέντα.
- babkoug
- Εξειδίκευση
- 9
@Βασίλης Τ
Μέντα εχω γράψει, όχι μενθόλη. Εννοούσα αν ειναι αισθητή η μυρωδιά της. Με το λεβαντα+ γεράνι του Meissner Tremonia νομίζω πως θα ήμουν οκ. Με Λεβάντα+μέντα δεν το νομίζω αν ήταν έντονη η μυρωδιά της, γτ δεν μου πολυαρέσει. Βέβαια σιγά μην από την περιγραφή μπορείς να συμπεράνεις τι θα πιάσει η μυτη του καθενός. Οπότε παίζει κ το MDC.
Μέντα εχω γράψει, όχι μενθόλη. Εννοούσα αν ειναι αισθητή η μυρωδιά της. Με το λεβαντα+ γεράνι του Meissner Tremonia νομίζω πως θα ήμουν οκ. Με Λεβάντα+μέντα δεν το νομίζω αν ήταν έντονη η μυρωδιά της, γτ δεν μου πολυαρέσει. Βέβαια σιγά μην από την περιγραφή μπορείς να συμπεράνεις τι θα πιάσει η μυτη του καθενός. Οπότε παίζει κ το MDC.
Μπάμπης
- Βασίλης Τ
- Λύκειο
- 6
- Has thanked: 6782 times
- Been thanked: 11185 times
Tο έγραψα καλού κακού επειδή πολλές φορές έχω δει να μπερδέυουν την μενθόλη με την μέντα. Το σαπούνι όμως δεν μυρίζει μέντα, μπορεί με λίγη φαντασία και αν ψάχνεις την μέντα για κανά 5 λέπτο να σου έρθει (σε χαμηλά πάντα επίπεδα)
Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση άνισων ανθρώπων.
- Γιώργος Λ
- Γυμνάσιο
- 8
- Has thanked: 10306 times
- Been thanked: 10087 times
Να αναφέρω ότι το Meißner Tremonia έχει μια υποψία μέντας, αλλά στο πολυ βάθος.
Ξεκάθαρα υπερισχύει η λεβάντα και χωρίς να σου αφήνει κάτι το "χημικό".
Επίσης η ένταση του αρώματος είναι σε υψηλά επίπεδα, και το καταλαβαίνεις αν αφήσεις για λίγη ώρα το βαζακι ανοιχτό. Μοσχομυριζει ο τόπος!
Ξεκάθαρα υπερισχύει η λεβάντα και χωρίς να σου αφήνει κάτι το "χημικό".
Επίσης η ένταση του αρώματος είναι σε υψηλά επίπεδα, και το καταλαβαίνεις αν αφήσεις για λίγη ώρα το βαζακι ανοιχτό. Μοσχομυριζει ο τόπος!