Σελίδα 2 από 6

Re: Bay Rum (Τρόποι παρασκευής)

Δημοσιεύτηκε: 16 Μαρ 2012, 19:22
από Fotakas
Επειδή είδα ότι πολλοί σκέφτονται την παρασκευή Bay Rum, τι θα λέγατε να κάνουμε μια ομαδική προσπάθεια για την παρασκευή του “Mens Only Bay Rum After Shave Lotion”?
Αρχικά αποφασίζουμε είτε μέσω ψηφοφορίας είτε μέσω συζητήσεων (αλλά πάντα δημοκρατικά και χωρίς γκρίνιες), ποια συνταγή θα ακολουθήσουμε. Κύρια κριτήρια η απλότητα και η ευκολία εύρεσης των υλικών. Έπειτα αναλαμβάνει ένας εθελοντής, που θα συγκεντρώσει τα υλικά και θα εκτελέσει την συνταγή (εγώ έχω λίγο ελεύθερο χρόνο, αλλά μπορώ να αναλάβω, εκτός αν υπάρχει κάποιος άλλος με περισσότερο ελεύθερο χρόνο). Έπειτα περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Re: Bay Rum (Τρόποι παρασκευής)

Δημοσιεύτηκε: 16 Μαρ 2012, 21:32
από Value
Μέσα! :winkcool

Re: Bay Rum (Τρόποι παρασκευής)

Δημοσιεύτηκε: 16 Μαρ 2012, 23:44
από vanm66
Κι εγώ είμαι μέσα!

Re: Bay Rum (Τρόποι παρασκευής)

Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2012, 00:50
από coccolino
Καλή ιδέα, μακάρι να είχα ελέυθερο χρόνο να το αναλάβω ρε παιδιά. Έψαχνα σήμερα να δω από που μπορώ να βρώ το ρημαδοφυτό pimenta racemosa να αγοράσω ή σπόρους ή το φυτό. Μάλλον θα το αναθέσω στην γυναίκα μου που ασχολείται με αυτά.

Πάντως είμαι μέσα κι εγώ!

Re: Bay Rum (Τρόποι παρασκευής)

Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2012, 08:40
από Arisk
Μέσα κ εγώ. Ήδη κ εγω άρχισα να ψάχνω εδώ Θεσσαλονίκη μήπως βρω αυτά τα φύλλα. Αλλά τζίφος.
Μήπως να ρωτήσουμε την Πυθια; Αυτή θυμάμαι ασχολούνταν πολύ με τις Δάφνες. :confused

Re: Bay Rum (Τρόποι παρασκευής)

Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2012, 11:58
από Thanos
Η pimenta racemosa είναι η απλή δάφνη που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική (φακές, στιφάδο κ.λ.π.).
Αποξηραμένα φύλλα δάφνης υπάρχουν σε όλα τα μπακάλικα της χώρας... Αν πάλι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένη (κακώς κατά τη γνώμη μου), σε όλους σχεδόν τους φράχτες και τα διαζώματα των δρόμων υπάρχει σε αφθονία.
Χθες σφράγισα ένα μικρό δοχείο με την πρώτη μου απόπειρα για τηνπαρασκευή Bay Rum.
Σε ένα μήνα που θα το ανοίξω και θα το δοκιμάσω θα σας πω τις εντυπώσεις μου και αν το αποτέλεσμα στεφθεί με επιτυχία θα σας πω και την συνταγή που χρησιμοποίησα.

Re: Bay Rum (Τρόποι παρασκευής)

Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2012, 12:54
από coccolino
Thanos έγραψε:Η pimenta racemosa είναι η απλή δάφνη που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική (φακές, στιφάδο κ.λ.π.).
Θάνο, η απλή δάφνη είναι αυτή http://en.wikipedia.org/wiki/Bay_Laurel
Η δάφνη για αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι αυτή εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Pimenta_racemosa

Τα αποξηραμένα φύλλα δυστυχώς δεν έχουν χυμούς να βγάλουν και γι' αυτό δεν προτιμούνται. Μάλλον θα δώσουν μια πολύ ελφριά νότα δάφνης και τίποτα παραπάνω (φαντάζομαι).

Ενημέρωσε όμως για την προσπάθεια σου τι αποτελέσματα είχε.

Re: Bay Rum (Τρόποι παρασκευής)

Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2012, 12:58
από Stefanos
Κανονικα δεν θελει την κοινη δαφνη, αλλα αυτη της Καραϊβικης η οποια ειναι εφαμιλλη της ευρωπαϊκης, αλλα οχι ιδια. Εναλλακτικα μπορει να χρησιμοποιηθει βεβαια ευρωπαϊκη δαφνη.. Οσο πιο φρεσκια,τοσο πιο καλα.. Σα να πρεπει να παρω τη μανα μου τηλεφωνο!

Α! Για τους Θεσσαλονικεις. Στον κηπο του Ωδειου Βορειου Ελλαδος (ελευθερα προσβασιμο, γνωστο ως και Βιλα Μορπουργο) στο Ντεπο, υπαρχει δαφνοδεντρο! :megagrin

Re: Bay Rum (Τρόποι παρασκευής)

Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2012, 13:36
από Thanos
Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις!
Οπως και να έχει πάντως. σε κανένα μήνα θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα....

Re: Bay Rum (Τρόποι παρασκευής)

Δημοσιεύτηκε: 06 Σεπ 2012, 17:26
από ανδρεας
Από τον Μάρτιο έχει να γράψει κάποιος στο νήμα αυτό οπότε να υποθέσω ότι κάνεις δεν την έφτιαξε.
Πριν γραφτώ στο φόρουμ, είχα βρει και εγώ την συνταγή που παραθέτει ο vanm66 και την έφτιαξα με κάποιες αλλαγές.


Προχθές άνοιξα το βαζάκι. Το πρώτο που σου έρχεται είναι η κανέλα. Αλλά μετά βγαίνει μια γεμάτη μυρωδιά ζεστή και γλυκιά, κάτι σαν να βγήκε το λαχταριστό κέικ από τον φούρνο, αλλά όχι ακριβώς.

Μπερδευτήκατε; Και εγώ! Δεν είμαι καλός στις περιγραφές. :whistle

Μειονεκτήματα:
1ο. Το μείγμα είναι σκουρόχρωμο και μπορεί να βάψει τα ρούχα όταν τη βάζεται.
2ο. Το άρωμα της κρατάει για ................................................................3 λεπτά!!!!!!

Έχω ξαναβάλει να γίνετε. Αυτήν την φορά λέω να την αφήσω να ζυμώνει κάνα τρίμηνο. Όταν βρω και γλυκερίνη λέω να προσθέσω λίγη στο μείγμα μήπως και κρατάει παραπάνω