Klar Seifen

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1365 times
Been thanked: 4915 times

Εικόνα
Ξετυλίγοντας το σαπούνι, βλέπουμε δυο μεγάλες, μακρόστενες μπάρες των 250γραμ. έκαστη. Αναρωτιέμαι τι σκέφτονταν οι Γερμανοί, όταν σχεδίαζαν κατ’ αυτό τον τρόπο το σαπούνι.

Εικόνα
Με την βοήθεια του παλιού τρίφτη, έτριψα το 1/3 περίπου της μπάρας. Για να μην κάθομαι και τρίβω πολύ ώρα, έκοψα ένα συμπαγές κομμάτι του σαπουνιού, αυτό που φαίνεται δεξιά στην φωτογραφία και το τοποθέτησα στο κέντρο της κούπας.
Γύρω γύρω, έριξα το τριμμένο σαπούνι και το πίεσα με βρεγμένο δάχτυλο.

Εικόνα
Στο τέλος, αφού γέμισα νερό την κούπα, την στράγγισα και κάλυψα την επιφάνεια του σαπουνιού με ένα κομμάτι σελοφάν. Με ένα ορειχάλκινο γουδόχερο πίεσα όλο το σαπούνι για να ομαλοποιηθεί η επιφάνεια του. Αυτό που φαίνεται στη παραπάνω φωτογραφία, είναι η επιφάνεια του σαπουνιού, πρίν την "ομαλοποίηση".

Από άρωμα, το σαπούνι είναι υπέροχο, δοκιμή και περισσότερες εντυπώσεις, αργότερα.

ΥΓ: Ξέρει κανείς, κάποιο ASL που να ταιριάζει αρωματικά, με το σαπούνι?
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 231 times
Been thanked: 350 times

Λοιπόν,
εγώ τι έκανα:
πήρα ένα μαχαίρι και το έκοψα σε λεπτές φέτες. Μετά το έστρωσα πιέζοντας με τους αντίχειρες μέσα σε ένα μπολάκι, συγκεκριμένα σε ένα από αυτά που πουλιούνται σε τριάδες από το σουηδικό κατάστημα. Αραιά και πού, έβρεχα ελαφρά τους αντιχειρές μου.
Τη μέθοδο αυτή την έχω χρησιμοποιήσει κι άλλες φορές, πολύ επιτυχημένα.
Τώρα, όσον αφορά στο σαπούνι, όντως έχει υπέροχο άρωμα (σαν λουκούμι :drool ) αλλά είναι και πάρα πολύ καλό σαν σαπούνι. Αφρίζει εύκολα, κάνει παχύ αφρό και συπεριφέρεται πολύ καλά στο δέρμα.
Ταιριαστό στο σαπούνι ASL βρήκα το Rose of Bulgaria
Βαγγέλης
NavalArchitect

Και αυτό το σαπούνι το αγοράζουμε από πού παρακαλώ? (εκτός της ιστοσελίδας της ίδιας εταιρίας βέβαια)

[μη με παρεξηγείτε που ρωτάω, εγώ πάω για το θάλαμο, για έναν φίλο μου που τον λένε Χάρη ψάχνω την πληροφορία...] :megagrin :megagrin
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
15

vanm66 έγραψε:Λοιπόν,
εγώ τι έκανα:
...
...
Ορίστε το αποτέλεσμα:
Εικόνα
NavalArchitect έγραψε:...για έναν φίλο μου που τον λένε Χάρη ψάχνω την πληροφορία... :megagrin :megagrin
Επειδή o μυστικός iVassilis μου έφερε μισό κιλό, που με το στοκ που έχω σε σαπούνια, θα το τελειώσει κάποιο τρισέγγονό μου, μπορώ να του στείλω καμιά 100στή γραμμάρια. Εξάλλου ο Χάρης "είναι πολύ καλό παιδί" :megagrin
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Αν και όπως δήλωσα πρόσφατα, με βλέπω σύντομα να βγαίνω από το θάλαμο (όχι μόνο για σαπούνια, αλλά και για κανένα μαχαίρι), σ' ευχαριστώ για τη σκέψη Βαγγέλη.

Όσο για το δούλεμα σας, από εδώ και πέρα είμαι πολύ προσεκτικός στο τι γράφω. Σήμερα πήγα να γράψω ένα σχόλιο στο ξύρισμα της ημέρας, αλλά τελικά το έσβησα! :megagrin
Χάρης
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
15

Harry, με συγχωρείς, δεν είχα την πρόθεση να σε προσβάλλω ή να σε κάνω να νιώσεις άσχημα.
Απλώς ώρες-ώρες είμαι πειραχτήρι :megagrin

Όσο για την προσφορά, συνεχίζει να ισχύει.
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Κανένα πρόβλημα Βαγγέλη, και εγώ πειραχρήρι είμαι και σε καταλαβαίνω απόλυτα! :xp1
Όσο για την προσφορά σου ...έχεις ΠΜ.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
14
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Βαγγέλη καλημέρα! Η συσκευασία που περιέχει τις 2 πλάκες των 250 gr είναι το ιδιο σαπούνι με αυτό που υπάρχει στο τενεκεδένιο μπολάκι της Klar Seifen που έχεις τρίψει?? Οχι δηλαδή το τριμμένο αλλά αυτό που είχε αρχικά στο μπολάκι.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
15

Καλημέρα Άρη!
Το σαπούνι είναι ακριβώς αυτό που δείχνει ο Φώτης, δηλ. 2 μπάρες των 250gr.
Το μπολάκι είναι από το γνωστό σουηδικό κατάστημα.
Για το σαπούνι που υπάρχει σε μπολάκι κατ'ευθείαν από την εταιρεία, δε γνωρίζω δυστυχώς αν είναι το ίδιο.
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
14
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Και τι έκανες βρε Βαγγέλη, κόλλησες αυτοκόλλητο στο καπάκι απο το μπολ με την μάρκα του σαπουνιού?? :megagrin Αυτό ηταν που με παραξένεψε και ρώτησα...
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”