Το ξύρισμα της ημέρας: Μάρτιος 2012

Απάντηση
Alexis_3
Δημοτικό
Δημοτικό
14
Has thanked: 23 times
Been thanked: 9 times

Δεύτερη δοκιμή με το arko σήμερα... Ξεκινάω με πολύ στεγνό πινέλο και ξεκινάω τις σβούρες περίπου 30 δευτερόλεπτα και στο μπώλ... στην αρχή φαίνεται ότι θέλει νερό και μετά από κάνα δύο λεπτά χτύπημα έχει δημιουργηθεί ένας πολύ ωραίος αφρός... όμως μόλις πάω να τον απλώσω στο πρόσωπο γίνεται πάρα πολύ αραιός... :confused
Και κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι όταν περνάω με το ξυράφι από πάνω και πάω να το ξεβγάλω στον νιπτήρα ακούγεται ένας ήχος όταν ο αφρός ακουμπάει το νερό και στιγμιαία διαλύεται σε αυτό...
Θα κάνω ορισμένες δοκιμές ακόμα με πιο πολύ νερό με σχεδόν καθόλου νερό και θα δώ πως θα μου βγεί...

Μήπως το νερό μου είναι αρκετά σκληρό και για αυτό αντιδράει έτσι?? Μήπως να χρησιμοποιήσω εμφιαλομένο να δώ τι αφρό θα δώσει??

Πινέλο omega
Arko shaving soap (To αρωμά του... :drool :drool )
Merkur Futur
Personna Platinum Chrome (3)
Alum Block
Arko Cool Cologne
Korres ASB

ΥΓ. Απόστολε αυτό ήθελα να μάθω την σχέση τιμής/απόδοσης...
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1365 times
Been thanked: 4912 times

Αλέξη το έχεις μορφοποιήσει μέσα σε μπόλ? Με τι τρόπο?
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 231 times
Been thanked: 350 times

Αλέξη, μου κάνει εντύπωση γιατί το Arko είναι εύκολο σαπούνι. Απ'ότι κατάλαβα χρησιμοποιείς πολύ νερό ή λίγο σαπούνι. Καλό θα είναι ξεκινήσεις με λίγο νερό και να προσθέτεις σιγά-σιγά.
@ Fotakas: Το Arko επειδή δεν είναι πολύ σκληρό σαπούνι, μπαίνει εύκολα σε μπολ. Εγώ πήρα δύο στικ, τα έκοψα με κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φετούλες και τις "πάτησα" με τα δάχτυλα (με τη βοήθεια και λίγης γλυκερίνης) μέσα σε ένα μπολ από το γνωστό σουηδικό κατάστημα. Κάπου είχα βάλει και φωτό, πρέπει να ήταν στις φωτο ξυρίσματος.

Πριν λίγο:
Πινέλο: Dovo
Κρέμα: Old Spice
Μηχανή: Gillette slim adj. (@6-4)
Λεπίδα: Voskhod (1)
ASL: Old Spice
Πολύ καλό ξύρισμα. Ειδικά η Voskhod κοφτερή και απαλή. Για τις O.S. δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Βαγγέλη επειδή και εμένα μου έκανε εντύπωση το "πρόβλημα" του Αλέξη, ρώτησα μην τυχον και δοκίμασε να το λιώσει σε φούρνο μικροκυμάτων και αλλοιώθηκαν οι ιδιότητες του σαπουνιού.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 231 times
Been thanked: 350 times

Νόμιζα ότι ρωτούσες για το πώς μπορείς να το βάλεις σε μπολ :megagrin .
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
Antonis
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
14
Has thanked: 30359 times
Been thanked: 30840 times

Πριν από λίγο:

-Tabac SS
-Omega boar brush
-Merkur 33C
-Personna Platinum (1)
-Tabac asl

Σταθερή πλέον αξία αυτό το setup...
NavalArchitect

Δεν είναι ξεκάθαρο το πώς ο Αλέξης φορτώνει το σχετικά 'στεγνό' πινέλο. Το φορτώνει τρίβοντάς το πάνω στο στικ? Το φορτώνει στο μπωλ (έχοντας λίγο πριν τρίψει μέσα στο μπωλ το στικ για 10-20'')? Έχει πρεσάρει το στικ σε ειδικό μπωλάκι και απλά περνά το πινέλο από πάνω φορτώνοντάς το (σαν να το φορτώνει από ένα σκληρό σαπούνι GFT, για παράδειγμα)?

Η περιγραφή του μετά, για το ξύρισμα, δείχνει ότι το πινέλο δεν είναι αρκετά 'φορτωμένο'. Το Άρκο και εύκολο είναι, και αρκετά μαλακό - όπως είπε και ο Βαγγέλης. Οπότε αυτές οι δύο μεταβλητές μάλλον δεν δημιουργούν θέμα.

Αλέξη, όπως θα είσαι έτοιμος από το μπάνιο που ίσως να έχεις κάνει (ή που θα έχεις μόνο πλύνει το πρόσωπό σου), πάρε το στικ, βρέξτο κάτω από τη βρύση (ζεστό νερό), κι άρχισε να το τρίβεις κατευθείαν στο υγρό πρόσωπό σου. Κάντο αυτό για 20-30'' (τόσο ώστε να έχεις σχεδόν σε όλο το πρόσωπο μια λεπτή στρώση Άρκο).

Πάρε μετά το πινέλο, το οποίο όλη αυτή την ώρα πρέπει να είναι σε ποτηράκι με ζεστό/χλιαρό νερό), κράτα το κατακόρυφα να στάξει τα πολλά νερά (όχι όμως να χάσει όλο το νερό του), και μετά άμεσα βάλτο στο πρόσωπο κι άρχισε να κάνεις σαπουνάδα με τις άκρες των τριχών του πινέλου. Σιγά-σιγά θα το δεις όλο το πρόσωπό σου να αρχίσει να γεμίζει με πολύ πλούσια σαπουνάδα. Μιλάμε για στο ελάχιστο 1 λεπτό θα κάνεις σαπουνάδα στο πρόσωπο. Αν δεις τον αφρό πολύ βαρύ/σκληρό/όχι αρκετά ενυδατωμένο, βούτα τα tips του πινέλου σε ζεστό νερό και συνέχισε τη σαπουνάδα στο πρόσωπο.

Όταν η σαπουνάδα στο πρόσωπο έχει τη σωστή ενυδάτωση και ρευστότητα, τότε είναι που πραγματικά θα προσκυνήσεις το Άρκο. Έχε υπ'όψιν σου ότι αυτά που γράφω μπορεί να μην τα πετύχεις από την πρώτη φορά - θέλει πρακτική και παρατήρηση κάθε φορά για να ξέρεις που βαδίζεις. ΄Ετσι μόνο θα μάθεις ένα σαπούνι.
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 197 times

Γεια σε όλους από τον ηλιόλουστο Βόλο και το 521 τάγμα Π/Ν!

Το καθημερινό μου ξύρισμα τώρα πια έχει ως εξής: κόκκινος Noxzema, Gillette sensor, ASL Old spice και ευτυχώς ζεστό νερό!
Εικόνα
Alexis_3
Δημοτικό
Δημοτικό
14
Has thanked: 23 times
Been thanked: 9 times

Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις σας... Να σας εξηγήσω λίγο πιο αναλυτικά τι κάνω...
Το στικάκι όπως ήταν ολόκληρο το λύγισα στην μέση (είναι αρκετά εύπλαστο) και το συμπίεσα σε ένα μπώλ...
Όταν βγαίνω από το μπάνιο το πινέλο χοίρου μου έχει μουλιάσει στο νερό για περίπου 7-10 λεπτά... Ρίχνω και λίγο χλιαρό νερό πάνω από το σαπούνι για περίπου 10 δευτερόλεπτα και μετά το χύνω... Τινάζω το πινέλο εντελώς σχεδόν δεν έχει σταγόνα νερό και ξεκινάω τις σβούρες μέχρι που γεμίζει πολύ ικανοποιητικά σε σημείο που θα χρησιμοποιούσα με επιτυχία ένα triple milled σαπούνι...

Ξεκινάω τις σβούρες στο μπώλ μου που έχει 2-3 σταγόνες νερό όπως πάντα... Στην πορεία είναι αρκετά στεγνό για αυτό προσθέτω περίπου 3 σταγόνες νερό και μετά από 30 δεύτερα άλλες 3 σταγόνες και φαίνεται ότι έχω δημιουργήσει ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα... Πάω λοιπόν να το βάλω στο πρόσωπο και αρχίζει και γίνεται λίγο νερουλός όσο τον απλώνω περισσότερο και λίγο λεπτός... Επίσης αυτό που με παραξένεψε είναι ενα φσσσσ που κάνει όταν το ακουμπάει νερό και διαλύεται αμέσως!! Μάλιστα χτές χρειάστηκε να ξαναφορτώσω το πινέλο για δεύτερη φορά για το τρίτο μου πέρασμα...

Παιδιά και πάλι σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλα πιστεύω ότι βάζω πολύ νερό... διαβάζοντας αρκετά μάλλον κατάλαβα ότι δεν θέλει καθόλου νερό οπότε αύριο λογικά θα φορτώσω το σαπούνι και θα κάνω τον αφρό στο πρόσωπο για να δώ πώς θα αντιδράσει έτσι...

Πάντως και εμένα μου κάνει εντύπωση γιατί δεν μπορώ να πετύχω σωστό αφρό... όλοι λένε ότι είναι πολύ εύκολο κλπ... Τι να πώ λές και είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω lather... Τέλος πάντων και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην παρέα μας!!

Υ.Γ. Κράτα γερά Μητσάρα!!
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Αφού προηγήθηκε ένα ντουσάκι και φυσικά προετοιμασία με πράσινο σαπούνι:
- Πινέλο Χειροποίητο Silvertip
- Σαπούνι Ξυρίσματος DR Harris Arlington
- DE Merkur 34c
- Λεπίδα Laser Super Platinum
- ASL Brut Original

Τρία περάσματα, το τρίτο κόντρα. Το σαπούνι πολύ καλό με ευχάριστο άρωμα.

(Ο.Ε.)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”