Ακόνισμα straight razor ή απελπιστικά αρχάριος?

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 246 times
Been thanked: 206 times

Ηλία σε ευχαριστώ πάρα πολύ, το έχω περάσει κι εγώ από την πάστα την πράσινη που έχω. Πέτρες δεν έχω φυσικά ακόμα αλλά και να είχα δεν είμαι σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μην καταστρέψω το ξυράφι.

Θα το στείλω στόν Lynn και θα περιμένω να δω τι ξύρισμα θα κάνω μετά.

Γιώργος
Γιώργος

Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Ρε παιδια συγνωμη που δε μπορω να προσφερω τις υπηρεσιες μου στους φιλους μαχαιραδες , τρεχω αυτο τον καιρο με την δουλεια και το χειροτερο τρεχω και στα νοσοκομεια με θεματα υγειας συγγενων .
Ελπιζω σε λιγο να καιρο να μπορεσω να ακονισω οτι μου ζητησετε, ενοειτε δωρεαν :hellas
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Φίλε Νίκο, περαστικά εύχομαι.
Γιώργος

Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 927 times
Been thanked: 1832 times

Αν μένεις στην Αθήνα πολύ ευχαρίστως να το αναλάβω εγώ.
Γιάννης B.
Άβαταρ μέλους
Νεκρομάντης
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 148 times
Been thanked: 41 times

Νίκο σου εύχομαι τα προβλήματα υγείας να είναι περαστικά και να μην ξανάρθουν....
Μανώλης

"the blind are leading the blind are leading the blind"
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Θέλω να ενημερώσω για το ξυράφι, προσφέρθηκε ο Γιάννης (y.ν.) να το ακονίσει και του το πήγα.
Την επόμενη μερά το είχα πίσω, χθές βράδυ έριξα ένα ξύρισμα να δω τελικά αν έφταιγα εγώ. Με έτρωγε η περιέργεια ρε παιδιά...

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, το ξυράφι πέρναγε και δεν άφηνε τίποτα πίσω του. Έκανα ένα εκπληκτικό ξύρισμα.

Φυσικά, μπόρεσα να αξιολογήσω και που πρέπει να βελτιωθώ, που κάνω λάθος σε θέματα τεχνικής και τα σχετικά. Οφείλω βέβαια να ομολογήσω ότι όταν βρέθηκα με τον Γιάννη ο άνθρωπος μου είπε για διάφορα πράγματα πάνω στο ξύρισμα με straight razor. Ειλικρινά θέλω να τον ευχαριστήσω για αυτή την εξυπηρέτηση που μου έκανε, και να τον ξανα-ευχαριστήσω για όλα όσα μου είπε να προσέξω και όλες τις συμβουλές του.

Είδα διαφορά μεγάλη, αλλά είμαι στον σωστό δρόμο για να γίνω πολύ καλός. Τώρα σε περίπου ενάμιση μήνα που έχω γενέθλια θα κάνω δώρο στον εαυτό μου ένα δεύτερο ξυράφι και ένα λουρί κρεμαστό (να γίνουμε άνθρωποι ωρέ!!!!).

Φίλε Γιάννη, σ' ευχαριστώ ξανά, οι συμβουλές σου ήταν πολύτιμες καθώς και το ακόνισμα που έκανες!

Πάντως, νομίζω ότι στο φόρουμ μας υπάρχουν αξιόλογα άτομα και αυτό είναι πολύ ευχάριστο και πολύ θετικό. Μπράβο παίδες.

Καλές ξούρες να έχουμε :dance
Γιώργος

Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Χαίρομαι φίλε μου, σε λίγο σε βλέπω να γινεσαι εξπέρ στα ξυράφια!Ο Γιάννης είναι πολυ έμπειρος με πολλές γνώσεις πάνω στα ξυράφια!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Νεκρομάντης
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 148 times
Been thanked: 41 times

Μιας που έθιξε το θέμα ο coccolino, θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον Γιάννη (y.v) για το ταχύρυθμο σεμινάριο ξυρίσματος που μου έκανε!!!
Ευτυχώς το δικό μου ήταν αρκετά κοφτερό όπως το αγόρασα από τον Τσομπάρη (όχι τέλειο, αλλά ικανοποιητικό όπως μου είπε ο Γιάννης) οπότε μάλλον ήμουν από τους τυχερούς που βγήκε shave ready από το εργοστάσιο. Οι συμβουλές και οι οδηγίες που μου έδωσε πάντως ήταν πολύτιμες για την βελτίωση του τρόπου που ξυρίζομαι με τη φαλτσέτα. Μικρές αλλά ουσιαστικές λεπτομέρειες για το ξύρισμα και τη φροντίδα του straight razor που ούτε καν θα φανταζόμουνα!!!
Μανώλης

"the blind are leading the blind are leading the blind"
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Παιδια το εχουμε ξαμαπει πολλες φορες και θα το ξαναπουμε αλλες τοσες . ΕΤΟΙΜΟ ξυραφι που θα προσφερει τις υπηρεσιες του ειναι σπανιο να ειναι εξ αρχης αγορασμενο , εκεινο που πρεπει να κανει καποιος οταν το αγορασει ειναι να σπασει και να φτιαξει την κοψη απο την αρχη . Ενα ακονισμα θελει αρκετη ωρα για να γινει και στα ξυραφια των εταιριων δεν ασχολουνται γιατι ο χρονος ειναι χρημα.
Αρα το αγοραζουμε το φτιαχνουμε και ετσι ειμαστε σιγουροι οτι φταιει η τεχνικη ή ολα πανε καλα χωρις να
ψαχνουμε τι φταει .

Γιαννη συγχαρητηρια που εκανες εναν χρηστη ευχαριστιμενο .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

coccolino έγραψε:
Πάντως, νομίζω ότι στο φόρουμ μας υπάρχουν αξιόλογα άτομα και αυτό είναι πολύ ευχάριστο και πολύ θετικό. Μπράβο παίδες.

Καλές ξούρες να έχουμε :dance
Ναι είναι αλήθεια. Μπορεί να είμαστε λίγοι, όχι πολύ λίγοι πλέον, αλλά το επίπεδο είναι εξαιρετικά υψηλό.
:thnx
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για τα straight razors”