Dovo Bishmarck

Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Αντρέα το Bishmarck είναι καλή επιλογή να αρχίσεις.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
16
Has thanked: 11686 times
Been thanked: 11851 times
Επικοινωνία:

ElNavajero έγραψε: Το "bishmarck" , "Astrale" κλπ είναι μοτέλα της dovo.
To κριτήριο είναι η λάμα τι scale έχει, 5/8, 6/8 + όποιο σου αρέσει εμφανησιακά.check εδώ
Το Bismarck είναι μια πολύ καλό.
Αυτό το κατάλαβα...
Εννοείται πως είχα διαβάσει το κείμενο σου! :megagrin
Αλλά απ ότι είδα σχεδόν όλα τα μοντέλα είναι 5/8 ή 6/8 όπως επίσης και σχεδόν όλα τα μοντέλα είναι ή full hollow ή half-hollow.
Άλλες σημαντικές διαφορές υπάρχουν;;

Θέλω να πω γιατί να πάρω το bishmarck και όχι το masters.
*Εδώ να σημειώσω απλά ότι το Masters είναι fullhallow και το bishmarck είναι Full shoulderless.
Ενώ το Masters έχει ανοξείδωτο ατσάλι, το bishmarck έχει carbon.
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Αγαπητέ Ανδρέα, ξυράφι Bishmark εγώ δεν έχω υπόψη μου να υπάρχει και μάλιστα με ξύλινη λαβή όπως λες.

Αν εννοείς το Dovo Bismarck που έχω εγώ είναι σε πλαστική λαβή, μαύρη ή μποντό (και λευκή έχω δει), singing-full hollow και 6/8.
Στο συστήνω ενεπιφύλακτα, είναι πολύ καλό ξυράφι.

Τώρα αν το ίδιο βγαίνει και σε 5/8 ή με ξύλινη λαβή, ή άλλες διαφοροποιήσεις, πολύ πιθανό, δεν το γνωρίζω.

Όπως και να 'χει, χαίρομαι πολύ που σκέφτεσαι σοβαρά να αγοράσεις straight razor.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Dimitris Traditional
Νήπιο
Νήπιο
13
Been thanked: 10 times

Φίλε ΤΟ ΕΧΩ ΤΟ BISMARCK ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.

Το έχω με λαβή σε ξύλο , μαύρο έβενο και το λατρεύω.

Κατ' αρχήν μια ΕΞΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗ , και οπτικά (για μενα μετράει πολύ-από τα πιό όμορφα λεπίδια) , αλλά κυρίως ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟ , που όμως δεν θα ξεπερασεις τις δυνατότητές του ακόμα και ως πίο έμπειρος. Αρα ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ . Ειναι ενα πολύ καλό λεπίδι καί για τώρα και για αργότερα , μιά πολύ καλή επένδυση των χρημάτων και του χρόνου σου αλλά και για το μεράκι σου.

Η τιμη που το βρίκες είναι ΦΩΤΙΑ , ΘΩΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΠΟ ΚΑΙ ΛΑΥΡΑ. Ο,τι του λείπει ζητάει καθένας , αλλά σ' αυτές τις εποχές χάρες ΔΕΝ έχει. Εγώ το βρήκα στο e-bay , αλλά το βρίσκεις και αλλού.

Ενδεικτικά σου δίνω links :
http://www.dovorazors.com/stockrazors.html" onclick="window.open(this.href);return false;
(καλύτερο product view) : http://www.dovorazors.com/page45.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ψάξε στο ιντερνετ και θα βρεις καλες τιμες για αυτό το λεπίδι.

Όσο για το SHAVE-READY : σου λεω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΟΤΙ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ SHAVE READY ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΟΛΑ τα λεπίδια της Dovo ΕΙΝΑΙ SHAVE-READY και ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ SHAVE READY. Έρχεται στα χέρια σου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΤΟ ΣΟΥ ΞΥΡΙΣΜΑ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΙΝ ΑΛΛΟ ΑΚΟΝΙΣΜΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ....ΤΙΠΟΤΑ ΦΙΛΕ. ΜΟΝΟ ΣΤΡΟΠΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΛΟΥΡΙ ΚΑΙ ΞΥΡΙΣΜΑ.

Αυτό έχει κι ένα ακόμα καλό : Ξέρεις οτι το λεπίδι είναι ακονισμένω ΣΩΣΤΑ , άρα ο,τιδήπτε άλλο σου δείχνει την δικη σου ΛΑΘΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ , οπότε ξέρεις οτι το λάθος είναι δικό σου και ποθ και πως να βελτιώσεις την τεχνική σου. Ειναι ενα σταδια που όλοι οι αρχάριοι το περναάνε. Δεν σε μπερδευε με διλή,ματα τύπου : "τι σκ... δεν έκανα σωστά , μηπως δεν το ακόνισα , μηπως μου το ακόνισαν λάθος , μήπως να το ξανα-ακονίσω ή να το δώσω αλλού για ακόνισμα...?" . Και ξερεις οτι το υπερβολικό ακόνισμα ΒΛΑΠΤΕΙ ειδικά σε ένα καλοακονισμένο απ τη μάνα του ξυράφι , ειδικά οταν φταίει ΜΟΝΟ η τεχνική ξυρίσματος ενός αρχαρίου.

Αγόρασε το λοιπόν ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ και χρησιμοποίησέ το κατ' ευθείαν.

Όσο για λουρί εγώ κατέληξα στο "FIRST ENGLISH LEATHER STROP" , που είναι ενα αθανατο Αγγλικό πράμα χειροποίητο (αληθινά Made in England-όχι κινέζικες/Ινδικές αηδίες) , σε πολύ λογική τιμή. Το Link να το δείς κ αν θες να το αγοράσεις είναι :
http://www.ebay.com/itm/FIRST-ENGLISH-T ... 1e64aff6da" onclick="window.open(this.href);return false;

Ελπίζω φίλε να σε βοήθησα
Dimitris Traditional
Νήπιο
Νήπιο
13

Slur έγραψε:Αγαπητέ Ανδρέα, ξυράφι Bishmark εγώ δεν έχω υπόψη μου να υπάρχει και μάλιστα με ξύλινη λαβή όπως λες.

Αν εννοείς το Dovo Bismarck που έχω εγώ είναι σε πλαστική λαβή, μαύρη ή μποντό (και λευκή έχω δει), singing-full hollow και 6/8.
Στο συστήνω ενεπιφύλακτα, είναι πολύ καλό ξυράφι.

Τώρα αν το ίδιο βγαίνει και σε 5/8 ή με ξύλινη λαβή, ή άλλες διαφοροποιήσεις, πολύ πιθανό, δεν το γνωρίζω.

Όπως και να 'χει, χαίρομαι πολύ που σκέφτεσαι σοβαρά να αγοράσεις straight razor.
Slur Η DOVO BISMARCK ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΞΥΛΙΝΗ ΛΑΒΗ (THN EΧΩ ΕΓΩ), ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ 6/8
Ευχαριστω ΟΛΟΥΣ
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29366 times
Been thanked: 29505 times

Δημήτρη, όπως θα καταλάβεις αν δεις το προφίλ του Slur, έχει να μπει στο forum από τις 07 Ιανουαρίου 2012, με ποιον κάνεις διάλογο; :megagrin
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Εντάξει δεν πειράζει, μπορεί να μας διαβάζει ως επισκέπτης....
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Νεκρομάντης
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 148 times
Been thanked: 41 times

wolfy έγραψε:Δημήτρη, όπως θα καταλάβεις αν δεις το προφίλ του Slur, έχει να μπει στο forum από τις 07 Ιανουαρίου 2012, με ποιον κάνεις διάλογο; :megagrin
Αντώνη, πολύ μου άρεσε η παρατήρησή σου :hystericalbs1 :lachtot :bigsmilie

(Δημήτρη, χωρίς παρεξήγηση, δεν είσαι υποχρεωμένος να μπαίνεις στο προφίλ του κάθε μέλους και να βλέπεις από πότε έχει να μπει, απλά μου φάνηκε πολύ αστείο αυτό που είπε ο Αντώνης...)
Μανώλης

"the blind are leading the blind are leading the blind"
Dimitris Traditional
Νήπιο
Νήπιο
13

oooooooooooooooops ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ....

Τι να κάνουμε , μου ξέφυγε :dead

SORRY
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29366 times
Been thanked: 29505 times

Δεν το είπα σε καμία περίπτωση με κακία, ούτε σαν παρατήρηση ούτε σαν τίποτα. Απλά αν περιμένεις απάντηση, μάλλον θα αργήσει! :megagrin
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για τα straight razors”