Τι μηχανες ,φακους και παρελκομενα εχετε ?

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Να ποστάρω και εγώ τον φοβερό εξοπλισμό μου :hystericalbs1
Μια Cannon Ixus (ψηφιακή).
Τώρα μην αρχίσετε τις ερωτήσεις, δεν γνωρίζω και πολλά δώρο ήταν, για εμένα τον άσχετο είναι υπεραρκετή.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
NavalArchitect

Ρώτησε ο Άρης προχθές στο άλλο νήμα για την Nikon 1 V2. Συγκεκριμένα για ποιό λόγο ήρθε στην κατοχή μου, ειδικά μετά την X-Pro1.

Εικόνα

Ο λόγος είναι πως από την ημέρα που τη δοκίμασα στο χέρι μου μου άρεσε πάρα πολύ η εργονομία της, και κυρίως το πώς 'κάθεται' στο δεξί χέρι. Επίσης είναι μικρή, έχει viewfinder και παίρνει σταθερούς (prime) φακούς.

Τώρα που την πήρα, διαπίστωσα τα εξής (εν συντομία):

- όλα made in China (φακοί, σώμα)
- ποιότητα κατασκευής καλή, όμως σου αποπνέει το όλο εγχείρημα (μηχανή αλλά και φακοί) μία πλαστικότητα, μία ελαφρότητα
- σε αντίθεση με το παραπάνω σχόλιο όμως, το φινίρισμα είναι πάρα πολύ καλό
- σε σχέση με την Fuji X-Pro1 (όχι ότι συγκρίνονται, αλλά λέμε τώρα απλά επειδή πήρα τη Fuji τρεις εβδομάδες πριν) είναι όπως όταν συγκρίνεις Renault Clio 1.4 με BMW 5-άρα. Κυρίως στο πώς κάθεται η μηχανή στο χέρι σου, στιβαρότητα, το περίφημο 'κλικ', κλπ.
- η ποιότητα φωτογραφιών της συγκεκριμένης Nikon είναι πάρα πολύ καλή
- είναι γρήγορη και ο μηχανισμός autofocus είναι πάρα πολύ καλός για compact μηχανή. Το face detection δουλεύει πραγματικά καλά
- έχει ένα θέμα με το περιστρεφόμενο knob πίσω, γυρίζει πολύ εύκολα και μπορεί να σου αλλάξει το διάφραγμα (όταν είσαι σε shooting mode) ή να σε πάει πολλές φωτό πίσω (όταν είσαι σε play mode)
- δεν βλέπω γρήγορο κουμπί για αλλαγή ISO, σίγουρα θα υπάρχει τρόπος απλά ίσως δεν τον έχω βρει ακόμη

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Το κόκκινο βελούδινο χοντρό πανί που βλέπετε είναι θήκη τύπου 'χύμα' με κορδόνι-λάστιχο της ίδιας της Nikon, πάρα πολύ καλή αλλά δεν πρόλαβα την τελευταία που είχε σε μπλε/μαύρο και αναγκαστικά μετά διάλεξα ανάμεσα σε άσπρη και κόκκινη.
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
16
Has thanked: 11692 times
Been thanked: 11929 times
Επικοινωνία:

Έχω μία Cannon EOS 400D
Την οποία και είχα αγοράσει από τα mulitrama θυμάμαι στο Athens mall... πριν αρκετά χρόνια.
Μαζί με 2 φακούς.
Έναν 55-200 και ο άλλος που μου διαφεύγει τώρα. Edit: και έναν 18-55
Μετά αγόρασα και έναν 50 f/1.8 (αν και έχει πέσει και σπάσει) βγάζει μια χαά φωτογραφίες.

Δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου, οπότε και η φωτογραφική ουσιαστικά είναι αδούλευτη.
Ελπίζω μελλοντικά να βρω λίγο χρόνο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Stefanos την 14 Δεκ 2012, 21:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Αφεντικό, το πράσινο που διάλεξες έβγαζε ματάκια!... ;)
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Canon FZ100 και μια αδιάβροχη Pentax W80!Στο μέλλον μια DSLR!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
tarandos
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 11 times
Been thanked: 4 times

nikon f2, nikon fm2, 50ρηδες φακούς 1.4 διάφραγμα
NavalArchitect

Μερικές δοκιμές σήμερα.

Τίποτε το ιδιαίτερο, απλά έβαλα τον Sigma 30/1.4 στην 60D για πρώτη φορά και επίσης ήθελα να δω και τις υπόλοιπες μηχανές πώς είναι στο χέρι και στο χειρισμό, στα γρήγορα.

Είμαι να πάρω αξεσουάρ για την X100S αλλά και την Samsung NX20 + 1-2 φακούς (16/2.4 & 60/2.8 macro) κι είπα να κάνω λίγες δοκιμές πριν προβώ σε διάφορες αγορές.

Εικόνα

Εικόνα
60D & Sigma 30/1.4 (I)

Εικόνα
X-Pro1 & Fujinon 35/1.4R (πολύ κακή εστίαση, κι επίσης κούνημα)

Εικόνα
Canon G10

Εικόνα
Nikon 1 V2 & 1Nikkor 18.5

Εικόνα
Samsung NX10 & 30/2

Και:

Εικόνα
NX10 & 30/2

Εικόνα
Nikon 1 V2 & 1Nikkor 18.5

Εικόνα
X-Pro1 & Fujinon 35/1.4R (θέλει πρακτική η εστίαση σε αυτή τη μηχανή...)

Εικόνα
60D & Sigma 30/1.4 (I)

Εικόνα
60D & Sigma 30/1.4 (I)

Ολες είναι ISO 200, f/4, manual exposure και ως επί τω πλείστον effective 50-άρης φακός. Συγκρίσεις δεν είναι να γίνονται μιας και οι φωτό είναι ουσιαστικά web size, κλπ. όμως όπως είπα τις έβγαλα στα γρήγορα για να δω την αίσθηση που έχει η κάθε μηχανή.
NavalArchitect

Gordy's wrist strap στις Nikon 1 V2 και Fuji X100S.

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Πολύ γουστόζικα. ειδικα στην 100s του ταιριάζει παρα πολύ.
Άρης
NavalArchitect

Γουστόζικα ή ταιριαστά είναι το πρώτο κομμάτι. Το βασικό θέμα είναι η πρακτικότητα και η χρηστικότητα. Τις μηχανές τις έχουμε για να τις παίρνουμε έξω μαζί μας, οπότε τα straps πρέπει να εξυπηρετούν πραγματικά.

Τα συγκεκριμένα δύο είναι πάρα πολύ ωραία, τα δοκίμασα λίγο χθες βράδυ. Είναι από το πιό κοντό εκ των 3 στάνταρντ μήκη στα οποία προσφέρονται, και θα τα ήθελα ελάχιστα πιό μακριά. Αυτό όμως είναι ίσως και θέμα συνήθειας.

Το μαύρο προοριζόταν για την μαύρη X-Pro1, αλλά θέλω πολύ να δοκιμάσω κι άλλο τη Nikon (η οποία είναι πολύ γρήγορη με το face detection που έχει το AF της). Πιθανόν στην λίγο πιό βαριά X-Pro1 να φορέσω κάτι πιό μακρύ.
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 2679 times
Been thanked: 4674 times

Από τότε που δεν ήξερα τι μου γινόταν:
Κάτι ξεχασμένες παλιές πλαστικούρες της κόντακ από δεκαετία 80
Μια zenit ρωσική slr
Μια γουστόζικη μικρή αυθεντική lomo. Παρεπιπτόντως πέρα από το βινιετάρισμα έχω τραβήξει πολύ όμορφα τοπία με αυτή.

Ψηφιακή εποχή:
Canon A70
Panasonic Lumix TZ7
Nikon P7700 η τωρινή. Υπέροχη αλλά λίγο βαριά. Tρελή εργονομία. Επιλέχθηκε με τίμημα την ποιότητα εικόνας, γιατί τη βρήκα σε τιμή ευκαιρίας και δεν μου άρεσε τίποτα από τις μικρές φθηνές e-pl e-pm ειδικά στον περιορισμό των βασικών φακών και στην ποιότητα του βίντεο.

Mobile:
SE K750
Nokia N73
Nokia N95

Sony Vivaz. Kαλό τη μέρα στις φωτό για απλές καταγραφές γρήγορο σε εστίαση και φοβερό για την εποχή στο βίντεο.

Nokia N8.
Mε προγράμματα ξεκλειδώνονται πολλές περισσότερες ρυθμίσεις και επιτρέπεται ποιότητα jpeg 100%. Άψογα αρχεία 7-9 mb !!! Φοβερά χρώματα και μάκρο. Το βίντεο 720p αλλά πολύ καλής ποιότητας με στερεοφωνικό ήχο. Μοναδικό μείον το μπούκωμα του ήχου σε συνθήκες συναυλίας (καταραμένοι ντράμερ με τις υπερβολικές μπότες...)

Nokia 808 pureview: Απλά σκοτώνει.
Όχι για τα τρελά megapixel αλλά για τις νυχτερινές ικανότητες. Με τα αντίστοιχα προγράμματα ξεκλειδώνουν πολλές περισσότερες ρυθμίσεις. Καίει λίγο τα highlights, χαμηλός ο κορεσμός, ενώ υστερεί και στα μάκρο, αλλά ακόμα και στα 8 -12mp με φουλ ποιότητα συμπίεσης πάμε στα 7-12mb ανά φωτό. Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη ύλη για το postproccess είναι πολύ πολύ καλή και τα αποτελέσματα αξιόλογα. Βίντεο 1080p πολύ καλό με εξαιρετικό στερεοφωνικό ήχο ακόμα και σε υψηλές εντάσεις.

Αυτά...
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φωτογραφία”