Αγορα φωτογραφικης

Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Φακους απο canon να προτιμας τους EF και οχι τους EF-S , ο λογος ειναι οτι οι πρωτοι θα σου κανουν και για full frame αισθητηρες ενω οι δευτεροι ειναι για αισθητηρες crop . Κουμπονουν και στα 2 σωματα αλλα οι EF-S απλα δεν κανουν σε full frame γιατι δεν ειναι κατασκευασμενοι για αυτο και κανουν βινιεταρισμα στα ακρα . Παρε απο την αρχη τον 50 mm 1,4 και δεν θα το μετανιωσεις .
Τωρα για το σωμα περιμενε να μαζεψεις για την 7D εαν και πιστευω οτι του χρονου θα βγαλει νεο μοντελο .
Οτι θελεις το τηλεφωνο μου το εχεις .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Μιας και πολλοί εδω μέσα το κατέχετε το άθλημα θα ήθελα κάποιες πληροφορίες!Εχω μια Panasonic FZ100 και με αφορμή ενός φίλου μου που ψάχνει μια μηχανή για το μωρό του σκέφτηκα να του τη πουλήσω :megagrin μιας και τα λεφτά που διαθέτει ,κάτω απο 200ευρω, δε νομίζω να υπάρχει και πολύ καλύτερη απο τη δική μου.Εγω του ζητάω γύρω στα 180 ευρώ περίπου και έλεγα να διαθέσω αλλα 120-130 ευρω για μια μεταχειρισμένη mirrorless.DSLR δε το σκέφτομαι ακόμη λόγω όγκου.
Κάνω τη σχετική αναζήτηση , ξέρετε εσείς απο αυτά πως κάνουμε όταν παίρνουμε απόφαση για αγορά :bigsmilie και καταλήγω στα συμπεράσματα.Sony Nex5, sony aplha 5000 Panasonic Gf5 και Olympus E-PM2 που κυμαίνονται γύρω στο 300άρι δεν εχουνε viewfinder :boeller, καλά ρε πούστη μου τόσο γκαντέμης είμαι :( ?Μετά οι Sony Nex6 και Alpha 6000 έχουνε ακριβά ακομη σα μεταχειρισμένες μηχανές.Είδα όμως τη Panasonic G6 και τη καψουρεύτηκα <3 , ωραία σχεδίαση, οθόνη αφής, wifi-NFC, πάρα πολυ καλό video,πολλές ευκολίες, ήθελα να ναι πιο μικρή αλλά οκ είναι ανεκτή.Αυτη προς το παρόν δεν την έχω βρει μεταχειρισμένη αλλά έχει πουληθει γύρω στα 350-380 ευρω στο παρελθόν
Γενικά μου αρέσει να τραβάω αυθόρμητα πρόσωπα μακρινά σε κοντινό ζουμ, μου αρέσει τα συναισθήματα που βγάζουν τα προσωπά τους όταν ο άλλος δε ξέρεις ότι τους φωτογραφίζει.Η FZ100 με το 24x ζουμ τα πήγαινε πολύ καλά σε αυτο το σημείο, πολυ καλό ζουμ και γρήγορη αρκετά όμως σε κλειστό δωμάτιο χωρίς φλας έχει κάποιο θέμα.Θέλω να ρωτήσω με έναν δευτερο φακο ,μελλοντικά μεγαλύτερο, θα μπορώ να αποθανατίζω πρόσωπα στα 25-30 μέτρα?Σε χαμηλό φωτισμό θα παίρνω καλύτερες φωτό?Επίσης μου αρέσει και το μάκρο καθώς όπως είδατε μερικές φωτό μου έχω κάνει και ένα μικρό στούντιο για τα ξυριστικά είδη.
Το βίντεο απο ότι είδα διάφορα samples της G6 είναι πολύ ανώτερο!Γενικά αξίζει να παώ σε mirrorless η να κάτσω στα αυγά μου?Αν έχετε να προτείνετε κάτι ευχαρίστως, με ενδιαφέρει να έχει vieςfinder όμως
Σίγουρα την FZ100 που έχω δεν την έχω ψάξει στο 100% της αλλά θα ήθελα στην επόμενη μηχανή μου να γίνεται η ζωή μου πιο εύκολη στις λήψεις!

Εδώ ένα review απο διάφορες mirrorless μηχανές!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Αφού φάγατε και ήπιατε πείτε μου τίποτα για τα παραπάνω που έγραψα μπας και καταλήξω κάπου... :megagrin
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Ηλία δυστυχώς προσωπικά δεν γνωρίζω για τέτοιες μηχανές. Με μια dlsr και κατάλληλο φακό θα καλύπτες τις ανάγκες σου, αλλά ο όγκος και το βάρος είναι θέμα.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Ναι Χάρρυ για έναν ψιλοαρχάριο σαν και μενα νομίζω είναι ότι πρέπει! Διαβάζω οτι οι mirrorless πλησιάζουν πολύ τις DSLR και μάλιστα μερικές ακριβές ξεπερνάνε κάποιες πιο παλιές Dslr.
Πάντως διαβάζω καλά λόγια για τη G6, πολλές ευκολίες μέχρι και εφαρμογή στο κινητό υπάρχει για να τη χειρίζεσαι απο απόσταση, επίσης έχει πολύ καλό auto mode, πράγμα που θα με βοηθήσει σε γρήγορες λήψεις. Ακούω και για τη Sony RX100 καλά λόγια, επίσης κάποιες olympous αλλά υστερούν σε βίντεο.
Θέλω να ρωτήσω αν πάρω τη G6 μπορω να χρησιμοποιώ και φακούς απο τις Dsrl της ιδιας εταιρίας η θέλει κάποιο ανταπτορα?
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
BABIS
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 3 times
Been thanked: 211 times

Κάποιο ιντερνετικό κατάστημα που μπορεί να ψωνίσει κανείς φθηνότερα από την Ελλάδα,
έχετε υπόψη σας ; Αναφέρομαι για DSLR.
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Νόμιζω τις καλύτερες τιμες μπορει να τις βρει απο τα καταστήματα φωτογραφικών στο κεντρο της Αθήνας. Και σηκώνουν αρκετο παζαρι.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
BABIS
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 3 times
Been thanked: 211 times

Όταν λες παζάρι ;
Αν πας στο μαγαζί που βγάζει τη χαμηλότερη τιμή για κάποια entry-level DSLR στο scroutz
και του κάνεις παζάρι κάπου 10% γίνεται ;
Δηλαδή αν έχει ένα κιτ κάπου 450€ να του ζητήσεις να τη δώσει 400€ ;
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Νομίζω ότι το 10% από τη χαμηλότερη τιμή του skroutz μπορείς να το πετύχεις στα μαγαζιά φωτογραφικών μηχανών του κέντρου.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Κοίτα λίγο στο dpgr για καταστήματα και θα σου λυθούν όλα ! Στο κέντρο θα πετύχεις σίγουρα καλύτερη τιμη και με πολλα extra τρίποδο, μνήμη, τσάντα κτλ..
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φωτογραφία”