Εχετε να συστήσετε κάποιο μπαρμπέρικο για παραδοσιακό ξύρισμα-κεφαλομασάζ από Ινδό - Πακιστανό - Μπαγκλασεντιανό - Αιγύπτιο μπαρμπέρη;
Περιοχές Αχαρνών, Μεταξουργείο, Γκάζι, Ομόνοια, Πειραιώς κ.λπ.
Αν υπάρχει προσωπική εμπειρία, ακόμη καλύτερα.
Το ξύρισμα στον μπαρμπέρη!
- rhtoras
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 2713 times
- Been thanked: 1756 times
έχω να συστήσω εγώ...
στρην οδό Ευάγγελου Καραβία ψηλά κοντά στην πατησίων έχει ένα κουρείο αιγυπτιακό με ένα ενυδρίο μέσα πήγε ο κολλητός μου και έμεινε πολύ ευχαριστημένος μάλιστα εγώ όποτε περνάμε το βλέπω φίσκα...
στρην οδό Ευάγγελου Καραβία ψηλά κοντά στην πατησίων έχει ένα κουρείο αιγυπτιακό με ένα ενυδρίο μέσα πήγε ο κολλητός μου και έμεινε πολύ ευχαριστημένος μάλιστα εγώ όποτε περνάμε το βλέπω φίσκα...
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Φιλε rhtora αν δεν εχεις γνωσεις κομμωτικης, αδυνατω να πιστεψω οτι μπορει να σταθει ενα κουρειο μονο με ξυρισμα, με επιλογες του ειδους σαπουνι/κρεμα κλπ κλπ. Καλο ειναι να μας αρεσει το παραδοσιακο ξυρισμα, ειναι μια αντρικη συνηθεια ξεχασμενη και "θυσιασμενη" στον βωμο του 3λεπτου μοντερνου ξυρισματος... Δεν νομιζω, ομως, οτι ο καθενας απο εμας, μπορει να κανει αυτο που λες. Υπαρχει τεραστια διαφορα μεταξυ χομπιστα κι επαγγελματια. Προσωπικη αποψη βεβαια, ο καθενας κανει ο,τι νομιζει ο ιδιος σωστο. Επισης, δεν καταλαβα κατι. Θα επιλεγει ο πελατης αν γινει ενα τετοιο εγχειρημα στο μελλον, αν θες να το ξυρισεις εσυ με μηχανη ασφαλειας?!
Φιλε Νικο, και μονο ο συνδυασμος καταγωγης κουρεα- περιοχης κουρειου, μου εφερε στο μυαλο καταστασεις και συνθηκες υγιεινης που εγω προσωπικα δεν θα προτιμουσα ποτε και για κανεναν λογο. Προσωπικη αποψη κι αυτη. Παντως, αν ψαξεις στις προηγουμενες σελιδες του θεματος, ολο και κατι θα βρεις.
Φιλε Νικο, και μονο ο συνδυασμος καταγωγης κουρεα- περιοχης κουρειου, μου εφερε στο μυαλο καταστασεις και συνθηκες υγιεινης που εγω προσωπικα δεν θα προτιμουσα ποτε και για κανεναν λογο. Προσωπικη αποψη κι αυτη. Παντως, αν ψαξεις στις προηγουμενες σελιδες του θεματος, ολο και κατι θα βρεις.
- rhtoras
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 2713 times
- Been thanked: 1756 times
συγγνώμη αν είμαι εκτός θέματος
φίλε νίκο αφενός ξέρω να κουρεύω ερασιτεχνικά αλλά θα πάω και σε σχολή κομμωτικής
θα είναι ενα κομμωτήριο-κουρείο που για παράδειγμα θα διαλέγεις εσύ ποιο σαπούνι-κρέμα ξυρίσματος θες ή σαπούνι..πια μηχανή/σαβέτα/φαλτσέτα τι σαμπουάν θες π.χ με μενθόλη?βιολογικό? συμβατικό? κ.λ.π κ.λ.π
και θα έχει και κάποιες άλλες καινοτομίες που δεν μπορώ να πώ από εδώ το χω στο μυαλό μου κανα 6μηνο..
φίλε νίκο αφενός ξέρω να κουρεύω ερασιτεχνικά αλλά θα πάω και σε σχολή κομμωτικής
θα είναι ενα κομμωτήριο-κουρείο που για παράδειγμα θα διαλέγεις εσύ ποιο σαπούνι-κρέμα ξυρίσματος θες ή σαπούνι..πια μηχανή/σαβέτα/φαλτσέτα τι σαμπουάν θες π.χ με μενθόλη?βιολογικό? συμβατικό? κ.λ.π κ.λ.π
και θα έχει και κάποιες άλλες καινοτομίες που δεν μπορώ να πώ από εδώ το χω στο μυαλό μου κανα 6μηνο..
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
- yakoumis
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 1197 times
- Been thanked: 1280 times
- Επικοινωνία:
Παλιό το θέμα, αλλα μιας και αναφέρατε το George στη Γλυφάδα για παραδοσιακό κούρεμα/ξύρισμα το οποίο βρωμάει νεο-παραδοσιακή δηθενιά απο χιλιόμετρα... Υπάρχει πραγματικό μπαρμπέρικο στην πλατεία της Γλυφάδας στο οποίο κουρεύτηκα πρίν απο κάνα εξάμηνο (να πω την αλήθεια πλήρωσα 15 ευρώ και μου φάνηκαν πολλά - ειμαι τσιγκούνης), αλλα ο παππούς που το δουλεύει σίγουρα θα ξυρίζει. Στην κουβέντα που πιάσαμε μου είπε οτι το μαγαζί βρίσκετε εκεί από το 1964 (ο παππούς πάνω απο 76 ετών, δεν θυμάμαι την ακριβή ηλικία). Η διεύθυνση είναι εδώ αν θέλει κανείς να δοκιμάσει το ξύρισμα και να μας πεί εντυπώσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 16 Μαρ 2014, 17:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλώ να ενσωματώνεις τα link σε κάποια λέξη. Το πως γίνεται αυτό μπορείς να το δεις στις συχνές ερωτήσεις στην υπογραφή μου. Φιλικά, Αντώνης.
Λόγος: Σε παρακαλώ να ενσωματώνεις τα link σε κάποια λέξη. Το πως γίνεται αυτό μπορείς να το δεις στις συχνές ερωτήσεις στην υπογραφή μου. Φιλικά, Αντώνης.
Nobody goes there anymore. It's too crowded. - Yogi Berra (1925-2015)
Περνόντας από το George τις προάλλες, βλέπω ότι έχουν βάλει στην γωνία του μαγαζιού ένα κουκλίστικο barbel pole, το οποίο μάλιστα γυρίζει. Άλλη φάση. Το κοίταζα για λίγη ώρα. Το όλο στυλάκι του και η τζαμαρία θυμίζει πολύ νεοϋορκέζικο μπαρμπέρικο 50's- 60's που βλέπουμε σε ταινίες. Πολύ προσεγμένη δουλειά. Δεν έχει τύχει να το επισκεφτώ, αλλά μόνο για κούρεμα θα πήγαινα. Δεν θα άφηνα κανέναν άλλον να με ξυρίσει πλέον...
15Ε να το έχει ο George, να πω οκ! Ο τύπος είναι στη Μεταξά, θα έχει τρελό ενοίκιο( μερικές χιλιάδες Ε), το μαγαζί δεν είναι 10τ.μ. κι έχει πέσει χρήμα. Τόσο νομίζω το έχει και το 1900 στο Κολωνάκι. Αλλά είναι εκεί που είναι. Ισχύουν τα ίδια κριτήρια με το George. Για οπουδήποτε αλλού τα 15Ε είναι αδικαιολόγητα πολλά πλέον στην Ελλάδα του 2014 και καταντάει κοροϊδία...( Μιλάω για κούρεμα)
15Ε να το έχει ο George, να πω οκ! Ο τύπος είναι στη Μεταξά, θα έχει τρελό ενοίκιο( μερικές χιλιάδες Ε), το μαγαζί δεν είναι 10τ.μ. κι έχει πέσει χρήμα. Τόσο νομίζω το έχει και το 1900 στο Κολωνάκι. Αλλά είναι εκεί που είναι. Ισχύουν τα ίδια κριτήρια με το George. Για οπουδήποτε αλλού τα 15Ε είναι αδικαιολόγητα πολλά πλέον στην Ελλάδα του 2014 και καταντάει κοροϊδία...( Μιλάω για κούρεμα)
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12133 times
Nαι Ηρακλή, αυτό είναι. Το είδα τις προάλλες ότι το έφερε ο Μιχαηίδης όταν κοίταζα για τις Bic( που τελικά δεν πήρα- δεν τις αλλάζω τις ASP με καμία λεπίδα). Λογικά από εκεί το πήρε.
Τρελή μαγκιά. Τραβάει το μάτι και σε κερδίζει αμέσως. Κάτι τέτοιες "ανανεώσεις" στο μαγαζί δίνουν άλλον αέρα, ειδικά όταν έχει ο άλλος Barber Shop, σε έναν τόσο εμπορικό δρόμο.
Τρελή μαγκιά. Τραβάει το μάτι και σε κερδίζει αμέσως. Κάτι τέτοιες "ανανεώσεις" στο μαγαζί δίνουν άλλον αέρα, ειδικά όταν έχει ο άλλος Barber Shop, σε έναν τόσο εμπορικό δρόμο.
- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Γενικά τα μπαρμπέρικα είναι λίγα και θέλουν προσοχή ειδικά για τους κανόνες υγιεινής...για γλυφάδα έχω περάσει απέξω αλλά δεν δίνω τόσα λεφτά ενώ θα μπορούσα να πάρω ένα σαπούνι ξυρίσματος...είναι κοροιδια !
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.