Μήπως τα "κακά πλαστικά" είναι στο μυαλό μας;

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2011
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2013, 10:11
10
Τοποθεσία: Αρτέμιδα - Αττική
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times
Ηλικία: 43

Εγώ όλα αυτά τα χρόνια μια χαρά ξυριζόμουν με τα "πλαστικά" (πράσινα bic) χωρίς προβλήματα ερεθισμούς κλπ
Ποτέ δεν είχα κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία και ως εκ τούτου από την αρχή τα έπαιρνα κόντρα, κάτι που κυριολεκτικά λάτρευα !!!
Άρα, πρακτικά, δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο να δοκιμάσω κάτι άλλο.

Όμως ...

Από την πρώτη κιόλας φορά που ξυρίστηκα "παραδοσιακά", τα "πλαστικά" είχαν πλέον γίνει ... παρελθόν !!!
Ο λόγος ένας και μοναδικός ... η ιεροτελεστία, η όλη διαδικασία (από την προετοιμασία που απαιτεί, η δημιουργία του αφρού κλπ), όλες αυτές οι διαφορές με τα "πλαστικά" που κάνουν το πξ να ξεχωρίζει ...

Στο κάτω κάτω, κάτι ιδιαίτερο/αντρικό και για την πάρτι μας βρε αδερφέ ...

Από εκεί και πέρα ... περί ορέξεως ... σπανακοτυρόπιτα !!!
Ότι αρέσει στον καθένα ...
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Άβαταρ μέλους
sakis64
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 174
Εγγραφή: 23 Αύγ 2011, 15:30
12
Has thanked: 94 times
Been thanked: 274 times

Παιδιά γεια σας κι από εμένα..Έχοντας περάσει από BIC απλά,ΒIC Τwin,Bic Metal,Gillette Contour Plus,Gillette Μach 3 Power να πώ ότι το καλύτερο ξύρισμα το έκανα αφού διάβασα και εδώ και σε άλλα ξένα fora τακτικές σωστού ξυρίσματος και τις δοκίμασα πρώτα με μονό bic απλό και μετά με bic metal κάνοντας σωστή προετοιμασία..Ακόμα και με κρύο νερό..Το ίδιο βέβαια παρατήρησα και με μεγαλύτερη ευκολία όταν πέρασα στο Mercur 41c που το βλέπω πολύ φιλικό πιο φιλικό και από το Mach 3!!!
Με το Μach 3 έκανα από τα πιο εύκολα και γρήγορα και βαθιά ξυρίσματα και με αφρό όχι απαραίτητα με προετοιμασία κρέμα με πινέλο αλλά θετε από την υπερβολική βιασύνη ή σιγουριά "σφάχτηκα" 3 φορές τελευταία...
(Πάντως το δέρμα μου τα τελευταία χρόνια βολεύεται εύκολα ακόμα και με ηλεκτρική ξυριστική μηχανή αν την κάνω χρήση για περίπου μία βδομάδα καθημερινά μια χαρά..Απλά για να έχεις εκεί αποτέλεσμα θέλει κάθε μέρα ξύρισμα με ηλ.μηχανή


Συμπέρασμα:Δεν υπάρχουν συνταγές ίδιες για όλους..Όλα είναι θέμα σωστής ψυχολογίας,διαθέσιμου χρόνου και όρεξης από πριν για το ξύρισμα που θα κάνεις..
Όλα τα άλλα είναι "καλού" είδους "κολλήματα " - συνήθειες και με μια μικρή δόση καταναλωτισμού μεταξύ ειδημόνων και από τα 3 στρατόπεδα (Πλαστικά ξυραφάκια,DE Razors,Ηλεκτρική ξυριστική μηχανή).
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1296
Εγγραφή: 02 Απρ 2014, 15:20
9
Τοποθεσία: Πολίτης του κόσμου
Has thanked: 2205 times
Been thanked: 2875 times
Ηλικία: 40
Επικοινωνία:

Χωρίς να έχω την τεράστια εμπειρία (ξυρίζομαι περίπου 15 χρόνια), πριν το ΠΞ στο δέρμα μου λειτουργούσε σχετικά απροβλημάτιστα μόνο η Mach 3 (είχα δοκιμάσει διάφορα πλαστικά μονής λεπίδας, τα οποία με τραβάγανε πάντα και ποτέ δεν τα προτιμούσα - ακόμη και στην πρώτη χρήση ένιωθα το δέρμα μου να παραπονιέται. Από ξυράφια πολλαπλών λεπίδων, μόνο η mach 3 μου έδινε ελάχιστη ως καθόλου ταλαιπωρία και καλό αποτέλεσμα). Το κόστος της όμως πάντα μου φαινόταν τεράστιο και επιπλέον πάντα στούμπωνε και μου έβγαζε την πίστη στο καθάρισμα, οπότε προσπαθούσα γενικά να κρατάω μια κεφαλή για τουλάχιστον 2 μήνες. Αυτό βέβαια είχε σαφέστατο αρνητικό αντίκτυπο στο αποτέλεσμα, γι' αυτό και είχα υιοθετήσει την τακτική "ποτέ δεν ξυρίζεσαι αν πραγματικά δεν χρειάζεται"! (Πχ στον στρατό έμενα όσο αξύριστος με "έπαιρνε" και στη δουλειά το ίδιο - θεωρητικά πάντα θα έπρεπε να είμαι ξυρισμένος....)
Έτσι λοιπόν η σχέση μου με το ξύρισμα (και κατά συνέπεια το πρόσωπό μου) ήταν αποκλειστικά σχέση πρακτική: θα ξυριστώ μόνο αν είναι ανάγκη, θα το κάνω σαν αναγκαία αγγαρεία, χωρίς την παραμικρή υπόνοια ευχαρίστησης. Δεν είχα ιδιαίτερους ερεθισμούς (αν και έπαινα κόντρα), αλλά η τελική αίσθηση δεν ηταν και τίποτα το ιδιαίτερο...

Ξεκίνησα το ΠΞ καθαρά από περιέργεια τον περασμένο Δεκέμβρη. Δεν το είχα ξαναδοκιμάσει, αλλά γενικά μου αρέσει το ρετρό και να δοκιμάζω "πώς γίνονταν τα πράγματα παλιά"... Ξεκίνησα λοιπόν να πάρω ένα πινέλο και τελικά βρέθηκα να αγοράζω ολόκληρο το σετ (DE, λεπίδες, κρέμα, πινέλο, μπολάκι). Στην αρχή το αποτέλεσμα του ΠΞ ήταν σχετικά τραγικό! Άρχισα το ψάξιμο στον νετ, διάβσμα, βίντεο, σταδιακά η τεχνική μου βελτιώθηκε, έπαψα να σακατεύομαι και να ερεθίζομαι και σταδιακά το αποτέλεσμα που έπαιρνα ξεπέρασε αυτό που έπαιρνα παλιότερα με τον "μοντέρνο" τρόπο.

Η εμπειρία μου λοιπόν με το ΠΞ και τα DE ειδικότερα, πλέον συνοψίζεται στο εξής: «το ξύρισμα για μένα έπαψε να είναι διεκπεραίωση κι έγινε απόλαυση.» Κάθε μου ξύρισμα πλέον μου αφήνει μια εκπληκτική αίσθηση απόλαυσης, καθαριότητας και αναζωογόνησης (κάτι αντίστοιχο μετά από μασάζ, χαμάμ ή κάτι παρόμοιο, σε λίγο μικρότερο βαθμό). Ως αποτέλεσμα, έπαψα να ξυρ΄ζομαι "όποτε χρειάζεται", αλλά πλέον το επιδιώκω όσο συχνότερα μπορώ, επιζητώντας αυτή την ιδια΄τερη αίσθηση!
Νομίζω πως το μεγαλύτερο μέρος του αποτελέσματος οφείλεται στον συνδυασμό σαπούνι - πινέλο - προετοιμασία. Ωστόσο σίγουρα και το DE παίζει ιδιαίτερο -πρακτικό- ρόλο, καθώς πλέον ξυρίζομαι βαθύερα και αισθάνομαι το δέρμα μου πιο ανάλαφρο (η σύγκριση εδώ είναι μόνον με την μαχ3, τα κοινά ξυραφάκια μιας χρήσης τα αποκλείω εξορισμού). Σημαντικότατοι βέβαια παραμένουν και παράγοντες όπως το κόστος, η υγιεινή και η περιβαλλοντική ευαισθησία (άλλο να πετάς / ανακυκλώνεις τόσο πλαστικό κάθε βδομάδα, κι άλλο μόνο ένα μεταλλικό λαμάκι).

Για όλους τους παραπάνω λόγους είμαι πλέον αναφανδόν υπέρ των DE, όχι μόνο για "συναισθηματικούς" μα και για καθαρά πρακτικούς λόγους, Ναι, απαιτούν στην αρχή μια περίοδο εκμάθησης, αλλά αυτό συμβαίνει πάντα κατά την απόκτηση μιας καινούργις δεξιότητας / δοκιμής κάτι νέου. Προσωπικά θα ξαναδοκίμαζα την αραχνιασμένη μαχ3 μου μόνο στην περίπτωση αεροπορικού ταξιδιού χωρίς αποσκευές - κάτι που μου συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια...
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4142
Εγγραφή: 08 Μάι 2012, 09:04
11
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times
Ηλικία: 47

Καίρια ανανέωση του θέματος για μένα.
Μόλις ετοιμαζόμουν να ξυριστώ με ένα Schick Hydro-5 (χωρίς τη γλίτσα).
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
nikos.a

To καθένα έχει τα καλά του. Από τη μία γρήγορο ξύρισμα, βαθύ( mach 3), άμα σου ξεφύγει λίγο όμως ερεθίζεσαι αμέσως. Αλλά αυτό συμβαίνει νομίζω με όλα τα ξυραφάκια. Στο εξωτερικό, για μια ώρα ανάγκης, έχουν πολλοί στην άκρη έναν αφρό Proraso. Άρα, δεν νομίζω να είναι τόσο κακός. Άμα τα βάλει κανείς κάτω και τα μετρήσει, πιο πολύ οικονομία κάνει με αυτά. Εκτός βέβαια, αν μείνεις στα απολύτως απαραίτητα του παραδοσιακού ξυρίσματος, πράγμα χλωμό, όπως έχουμε αντιληφθεί όλοι μας. Το παραδοσιακό ξύρισμα, από ένα σημείο και μετά γίνεται τρέλα και μετατρέπεται σε χόμπυ, ας πούμε. Ασχολείσαι περισσότερο, σου αρέσει να δοκιμάζεις ολοένα και καινούργια πράγματα, ενθουσιάζεσαι. Εγώ προσωπικά μπορώ να ξυρίζομαι με DE κάθε μέρα, με την Mach 3 δεν μπορούσα, γιατί το ξύρισμα ήταν τόσο βαθύ που έπρεπε να περιμένω οπωσδήποτε μία μέρα. Τώρα κάνω 2 περάσματα, τα πέρνει όλα δεν λέω, αλλά πάντα μένει η λεγόμενη σκιά. Για να φύγει κάπως, θα πρέπει να κάνω κόντρα, αλλά δεν το κάνω γιατί από τη μία μόνο καλό δεν κάνει στην επιδερμίδα του προσώπου, την ταλαιπωρεί κι από την άλλη δεν υπάρχει λόγος να ερεθιστώ από το τίποτα.
minime
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: 30 Οκτ 2013, 21:52
10
Has thanked: 20 times
Been thanked: 8 times

Πριν 2-3 βδομάδες είχα να ξυριστώ καμιά βδομάδα και είχα τη φαεινή ιδέα να πάρω ένα ξεχασμένο πλαστικό Mach 3.
Kάνω την προετοιμασία μου, φτιάχνω και ωραίο αφρό με τη Jermyn και ξεκινάω. Μια χαρά ξύρισμα! Μπαμ - μπαμ σε χρόνο μηδέν με την κινητή κεφαλή του Mach έχω τελειώσει. Τσεκάρω το πρόσωπο, ωραίο, σχεδόν smooth (χωρίς κόντρα - 2 περάσματα across και προς τις 2 κατευθύνσεις). Ουάου σκέφτομαι, πρέπει να τη βάλω στο rotation για όταν θα βαριέμαι ή θα βιάζομαι.
Πάω να σκουπίσω το πρόσωπο... και αρχίζουν τα όργανα. Ελαφρύ κάψιμο στο λαιμό που φουντώνει ταχύτητα. Κάψιμο και στο πρόσωπο. Το δέρμα τραβάει και το νοιώθω αφυδατωμένο. Γμτ λέω. Βάζω Superhazel την οποία τις περισσότερες φορές τη χρησιμοποιώ σαν μοναδικό after shave και δουλεύει πολύ καλά σε μένα. Τίποτα... Φωτιά λέμε. Μπινελίκια... Και τότε θυμάμαι γιατί μισούσα ΤΟΣΟ πολύ το ξύρισμα! Ούτε καν η Bepanthol δεν μπόρεσε να με ηρεμήσει, παρά μόνο όταν πέρσαν 2+ ώρες. Ποτέ ξανά τέτοιες μηχανές για μένα.
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4142
Εγγραφή: 08 Μάι 2012, 09:04
11
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times
Ηλικία: 47

Εγώ που μόλις ξυρίστικα με την Hydro 5 μπορώ να πω πως με ικανοποίησε.
Ήταν βέβαια περίεργο, ιδιαίτερα το "τράβηγμα" της τρίχας.
Κατά τα άλλα με δυο περάσματα, ήταν αρκετά βαθύ το ξύρισμα αλλά με καμία συγκίνηση.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2142
Εγγραφή: 12 Οκτ 2012, 00:26
11
Has thanked: 2456 times
Been thanked: 4520 times
Ηλικία: 47

Η μεγάλη διαφορά στο πξ εκτός της τελετουργίας, χόμπυ κτλ, είναι ότι υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί να δοκιμάσεις.
Αν δεν σου κάτσει καλά μια λεπίδα, την πετάς με πολύ μικρό κόστος και απλά δοκιμάζεις άλλη.

Αν δεν ταιριάξει στο πρόσωπό σου ένα πλαστικό ξυραφάκι συστήματος ξυρίσματος, τότε πάνε στράφι τα δέκα+ ευρώ για την αρχική αγορά.

Προσωπικά κάνω το ίδιο απολύτως ξύρισμα με DE, όπως με όλα τα σύγχρονα gillette, στον ίδιο ακριβώς χρόνο.
Και έχω ανάλογα την περίσταση δυνατότητα επιλογής συνδυασμού της προτίμησης μου.
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 9900
Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 10:28
13
Τοποθεσία: [ Mering ]
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1189 times
Ηλικία: 49
Επικοινωνία:

Εγω προσωπικα (και νομιζω το εχω ξαναπει εδω καπου) οταν δεν εχω χρονο ή οταν εχω κακo mood, ή οταν βρισκομαι επισκεψη στον πατερα μου και θα κοιμηθω εκει (οπως σημερα, π.χ.) εχω ενα Ηydro 5 (στον πατερα μου εχω ενα σε μονιμη βαση, παρεα με μια Sienna κρεμουλα και ενα Mühle πινελακι) και ξυριζομαι μια χαρα. Εννοειται οτι την γλιτσα την βγαζω παντα οταν αλλαζω κεφαλη. Στα παρελειπομενα, να πω οτι το Η5 εδω βγαινει απο την Wilkinson, και θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει στην Ελλαδα. Ξερω οτι η Wilkinson εχει αλλα μοντελλα στην Ελλαδα...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2142
Εγγραφή: 12 Οκτ 2012, 00:26
11
Has thanked: 2456 times
Been thanked: 4520 times
Ηλικία: 47

Στέφανε και εγώ το ψάχνω έτσι για την πλάκα. Πάντως δεν το έχω δεί Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Χαλκιδική στα Σ/Μ.
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ξυραφάκια συστήματος - μιας χρήσης”