Dovo #4580 5/8 Carbon

Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Το ξυράφι είναι από τον Τσομπάρη και είναι δώρο, οπότε λογικά είναι όπως ακριβώς έχει βγει από το εργοστάσιο. Έχει ακόμη το αυτοκόλλητο στη λεπίδα αν αυτό σημαίνει κάτι, απλά δεν ξέρω με ποιόν τρόπο να ελέγξω αν θέλει κάποια δουλειά η κόψη του. Επίσης, εάν δεν είναι shave ready, δεν γνωρίζω τι επιλογές υπάρχουν
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος YMMV την 25 Ιαν 2014, 19:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Καταρχάς συγχαρητήρια και καλή αρχη να έχεις.

Αν δεν το αγορόρασες το ξυράφι από πωλητή που δεν στο ετοιμάζει πριν στο στείλει, μπορεί να είναι shave ready μπορεί και όχι. Νομίζω το μόνο πραγματικό τεστ είναι το ξύρισμα. Δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθείς με το τεστ της τρίχας, αλλά δοκίμασε το στις τρίχες του χεριού σου για να δεις ότι γενικά κόβει. Κατά πάσα πιθανότητα το ξυράφι θα έχει λάδι από τον κατασκευαστή, σκούπισέ το προσεκτικά πριν ξυριστείς, προσέχοντας να μην χαλάσει στην κόψη.
Για αρχή δεν χρείαζεσαι τίποτα άλλο εκτός από το λουρί που έχεις ήδη. Πριν από το ξύρισμα στροπαρέ το προσεκτικά και σχεδόν χωρίς πίεση.Κατά την άποψή μου πάνω από 100 φορές. Δες αυτό το νήμα με σχετικές οδηγίες. Στο YouTube υπάρχουν πάρα πολλά video με στροπαρισμα.
Καλή προετοιμασία, καλά τεντώματα του προσώπου και κυρίως ηρεμία!

Για ότι άλλο θες ... ρωτάς!
Χάρης
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις : )
Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν, να πάω κατευθείαν στο "ψητό". Στις τρίχες του χερίου που το δοκίμασα φαίνεται να κόβει αρκετά ικανοποιητικά, απλά δεν γνωρίζω εάν αυτό "αρκεί" για straight. Θα αρχίσω το στροπάρισμα μου φαίνεται, θα διαβάσω και το σχετικό νήμα παραπάνω και βλέπουμε : )
Γιώργος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για τα straight razors”