UPS-Σταθεροποιητές τάσης

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 1121
Εγγραφή: 24 Οκτ 2010, 08:34
13
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times
Ηλικία: 60

Επειδή οι απαιτησεις για ασφαλεια του συστηματος στο γραφειο εχουν αυξηθεί θελω να εγκαταστήσω 1-2 ups . To ups νομιζω προσφερεται περισσοτερο διοτι θα με εξασφαλιζει στην διακοπη ρεύματος για να μην χασω την εργασια που κανω εκεινη την στιγμη και να προλάβω να κανω κλεισιμο . Ο σταθεροποιητης θα με προστατευσει μονο από βυθισεις και υπερτασεις .
Νομιζω ότι θα πρεπει να δω κατι σε Interactive τεχνολογια . 1000VA μαλλον επαρκουν για μια οθονη led 22 in H/Y 600 watt (δεν εργαζεται ποτε στο max οποτε ας το υπολογίσουμε 400wat και ο φορολογικος μηχανισμος κατι λιγα wαtt θα πρεπει να είναι. ) Ο εκτυπωτης θα μεινει εκτος ή θα συνδεθει σε ένα παλιο ups με μικρη μπαταρια .
Τι να προτιμησω και από που ?
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 2537
Εγγραφή: 22 Ιαν 2009, 16:13
15
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Νίκο, δες εδω
if you have a great shave you have a great day
NavalArchitect

Thread revival αλλά με τόσες διακοπές ρεύματος εδώ πάνω κάθε μέρα, δεν τη γλιτώνουμε - κάποια μέρα θα τον κάψουμε το σκληρό.

Έχει κανείς καμμία πρόταση, να την κοιτάξω στο μαγαζί που πήρε ο Χάρης την οθόνη λ.χ.;

Το desktop pc που έχω εδώ στο σπίτι είναι all-in-one Samsung, τριετίας αλλά ιδιαίτερα ικανό.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1241
Εγγραφή: 12 Σεπ 2011, 19:00
12
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 597 times
Been thanked: 495 times

Τα all in one συστήματα αποτελούνται από εξαρτήματα notebook και δεν καταναλώνουν μεγάλη ισχύ. Κάνε ένα άθροισμα της ισχύος που απαιτούν ο υπολογιστής και τα υπόλοιπα περιφερειακά σου (router, εξωτερικοί δίσκοι κτλ.) και επέλεξε ένα UPS με αντίστοιχη ισχύ. Σε αυτήν την ισχύ δεν θα προσθέσεις εκτυπωτή ή πολυμηχάνημα που πιθανόν να έχεις. Να έχεις υπόψιν σου στην επιλογή να καλύψεις και μελλοντικές ανάγκες σε ισχύ που μπορεί να προκύψουν.

Θα προτείνω τρία μοντέλα και ανάλογα με την ισχύ που χρειάζεσαι και το ποσό που είσαι διατεθειμένος να διαθέσεις μπορείς να επιλέξεις. Η πρώτη πρόταση καλύπτει μεγαλύτερη συνολική ισχύ και θα έχει καλύτερο integration με τον υπολογιστή σου επειδή είναι νεότερο μοντέλο. Τα υπόλοιπα δυο είναι από παλαιότερη σειρά αλλά επιτελούν άριστα τον βασικό σκοπό τους που είναι η προστασία του συστήματος σου. Αν σε ενδιαφέρουν λειτουργίες όπως το αυτόματο κλείσιμο του υπολογιστή όταν πέσει η τάση και άλλα τέτοια δεν ξέρω αν θα λειτουργήσουν γιατί δεν ξέρω αν συνεχίζει να αναπτύσσεται το software για αυτά.

APC Smart-UPS 750VA
APC SC620i
APC SMART UPS SC420i
NavalArchitect

Μπράβο Στέλιο, ευχαριστώ πολύ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές”