Αρχικά πράγματα!

Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

Απλά αν θες να ξεκινήσεις το παραδοσιακό ξύρισμα καλό είναι να το κάνεις με μία μηχανή απόλυτα αντιπροσωπευτική της νοοτροπίας του. Διαφορετικό βάρος από τα πλαστικά, διαφορετικό κράτημα, διαφορετικές γωνίες κοπής, γενικότερα τελείως διαφορετική νοοτροπία. Γι' αυτό καλύτερα να ξεκινήσεις με μία εξ ολοκλήρου μεταλλική μηχανή και αν θες μετά δοκιμάζεις και το μοντέλο της feather.
nikos.a

Εχω την Feather Popular, μου ηρθε πριν 2 εβδομαδες περιπου που την ειχα παραγγειλει( στα 12,5Ε την ειχα βρει). Ειναι ελαφρια, κοντα 15gr και δεν ξερω κατα ποσο θα σε βολεψει. Επειδη εισαι αρχαριος στα safety, ειναι πολυ πιθανον να σε παιδεψει με τη γωνια και θα αναγκαστεις να βαζεις πιεση, που αυτο σημαινει κοψιματα και ταλαιπωρια. Ειναι πιο πολυ ταξιδιου να καταλαβεις και λογω θηκης ή για μια αναγκη... Τα προβληματα ολα αυτα θα σου λυθουν με μια EJ. Ηταν η πρωτη μου μηχανη και ισως η αγαπημενη μου. Ιδανικο βαρος και προσφερει πολυ καλα και αναιμακτα ξυρισματα. Θελει προσπαθεια για να κοπεις. Αξιζει να δωσεις 15-20Ε παραπανω... Αυτο που λεει ο Αρης ειναι πολυ σωστο. Ειναι σχεδον σιγουρο οτι δεν θα μεινεις σε μια μηχανη, αμα μπεις για τα καλα στο "παιχνιδι". Οσον αφορα τις κρεμες, αν σε βολευει το πρασινο σαπουνι, οκ, αλλα σε διαβεβαιω οτι υπαρχουν κρεμες και σαπουνια στο χωρο του π.ξ., χωρις χημικα και πολυ καλα για την επιδερμιδα, βλ. Cella, Speick( βιολογικα προιοντα).
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24772 times
Been thanked: 7864 times

Νίκο, η Feather ζυγίζει 34 gr, όχι 15! Παραμένει βέβαια αρκετά ελαφριά μηχανή, με ότι αυτό συνεπάγεται για κάποιον που πρωτομπαίνει στο άθλημα.
Γιάννης
nikos.a

Γιαννη εχεις απολυτο δικιο. Tην ζυγισα κι εγω και μου βγηκε ακριβως 34gr. Δεν ξερω πως μου κολλησε το 15... Επι τη ευκαιρια, ζυγισα και την EJ DE89L και μου βγηκε 76gr. Ουσιωδης διαφορα.
Bamagiotis
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 9 times
Been thanked: 1 time

nikos.a έγραψε:Εχω την Feather Popular, μου ηρθε πριν 2 εβδομαδες περιπου που την ειχα παραγγειλει( στα 12,5Ε την ειχα βρει). Ειναι ελαφρια, κοντα 15gr και δεν ξερω κατα ποσο θα σε βολεψει. Επειδη εισαι αρχαριος στα safety, ειναι πολυ πιθανον να σε παιδεψει με τη γωνια και θα αναγκαστεις να βαζεις πιεση, που αυτο σημαινει κοψιματα και ταλαιπωρια. Ειναι πιο πολυ ταξιδιου να καταλαβεις και λογω θηκης ή για μια αναγκη... Τα προβληματα ολα αυτα θα σου λυθουν με μια EJ. Ηταν η πρωτη μου μηχανη και ισως η αγαπημενη μου. Ιδανικο βαρος και προσφερει πολυ καλα και αναιμακτα ξυρισματα. Θελει προσπαθεια για να κοπεις. Αξιζει να δωσεις 15-20Ε παραπανω... Αυτο που λεει ο Αρης ειναι πολυ σωστο. Ειναι σχεδον σιγουρο οτι δεν θα μεινεις σε μια μηχανη, αμα μπεις για τα καλα στο "παιχνιδι". Οσον αφορα τις κρεμες, αν σε βολευει το πρασινο σαπουνι, οκ, αλλα σε διαβεβαιω οτι υπαρχουν κρεμες και σαπουνια στο χωρο του π.ξ., χωρις χημικα και πολυ καλα για την επιδερμιδα, βλ. Cella, Speick( βιολογικα προιοντα).
Τώρα που μου δώσατε σάιτ και την βρήκα θα την πάρω οπότε όλα εντάξει.Καλά προφανώς και υπάρχουν φυσικές κρέμες αλλα πόσο μάλλον να μην φτιάξεις κάτι πολυ πιο εύκολο μόνος,για παράδειγμα πρίν και μετά το ξύρισμα ελαιόλαδο κάνει πολύ καλο,επίσης γιατί όχι γιαούρτι ή λεμονάκι φρέσκο κλπ,υπάρχουν άπειρα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.Ότι τρώμε γενικά κάνει το ίδιο καλό να το χρησιμοποιούμε στο δέρμα.Δεν νομίζω κανένας να έτρωγε το gel ξυρίσματος..
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5632 times

Eννοείτε.Όπως δε θα έτρωγα όμως το σαπούνι ξυρίσματος έτσι δε θα ξυριζόμουν με τη ...μπεσαμελ.
Η επιλογή σου να πάρεις την EJ89 είναι η καλύτερη. Είσαι ήδη κερδισμένος..!
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
nikos.a

Πλεον οι EJ, ειναι διαθεσιμες και στο ελληνικο καταστημα του Γιωργου. Αν εχεις την δυνατοτητα να περασεις απο εκει μια βολτα, θα μπορεσεις να δεις και ποιο σχεδιο λαβης σου αρεσει και σε βολευει περισσοτερο!
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Noμίζω ότι καλή τιμή για την ΕJ89 δίνει και το wellshaved.gr, 27 ευρώ συν 3 ευρώ κούριερ. Αν ανέβεις τα 85 ευρώ αγορές, τα μεταφορικά δωρεάν. Η εμπειρία μου από το wellshaved.gr είναι ότι το λαβαίνεις σε 24-48 ώρες στην πόρτα σου. Αριστο σέρβις, και προσωποιημένο.
Είναι ελληνικό μαγαζί που χρειάζεται τη στήριξή μας.

(Δεν γνωρίζω προσωπικά τον ιδιοκτήτη ούτε έχω κανένα συμφέρον, αλλά πρέπει να επιμένουμε ελληνικά, ειδικά αν οι τιμές είναι ανταγωνιστικές. Πρέπει να επιζήσουν γιατί μας εξυπηρετούν.)
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Συμφωνω απολυτως με τον Νικο, επισης σου δινεται η δυνατοτητα να πας στο μαγαζι και να δεις απο κοντα ολες τις μηχανες επιλεγοντας αυτη που σου καθεται καλυτερα στο χερι.
Το Ιασονας με Ο
nikos.a

Αυτος ειναι και ο λογος που λεει ο συνονοματος, που το προτεινα πρωτος. Περα του οτι πρεπει να επιμενουμε ελληνικα οσο μπορουμε περισσοτερο για πολλους λογους, ο Γιωργος ειναι εξαιρετικος επαγγελματιας. Αυτο ειναι το σημαντικοτερο. Αμα δεν μου κανει ο αλλος, δεν τον προτιμω κι ας ειναι κι Ελληνας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”