Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση Νίκο και θα χαρώ να ακούσω την άποψη των έμπειρων.
Στο δικό μου πρόσωπο καταλαβαίνω πτώση στην απόδοση μετά από 6-7 ξύρισματα. Ειδικά στα ξυράφια που έχω τα έχω ακονίσει με την unicot μέθοδο. Κάποια ξυράφια, όπως το Bengal, το heljestrand και το dovo (από αυτά που έχω δουλέψει περισσότερο) κρατάνε καλυτερα την κόψη τους, ενώ πχ στο Kropp βλέπω ταχύτερη πτώση της απόδοσης. Τις πάστες στην πραγματικότητα τώρα άρχισα να τις δουλεύω και πιθανόν να τις βάλω στην συντήρηση, πριν καταφύγω σε πέτρα.
Δεν ξέρω αν κάνω καλώς, αλλά μετά απο πολύ μελέτη στο SRP και ανταλλαγή μηνυμάτων με τον Neil Miller, ακολουθώ μια τακτική τακτικού φρεσκαρίσματος, το πολύ μετά απο 7 ξυρίσματα. Θεωρητικά, με τον τρόπο αυτό μπορεί να μην χρειαστεί να κάνεις κανονικό ακόνισμα, ακόμα και μετά από πολύχρονη χρήση. Αντίστοιχες απόψεις έχω διαβάσει και στο coticule.be.
Φαντάζομαι ότι τα γένια που έχει o καθένας έχουν πολύ σημασία στην φθορά την κόψης του ξυραφιού. Τα δικά μου θα έλεγα ότι είναι αρκετά σκληρά, ειδικά στο πηγούνι και στο μουστάκι είναι αδύνατον να ξυριστώ με ξυράφι που δεν κόβει καλά.
Περιμένω τις απόψεις σας!
Εργασίες στα ξυράφια μου
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Χάρης
- ch2700
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Εγώ πάντως δεν νιώθω να χρειάζονται φρεσκάρισμα ούτε με τα από 20 -25 ξυρισματα. Και τότε μέχρι πριν πάρω τις πέτρες απλά τα παιρνουσα από πάστα.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
20-25 δεν νομίζω να μπορούσε να αντέξει τίποτα στο πρόσωπό μου. Αλλά πάλι μπορεί να μην κάνω κάτι καλά.
Κανείς άλλος;
Κανείς άλλος;
Χάρης
- hero
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 249 times
Δεν νομιζω οτι κανεις κατι λαθος , ετσι και αλλοιως καθε μεταλλο και καθε προσωπο ειναι διαφορετικο, πιστευω ομως οτι εαν βαλεις τις παστες στο παιχνιδι θα εχεις πολυ καλιτερο αποτελεσμα στην ακμη και με περισσοτερη διαρκεια. 1-2 μm και το οξειδιο λογικα θα κανεις ακονισμα καθε 6μηνες εως 1 χρονο .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
- ch2700
- Λύκειο
- 13
Κάθε έξι μήνες ο ου λέει ο Νίκος μου ακούγεται πολύ σωστό. Αντε τώρα που έχουμε πέτρες να γίνετε κάθε τέσσερις μηνεσ.
Βέβαια όλα είναι υποκοιμενικα.
Βέβαια όλα είναι υποκοιμενικα.
Nikos
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
Πιθανόν, με την εξέλιξη της τεχνικής μου, σε 1 χρόνο τα ξυράφια μου να αντέχουν περισσότερο.
Χάρης
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
Το σωστό στροπάρισμα και το καλό δέρμα σίγουρα βοηθάει.
Νομίζω ότι στην αρχή το στροπάρισμά μου ήταν περισσότερο δυνατό από ότι έπρεπε και χαλούσα την κόψη αντί να την φτιάχνω.
Πιθανόν ένας ακόμα λόγος γρηγορότερης πτώσης της απόδοσης των ξυραφιών μου να είναι ότι χρησιμοποιώ μόνο το δεξί χέρι με αποτέλεσμα η μία ακμή να δουλεύει (πολύ λίγο) περισσότερο.
Στο Crox πόσα περάσματα κάνετε; Και πόση ποσότητα Crox έχει το λουρί;
Νομίζω ότι στην αρχή το στροπάρισμά μου ήταν περισσότερο δυνατό από ότι έπρεπε και χαλούσα την κόψη αντί να την φτιάχνω.
Πιθανόν ένας ακόμα λόγος γρηγορότερης πτώσης της απόδοσης των ξυραφιών μου να είναι ότι χρησιμοποιώ μόνο το δεξί χέρι με αποτέλεσμα η μία ακμή να δουλεύει (πολύ λίγο) περισσότερο.
Στο Crox πόσα περάσματα κάνετε; Και πόση ποσότητα Crox έχει το λουρί;
Χάρης
- ch2700
- Λύκειο
- 13
Το Crox να υποθεσω οτι ειναι η παστα. Εγω εχω μονο την κοκκινη και αυτη χρησημοποιω για περιπου δεκα περασματα.
Nikos
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Θα συμφωνήσω και εγω με τον Χάρρυ όσον αφορά τη συχνότητα ξυρίσματος, 9 με 10 ξυρίσματα το πολύ!Έχω πάνω απο 20 ξυράφια και κάμποσα απο αυτά ήτανε όντως shave ready απο τον ιδιοκτήτη τους, μετα απο τα 9 ξυρίσματα τα περνάω πάλι στη πέτρα.Αν και έχω Crox δεν αξιώθηκα να φτιάξω ακόμη τα balsa ξύλα μου και δεν έχω δοκιμάσει την ανανέωση της κόψης μου μόνο με πάστα.Απλά λίγα περάσματα σε μια πέτρα!
Με κανα δυο ακονιστές που έχω μιλήσει τα ίδια μου έχουνε πει και αυτοί!Ο Νίκος είπε κάτι για τους μπαρμπέρηδες ότι αν τα περνάγανε κάθε μέρα απο πέτρα αλλα δε νομίζω να είχανε και πάστες τότε, εδω μια πέτρα είχανε και αυτήν ανάθεμα αν την ισιώνα και ποτέ!Πιστεύω ότι καθόντουσαν στο τέλος και τα περνάγανε λίγο στη πέτρα τους, λίγα απλά περάσματα.
Πείζει ρόλο πιστεύω τα γένια του καθενός, τη τεχνική χρησιμοποιεί και τι κλίση ακόμη..
Με κανα δυο ακονιστές που έχω μιλήσει τα ίδια μου έχουνε πει και αυτοί!Ο Νίκος είπε κάτι για τους μπαρμπέρηδες ότι αν τα περνάγανε κάθε μέρα απο πέτρα αλλα δε νομίζω να είχανε και πάστες τότε, εδω μια πέτρα είχανε και αυτήν ανάθεμα αν την ισιώνα και ποτέ!Πιστεύω ότι καθόντουσαν στο τέλος και τα περνάγανε λίγο στη πέτρα τους, λίγα απλά περάσματα.
Πείζει ρόλο πιστεύω τα γένια του καθενός, τη τεχνική χρησιμοποιεί και τι κλίση ακόμη..
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
Μην ξεχνάμε ότι ο μπαρμπέρης έκανε πάντα τέλεια τεντώματα, πολλές φορές και με δύο δάχτυλά και (λογικά) θα είχε τις ιδανικές γωνίες.
Χάρης