Σαμπουάν

Απάντηση
vaggelisg22
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 22 Ιαν 2013, 06:48
11

Αν και είμαι άσχετος στο θέμα "Ξύρισμα" , καθώς μέχρι σήμερα πεδεύομαι με προϊόντα της πλάκας απο σουπερ μαρκετ και απορώ γιατί ερεθίζεται το δέρμα μου.(Αλλά μόλις μου τελειώσουν θα πάω για κρέμα-πινέλο κ.τ.λ.).Στο θέμα σαμπουάν έχω δοκιμάσει διάφορα επειδή είδα μετά απο ένα διάστημα ξηροδερμίας και αραιώσης του τριχωτού στους κρόταφους , χέστικα :eek και άρχισα να δοκιμάζω άπειρα σαμπουάν.
Αυτό που πραγματικά μου μείωσε σε μεγάλο βαθμό την τριχόπτωση και αισθάνομαι το μαλλί μου υγειέστατο είναι το la rochse posay για καθημερινή χρήση.

Επίσης ένα καλό πολύ γνωστό στις ΗΠΑ και με απίστευτο άρωμα tigi bed head B for men daily shampoo. Τα σαμπουάν της apivita κίτρινο με χαμομήλι και μώβ με δενδρολίβανο δεν με βοήθησαν στην τριχόπτωση , αλλά μαλάκωναν τα μαλλιά και τα έκαναν λαμπερά.
Πολλοί λένε ότι το θέμα τριχόπτωση είναι καθαρά θέμα γονιδίων , ωστόσο εγώ πιστεύω πως αν λουζόμουν και φρόντιζα τα μαλλιά μου όπως κάνω τώρα δεν θα αραίωναν καθόλου (Να σημειώσω πως αραίωσαν ελάχιστα και αν και σταμάτησε η τριχόπτωση δεν μπορώ να κατεβάσω το hairline εκεί που ήταν). Το θέμα που πέρασα με την τριχόπτωση το οφείλω στην θητεία μου στις ειδικές δυνάμεις (διατροφή , μη συχνό λούσιμο , άγχος και καταπίεση)...
Περιμένω αντίστοιχες εμπειρίες ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 30 Σεπ 2013, 05:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλώ να ενσωματώνεις τα link σε κάποια λέξη. Το πως γίνεται αυτό μπορείς να το δεις στις συχνές ερωτήσεις στην υπογραφή μου. Φιλικά, Αντώνης.
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4142
Εγγραφή: 08 Μάι 2012, 09:04
11
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times
Ηλικία: 47

Βαγγέλη και με εμένα έτσι έγινε.
Στην αρχή χρησιμοποιούσα σαμπουάν του εμπορίου με χάλια αποτελέσματα.
Μετά ανακάλυψα μερικά καλύτερα αλλά πάλι του εμπορίου (π.χ. Tact).

Κάποια στιγμή παράγγειλα για δοκιμή ένα σαπούνι μαλλιών από το Mike στην Αμερική μαζί με κάτι σαπούνια ξυρίσματος. Ήταν αποκάλυψη. Από τότε φτιάχνω μόνος μου σαπούνι μαλλιών και λούζομαι εγώ, η γυναίκα μου, τα παιδιά μου και πολλοί συγγενείς και φίλοι (όχι όλοι μαζι :bigsmilie ).

Όσους έχω ρωτήσει δεν σκέφτονται καν να γυρίσουν πίσω στα σαμπουάν του εμπορίου.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
Δημοσιεύσεις: 1101
Εγγραφή: 12 Ιαν 2013, 18:54
11
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

vaggelisg22 έγραψε:Πολλοί λένε ότι το θέμα τριχόπτωση είναι καθαρά θέμα γονιδίων , ωστόσο εγώ πιστεύω πως αν λουζόμουν και φρόντιζα τα μαλλιά μου όπως κάνω τώρα δεν θα αραίωναν καθόλου. Το θέμα που πέρασα με την τριχόπτωση το οφείλω στην θητεία μου στις ειδικές δυνάμεις (διατροφή , μη συχνό λούσιμο , άγχος και καταπίεση)...
Απλά να τονίσω ότι η κύρια μη παθολογική αιτία της ανδρογόνου αλωπεκίας είναι τα γονίδια. Με λίγα λόγια τα γονίδια καθορίζουν αν θα έχεις αραίωση ή όχι. Όλα τα υπόλοιπα είναι επιβαρυντικοί παράγοντες. Άλλο αιτία, άλλο επιβαρυντικοί παράγοντες. Και σίγουρα ένα σαμπουάν καλό μπορεί να βοηθήσει την τρίχα (να τη θρέψει, να τη δυναμώσει, να φροντίσει το θύλακα) αλλά δεν μπορεί να επιδράσει πάνω στην ορμονικής βάσης αραίωση και τριχόπτωση.

Δεν έχω δοκιμάσει άλλο σαμπουάν εκτός από γνωστές μάρκες του εμπορίου αλλά για εμένα αυτό που μετρά σημαντικά όχι τόσο για τις τρίχες αλλά για το δέρμα του κεφαλιού είναι το ανελλιπώς καθημερινό λούσιμο.
vaggelisg22
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 22 Ιαν 2013, 06:48
11

Ναι ίσως έχεις δίκιο Αλέξη ότι τα γονίδια παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο , διότι αν αναλογιστεί κανείς οτι υπάρχουν διάφοροι άνθρωποι οι οποίοι λόγω φτώχειας ή ψυχικής υγείας (άστεγοι,πρεζάκια κ.τ.λ.) δεν λούζονται συχνά και δεν τηρούν καλή διατροφή κι όμως έχουν πυκνό μαλλί σε αντίθεση με άλλους.Αυτό δείχνει πως λόγω γονιδίων δεν πέφτουν τα μαλλιά τους.Ώστοσο εγώ το έψαξα το θέμα γιατί κανένας στο σόι μου δεν είχε φαλάκρα (ο πατέρας μου άρχισε να χάνει μαλλά στα 40+) και λέω του πούστη κάτι έχει πάει στραβά για να μου πέφτουν στα 23 μου...Μια άλλη εκδοχή είναι ότι με πειράζουν τα parabens σιλικόνες και το μεγάλο άρωμα που χρησιμοποιούν στα περισσότερα σαμπουάν του εργοστασίου , γιατί το σαμπουάν που προανέφερα ενδεικτικά δεν περιέχει τέτοια συστατικά και αναφέρεται πως ταιριάζει για λεπτά ευαίσθητα μαλλιά...

dimitris τι εννοείς φτιάχνεις μόνος σου σαπούνι , για δώσε περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τις εμπειρίες σου...Ποίο σαμπουάν της tact χρησιμοποίησες και πως σου φάνηκε?
Άβαταρ μέλους
crusader
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 07 Αύγ 2013, 16:23
10
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times
Ηλικία: 49

Δυστυχώς όλα τα σαμπουάν από το supermarket είναι επί της ουσίας για τα σκουπίδια. Τα σαμπουάν του κορρέ και της apivita είναι δυο φορές για τα σκουπίδια γιατί ενώ πλασάρονται ως φυτικά έχουν την ίδια ποσότητα χημείας μέσα τους με τα σαμπουάν του supermarket σε τριπλάσιες τιμές.
Ασχολούμαι χρόνια με τα σαμπουάν και τα συστατικά τους και το τι έχουν δει τα μάτια μου δεν περιγράφεται, σαμπουάν του φαρμακείου "φυτικό" με 15 βλαβερά χημικά μέσα του, το αμέσως καλύτερο με 11 κτλ. Για παράδειγμα το σαμπουάν της la roche-posay που αναφέρθηκε έχει 6 βλαβερά συστατικά.
Τα στερεά σαμπουάν (σαπούνια) συνήθως είναι χωρίς προβλήματα αλλά στην πόλη που μένω εγώ το νερό είναι "σκληρό" οπότε το σαπούνι αφήνει υπολείμματα στα μαλλιά αφού η ένωση με το νερό (και τα μεταλλικά στοιχεία και άλατα που αυτό περιέχει) έχει αυτό ως αποτέλεσμα. Στην απίθανη περίπτωση που κάποιος έχει "μαλακό" νερό (ή φιλτραρισμένο) τότε ναι μπορεί να χρησιμοποιεί σαπούνι στερεό, αλλά και πάλι μετά θέλει ξέβγαλμα με αραιωμένο μηλόξυδο για ρύθμιση PH. Πολύς κόπος με αμφίβολα αποτελέσματα.
Τα καλύτερα σαμπουάν που χρησιμοποιώ είναι φυτικά με συστατικά βιολογικής καλλιέργειας και χωρίς βλαβερά χημικά σε τιμές χαμηλότερες των κορρέ και apivita (απ' ότι φαίνεται αυτοί κρίνουν ότι ο Ελληνας καταναλωτής είναι πολύ large) και φυσικά με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Οι μάρκες Aubrey organicsκαι Desert essence είναι εγγύηση.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δημοσιεύσεις: 5381
Εγγραφή: 30 Απρ 2012, 07:08
11
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Has thanked: 4470 times
Been thanked: 5443 times

Και εγω να αναφέρω οτι εδω και πάνω απο 1,5 χρόνο χρησιμοποιώ για λούσιμο (και οχι μόνο) τα σαπούνια που φτιάχνω εγω (όπως και ο Δημήτρης (dimitris) , με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Και το βασικότερο ξέρω ακριβώς τι έχουν μέσα και μπορώ να αναπροσαρμόζω τα συστατικά όπως θέλω εγω ανάλογα με τις ανάγκες. Eπειδή αναφέρθηκε πιο πάνω , για νερό χρησιμοποιώ μόνο απιονισμένο (χωρίς άλατα) ή νερό απο πηγή οταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4142
Εγγραφή: 08 Μάι 2012, 09:04
11
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times
Ηλικία: 47

Βαγγέλη φτιάχνω μόνος μου σαπούνι (το οποίο έχει πολύ εκλεκτά έλαια). Έχω φτιάξει ήδη 3 παρτίδες.

Πάνο, ποιό σαπούνι χρησιμοποίησες και σου άφηνε κατάλοιπα; Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο.
Κανείς που έχει δοκιμάσει το σαπούνι μου δεν έχει παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Επίσης κανείς που έχει δοκιμάσει το σαπούνι του Mike, ούτε οι 500 στο soapmakingforum που φτιάχνουν, χρησιμοποιούν και πουλάνε το σαπούνι μαλλιών δεν έχουν αναφέρει κάτι τέτοιο.
Το ACV (apple vinegar rinse) δεν είναι απαραίτητο. Η γυναίκα μου το χρησιμοποιεί με πολύ καλά αποτελέσματα αντί για conditioner.

Τέλος, επειδή εδώ είναι ένα ανοικτό φόρουμ, παρακαλώ να θέτεις τις απόψεις σου με επιχειρήματα γιατί μπορεί να μας διαβάσει ο καθένας και να έχει λανθασμένη ή μη ολοκληρωμένη άποψη.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
crusader
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 07 Αύγ 2013, 16:23
10
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times
Ηλικία: 49

Κατ' αρχάς συγχαρητήρια που έχεις το χρόνο και την διάθεση να ασχοληθείς με την παρασκευή σαπουνιού, μακάρι να μπορούσα και εγώ να το κάνω καθότι λατρεύω τα σαπούνια. Έχω δοκιμάσει πολλά και για το σώμα αλλά και για σαμπουάν με διάφορα συστατικά αλλά πάντα χωρίς βλαβερά χημικά (τα αγαπημένα μου είναι με neem και pine tar).
Όλα τα σαπούνια που εγώ έχω δοκιμάσει έχουν αφήσει υπολείμματα και δεν φταίνε τα σαπούνια αλλά το νερό. Το νερό όταν είναι αυτό που λέμε "σκληρό" δηλαδή εμπεριέχει μεταλλικά στοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο κτλ) δεν αφήνει το σαπούνι να κάνει την δουλειά του, το οποίο προσκολλάται στα μεταλλικά στοιχεία και δημιουργεί μεταλλικά άλατα, τα οποία με τη σειρά τους είναι πολύ δύσκολο να τα ξεφορτωθεί κανείς. Κολλάνε στα μαλλιά, στο σώμα και στην μπανιέρα. Αυτά είναι τα υπολείμματα, τα οποία είναι τόσο συνηθισμένα (εφ' όσον έχουν παρατηρηθεί από τότε που ανακαλύψαμε το σαπούνι) που πλέον σχεδόν δεν τους δίνουμε σημασία, το θεωρούμε δεδομένο.
Συμφωνούμε ότι το ACV δεν είναι απαραίτητο εάν έχεις μαλακό νερό, αλλά κατά την γνώμη μου είναι άκρως απαραίτητο αν έχεις σκληρό. Η θαμπάδα που βλέπεις στα μαλλιά μετά το λούσιμο (και η οποία είναι τα προσκολλημένα άλατα στις τρίχες) δεν μπορεί να φύγει από μόνη της και βέβαια χρειάζεται και κάποιος τρόπος να επαναφέρεις το PH του δέρματος στο σωστό, διότι όπως θα ξέρεις το σαπούνι από PH βράστα (είναι αδύνατο να φτιαχτεί PH balanced σαπούνι, το υδροξείδιο του νατρίου έχει υψηλό PH και το τελικό προϊόν είναι γύρω στο 10. Ένας έμπειρος σαπωνοποιός μπορεί να το ρίξει στο 8, πιο κάτω και θα μοιάζει περισσότερο με λάσπη παρά με σαπούνι.Σαν σαμπουάν θέλουμε ιδανικά 4.5-6.5).
Επαναλαμβάνω τα σαπούνια τα λατρεύω, είναι σε ευθυγράμμιση με την άποψη μου ότι απλότητα ίσον τελειότητα και τα συστατικά τους είναι άψογα αν κάνεις τη σωστή επιλογή ή τα φτιάξεις μόνος σου.
Άβαταρ μέλους
zouve
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 369
Εγγραφή: 02 Ιαν 2013, 13:01
11
Τοποθεσία: Αγία Βαρβάρα
Has thanked: 59 times
Been thanked: 111 times
Ηλικία: 39

Λόγο αραίωσης τους τελευταίους μήνες λούζομαι με το Revita αλλά λίγο ακριβό εδώ στην Ελλάδα 21,80e τα 180ml !!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
Δημοσιεύσεις: 4142
Εγγραφή: 08 Μάι 2012, 09:04
11
Τοποθεσία: Αθήνα
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times
Ηλικία: 47

Σκληρό νερό έχουμε όλοι πάνω κάτω, εκτός από τα νησιά που μάλλον είναι πολύ σκληρό.
Στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Σαπούνι με pH 10 δεν είναι αρκετά ασφαλές.
Συνήθως τα σαπούνια έχουν 8 ή 9 τα οποία είναι οκ για χρηση.
Μερικοί βάζουν επίσης κιτρικό οξύ κατά την υπερλίπανση το οποίο ρίχνει το pH του σαπουνιού κάτω απο 7.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καθαριότητα και περιποίηση σώματος και μαλλιών”