...ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή ...
Είμαι ένας από τους άτυχους (όσον αφορά την ευαισθησία του δέρματος) με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαι με συχνές δοκιμές προϊόντων, τεχνικών και ξυριστικών μεθόδων...
Ομολογώ πως όταν δίνω βάση στην τεχνική μου και σε συνδυασμό με την απαιτούμενη χρονική διάρκεια, τα αποτελέσματα είναι κάπως καλύτερα (αλλά εξακολουθούν να μην είναι άριστα). Και ενώ νόμιζα πως είχα κατασταλάξει στον αντικαταστάτη της Merkur 33C, η αναζήτηση του συνεχίζεται με περισσότερους από έναν μνηστήρες αυτή τη φορά...
Αρχικά σκέφτηκα πως μάλλον χρειάζομαι μια πιο ήπια από την 33C μηχανή και έτσι στράφηκα στην EJ DE89, αλλά παρατήρησα πως τα πολλά περάσματα επιβαρύνουν το δέρμα μου...
H επόμενη σκέψη ήταν μια open comb με τη λογική πως θα κάνει βαθύτερα ξυρίσματα και πως δε θα χρειάζομαι πολλαπλά περάσματα (ίσως μόνο ένα πέρασμα WTG να αρκεί) για το ξύρισμα μιας φυσιολογικής ημέρας... Απογοητεύτηκα από τα σχόλια σχετικά με κάποιες επιθετικές open comb και (μετά από αρκετό διάβασμα) άρχισα παράλληλα να καλοβλέπω και την εναλλακτική μιας ρυθμιζόμενης μηχανής...
Όπως καταλάβατε, ψάχνω τη μηχανή αυτή που θα με κάνει να αποσαφηνίσω κάποια πράγματα σχετικά με τα καταλληλότερα για το δέρμα μου εργαλεία, ώστε να επικεντρωθώ σε άλλα πράγματα (πχ. software).
Εννοείται πως σε όλη τη διάρκεια της αναζήτησης προσπαθώ να διατηρώ σταθερό το setup μου παράλληλα με την διαρκή βελτιστοποίηση της τεχνικής μου, αλλά θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας, μήπως και τελειώσει η ταλαιπωρία μου μια μέρα νωρίτερα...
Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
Το επόμενο βήμα
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Don, αν έχεις ευαίσθητο δέρμα δεν χρειάζεσαι απαραίτητα ήπια μηχανή.
Μια επιθετική μηχανή, καλή λεπίδα, πολύ καλή προετοιμασία και λίγα περάσματα είναι κάτι που συστήνεται κυρίως. Δεν λεω να πας απευθείας στην R41, αλλά είναι πιθανό μια Gillette open comb να σε βολέψει.
Γενικά ευαίσθητο δέρμα + σκληρές τρίχες είναι ότι πιο δύσκολο (και εγώ έτσι είμαι).
Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται πολύ καλή προετοιμασία και καλό άπλωμα του αφρού στα γένια.
Εμένα με βοηθάει επίσης να χρησιμοποιώ πινέλο λίγο σκληρό (δηλαδή χοίρου).
Μια επιθετική μηχανή, καλή λεπίδα, πολύ καλή προετοιμασία και λίγα περάσματα είναι κάτι που συστήνεται κυρίως. Δεν λεω να πας απευθείας στην R41, αλλά είναι πιθανό μια Gillette open comb να σε βολέψει.
Γενικά ευαίσθητο δέρμα + σκληρές τρίχες είναι ότι πιο δύσκολο (και εγώ έτσι είμαι).
Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται πολύ καλή προετοιμασία και καλό άπλωμα του αφρού στα γένια.
Εμένα με βοηθάει επίσης να χρησιμοποιώ πινέλο λίγο σκληρό (δηλαδή χοίρου).
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- donP
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 630 times
- Been thanked: 807 times
Ευτυχώς στην περίπτωσή μου η τρίχα χαρακτηρίζεται ως μάλλον μέτρια, οπότε υποθέτω πως έχω ένα πρόβλημα λιγότερο να λύσω...
Με ικανοποίηση διαβάζω πως η σκέψη μου για open comb δεν είναι εξωπραγματική, αλλά θα ήθελα να μου πεις αν πρέπει να αποκλείσω την περίπτωση της R41.
Η Gillette open comb ποια από όλες είναι ? (δυστυχώς δεν έχω απολύτως καμία επαφή με τις vintage μηχανές)
Με ικανοποίηση διαβάζω πως η σκέψη μου για open comb δεν είναι εξωπραγματική, αλλά θα ήθελα να μου πεις αν πρέπει να αποκλείσω την περίπτωση της R41.
Η Gillette open comb ποια από όλες είναι ? (δυστυχώς δεν έχω απολύτως καμία επαφή με τις vintage μηχανές)
Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος.
Δημόκριτος
Δημόκριτος
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Έχοντας και εγώ ευαίσθητη επιδερμίδα (βεβαια η ευαισθησία διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο) θα μιλήσω λαμβάνοντας υπόψιν την εμπειρία πού έχω αποκομίσει από την μέχρι τώρα χρήση των μηχανών μου. Χωρίς να μπαίνω σε συγκρίσεις και λεπτομέρειες καθώς έχουν αναφερθεί σε άλλο νήμα , κατά την προσωπική μου άποψη πιο must have μηχανή για αυτούς που έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα από την E.J. δεν υπάρχει. Κάνει το πιο γλυκό ξύρισμα από όλες τις μηχανές που έχω. Και όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της , με την βελτίωση της τεχνικής μου 2 περάσματα είναι πλέον υπεραρκετά.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
Don υπάρχουν πολλές Gillette, κυρίως οι New type και Old type.
Αν και αυτό που λεει ο Άρης ισχύει. Με καλή τεχνική η EJ89 είναι μια πολύ καλή μέση λύση (με καλή λεπίδα πάντα).
Αν και αυτό που λεει ο Άρης ισχύει. Με καλή τεχνική η EJ89 είναι μια πολύ καλή μέση λύση (με καλή λεπίδα πάντα).
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Σου προτείνω 3 προιοντα αν και δεν έχω την εμπειρία των άλλων μελών: την ejde89 για μηχανή που κάνει πολύ γλυκό ξύρισμα, personna plat ξυραφάκια και cella σαπούνι ή οποιονδήποτε σαπούνι με βάση το tallow. Έχω παρατηρήσει ότι με σαπούνι που έχει ζωικό λίπος προστατεύει το δέρμα μου και μπορώ να κάνω πολύ βαθύ ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς με 3 περάσματα άνετα. Αν δεν σου αρέσει το αμύγδαλο ως άρωμα μην πάρεις το cella γιατί είναι έντονο, μπορείς αντί αυτού να δοκιμάσεις mwf, dr harris, tabac που έχουν και αυτά tallow. Γενικά η ej είναι φοβερή μηχανή, πολύ ήπια και μαζί με τα ξυραφάκια που τα θεωρώ top και το σαπούνι απογειώνουν το ξύρισμά μου.
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
- donP
- Γυμνάσιο
- 14
@aris22
...και πάνω που την είχα ξεπεράσει...
Προσωπικά την θεωρώ ως μια πολύ όμορφη μηχανή και (όπως φαντάζεσαι) δε θέλει και πολύ για να ξαναμπεί στις υποψήφιες....
...μόλις μπήκε... :megagrin
...και πάνω που την είχα ξεπεράσει...
Προσωπικά την θεωρώ ως μια πολύ όμορφη μηχανή και (όπως φαντάζεσαι) δε θέλει και πολύ για να ξαναμπεί στις υποψήφιες....
...μόλις μπήκε... :megagrin
Δημόκριτος
Δημόκριτος
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12133 times
Μα βρε παιδια ο ανθρωπος εχει ηδη EJ89 και ψαχνει κατι αλλο :-)
*edit - Α νομισα οτι την εχει παρει την EJ - προφανως αυτο το thread ειναι συνεχεια του προηγουμενου. Πασο.
*edit - Α νομισα οτι την εχει παρει την EJ - προφανως αυτο το thread ειναι συνεχεια του προηγουμενου. Πασο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος herco την 24 Σεπ 2013, 14:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
Είπαμε, EJ89, καλή λεπίδα και καλή προετοιμασία.
Το tallow είναι μεν καλό στο σαπούνι, αλλά δεν είναι η λύση για όλα. Με καλή προετοιμασία και τεχνική ξυρίζεσαι και με σαπούνι veggie. Άσε που υπάρχουν υπέροχα σαπούνια χωρίς tallow: MdC, Valobra κτλ.
Το tallow είναι μεν καλό στο σαπούνι, αλλά δεν είναι η λύση για όλα. Με καλή προετοιμασία και τεχνική ξυρίζεσαι και με σαπούνι veggie. Άσε που υπάρχουν υπέροχα σαπούνια χωρίς tallow: MdC, Valobra κτλ.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
- donP
- Γυμνάσιο
- 14
@dimitris
ποια από τις new/old πιστεύεις πως είναι καλύτερη για την περίπτωσή μου ?
Έχεις κάποιο link γι'αυτές ?
Ποιά είναι μια λογική τιμή για αυτές και από που μπορούμε να τις βρούμε σχετικά αξιόπιστα (χωρίς να χαθούμε στα άδυτα του λιμανιού...) ?
@Petros.Mp
το cella το έχω αγοράσει και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις μετά τις πρώτες χρήσεις, αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσω για μεγαλύτερο διάστημα ώστε να έχω μια πιο πλήρη εικόνα...
Οι personna έχουν ούτως ή άλλως τα καλύτερα αποτελέσματα σε εμένα,...οπότε άλλη μια ψήφος για τηνμ EJ...
ποια από τις new/old πιστεύεις πως είναι καλύτερη για την περίπτωσή μου ?
Έχεις κάποιο link γι'αυτές ?
Ποιά είναι μια λογική τιμή για αυτές και από που μπορούμε να τις βρούμε σχετικά αξιόπιστα (χωρίς να χαθούμε στα άδυτα του λιμανιού...) ?
@Petros.Mp
το cella το έχω αγοράσει και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις μετά τις πρώτες χρήσεις, αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσω για μεγαλύτερο διάστημα ώστε να έχω μια πιο πλήρη εικόνα...
Οι personna έχουν ούτως ή άλλως τα καλύτερα αποτελέσματα σε εμένα,...οπότε άλλη μια ψήφος για τηνμ EJ...
Δημόκριτος
Δημόκριτος