Ταξιδεύοντας με τις λεπίδες μας (Ταξιδιωτικές οδηγίες)

Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
14
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Μιας και αναφέρατε τη μεταφορά της ξυριστικής μηχανής σε ταξίδια. Απ' όσο ξέρω, μαχαίρι δεν μπορεί να μπει σε αεροπλάνο σε χειραποσκευή. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συμβαίνει και για shavette. Οι ξυριστικές μηχανές ασφαλείας γίνονται δεκτές σε χειραποσκευή;
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Αν έχεις και τις DE λεπίδες μαζί το αποκλείω.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Πλέον (μετά την 11/09) ούτε τα Mach γίνονται δεκτά σε χειραποσκευή. Σε αυτή βέβαια την περίπτωση απλά σου τα κρατάει.
Αλλά αν σε βρεί με πακετάκι DE (για straight δεν το συζητάω κάν) ανάλογα με το αεροδρόμιο ( π.χ. JFK), δε σε βλέπω καθόλου καλά.. :megagrin
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
14

Με Mach 3 στη χειραποσκευή έχω ταξιδέψει αρκετές φορές μέσα στην Ευρώπη. Και μάλιστα έχω περάσει από σημείο ελέγχου που περνάνε και επιβάτες με προορισμό τις Η.Π.Α., όπου τα πράγματα είναι πιο αυστηρά.

Οπότε αν δεθώ με την ξυριστική μηχανή ασφαλείας ή το μαχαίρι, θα πρέπει να τα τοποθετώ στις βαλίτσες που πάνε στο χώρο αποσκευών. Ελπίζω να μη σε θεωρήσουν ύποπτο αν τα δουν εκεί.
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Μου κάνει εντύπωση, αφού ούτε After Shave πλέον δεν επιτρέπεται. Μάλλον είναι θέμα τύχης, υπαλλήλου, δειγματοληπτικού ελέγχου κ.λπ.
H αλήθεια είναι ότι τα mach κ.λπ. δεν κόβουν τίποτα, άρα και να θές να αυτοκτονήσεις ή να σφάξεις κάποιον το βλέπω χλωμό :megagrin , ίσως για αυτό δεν λένε κάτι.

Όμως με τις DE, κόβεις μια καρωτίδα με μία κίνηση :knife . Για το straight δεν το συζητώ, είναι σαν να σε αφήσει να περάσεις στο αεροπλάνο κουζινομάχαιρο.

Στις κανονικές αποσκευές δεν υπάρχει κανένα θέμα
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
14

Πράγματι, τα after save δεν επιτρέπονται επειδή νοούνται ως δοχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάμιξη εκρηκτικού υγρού. Γι' αυτό οι οδηγίες επιβίβασης λένε ότι δεν μπορείς να έχεις δοχεία (ακόμα και άδεια να είναι) μεγαλύτερα των 100ml. Συνήθως ταξιδεύω με ένα Mach 3 και ξυρίζομαι με σαπουνάκια για τα χέρια ή με ταξιδιωτικούς αφρούς (50ml).

Χρήσιμες πληροφορίες αυτές γενικότερα για τους ταξιδιώτες, αλλά βγήκαμε off-topic. Δεν βρίσκω όμως κάποια άλλη κατηγορία που να μπορούν να μεταφερθούν τα μηνύματα.
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

Επειδή διάβαζα πριν μία απάντηση του Αντώνη που έλεγε ότι υπάρχει περίπτωση να κατασχεθούν DE στο αεροδρόμιο, θέλω να ρωτήσω αν έχει συμβεί σε κανέναν κάτι παρόμοιο, γιατί δεν έχει τύχει ακόμα ο ίδιος να ταξιδέψω με DE. Πάντως προσωπικά θα έκανα χοντρή φασαρία καθώς μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο μιας και από τη στιγμή που δεν περιέχει λεπίδα ούτε οι αποσκευές σου περιέχουν λεπίδες, το DE είναι μία αβλαβής μηχανική κατασκευή σαν να κουβαλάς πχ ένα μηχανικό μολύβι.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29946 times
Been thanked: 30301 times

Κάποιες παραπάνω εμπειρίες έχουν κατατεθεί και εδώ Αλέξη.
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Αλέξη θα κάνεις φασαρία στον έλεγχο; Θα σε πάρουν σηκωτό και θα χάσεις την πτήση σου κτλ.

Μην το ρισκάρεις. Αν είσαι με χειραποσκευή, πάρε μια Bic Metal.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

Εντάξει ρε παιδιά δεν θα παίξω και ξύλο ούτε θα το παίξω ιστορία και νταηλίκι Εικόνα. Εννοώ ότι θα διαμαρτυρηθώ έντονα. Από ότι διάβασα και στο άλλο νήμα πάντως, κανένας δεν έχει αναφέρει πρόβλημα στο να περάσει από έλεγχο DE στην χειραποσκευή (ο Στέφανος μόνο είχε συναντήσει μία "ειρωνία" από έναν υπάλληλο).

Τα ρωτάω αυτά γιατί ταξιδεύω συχνά με Ryanair και όπως πολλοί φοιτητές πηγαίνω στο εξωτερικό με ελάχιστα χρήματα αλλά κουβαλάω μόνο μία χειραποσκευή. Επειδή κανονίζω το χειμώνα ταξίδια σε γνωστούς που είναι Erasmus σε Βέλγιο και Γερμανία, θέλω να ξέρω αν μπορώ να πάω ή και να φέρω DE (αν βρω τίποτα καλό εκεί) στη χειραποσκευή μου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”