Mitchell's Wool Fat soap ( και ΚΕΝΤ Soap )
- AlexFocus
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 14057 times
- Been thanked: 8954 times
καραστρωμενο .... 1 χρονου και βαλε πινελο ... της OMEGA αλλα δεν ξερω ποιο ακριβως ... με κρεμες και PRORASO κανει μαρεγκα τοσο νοστιμη που μου ερχεται να τη φαω .... απλα το εχω καψει μερικες φορες με καυτο νερο και εχει χασει καποιες τριχες .... οχι πολλες τριχες βεβαιως .... το θεμα ειναι οτι το δερμα μου δε σηκωνει face lathering με γουρουνι ... θελω πινελο πουπουλο ... ισως ειναι και η ιδεα μου αλλα μια αποπειρα που εκανα για αφρο κατευθειαν στο προσωπο με το Mitchell's χρησιμοποιωντας το υπαρχον πινελο το προσωπο μου εγινε σαν κ*&^λος μαϊμους ....
Ford Focus MkII f/l 2008
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29565 times
- Been thanked: 29794 times
Αλέκο θύμησέ μου λίγο ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα με τον αφρό που βγάζεις, ξεθυμαίνει (εξαφανίζεται) γρήγορα, στεγνώνει γρήγορα, είναι νερουλός; Το σίγουρο είναι ότι δεν φταίει το πινέλο, αλλά η μη σωστή τεχνική. Θα το λύσουμε όμως το πρόβλημα, μην απογοητεύεσαι.
- AlexFocus
- Γυμνάσιο
- 14
Αντωνη το προβλημα μου ειναι οτι εφαρμοζοντας ολες τις μεθοδους
(α)Italian method=το πινελο να σταζει νερο
(β)το πινελο να εχει σχετικα καμποσο νερο αλλα οχι πολυ
(γ)πινελο απλως νωπο με 2-3 τιναγματα πριν να φυγει το πολυ νερο (αυτο νομιζω οτι συνισταται απο τους περισσοτερους)
δεν μπορεσα να κανω αφρο με τιποτα .....
οταν λεω οτι δεν μπορω να κανω αφρο εννοω οτι οταν φορτωσω το πινελο με πολλα γυρισματα στο σαπουνι .... και παω να δουλεψω το πινελο στο μπολ (εχοντας ριξει 2-3 σταγονες νερο στο μπολ) δεν κανω μαρεγνκα ακομα και αν στριφογυριζω το πινελο ολο το βραδυ .... ο υποτυπωδης αφρος που δημιουργειται στεγνωνει πολυ γρηγορα ..... δεν θα τον ελεγα καν αφρο ... ειναι σαν το αφρο που δημιουργειται οταν εχουμε φορτωσει το πινελο π.χ. απο PRORASO (αναφερω ενα σαπουνι-κρεμα που μαλλον το εχουμε δουλεψει ολοι καποια στιγμη) και δεν εχουμε ξεκινησει ακομα τις πολλες στροφες μεσα στο μπολ ..... ενω δηλαδη με το PRORASO με λιγες στροφες αρχιζει και δενει ο αφρος εμενα με το Mitchell's μενει ετσι οπως ειναι ... δεν μπορει να δεσει και να παρει αυτο το κατασπρο χρωμα της μαρεγκας με τιποτα .... παραμενει αδυνατος και ετοιμος να εξατμιστει ....
(α)Italian method=το πινελο να σταζει νερο
(β)το πινελο να εχει σχετικα καμποσο νερο αλλα οχι πολυ
(γ)πινελο απλως νωπο με 2-3 τιναγματα πριν να φυγει το πολυ νερο (αυτο νομιζω οτι συνισταται απο τους περισσοτερους)
δεν μπορεσα να κανω αφρο με τιποτα .....
οταν λεω οτι δεν μπορω να κανω αφρο εννοω οτι οταν φορτωσω το πινελο με πολλα γυρισματα στο σαπουνι .... και παω να δουλεψω το πινελο στο μπολ (εχοντας ριξει 2-3 σταγονες νερο στο μπολ) δεν κανω μαρεγνκα ακομα και αν στριφογυριζω το πινελο ολο το βραδυ .... ο υποτυπωδης αφρος που δημιουργειται στεγνωνει πολυ γρηγορα ..... δεν θα τον ελεγα καν αφρο ... ειναι σαν το αφρο που δημιουργειται οταν εχουμε φορτωσει το πινελο π.χ. απο PRORASO (αναφερω ενα σαπουνι-κρεμα που μαλλον το εχουμε δουλεψει ολοι καποια στιγμη) και δεν εχουμε ξεκινησει ακομα τις πολλες στροφες μεσα στο μπολ ..... ενω δηλαδη με το PRORASO με λιγες στροφες αρχιζει και δενει ο αφρος εμενα με το Mitchell's μενει ετσι οπως ειναι ... δεν μπορει να δεσει και να παρει αυτο το κατασπρο χρωμα της μαρεγκας με τιποτα .... παραμενει αδυνατος και ετοιμος να εξατμιστει ....
Ford Focus MkII f/l 2008
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
- AlexFocus
- Γυμνάσιο
- 14
πανω απο 50 σιγουρα .... δε νομιζω Δημητρη οτι ειναι το προβλημα μου στο φορτωμα .... μιλαμε ειχε πιαστει ο καρπος μου ... μαλλον στο νερο ειναι το προβλημα μου ή/και στο γεγονος οτι πρεπει να κανω face lathering ...
Ford Focus MkII f/l 2008
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Αλέκο αν κάνεις μόνο 50 στροφές, τότε το πρόβλημα είναι στο φόρτωμα.
Κάνε 100+ και μετά πες μου αν δεν έχει καλό αφρό.
Η Ιταλική μέθοδος ακολουθεί τα εξής: περισσότερο νερό, περισσότερο σαπούνι, περισσότερο δούλεμα.
Δοκίμασε και πες μου.
Επίσης, από ότι καταλαβαίνω, μου φαίνεται ότι θα σου ταιριάξει ένα πινέλο two-band. Δηλαδή αρκετά καλό backbone για σαπούνια αλλά αρκετά πιο μαλακό από χοίρο. Αν και το two-band σε ενοχλεί (έχει λίγο scritch) τότε πρέπει να βρεις ένα Silvertip/Super ή High Mountain/White αλλά αυτα θέλουν προσοχή γιατί μπορεί να είναι floppy και να μην τα πηγαίνουν καλά με δύστροπα σαπούνια. Και βέβαια πιο ακριβά.
ΥΓ. Ποιο πινέλο Omega χρησιμοποιείς;
Κάνε 100+ και μετά πες μου αν δεν έχει καλό αφρό.
Η Ιταλική μέθοδος ακολουθεί τα εξής: περισσότερο νερό, περισσότερο σαπούνι, περισσότερο δούλεμα.
Δοκίμασε και πες μου.
Επίσης, από ότι καταλαβαίνω, μου φαίνεται ότι θα σου ταιριάξει ένα πινέλο two-band. Δηλαδή αρκετά καλό backbone για σαπούνια αλλά αρκετά πιο μαλακό από χοίρο. Αν και το two-band σε ενοχλεί (έχει λίγο scritch) τότε πρέπει να βρεις ένα Silvertip/Super ή High Mountain/White αλλά αυτα θέλουν προσοχή γιατί μπορεί να είναι floppy και να μην τα πηγαίνουν καλά με δύστροπα σαπούνια. Και βέβαια πιο ακριβά.
ΥΓ. Ποιο πινέλο Omega χρησιμοποιείς;
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- AlexFocus
- Γυμνάσιο
- 14
αυτα τα two-band πινελα δεν τα ξερω ... πρωτη φορα τα ακουω ... εχεις να μου προτεινεις καποια ???? ...
θα προσπαθησω ξανα με πολλα φορτωματα ... οταν λεω 50 εννοω το minimum ... σιγουρα πρεπει να εφτασα τα 70-80 .... αλλα δε νομιζω οτι θα καταφερω κατι .....
αυτο το πινελο εχω ... δεν ξερω ποιο της OMEGA ειναι ...

θα προσπαθησω ξανα με πολλα φορτωματα ... οταν λεω 50 εννοω το minimum ... σιγουρα πρεπει να εφτασα τα 70-80 .... αλλα δε νομιζω οτι θα καταφερω κατι .....
αυτο το πινελο εχω ... δεν ξερω ποιο της OMEGA ειναι ...

Ford Focus MkII f/l 2008
- vanm66
- Λύκειο
- 15
- Has thanked: 231 times
- Been thanked: 349 times
Αλέκο,
τελευταία, η μέθοδος που εγώ χρησιμοποιώ με το MWF, είναι η εξής:
μετά το καλό μούλιασμα του πινέλου και του σαπουνιού (προσοχή! το σαπούνι να μουλιάσει σε ζεστό νερό, όχι καυτό) ζουλάω το θύσανο του πινέλου έτσι ώστε να μείνει ελάχιστο νερό.
Βρέχω το πρόσωπό μου και τρίβω το σαπούνι στα γένια μου.
Μετά αρχίζω το δούλεμα του πινέλου και τη δημιουργία αφρού κατ'ευθείαν στο πρόσωπο (face lathering), βουτώντας περιοδικά την άκρη του θύσανου σε νερό.
Έτσι, σταδιακά, θα αρχίζει να δημιουργείται ένας πολύ ωραίος αφρός. Υπ'όψιν δε, ότι έχω δοκιμάσει όλων των ειδών τα πινέλα και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι τον καλύτερο και απολαυστικότερο αφρό τον κάνω με ασβό και μάλιστα silvertip.
Το μυστικό είναι στη σταδιακή πρόσθεση νερού, ξεκινώντας από σχετικά στεγνό πινέλο.
τελευταία, η μέθοδος που εγώ χρησιμοποιώ με το MWF, είναι η εξής:
μετά το καλό μούλιασμα του πινέλου και του σαπουνιού (προσοχή! το σαπούνι να μουλιάσει σε ζεστό νερό, όχι καυτό) ζουλάω το θύσανο του πινέλου έτσι ώστε να μείνει ελάχιστο νερό.
Βρέχω το πρόσωπό μου και τρίβω το σαπούνι στα γένια μου.
Μετά αρχίζω το δούλεμα του πινέλου και τη δημιουργία αφρού κατ'ευθείαν στο πρόσωπο (face lathering), βουτώντας περιοδικά την άκρη του θύσανου σε νερό.
Έτσι, σταδιακά, θα αρχίζει να δημιουργείται ένας πολύ ωραίος αφρός. Υπ'όψιν δε, ότι έχω δοκιμάσει όλων των ειδών τα πινέλα και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι τον καλύτερο και απολαυστικότερο αφρό τον κάνω με ασβό και μάλιστα silvertip.
Το μυστικό είναι στη σταδιακή πρόσθεση νερού, ξεκινώντας από σχετικά στεγνό πινέλο.
Βαγγέλης
- AlexFocus
- Γυμνάσιο
- 14
εσυ δηλαδη Βαγγελη δεν φορτωνεις τα σαπουνι με το πινελο αλλα κατευθειαν το βαζεις στο προσωπο σου ???? ... ενδιαφερουσα μεθοδος ... δεν τη διαβασα πουθενα ... να σε ρωτησω .... με το silvertrip τσιμπιεσαι καθολου απο τις τριχες ???? .. μαλλον οχι λεω εγω ....
@dimitris = το κατωθι link αναφερεται σε ενα backbone πινελο ... κατι τετοιο δεν λες ... μαλιστα εχει και σχολιο σιγουρα απο μελος του forum μας ...
@dimitris = το κατωθι link αναφερεται σε ενα backbone πινελο ... κατι τετοιο δεν λες ... μαλιστα εχει και σχολιο σιγουρα απο μελος του forum μας ...
Ford Focus MkII f/l 2008
- vanm66
- Λύκειο
- 15
- Has thanked: 231 times
- Been thanked: 349 times
Όχι, το δουλεύω με τον ίδιο τρόπο που δουλεύω τα στικ: κατευθείαν τρίψιμο στο πρόσωπο, στα γένια.
Και όχι, τα silvertip δεν τσιμπάνε καθόλου. Αυτά που τσιμπάνε είναι τα pure badger των οποίων οι μύτες των τριχών συνήθως είναι κουρεμένες-ψαλιδισμένες.
Και όχι, τα silvertip δεν τσιμπάνε καθόλου. Αυτά που τσιμπάνε είναι τα pure badger των οποίων οι μύτες των τριχών συνήθως είναι κουρεμένες-ψαλιδισμένες.
Βαγγέλης