Μηχανή χωρίς μπάρα ασφαλείας

Άβαταρ μέλους
marinos79
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 190 times
Been thanked: 762 times

Πρίν από πολλά - πολλά χρόνια, όταν πρωτοβγήκαν οι bic, σπάγαμε την πλαστική μπάρα, γιατί η μηχανή "μπούκωνε" πολύ εύκολα. Έτσι ξυριζόμουνα γιά αρκετό καιρό τότε, ώσπου ξαναγύρισα σε DE Safety Razor, όπου και παρέμεινα.
Αυτό το ξύρισμα δεν απέχει πολύ από το straight razor. Αν προσέχης, δεν κόβεσαι.
Jatro13th
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Ετσι ξυριζομουν για πολλα χρονια με μια gillete με πλαστικο στελεχος που ειχα βρει σε ενα παλιο ψιλικατζιδικο και εκανα τα καλυτερα ξυρισματα ποτε, δηλαδη, απολυτη ακριβεια στη τοποθετηση της κοψης, με ενα περασμα ημουν ετοιμος, και, με την ελαχιστη δεουσα προσοχη, κοψιματα μηδεν! Μετα, σε καποια μετακομιση την εχασα και εκτοτε γυρισα στα πλαστικα μιας χρησης ξυραφακια.

Τωρα τελευταια που πηρα την merkur 15c, πηγα να κανω το ιδιο, αλλα παρατηρησα οτι το στελεχος οταν ηταν πληρως βιδωμενο, δεν κρατουσε το ξυραφι σπρωγμενο πληρως στην κεφαλη, αλλα ηθελε ενα παξιμαδι για να το κρατα σφιχτα στη θεση του (αυτο φαινεται στη φωτο απο το πλαι του ξυραφιου στην αρχη της ενοτητας).

Ως εκ τουτου δεν το επιχειρησα, αλλα ξυριστηκα κανονικα με το χτενι στη θεση του. Το αποτελεσμα ηταν αρκετα καλο, αλλα ηθελε δυο τρια περασματα για να ειμαι ευχαριστημενος. Γιαυτο και το γυρισα στο straight, το οποιο παρολο που θελει κι αυτο πολλαπλα περασματα, δεν μου προκαλει καθολου ερεθισμους!
Το πετσοκόβειν, εστί φιλοσοφείν.
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

O λόγος που το έκαναν αυτό οι παππούδες μας (αλλά και κάποιοι παππούδες που έχουμε στο forum :xp1 :megagrin ) ήταν για αυξημένη επιθετικότητα ώστε να έχουμε το πιο βαθύ αποτέλεσμα σε συντομότερο χρόνο. Εννοείται ότι δεν υπήρχε η έννοια των περασμάτων. Αν κανείς ξυρίζεται με περάσματα θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα πιο ανώδυνα. Αλλιώς περνάς σε straight και καθαρίζεις.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Jatro13th
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Εεεεεελα μωρεεεεεεε, δεν ειμαι παππουουουουουους!!! :beah2 :beah2

Παντως η ακριβεια στην τοποθετηση ηταν το κατι αλλο, και μονο με το μαχαιρι μπορεσα να το ξανακανω...
Το πετσοκόβειν, εστί φιλοσοφείν.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

dimitris έγραψε:Και εγώ να πω ότι δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ καλή ιδέα.
Επίσης η λεπίδα είναι ελεύθερη, δεν υπάρχει κάτι να την κρατάει στη θέση της από κάτω. [...]

Eαν χρησιμοποιεις κεφαλη Tech δεν εχεις καποιο προβλημα! :megagrin
Απο την αλλη.. Τι να πω// Αν δεν δοκιμασει καποιος, δεν μπορει ουτε εμπειρια να κανει, ουτε και να ξερει αν θα του αρεσει η ολη διαδικασια και το αποτελεσμα! :megagrin
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29946 times
Been thanked: 30301 times

Τι θυμήθηκα τώρα... :beah2 :megagrin
Άβαταρ μέλους
Κώστας
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 3 times
Been thanked: 13 times

Τι να πω// Αν δεν δοκιμασει καποιος, δεν μπορει ουτε εμπειρια να κανει, ουτε και να ξερει αν θα του αρεσει η ολη διαδικασια και το αποτελεσμα! :megagrin
Μα και εγώ με αυτό το σκεπτικό έγραψα το ποστ. Αφού κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες δούλεψε σε μένα, ίσως δουλέψει και σε κάποιον άλλο. Πάντως μου έκανε εντύπωση ότι τόσοι παππούδες ξυρίζονται έτσι!
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17338 times

Εγω παιδια εχω κοψει τις ακρες απο 2 ξυραφια και τα εχω βαλει κατω απο το κανονικο ξυραφι.η μηχανη (μερκουρ) εγινε πιο επιθετικη.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Διοτι ανασηκωνεις την λεπιδα. Λογικο. Και ειναι σοφη κινηση αν εχει κανεις πολυ ηπια μηχανη (οπως μια Superspeed flare tip)
Εικόνα
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17338 times

Αυτο το κολπο το ειδα σε ενα αμερικανικο σαιτ,δυστυχως δεν θυμαμε ποιο.Στην μερκουρ 34 λειτουργει καλα και με 2 μονο περασματα-με τη φορα+κοντρα- μου δινει βαθυ ξυρισμα χωρις καθολου ερεθισμο. :)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”