Βοήθεια για επιλογή γυναικείου safety razor

Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

Καλησπέρα σε όλους. Τόσους μήνες τώρα που χρησιμοποιώ αποκλειστικά safety και straight και η κοπέλα μου έχει αρχίσει κι αυτή να μπαίνει στο κλίμα. Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί θέλω σε λίγο καιρό να της πάρω ένα δικό της safety για να το χρησιμοποιεί αποκλειστικά η ίδια. Ήδη χρησιμοποιεί με μεγάλη ευκολία και χωρίς πολλά "μαθήματα" την slim μου (στο 9 μάλιστα!) και έχει δοκιμάσει και όλες τις άλλες που έχω(merkur 41C, superspeed, new type, single ring, ever ready). Μου είπε ότι την βολεύει αρκετά το βάρος της slim και η επιθετικότητα της στο 9 (δεν μπορούσε να κόψει τίποτα λέει στο 1 ή 2). Σκέφτομαι λοιπόν να της πάρω μία μηχανή κατά προτίμηση vintage που να είναι κάπως επιθετική και με σχετικά βαριά λαβή. Έχω υπ'όψιν μου τις γυναικείες gillette με τα αστεράκια και κάποιες schick αλλά πιστεύω θα της αρέσει και κάποια όχι τόσο γυναικεία αρκεί αν είναι λειτουργική όπως την θέλει. Έχω αφήσει προς το παρόν τις ελαφριές tech και θα ήθελα να ακούσω μερικές ακόμα ιδέες.
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

H Lady Gillette θα ήταν όντως ιδανική, αλλά είναι ήπια μηχανή, οπότε θες κάτι πιο επιθετικό. Καμιά Gillette New ή κάποια ρυθμιζόμενη;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12

Έχει δοκιμάσει νομίζω την αγγλική new type μου και δεν ενθουσιάστηκε. Αυτή που της αρέσει οπτικά αλλά και στο χειρισμό είναι η slim περισσότερο. Καμιά black beauty θα έκανε άραγε? ή να πάω σε κάτι πιο απλό?
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Αν της αρέσει η slim, πάρ'της slim! Ή έναν χοντρούλη! Πάντως και η μαύρη είναι πολύ όμορφη, ο,τι και να της πάρεις λογικά θα το χαρεί!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Θα σκεφτόμουν την Sabi T1, που είναι και πιο επιθετική από τις τυπικές CC και αρκετά βαριά και με καλό πιάσιμο λόγω πιο μακριάς λαβής. Δεν είναι vintage βέβαια.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12

διάβασα για την parker 29L που είναι σαν αντιγραφή της gillette starburst.Έχει κανείς καμία από αυτές να μου πει τη γνώμη του? Της αρέσει και η tech τελικά... :shocking
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29946 times
Been thanked: 30301 times

Αν της αρέσει η Tech, γιατί δεν μένεις σε αυτήν; Μια χαρά μηχανή είναι, ήπια και θα κάνει και την δουλειά της κανονικότατα.
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Αν της αρέσει η tech σαν απόδοση μπορείς να κοιτάξεις και για μια γυναικεία, ίδια κεφαλή έχουν!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29946 times
Been thanked: 30301 times

Δες και αυτήν, μεγάλη λαβή, ιδανική μου φαίνεται.
NavalArchitect

Είχα δώσει στην αδελφή μου ένα NOS G1000, σαν ΤΤΟ είναι καλό στην αρχή. Μετά βέβαια κανείς ζητά περισσότερα.

Τώρα η αδελφή μου έχει ένα EJ closed comb, τύπου R89. Μπορείς επίσης να αγοράσεις ή δώσεις στην κοπέλλα σου ένα Schick injector J type, είναι με μακρύ handle κι έχει και καλό balance. Στα injectors βέβαια υπάρχει και το K1, μία συγκεκριμένη έκδοση του οποίου είναι ακόμη πιό πολύ σε γυναικείο στυλ.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”