Το πρώτο που παρατήρησα είναι ότι έχει δυνατό backbone αλλά είναι και πολύ μαλακό στο πρόσωπο. Ο τέλειος συνδυασμός για τα δικά μου γούστα. Ο θύσανός του είναι μεσαίο προς μεγάλο μέγεθος με ανάλογου μεγάθους λαβή από κερασιά, που στο χέρι μου ήταν ιδανικό το σύνολο, πολύ εργονομικό και ιδιαίτερα εύκολος ο χειρισμός του.
Φυσικά, όπως ανέφερα και παραπάνω είναι στο στυλ των πινέλων που μου αρέσει. Ιδανικές διαστάσεις, ξύλινη λαβή, δυνατή τρίχα, πυκνή αλλά ταυτόχρονα κια πολύ απαλή στο πρόσωπο. Ταιριάζει θα έλεγα πάρα πολύ με το έως τώρα αγαπημένο μου Omega 11137, με την διαφορά ότι είναι σαφώς ποιοτικότερο και σε όλες τις κατηγορίες έχει ένα προβάδισμα, χωρίς αυτό να μειώνει το Omega.

Δημιουργία αφρού πολύ εύκολα, το οποίο παίρνει άλλη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι δουλεύτηκε με ένα σκληρό σαπούνι (Old Spice). Δεν παρατηρήθηκαν απώλειες τριχών, όπως συνέβη με το Omega 10048, που για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν το συμπάθησα και θα το δώσω σε κάποιον φίλο που του το υποσχέθηκα. Στο μούλιασμα απορρόφησε πολύ νερό για τρίχα χοίρου, στο οποίο σαφώς και συνέβαλε η πυκνότητά του. Οργώνει πολύ εύκολα τα σαπούνια, οπότε θέλει λίγο προσοχή στην ποσότητα του σαπουνιού που θα πάρει (πρακτικά λιγότερες στροφές από το Omega).
Παρότι δεν έχει στρώσει κανονικά, η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του μπορώ να πω ότι με κέρδισαν από το πρώτο κιόλας ξύρισμα. Μπορώ να πω ότι αυτήν την στιγμή είναι το αγαπημένο μου πινέλο από τους χοίρους.
Χαρακτηριστικά:
-Συνολικό ύψος: 116mm
-Ύψος θυσάνου: 57mm
-Ύψος λαβής: 57mm
-Knot: 24mm
-Τρίχες χοίρου
-Ξύλινη λαβή κερασιάς
-Πορτογαλικής κατασκευής