Όχι, αυτός που λες 24,30 κάνει .
Σωστά το λες.
Εγώ τον αγοράζω 40.
Καφες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Λέω και εγώ , λοιπόν την επόμενη φορά να μου κεράσετε το καφέ όταν βρεθούμε :bigsmilie ..έχετε χάσει τη φόρμα σας μου φαίνεται..
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Ηλίας
παιδιά καλησπέρα.Είμαι νέος στην παρασκευή καφέ στο σπίτι και θα ήθελα λιγάκι τα φώτα σας και τις συμβουλές σας.Διαθέτω μια καφετιέρα γαλλικού καφέ,έναν βραστήρα και ένα travel press τησ BODUM.Ως αναφορά για γαλλικό καφέ φίλτρου τι μου προτείνετε?Αξίζει η αγορά κάποιου aeropress ή HARIO SYPHON?Tι ποικιλία καφέ μου προτείνετε και από που?μιας και η αγορά μύλου και espresso μηχανής είναι δυσβάσταχτη σε περίδο κρίσης.
- Giannis
- Εξειδίκευση
- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
Ηλία, το Σάββατο, πήγα στο Coffeeway στην Κηφισιά, που πουλάνε Portioli ακόμα και χύμα.
Η τιμή ήταν 39,90. Σε όλα τα coffee way τόσο έχει.
Από τα e shops η μόνη φορά που είχα πάρει, ήταν Pasalacqua (αν και από τους κορυφαίους ήταν ή πολυκαιρισμένος ή κακοδιατηρημένος) . Αν όμως είναι ενημερωμένα όντως τον έχουν 24,00.
Δεν ξέρω τι να πω γιατί η διαφορά είναι τεράστια. Ο Αρμενάκος (Πλατεία Καρύτση)είναι από τα πιο παλιά καφεκοπτεία και όπως και ο Μισεγιάννης, φέρνουν ποικιλίες και κάνουν δικά τους χαρμάνια. Γλυκόπιοτους ,δυνατούς ,ελαφρείς... Μocha Kenya Costa Rica Gouatemala κ.α
Επειδή και οι δύο έχουν πολύ δουλειά (στον Αρμενάκο η ουρά είναι συνήθως έξω από το μαγαζί) είναι φρέσκος και μου αρέσει. Βέβαια η κριτική γίνεται και σε συνάρτηση των 14,00 με 40,00 που είναι στο 1/3 σχεδόν της τιμής.
Θα το ψάξω πάντως με την ηλεκτρονική παραγγελία.
Η τιμή ήταν 39,90. Σε όλα τα coffee way τόσο έχει.
Από τα e shops η μόνη φορά που είχα πάρει, ήταν Pasalacqua (αν και από τους κορυφαίους ήταν ή πολυκαιρισμένος ή κακοδιατηρημένος) . Αν όμως είναι ενημερωμένα όντως τον έχουν 24,00.
Δεν ξέρω τι να πω γιατί η διαφορά είναι τεράστια. Ο Αρμενάκος (Πλατεία Καρύτση)είναι από τα πιο παλιά καφεκοπτεία και όπως και ο Μισεγιάννης, φέρνουν ποικιλίες και κάνουν δικά τους χαρμάνια. Γλυκόπιοτους ,δυνατούς ,ελαφρείς... Μocha Kenya Costa Rica Gouatemala κ.α
Επειδή και οι δύο έχουν πολύ δουλειά (στον Αρμενάκο η ουρά είναι συνήθως έξω από το μαγαζί) είναι φρέσκος και μου αρέσει. Βέβαια η κριτική γίνεται και σε συνάρτηση των 14,00 με 40,00 που είναι στο 1/3 σχεδόν της τιμής.
Θα το ψάξω πάντως με την ηλεκτρονική παραγγελία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 16 Νοέμ 2012, 16:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Ενσωμάτωση link. Φιλικά, Αντώνης.
Λόγος: Ενσωμάτωση link. Φιλικά, Αντώνης.
if you have a great shave you have a great day
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
40 ευρώ για το Portioli είναι θάνατος, μη τρελαθούμε κιόλας!Με 9 ευρώ παίρνω 250gr speciality coffee που έχει συμμετάσχει σε αγώνες , με πολύ καλή βαθμολογία και είναι με ημερομηνία ψησίματος και έχει αρχ@δια πο κάτω στο σακουλάκι!!Βέβαια απο taf και απο Valentino's cofee μπορείς να βρείς και πιο φτηνούς ακόμη, έρχονται γρήγορα σπίτι σας και οικονομικά!
@ kostasg17 γαλλικό καφέ μπορείς να βρείς επίσης στα παραπάνω καταστήματα και μπορείς να τα φτιάξεις με πολύ απλά συστήματα.Αυτά τα aeropress κλτπ δε τα γνωρίζω!Μπορείς να τους πάρεις τηλέφωνο και να στο κόψουνε για γαλλικό, είναι φανταστικοί καφέδες!
@ kostasg17 γαλλικό καφέ μπορείς να βρείς επίσης στα παραπάνω καταστήματα και μπορείς να τα φτιάξεις με πολύ απλά συστήματα.Αυτά τα aeropress κλτπ δε τα γνωρίζω!Μπορείς να τους πάρεις τηλέφωνο και να στο κόψουνε για γαλλικό, είναι φανταστικοί καφέδες!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Ηλίας
Ηλίας
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Εγώ όταν έπινα φίλτρου, αγόραζα χύμα απο τα Coffeeway, και ηταν μια χαρά, είχε και διάφορες γεύσεις. Δεν ξέρω αν έχει την συνθετότητα του espresso...
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Πάνος
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 157 times
- Been thanked: 426 times
Camel-ccino, καπουτσίνο με γάλα καμήλας!
Μια νεόκοπη καφετέρια στο Ντουμπάι προσπαθεί να δώσει μια σύγχρονη πινελιά σε μια παλιά παράδοση των Βεδουίνων, που συνήθιζαν να πίνουν γάλα καμήλας αλλά και να το χρησιμοποιούν σε γλυκά και ροφήματα. Το «Cafe2Go» και ο ιδιοκτήτης του Al Jassim Bastaki πρωτοπορούν, προσφέροντας στο κατάστημα έναν καφέ διαφορετικό από τους άλλους: τον περίφημο camel-ccino, δηλαδή έναν καπουτσίνο με γάλα καμήλας!

«Το γάλα της καμήλας είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και δυναμωτικό και οι νομάδες της περιοχής το κατανάλωναν επί αιώνες, αλλά τα τελευταία πολλά χρόνια εκτοπίστηκε από τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες. Όμως, η νεότερη γενιά οφείλει να το μάθει και να αρχίσουν όλοι να το καταναλώνουν ξανά», λέει ο Al Jassim Bastaki. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι σχεδόν το ίδιο θρεπτικό όσο το μητρικό γάλα, προσφέροντας 10 φορές περισσότερο σίδηρο αλλά και τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από το γάλα της αγελάδας.

Το μόνο πρόβλημα, «αλλά και πρόκληση ταυτόχρονα», όπως λέει ο ιδιοκτήτης του «Cafe2Go», «είναι η ιδιαίτερη γεύση και η έντονη οσμή που έχει. Μετά από πολλά πειράματα, βρήκαμε την ιδανική δόση καφέ που ταιριάζει με το γάλα αυτό και η οποία αμβλύνει τη δυνατή μυρωδιά του και νομίζω ότι ο camel-ccino που προσφέρουμε πλέον στους πελάτες μας είναι το κάτι άλλο!».
πηγή
ΥΓ Όπως πάει η δουλειά σύντομα θα δούμε γιδο-ccino και γαιδουρο-ccino :bigsmilie
ΥΓ2 Λέτε να κατέβασα μόλις επιχειρηματική ιδέα? :shocking
Μια νεόκοπη καφετέρια στο Ντουμπάι προσπαθεί να δώσει μια σύγχρονη πινελιά σε μια παλιά παράδοση των Βεδουίνων, που συνήθιζαν να πίνουν γάλα καμήλας αλλά και να το χρησιμοποιούν σε γλυκά και ροφήματα. Το «Cafe2Go» και ο ιδιοκτήτης του Al Jassim Bastaki πρωτοπορούν, προσφέροντας στο κατάστημα έναν καφέ διαφορετικό από τους άλλους: τον περίφημο camel-ccino, δηλαδή έναν καπουτσίνο με γάλα καμήλας!

«Το γάλα της καμήλας είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και δυναμωτικό και οι νομάδες της περιοχής το κατανάλωναν επί αιώνες, αλλά τα τελευταία πολλά χρόνια εκτοπίστηκε από τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες. Όμως, η νεότερη γενιά οφείλει να το μάθει και να αρχίσουν όλοι να το καταναλώνουν ξανά», λέει ο Al Jassim Bastaki. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι σχεδόν το ίδιο θρεπτικό όσο το μητρικό γάλα, προσφέροντας 10 φορές περισσότερο σίδηρο αλλά και τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από το γάλα της αγελάδας.

Το μόνο πρόβλημα, «αλλά και πρόκληση ταυτόχρονα», όπως λέει ο ιδιοκτήτης του «Cafe2Go», «είναι η ιδιαίτερη γεύση και η έντονη οσμή που έχει. Μετά από πολλά πειράματα, βρήκαμε την ιδανική δόση καφέ που ταιριάζει με το γάλα αυτό και η οποία αμβλύνει τη δυνατή μυρωδιά του και νομίζω ότι ο camel-ccino που προσφέρουμε πλέον στους πελάτες μας είναι το κάτι άλλο!».
πηγή
ΥΓ Όπως πάει η δουλειά σύντομα θα δούμε γιδο-ccino και γαιδουρο-ccino :bigsmilie
ΥΓ2 Λέτε να κατέβασα μόλις επιχειρηματική ιδέα? :shocking
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Έχω φτιάξει γιδοccino στο σπίτι, αλλά η γεύση ήταν πολύ βαρβατίλα!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Εγώ με την σειρά μου έχω σερβίρει στο σπίτι "φραπέ γλυκό με γάλα", στον οποίο το γάλα ήταν κατσικίσιο. Δεν άκουσα καμία διαμαρτυρία πάντως.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)