Custom Scutlle
Omega No 48
Persona platinum (1#)
Dr Harris Marlborough ss
Merkur Progress
Thayers Medicated (ευγενική προσφορά του συνονόματου. :megagrin )
ASB Aqua di parma.
Πάρα πολύ καλό ξύρισμα. Πραγματικά πρώτη φορά είδα τι αφρό κάνει το DR Harris......Θα ήθελα να γράψω και κάποια άλλα πράγματα, αλλά πρώτα θα κάνω μια δοκιμή που έχω στα υπόψιν και μετά.....
Το Ξύρισμα της ημέρας: Μάρτιος 2013
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- νικος
- Λύκειο
- 12
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 241 times
Πριν απο λιγο:
Scuttle: Custom stoneware
Κρεμα: dovo menta
Πινέλο: Vie-Long 13071 Horse
Μηχανή: Gillette Red Tip Super Speed c-4 1957
Λεπίδα: Feather #2
ASL: Aqua Velva
ASB: ik
Παλι δεν με ικανοποιησε, δεν εκοβε η λεπιδα, την επομενη μαλλον θα φαει σουτ. Πρωτη προπονηση και με το μαχαιρι δεν ειναι και το ευκολοτερο
Scuttle: Custom stoneware
Κρεμα: dovo menta
Πινέλο: Vie-Long 13071 Horse
Μηχανή: Gillette Red Tip Super Speed c-4 1957
Λεπίδα: Feather #2
ASL: Aqua Velva
ASB: ik
Παλι δεν με ικανοποιησε, δεν εκοβε η λεπιδα, την επομενη μαλλον θα φαει σουτ. Πρωτη προπονηση και με το μαχαιρι δεν ειναι και το ευκολοτερο
Ολα ειναι δρομος
- YMMV
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Merkur 33c
Personna Platinum
Σαπούνι Tabac
Omega 49
Η πρώτη μου με Merkur 33c. Δεν ξέρω εάν πρέπει να τα γράψω εδώ αυτά ή σε άλλη ενότητα που ίσως διαβάζουν περισσότεροι οι αρχάριοι (όπως εγώ), αλλά ας είναι:
Έκανα το καλύτερο ξύρισμα μέχρι στιγμής και το αποδίδω στην Merkur 33c μια και οι υπόλοιπες παραμετροι ήταν σταθεροί. Όταν λέω "μέχρι στιγμής", εννοώ σε σύγκριση με Edwin Jagger EJ89 και Merkur 41c (αλλά την 41c δεν την υπολογίζω γιατί τότε ήμουν εντελώς άσχετος και με ότι και να δοκόμαζα πάλι τα ίδια αποτελέσματα θα είχα. Θα την ξανοδοκιμάσω την 41c αλλά με τη λαβή της 33c).
Η λαβή 33c, λοιπόν: Πολύ βολική, δεν το περίμενα καθόλου, νόμιζα ότι οτιδήποτε πιο κοντό από τα 85mm της EJ89 θα είναι λίγο. Λέω να πάρω και μια Merkur 34c τώρα που ξεπέρασα το θεματάκι αυτό...
Το ξυραφάκι: σταθερή απόδοση το Personna, για μένα λειτουργεί ως μέτρο σύγκρισης. Ούτε υπερβολικά επιθετικό, αλλά κόβει καλά (σημαντικό). Θα πάρω καμια 200αρια να έχω.
Το πινέλο: Το έχω αναφέρει ξανά, αλλά το Omega 49 (το λίγο πιο μικρό αδελφάκι του 48 δλδ για να μην μπερδευόμαστε) είναι πάρα πολύ καλό. Για τα χρήματά του δεν το συζητώ καθόλου. Τσακίζει τα σαπούνια σε χρόνο μηδέν και κάνει καλό αφρό εύκολα και ξεκούραστα. Ούτε μέτρημα στο φόρτωμα θέλει ούτε τίποτε. Με μια ματιά το βλέπεις ότι έχει αρκετό σαπούνι.
Έχω διαπιστώσει ότι του "αρέσει" αμέσως μετά από ένα καλό μούλιασμα να αφήνω το νερό να στάξει, χωρίς τινάγματα όμως, και μετά κατευθείαν στο σαπούνι. Έπειτα συμπληρώνω όσο (λίγο) νερό χρειαστεί και τέλος.
Αυτά προς το παρόν, συνέχεια σε επόμενο επεισόδιο
Personna Platinum
Σαπούνι Tabac
Omega 49
Η πρώτη μου με Merkur 33c. Δεν ξέρω εάν πρέπει να τα γράψω εδώ αυτά ή σε άλλη ενότητα που ίσως διαβάζουν περισσότεροι οι αρχάριοι (όπως εγώ), αλλά ας είναι:
Έκανα το καλύτερο ξύρισμα μέχρι στιγμής και το αποδίδω στην Merkur 33c μια και οι υπόλοιπες παραμετροι ήταν σταθεροί. Όταν λέω "μέχρι στιγμής", εννοώ σε σύγκριση με Edwin Jagger EJ89 και Merkur 41c (αλλά την 41c δεν την υπολογίζω γιατί τότε ήμουν εντελώς άσχετος και με ότι και να δοκόμαζα πάλι τα ίδια αποτελέσματα θα είχα. Θα την ξανοδοκιμάσω την 41c αλλά με τη λαβή της 33c).
Η λαβή 33c, λοιπόν: Πολύ βολική, δεν το περίμενα καθόλου, νόμιζα ότι οτιδήποτε πιο κοντό από τα 85mm της EJ89 θα είναι λίγο. Λέω να πάρω και μια Merkur 34c τώρα που ξεπέρασα το θεματάκι αυτό...
Το ξυραφάκι: σταθερή απόδοση το Personna, για μένα λειτουργεί ως μέτρο σύγκρισης. Ούτε υπερβολικά επιθετικό, αλλά κόβει καλά (σημαντικό). Θα πάρω καμια 200αρια να έχω.
Το πινέλο: Το έχω αναφέρει ξανά, αλλά το Omega 49 (το λίγο πιο μικρό αδελφάκι του 48 δλδ για να μην μπερδευόμαστε) είναι πάρα πολύ καλό. Για τα χρήματά του δεν το συζητώ καθόλου. Τσακίζει τα σαπούνια σε χρόνο μηδέν και κάνει καλό αφρό εύκολα και ξεκούραστα. Ούτε μέτρημα στο φόρτωμα θέλει ούτε τίποτε. Με μια ματιά το βλέπεις ότι έχει αρκετό σαπούνι.
Έχω διαπιστώσει ότι του "αρέσει" αμέσως μετά από ένα καλό μούλιασμα να αφήνω το νερό να στάξει, χωρίς τινάγματα όμως, και μετά κατευθείαν στο σαπούνι. Έπειτα συμπληρώνω όσο (λίγο) νερό χρειαστεί και τέλος.
Αυτά προς το παρόν, συνέχεια σε επόμενο επεισόδιο

Γιώργος
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
+1YMMV έγραψε:Το έχω αναφέρει ξανά, αλλά το Omega 49 (το λίγο πιο μικρό αδελφάκι του 48 δλδ για να μην μπερδευόμαστε) είναι πάρα πολύ καλό.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- andreas_t
- Νήπιο
- 12
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 8 times
Καλημέρα!
Χθεσινοβραδινό ξύρισμα:
SOC 2band
mwf
Muhle R89
Personna Platinum
ASB Nivea Sensitive
Θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό ξύρισμα αν δεν μ@λ@κιζόμουν... Αφού ξέρω ότι δεν αντέχει ο λαιμός μου το μέρα παρά μέρα, έπρεπε να κάνω υπομονή. Ε, γέμισα ερεθισμούς :!@#! Κατά τα άλλα, φοβερό το πινέλο!
Χθεσινοβραδινό ξύρισμα:
SOC 2band
mwf
Muhle R89
Personna Platinum
ASB Nivea Sensitive
Θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό ξύρισμα αν δεν μ@λ@κιζόμουν... Αφού ξέρω ότι δεν αντέχει ο λαιμός μου το μέρα παρά μέρα, έπρεπε να κάνω υπομονή. Ε, γέμισα ερεθισμούς :!@#! Κατά τα άλλα, φοβερό το πινέλο!
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29537 times
- Been thanked: 29760 times
Καλημέρα.
-Old Spice ss
-Omega 11137
-Merkur 34C
-Bic Chrome Platinum (2)
-L'oreal Men Expert Hydra Sensitive
Και το σημερινό ξύρισμα ποιοτικά ήταν ΑΑΑ. Έχει αναβαθμιστεί πολύ η ποιότητα των ξυρισμάτων μου, ειδικά μετά την εφαρμογή πρώτα ζεστού μπάνιου, της χρήσης ενυδατικής στο τέλος και φυσικά της αναβάθμισης εξοπλισμού και τεχνικής. Super!
-Old Spice ss
-Omega 11137
-Merkur 34C
-Bic Chrome Platinum (2)
-L'oreal Men Expert Hydra Sensitive
Και το σημερινό ξύρισμα ποιοτικά ήταν ΑΑΑ. Έχει αναβαθμιστεί πολύ η ποιότητα των ξυρισμάτων μου, ειδικά μετά την εφαρμογή πρώτα ζεστού μπάνιου, της χρήσης ενυδατικής στο τέλος και φυσικά της αναβάθμισης εξοπλισμού και τεχνικής. Super!

Πέμπτη 7/3
EJ octagonal gold, Lord
Omega No. 83
MdC
T&H 1805 after shave
Gucci Guilty after shave balm

Πρώτη με το άλλο MdC που το έχω εδώ, 170γρ. γυάλινο, το είχα κερδίσει σε ένα διαγωνισμό στο TSR. Καθόμαστε και παιδευόμαστε με άλλα σαπούνια τη στιγμή που υπάρχουν καλά προϊόντα όπως αυτό.
Τις Lord θα τις ήθελα ελάχιστα πιό κοφτερές αλλά για το κόστος τους είμαι πολύ ευχαριστημένος. To EJ πολύ ωραίο, λίγο mild βέβαια αλλά το χρυσό με μαύρο κάνει ωραίο συνδυασμό.
Καλημέρα σε όλους.
EJ octagonal gold, Lord
Omega No. 83
MdC
T&H 1805 after shave
Gucci Guilty after shave balm

Πρώτη με το άλλο MdC που το έχω εδώ, 170γρ. γυάλινο, το είχα κερδίσει σε ένα διαγωνισμό στο TSR. Καθόμαστε και παιδευόμαστε με άλλα σαπούνια τη στιγμή που υπάρχουν καλά προϊόντα όπως αυτό.
Τις Lord θα τις ήθελα ελάχιστα πιό κοφτερές αλλά για το κόστος τους είμαι πολύ ευχαριστημένος. To EJ πολύ ωραίο, λίγο mild βέβαια αλλά το χρυσό με μαύρο κάνει ωραίο συνδυασμό.
Καλημέρα σε όλους.
- YMMV
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Αφού να φανταστείς έχω αναβάλλει την αγορά καλύτερου πινέλου αφού "δουλεύω" αυτό τώρα. Ούτε "στρώσιμο", ούτε ιδιαίτερη μυρωδιά που πρέπει να φύγει, ούτε τίποτεaris22 έγραψε:+1YMMV έγραψε:Το έχω αναφέρει ξανά, αλλά το Omega 49 (το λίγο πιο μικρό αδελφάκι του 48 δλδ για να μην μπερδευόμαστε) είναι πάρα πολύ καλό.

(μάλλον είμαστε εκτός θέματος όμως)
Γιώργος
- Giannis
- Εξειδίκευση
- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
Πινέλο Semogue SE 2012 ( Σήμερα το βάπτισμα του πυρός )
Σαπούνι MWF τί άλλο ?
Μηχανή EJ89 L
Λεπίδα Wilkinson
ΑSB ZIRH
Σαπούνι MWF τί άλλο ?
Μηχανή EJ89 L
Λεπίδα Wilkinson
ΑSB ZIRH
if you have a great shave you have a great day
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
- Pre-Shave Benessere Λεβάντα-Δενδρολίβανο
- Σαπούνι Ξυρίσματος Plisson
- Πινέλο Ξυρίσματος Χειροποίητο Bristle
- DE Muhle R101(pre 2011)
- Λεπίδα Feather [2]
- ASL Aqua Velva
Υπέροχο ξύρισμα και πανέτοιμος για ταξιδάκι αστραπή στην Ρόδο, την οποία τυχαίνει να μην έχω επισκεφθεί από τότε που υπηρετούσα εκεί.
- Σαπούνι Ξυρίσματος Plisson
- Πινέλο Ξυρίσματος Χειροποίητο Bristle
- DE Muhle R101(pre 2011)
- Λεπίδα Feather [2]
- ASL Aqua Velva
Υπέροχο ξύρισμα και πανέτοιμος για ταξιδάκι αστραπή στην Ρόδο, την οποία τυχαίνει να μην έχω επισκεφθεί από τότε που υπηρετούσα εκεί.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)