Τι ρολοϊ εχετε?

Το κόσμημα του άνδρα.
Απάντηση
NavalArchitect

Ναι, πολλοί το λένε αυτό. Δεν δίνω άδικο, όμως δεν συμφωνώ προσωπικά, κυρίως για το λόγο ότι ένα καλό ρολόι το αγοράζει κανείς για να το ευχριστιέται και να το φορά κι όχι για να το πουλήσει 15-20 χρόνια αργότερα. Αναγνωρίζω όμως πως πολλοί δεν σκέπτονται όπως εγώ.

Τα Ρόλεξ και επίσης μάρκες τύπου ΑΡ, Πατέκ (ΡΡ), κλπ. κρατούν την αξία τους από καλά έως άριστα. Σε διεθνείς δημοπρασίες περίπου το 80% των ρολογιών που βγαίνουν καθημερινά είναι Ρόλεξ, τα υπόλοιπα ΑΡ, ΡΡ, κ.ο.κ. Φυσικά η ετήσια παραγωγή της ΡΡ είναι περίπου το 10% αυτής της Ρόλεξ, οπότε όλα πάνε αναλογικά.

Το θέμα είναι πως αν κανείς παίρνει ένα ρολόι και με επιπρόσθετο σκοπό ίσως την επένδυση (εκτός από την ευχαρίστηση), τη στιγμή που θα έρθει η ώρα να το βγάλει στην αγορά των μεταχειρισμένων θα πρέπει να γνωρίζει τα κατάλληλα κανάλια που θα χρησιμοποιήσει για αυτό το σκοπό όπως επίσης να έχει και το σετ πλήρες, σχεδόν ίδιο όπως όταν το αγόρασε. Δεν μπορούν όμως όλοι να το κάνουν αυτό, για διαφόρους λόγους. Άλλοι δεν έχουν χρόνο, σε άλλους άλλαξαν οι προτεραιότητες της ζωής τους, άλλοι έχασαν τα χαρτιά ή το κουτί, κλπ.

Εγώ τώρα που είπα ότι ας δοκιμάσω να πουλήσω 2 κομμάτια, βγαίνω στα fora όμως βλέποντας ότι κι εκεί με το ζόρι μάλιστα. Γιατί το να βγεις σε eBay ή ακόμη χειρότερα να πας σε ρολογά να τα δώσεις ούτε καν να το σκέφτεσαι. Μιλάμε για δυό ρολόγια που είναι μάρκα η οποία κινείται γρήγορα, είναι και τα δύο τζάμι, τα έχω πάρει ολοκαίνουργια και τα έχω φορέσει ελάχιστα, έχουν κουτιά, χαρτιά σέρβις, κλπ. και πάλι όπου κι αν στραφώ να είσαι σίγουρος πως όλοι θα μου πουν "...κάνε κάτι καλύτερο..."

Το DSSD που δίνω είναι μοντέλο που δεν εμφανίζεται πολύ συχνά στις εκθέσεις ή σε ρολογάδες. Όταν το πήρα στο Χονγκ Κονγκ στη μπουτίκ της Ρόλεξ εκεί (Ιανουάριος 2009) μου είπαν πως το 2008 τους είχαν έρθει 2 κομμάτια μόνο. Στη μπουτίκ Καρτιέ στο Μπουρζ Καλίφα στο Dubai το 2009 ο μάνατζερ εκεί μου είχε πει ότι οι μπουτίκ παγκοσμίως συναγωνίζονται σκληρά μεταξύ τους για το πόσα κομμάτια θα πάρουν (τότε είχε αρχίσει να βγαίνει το Calibre de Cartier).

Αυτά όλα όμως είναι λεπτομέρειες κι αργότερα δεν μετράνε πολύ, εκτός κι αν έχεις ένα ΡΡ που είναι ας πούμε κομπλικασιόν και από πλατίνα 100 κομμάτια. Πόσοι όμως από μας θα πάνε από την αρχή να πάρουν τέτοιο ρολόι? Η ουσία λοιπόν κατ'εμέ είναι να μη σκέπτεται κανείς το 'μετά', απλά να παίρνει αυτό που δύναται και του αρέσει και να μη σκέπτεται μετά τίποτε.
NavalArchitect

DrEvan έγραψε:Εικόνα

Uploaded with ImageShack.us

Εγώ συνήθως φοράω αυτό! προσπάθησα να την κάνω όσο πιο καλιτεχνική γίνεται! :Ρ
Dr. E., na rotiso gia to Cartier?
Eisai efxaristimenos? To louraki antexei kala me every day use?
Thanks.

Vrika to idio edo, $8,400 kai mallon tin Deftera tha to paro (duty free). Mou to exoun idi kratisei. Tha pao pali vevaia avrio na ta do pai, exei ki alla, oli ti gkama. Dokimasa kai arketa AP simera, ta perissotera arketa akriva $30-40k, to Panda exei $23,400.

[Paidia sorry gia ta Greeklish alla eimai apo to BlackBerry kai ektos vasis]
DrEvan
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 3 times
Been thanked: 15 times

Καλησπέρα! να το πάρεις και δεν θα το μετανιώσεις! όταν λες καθημερινη χρήση ελπίζω να μην είναι μέσα στα νερά όλη μέρα!
Άβαταρ μέλους
zouve
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 111 times

xristos_metal έγραψε:Εγω εχω αυτα τα δυο

Casio G9000 mudman για καθημερινη χρηση
Εικόνα

και casio edifice 119 για πιο επισημο
Εικόνα

Ολα απο ιντερνετ αγορασμενα φυσικα, 50 ευρω εκαστο. Να αναφερω επισης οτι στα μαγαζια εδω το πρωτο κοστιζε 135 ευρω και το δευτερο 115. Οποτε να ξερετε παιδες...
από που ;
DrEvan
Νήπιο
Νήπιο
12

κάτι για πίο αθλητικές καταστάσεις! που δεν φοβάται το νερό :bigsmilie

Εικόνα

Uploaded with ImageShack.us
NavalArchitect

stelakis1914 έγραψε: Καταιγισμός παραλαβών σήμερα!
...
iogi έγραψε: Δεν σας προλαβαίνουμε πια!
...
Πραγματικά καταιγισμός, ακριβείς οι Στέλιος και Γιάννης.
coccolino έγραψε: ...
Και σε όσους δεν αγόρασαν κάτι "ξυριστικό", να χαρείτε τις αγορές κύριοι
Thanks, George!

:ninja_hide

Εικόνα
Calibre de Cartier, steel/crocodile leather. W7100037, 42mm διάμετρος, 10mm πάχος.
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Πανέμορφο Κωνσταντινε!
Χάρης
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

Tελικα εχεις καλο γουστο και στα ρολογια!! Καλοφορετο και αυτο!!
Ολα ειναι δρομος
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Πήρες και άλλο ρε θηρίο?Καλορίζικο φίλε μου..
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
DrEvan
Νήπιο
Νήπιο
12

Καλο-φόρετο! :bigsmilie
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ρολόι”