[youtube][/youtube]
Αν δεις στο 5:35 αυτό ακριβώς κάνει ο Mantic.
Πώς ήταν η πρώτη σας εμπειρία με Safety razor;
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Αυτά που έκανες είναι ο ορισμός του πως να μην ξυριστείτε. Η θα εγκαταλείψεις το άθλημα ή με μεθοδικότητα, στόχο και υπομονή θα το κατακτήσεις. Το πρόσωπο - πεδίο μάχης που μας έδειξες δέιχνει με την μία τουλάχιστον 3-4 κλασσικά λάθη. Ας ξεκινήσουμε με το τελευταίο σου ξύρισμα:zouve έγραψε:ξανά ξυρίστηκα μετά από 6 ημέρες τι έκανα:
1. τα πήρα πρώτα με μια ηλεκτρική μηχανή ώστε να πάρω τα χοντρά
2. μετά έπλυνα 2 φορές το πρόσωπό μου με σαπούνι γλυκερίνης και ζεστό νερό
3. αφού έφτιαξα αφρό αυτή τη φορά δοκίμασα να το το φτιάξω στο πρόσωπό μου
4. έκανα δύο περάσματα κανονικά και 2 κόντρα αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι το ξυράφι τα χάιδευε τα γένια δε τα ξύριζε με αποτέλεσμα να θέλω 25 περάσματα για να επιτύχω το αποτέλεσμα μιας gillete fusion όποτε τα παράτησα και πήρα ένα bic απλό ξυραφάκι και αμέσως έκανα δουλειά αλλιώς μέσα θα ήμουν ακόμα και θα ξυριζόμουν (όλο αυτό μου πήρε γύρω στα 45-50 λεπτά).
μάλλον κάτι κάνω λάθος δεν ξέρω αυτό που κατάλαβα είναι ότι το ξυράφι δεν έρχεται καλά σε επαφή με το δέρμα μου με αποτέλεσμα όταν κάνω περάσματα να μην κόβονται σωστά τα γένια μου (να σημειώσω ότι δεν άλλαξα ξυραφάκι χρησιμοποίησα το ίδιο της προηγούμενης φοράς). τι λέτε;
Το καλό της υπόθεσης είναι ότι δεν είχα ερεθισμούς όπως τη περασμένη φορά !!!!!
1. τα πήρα πρώτα με μια ηλεκτρική μηχανή ώστε να πάρω τα χοντρά
Καλύτερα να μην το σχολιάσω, μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει και ειδικά σε αρχάριο αυτή η μέθοδος.
2. μετά έπλυνα 2 φορές το πρόσωπό μου με σαπούνι γλυκερίνης και ζεστό νερό
Το έπλυνα το πρόσωπο δεν λέει τίποτα όπως τίποτα δεν λέει και το ότι ξυρίστηκες μετά το μπάνιο. Διάβασε στο forum διάφορες τεχνικές και μεθόδους προετοιμασίας, επειδή είσαι στην αρχή και έχεις δύσκολο δέρμα θέλεις τουλάχιστον 10 λεπτά προετοιμασία. Πρέπει στο τέλος να νιώσεις ότι τα γένια μαλάκωσαν ακόμη και με το χέρι.
3. αφού έφτιαξα αφρό αυτή τη φορά δοκίμασα να το το φτιάξω στο πρόσωπό μου
'Εχεις καλό και ενυδατικό αφρό με διάρκεια; Κάνε πολλά test lather (χωρίς να ξυρίζεσαι άλλη ώρα) ώστε να μάθεις να έχεις καλό αφρό γιατί είμαι σίγουρος ότ δεν είναι καλός ο αφρός σου.
4. έκανα δύο περάσματα κανονικά και 2 κόντρα
Μέχρι να μάθεις τις υπόλοιπες τεχνικές καλά θα κόψεις την κόντρα και θα κάνεις 3 περάσματα (με την φορά- και 2 Χ 90 μοίρες αντίθετα). Ότι πάρει. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι γυαλί αλλά θα είναι συμμετρικό.
αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι το ξυράφι τα χάιδευε τα γένια δε τα ξύριζε με αποτέλεσμα να θέλω 25 περάσματα για να επιτύχω το αποτέλεσμα μιας gillete fusion
Έχεις λάθος γωνία, λογικό αφού στο DE σε εντίθεση με τα catrige εσύ επιλέγεις την γωνία μέσα απο επιλογές περίπου 100 μοιρών. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Υπομονή και επιμονή.
όποτε τα παράτησα και πήρα ένα bic απλό ξυραφάκι και αμέσως έκανα δουλειά αλλιώς μέσα θα ήμουν ακόμα και θα ξυριζόμουν (όλο αυτό μου πήρε γύρω στα 45-50 λεπτά).
Οπότε και κάτι να πετύχαμε τώρα το καταστρέψαμε.
Στα παραπάνω συνυπολογίζω ότι πίεζες, είμαι σίγουρος για αυτό, αφού έβλεπες ότι δεν κόβει.
Μελέτησε τα παραπάνω και όσα άλλα σου είπαν εδώ τα παιδιά και όσα θα διαβάσεις στο forum και ξυρίσου σωστά και με τον ίδιο τρόπο για τουλάχιστον 10 φορές κάνοντας μικροβελτιώσεις, πάντα με τον ίδιο εξοπλισμό και όχι με την πρώτη δυσκολία τα παρατάμε όλα.
Μετά σε περιμένω να τα ξαναπούμε :thnx
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Καλησπέρα δάσκαλοι !
Σήμερα δοκίμασα την τεχνική της βρεγμενης πετσετας για να ανοίξουν ο πόροι, όπως την διάβασα εδώ φυσικά. Πήρα μια πετσέτα, νερό απο βραστηρα, στιψιμο, στο πρόσωπο και ξανά για περίπου 5 λεπτά. Το αποτελεσμα απίστευτο, τα γενιά μου πανέτοιμα για θερισμα, καλύτερα και απο το μπάνιο που δοκίμαζα πριν, δεν το πίστευα! Βάζω την κρέμα στον ασβο και αρχίζω, άπλωνω κάνοντας μασαζ. Πανέτοιμα να τα θερίσει η 34c.
2 περάσματα και μετα κανω μπάνιο για να ξεβγαλω τον τελευταίο αφρο απο το πρόσωπο μου, το αποτελεσμα τέλειο! Πρόσωπο απαλό, γυαλί, το καλύτερο ξυρισμα που έχω κανει ποτε! Για να κλείσουν οι πόροι κρύο νερό, μασαζ απαλο με πετσέτα ίσα ίσα, αέρα απο το πιστόλακι μαλλιών για στεγνωμα προσώπου και μαλλιών και τέλος για ενυδατωση κορρε after shave.
Την ανάποδη τεχνική πρωτα πετσέτα ζέστη και μετα μπάνιο την διάβασα εδώ και τελικά θα την καθιέρωσω απο εδώ και πέρα.(θα ψάξω να βρω το μέλος που το έγραψε για να τον ευχαριστήσω) :thnx :thnx
Ευχαριστω δάσκαλοι!
Πέτρος
Σήμερα δοκίμασα την τεχνική της βρεγμενης πετσετας για να ανοίξουν ο πόροι, όπως την διάβασα εδώ φυσικά. Πήρα μια πετσέτα, νερό απο βραστηρα, στιψιμο, στο πρόσωπο και ξανά για περίπου 5 λεπτά. Το αποτελεσμα απίστευτο, τα γενιά μου πανέτοιμα για θερισμα, καλύτερα και απο το μπάνιο που δοκίμαζα πριν, δεν το πίστευα! Βάζω την κρέμα στον ασβο και αρχίζω, άπλωνω κάνοντας μασαζ. Πανέτοιμα να τα θερίσει η 34c.
2 περάσματα και μετα κανω μπάνιο για να ξεβγαλω τον τελευταίο αφρο απο το πρόσωπο μου, το αποτελεσμα τέλειο! Πρόσωπο απαλό, γυαλί, το καλύτερο ξυρισμα που έχω κανει ποτε! Για να κλείσουν οι πόροι κρύο νερό, μασαζ απαλο με πετσέτα ίσα ίσα, αέρα απο το πιστόλακι μαλλιών για στεγνωμα προσώπου και μαλλιών και τέλος για ενυδατωση κορρε after shave.
Την ανάποδη τεχνική πρωτα πετσέτα ζέστη και μετα μπάνιο την διάβασα εδώ και τελικά θα την καθιέρωσω απο εδώ και πέρα.(θα ψάξω να βρω το μέλος που το έγραψε για να τον ευχαριστήσω) :thnx :thnx
Ευχαριστω δάσκαλοι!
Πέτρος
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
Ευχαριστω Αποστόλη (moderator)!
Οι 2 δημοσιεύσεις σου για την ζέστη πετσέτα και η ψηφοφορία για μπάνιο πριν ή μετα το ξυρισμα με βοήθησαν να κανω ένα τέλειο και απολαυστικό ξυρισμα!
:hellas
:thnx :thnx :thnx
Οι 2 δημοσιεύσεις σου για την ζέστη πετσέτα και η ψηφοφορία για μπάνιο πριν ή μετα το ξυρισμα με βοήθησαν να κανω ένα τέλειο και απολαυστικό ξυρισμα!
:hellas
:thnx :thnx :thnx
Πέτρος
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29526 times
- Been thanked: 29732 times
Μπράβο Πέτρο, πραγματικά χαίρομαι που κύλισαν όλα ομαλά. Και ιδιαίτερα όταν τα νέα μας μέλη διαβάζουν πρώτα και μετά εφαρμόζουν, περιορίζουν αισθητά τους απρόβλεπτους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε άσχημα αποτελέσματα. Εύχομαι καλά ξυρίσματα από εδώ και πέρα.
- zouve
- Δημοτικό
- 12
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 111 times
η πετσέτα πάνω στο λεπτό δε σου κρύωνα τη ξανά βούταγες ;Petros.Mp έγραψε:Καλησπέρα δάσκαλοι !
Ευχαριστω δάσκαλοι!
Πέτρος
- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
Καλημέρα,
Εννοείται ότι κρυωνε, την ξανά βουταγα και είχα και καβατζα νερό στον βραστηρα για να προσθέσω, γενικά κράτησα περίπου πέντε λεπτά η πετσέτα με προσθήκη νερού, ξανά βουτηγμένη και μετα στο πρόσωπο. Είδα διαφορα στην έτοιμασια των γενιών μου για ξυρισμα κάτι που δεν το πετυχαίνα με το μπάνιο σε τέτοιο βαθμό.
Εννοείται ότι κρυωνε, την ξανά βουταγα και είχα και καβατζα νερό στον βραστηρα για να προσθέσω, γενικά κράτησα περίπου πέντε λεπτά η πετσέτα με προσθήκη νερού, ξανά βουτηγμένη και μετα στο πρόσωπο. Είδα διαφορα στην έτοιμασια των γενιών μου για ξυρισμα κάτι που δεν το πετυχαίνα με το μπάνιο σε τέτοιο βαθμό.
Πέτρος
- stelakis1914
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 597 times
- Been thanked: 496 times
Η ζεστή πετσέτα δίνει το κάτι παραπάνω στην προετοιμασία.
- Lefty
- Δημοτικό
- 12
- Has thanked: 74 times
- Been thanked: 21 times
Σήμερα το πρωί είπα να κάνω το πρώτο μου ξυρισμα. Μιας και δεν ήταν η οικογένεια σπιτι, μπαίνω για ένα ζεστό ντουζακι αλλα πριν έβαλα το πινελο σε χλιαρό νερό. Για να είμαι ειλικρινής με το που ξύπνησα με είχε κυριεύσει ένας ενθουσιασμός να δοκιμάσω τα καινουρια μου "παιχνίδια".
Τιναζω το semogue και ξεκιναω να φορτώνω το proraso (πράσινο) και να φτιαχνω αφρό στο πρόσωπο.
Η αίσθηση ήταν πολυ ωραία αλλα νομίζω οτι δεν πέτυχε όπως θα έπρεπε.
Είχα στην διάθεση μου λεπιδες astra, personna και derby. Οσο ο αφρος έκανε την δουλεια του στα 4 ημερών γενια αποφάσισα να βάλω μια personna στην muhle R89. Η γωνία της μηχανής μου ήρθε αυθόρμητα και μπορω να πω οτι δεν δυσκολευτικα καθόλου. Εκανα λοιπόν ένα πέρασμα με την φορά που μεγαλώνουν τα γενια, ένα πλάγια και αφού μέχρι τότε δεν είχα δει απόλυτος καμία ενόχληση είπα να κάνω και μια κόντρα. Οι εντυπώσεις ειναι απλα απίστευτες. Ούτε ένα κόψιμο η παραμικρή ενόχληση.
Να σημειώσω οτι με αλλα ξυραφακια εδω θα ήθελα πυροσβεστηρα. Μέχρι τώρα είχα την εντύπωση οτι είχα ευαίσθητη επιδερμιδα γιατι με το παραμικρό ερεθιζοταν. ASB Nivea απο σουπερμάρκετ.
Ειναι το βαθύτερο ξυρισμα που εχω κάνει ποτέ και μέχρι τώρα ούτε δείγμα τριχας στο πρόσωπο.
Μετα απο όλα αυτα για ένα πράγμα μετανιωσα, οτι δεν ανακάλυψα το forum νωρίτερα.
Παρακαλω για τις παρατηρήσεις σας.
Τιναζω το semogue και ξεκιναω να φορτώνω το proraso (πράσινο) και να φτιαχνω αφρό στο πρόσωπο.
Η αίσθηση ήταν πολυ ωραία αλλα νομίζω οτι δεν πέτυχε όπως θα έπρεπε.
Είχα στην διάθεση μου λεπιδες astra, personna και derby. Οσο ο αφρος έκανε την δουλεια του στα 4 ημερών γενια αποφάσισα να βάλω μια personna στην muhle R89. Η γωνία της μηχανής μου ήρθε αυθόρμητα και μπορω να πω οτι δεν δυσκολευτικα καθόλου. Εκανα λοιπόν ένα πέρασμα με την φορά που μεγαλώνουν τα γενια, ένα πλάγια και αφού μέχρι τότε δεν είχα δει απόλυτος καμία ενόχληση είπα να κάνω και μια κόντρα. Οι εντυπώσεις ειναι απλα απίστευτες. Ούτε ένα κόψιμο η παραμικρή ενόχληση.
Να σημειώσω οτι με αλλα ξυραφακια εδω θα ήθελα πυροσβεστηρα. Μέχρι τώρα είχα την εντύπωση οτι είχα ευαίσθητη επιδερμιδα γιατι με το παραμικρό ερεθιζοταν. ASB Nivea απο σουπερμάρκετ.
Ειναι το βαθύτερο ξυρισμα που εχω κάνει ποτέ και μέχρι τώρα ούτε δείγμα τριχας στο πρόσωπο.
Μετα απο όλα αυτα για ένα πράγμα μετανιωσα, οτι δεν ανακάλυψα το forum νωρίτερα.
Παρακαλω για τις παρατηρήσεις σας.