Καλώς τον.
Δεν υπάρχει θέμα, καλά έκανες. Το lather βέβαια, όπως έγραψε κι ο Δημήτρης πιό πάνω, φαίνεται να έχει ένα θέμα αλλά άμα εσύ ξυρίζεις καλά κι άνετα τί καθόμαστε και ρωτάμε.
Θυμήθηκα ένα ωραίο βιντεάκι, για τη μουσική τό'βλεπα παλιά αλλά και για το lather που κάνει ο τύπος στην αρχή. Το πινέλο εδώ τί είναι???
[youtube][/youtube]
Το ξύρισμα στον μπαρμπέρη!
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Καλώς ήρθες φίλε Σωτήρη. Στο forum απαγορεύεται η διαφήμιση αλλά το μήνυμα σου δεν έχει κάτι το διαφημιστικό. Αν θέλεις να συμμετέχεις περισσότερο στο forum, εμείς θα το θέλαμε, περνά από εδώ να σε καλωσορίσουν τα μέλη μας. Επίσης υπάρχει ενότητα για επαγγελματίες όπου εκεί μπορείς ελεύθερα να μιλάς για την επιχείρηση σου. Για να συμμετέχεις σε αυτήν την ενότητα επικοινώνησε με ΠΜ με τον Andrea.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
- Αλέξης
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 190 times
Ρε παιδιά είναι ασφαλές το ξύρισμα στον μπαρμπέρη από θέμα υγιεινής? Εννοώ ότι όσο καθαρός και "χειρούργος" να είναι ο άλλος, ακόμη κ με ένα μικρό κόψιμο γεννά τον κίνδυνο να μεταφέρει ασθένειες μέσω αίματος, από τη λεπίδα, την κεφαλή του ξυραφιού, το πινέλο, ακόμη και από τα χέρια του όταν σου βάζει αφτερ σείβ. εδώ με τον πατέρα μας και δεν χρησιμοποιούμε το ίδιο ξυράφι.
διαφωτίστε με παρακαλώ αν κάνω λάθος και κάμψτε και τις τελευταίες αμφιβολίες μου για να επισκεφτώ έναν μπαρμπέρη. :megagrin
διαφωτίστε με παρακαλώ αν κάνω λάθος και κάμψτε και τις τελευταίες αμφιβολίες μου για να επισκεφτώ έναν μπαρμπέρη. :megagrin
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29346 times
- Been thanked: 29487 times
Κανονικά σε κάθε ξύρισμα οι λεπίδες πρέπει να αλλάζονται και η σαβέτα να εμβαπτίζεται σε οινόπνευμα, οπότε θεωρητικά δεν διατρέχεις κάποιον κίνδυνο. Αλλά στην πράξη δεν γνωρίζω κατά πόσο εφαρμόζονται όλα αυτά. Αν τύχει και πας για ξύρισμα πάντως, ζήτα τουλάχιστον να τοποθετηθεί καινούργια λεπίδα.
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Από την στιγμή που ξυρίζει με σαβέτα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
or
Grow A Beard
-
- Νήπιο
- 12
Η απολύμανση είναι πολύ σημαντική όχι μόνο στο ξύρισμα αλλά και στο κούρεμα.Ευτυχώς υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά σπρέυ ταχείας απολύμανσης και συσκευές αποστείρωσης για σαβέτες και κοπτικά μηχανών.Σίγουρα όσον αφορά τις λεπίδες ΕΝΝΟΕΙΤΕ ότι πρέπει να αλλάζονται σε κάθε ξύρισμα και καλό θα ήταν να υπάρχουν 2 πινέλα ακόμα και τρία ώστε να μην γίνεται lather χωρίς να έχει προηγηθεί απολύμανση.Τέλος καλό είναι ο κουρέας να πλένει με κάποιο απολυμαντικό τα χέρια του πρίν ξεκινήσει την εργασία του.
-
- Νήπιο
- 12
Σε μια εποχή όπου μικρόβια και ασθένειες μπορούν να μεταφερθούν από σημεία όπου δεν τα βάζει ο νούς μας,(πχ σε μία καρέκλα λεωφορείου ή ακόμα και από τα παπούτσια μας!)οφείλει ο μπαρμπέρης να είναι αυστηρός με τους εσωτερικούς κανόνες υγιεινής.Αλλά τον τελικό λόγο έχει πάντα ο πελάτης!Γιαυτό και μία ερώτηση στον εκάστοτε μπαρμπέρη για τους τρόπους απολύμανσης μπορεί να κάμψει τις όποιες αμφιβολίες.Και μετά σαν πελάτης μπορείς να τον κρίνεις!
- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Καλησπέρα ,
Χθες πήγα βόλτα γλυφαδα για να ρίξω μια ματια στα μαγαζια αφού τελειώνουν οι εκπτώσεις και ειδα το George, ενα μαλλον καινούριο μπαρμπεραδικο με κόσμο μέσα για κούρεμα, ξυρισμα. Εχει παει κανένας να μου πει εντυπώσεις, τιμη;
Χθες πήγα βόλτα γλυφαδα για να ρίξω μια ματια στα μαγαζια αφού τελειώνουν οι εκπτώσεις και ειδα το George, ενα μαλλον καινούριο μπαρμπεραδικο με κόσμο μέσα για κούρεμα, ξυρισμα. Εχει παει κανένας να μου πει εντυπώσεις, τιμη;
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Το ξεθαβω κατα καποιο τροπο
Εχει παει φιλος και μου εχει πει καλα πραγματα. Τιμες δεν θυμαμαι, δεν ρωτησα μαλλον. Χρησιμοποιει προιοντα Baxter of California. Αν και κατα την γνωμη μου, επειδη τα εχω ψαξει, αξιζει για κουρεμα- ξυρισμα το Barber Shop 1928. Βρισκεται στο κεντρο της Αθηνας, σε στοα της Σοφοκλεους. Νεος σε ηλικια, πολυ καλος στη δουλεια του. Σε μεταφερει σε αλλη εποχη, μεσω μουσικης αλλα και του γενικοτερου στυλ του μαγαζιου. Μαλιστα, εχει ολοκληρη ντουλαπα-βιτρινα μουσειο με ειδη κουρειου και ιδιαιτερα ξυριστικα, safety razors, ξυραφακια κλπ κλπ.