Gillette Slim adjustable
- dimitris
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Έτσι είναι. Αν αλλάξετε τις ρυθμίσεις με τα πορτάκια ανοιχτά, θα δείτε τα 2 σετ με "πιστόνια" που σπρώχνουν την λεπίδα μακρυά από την μπάρα ασφαλείας. Η καμπυλότητα δεν αλλάζει και πολύ, αλλά αλλάζει η απόσταση και είναι αισθητή η διαφορά σε επιθετικότητα (πάντα για μένα!).
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- Vassilis
- Νήπιο

- 13
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 1 time
Σόρρυ που άργησα να γράψω απ'όταν παρέλαβα την M2 Slim Adj έχω κάνει κάμποσα ξυρίσματα και τώρα πιστεύω ότι μπορώ να μιλάω για αυτό το ξυράφι.
Αρχικά στα πρώτα 2 ξυρίσματα είχα κάποια κοψιματάκια. Φταίει το βάρος της μηχανής που μου ξένιζε (είναι βαρούτσικη) και οι ρυθμίσεις που δεν τις ήξερα.
Εντέλει το χθεσινοβραδινό μου ξύρισμα περιελάμβανε πρώτο χέρι με το 5 και δεύτερο με το 8 (στα 9 θυμίζω).
Άψογο αποτέλεσμα, ακόμα και στο λαιμό που έχω κάποιες ingrown.
Οι ingrown στα πλάγια στο πιγούνι εξαφανίστηκαν πάντως.
Τα ξύρισμα είναι όντως βαθύ και η μηχανή φαίνεται να συγχωρεί κάποια λάθη.
Δυσκολεύτηκα μόνο στο πάνω χείλος που η ογκώδης κεφαλή δεν έπαιρνε με ευκολία τις τρίχες κάτω απ τη μύτη αλλά γυρνώντας την πλάγια το πρόβλημα λύνεται.
Πολύ καλή εντύπωση γενικά. Την θεωρώ ήδη καλύτερη από την Flaire tip που είχα πριν.
Αναφέρω ακόμα ότι στα τελευταία 5 ξυρίσματα χρησιμοποίησα λεπίδες vintage Gillette Bleu με κωδικό L2
Αρχικά στα πρώτα 2 ξυρίσματα είχα κάποια κοψιματάκια. Φταίει το βάρος της μηχανής που μου ξένιζε (είναι βαρούτσικη) και οι ρυθμίσεις που δεν τις ήξερα.
Εντέλει το χθεσινοβραδινό μου ξύρισμα περιελάμβανε πρώτο χέρι με το 5 και δεύτερο με το 8 (στα 9 θυμίζω).
Άψογο αποτέλεσμα, ακόμα και στο λαιμό που έχω κάποιες ingrown.
Οι ingrown στα πλάγια στο πιγούνι εξαφανίστηκαν πάντως.
Τα ξύρισμα είναι όντως βαθύ και η μηχανή φαίνεται να συγχωρεί κάποια λάθη.
Δυσκολεύτηκα μόνο στο πάνω χείλος που η ογκώδης κεφαλή δεν έπαιρνε με ευκολία τις τρίχες κάτω απ τη μύτη αλλά γυρνώντας την πλάγια το πρόβλημα λύνεται.
Πολύ καλή εντύπωση γενικά. Την θεωρώ ήδη καλύτερη από την Flaire tip που είχα πριν.
Αναφέρω ακόμα ότι στα τελευταία 5 ξυρίσματα χρησιμοποίησα λεπίδες vintage Gillette Bleu με κωδικό L2
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Nα δεις ξυρισματα που θα σε κανει οταν εισαι μονο στο 8 και στο 9 και στα 2 περασματα.. Η flare ειναι ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολυ ηπια μηχανη, σε μενα ειναι σα να ειμαι αξυριστος. Και την χαρισα. Ο μαλαξ. Τοτε δεν ειχα σκοπο να κανω συλλογη... :dash

- Vassilis
- Νήπιο

- 13
Απ' ότι διάβασα και από τις δοκιμές μου είδα ότι ξυρίζει ωραία όταν της ανεβάζεις σκάλα από χέρι σε χέρι.
Συνήθως το πρώτο χέρι είναι με τη φορά της τρίχας και τα επόμενα κάθετα στη φορά, το ένα από αυτί προς μύτη και το άλλο ανάποδα.
Στο λαιμό που έχω θέμα με την φορά των γενιών μου όμως δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να αποφύγω τη θυλακίτιδα.
Συνήθως το πρώτο χέρι είναι με τη φορά της τρίχας και τα επόμενα κάθετα στη φορά, το ένα από αυτί προς μύτη και το άλλο ανάποδα.
Στο λαιμό που έχω θέμα με την φορά των γενιών μου όμως δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να αποφύγω τη θυλακίτιδα.
- Antonis
- Διαχειριστής

- 14
- Has thanked: 30191 times
- Been thanked: 30630 times
Είχα αυτήν την συζήτηση με τον Άρη (aris22). Προσωπικά σε εμένα δεν μου έκατσε καλά, κάποιες φορές είχα καλά ξυρίσματα, κάποιες χάλι μαύρο. Αυτό που συζητήσαμε με τον Άρη και νομίζω ότι είναι σωστό, είναι τελείως διαφορετική η προσέγγιση που πρέπει να κάνει κανείς με μια vintage σε σχέση με μια σύγχρονη, δηλ. διαφορετική γωνία κλπ. Σίγουρα θέλει χρόνο για να μάθεις τα χούγια της, οπότε πειραματίσου, δοκίμασε και είμαι σίγουρος ότι όταν καταλήξεις και βρεις τα νερά της θα κάνεις πολύ καλά ξυρίσματα.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Φίλε Βασίλη μόλις το βρείς, πες το και σε μένα :bigsmilie (που έχουμε το ίδιο πρόβλημα) ...... :megagrinVassilis έγραψε:Στο λαιμό που έχω θέμα με την φορά των γενιών μου όμως δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να αποφύγω τη θυλακίτιδα.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- rhtoras
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 2713 times
- Been thanked: 1756 times
όντως οι εν λόγω μηχανές έχουν άλλη γωνία και μένα τα ξυρίσματα είναι μια κρύο μια ζέστη γενικά κάτι χλιαρό...
για τα παιδιά από πάνω ίσως βοηθήσει.. [youtube][/youtube]εχω και γω κάτι παρόμοιο αν όχι το ίδιο..
για τα παιδιά από πάνω ίσως βοηθήσει.. [youtube][/youtube]εχω και γω κάτι παρόμοιο αν όχι το ίδιο..
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
- Vassilis
- Νήπιο

- 13
Στο στρατό είχα βρει το κόλπο.. Ελεύθερος Ξυρίσματος ..χαχαχαaris22 έγραψε:Φίλε Βασίλη μόλις το βρείς, πες το και σε μένα :bigsmilie (που έχουμε το ίδιο πρόβλημα) ...... :megagrinVassilis έγραψε:Στο λαιμό που έχω θέμα με την φορά των γενιών μου όμως δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να αποφύγω τη θυλακίτιδα.
Πάντως προσπαθώ να περνάω τη μηχανή όσο πιο απαλά γίνεται.(κι ότι πάρει.. Τι να κάνουμε ?)
- marinos79
- Γυμνάσιο

- 13
- Has thanked: 190 times
- Been thanked: 762 times
Φίλοι μου, το ξύρισμα με τις vintage μηχανες απαιτεί (στο πρόσωπό μου), μικρές κοφτές κινήσεις και όχι την συνεχόμενη μακρά κίνηση του ξυραφιού, που αρχίζει από την φαβορίτα και τελειώνει στον λαιμό, πράγμα που μπορείς να κάνης με τις καινούριες μηχανές.aris22 έγραψε:Φίλε Βασίλη μόλις το βρείς, πες το και σε μένα :bigsmilie (που έχουμε το ίδιο πρόβλημα) ...... :megagrinVassilis έγραψε:Στο λαιμό που έχω θέμα με την φορά των γενιών μου όμως δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να αποφύγω τη θυλακίτιδα.
Στον λαιμό δοκιμάστε στο πρώτο πέρασμα ,που τα γένια είναι πιό μακριά και συνεπώς πιό εύπλαστα, να κινήσετε την μηχανή και σε άλλες γωνίες, ασχέτως με την φορά που έχουν. Θα εκπλαγήτε από το αποτέλεσμα.
Βέβαια θέλει καλή προετοιμασία, ώστε να έχουν μαλακώσει αρκετά.
Σ' μενα αυτό δουλεύει άψογα, πολλά χρόνια τώρα. Αξίζει ο πειραματισμός.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Παιδιά εμένα εκείνο που με βοηθάει πολύ είναι τουλάχιστον στο πρώτο πέρασμα στο τελευταίο κομμάτι απο τα γένια (μετά ξεκινάει ο καθαρός λαιμός) τα παίρνω εννοείται πολύ απαλά και αργά και με κοφτές κινήσεις αλλά με φορά απο κάτω προς τα πάνω.Σαν κόντρα δηλαδή αλλά στο συγκεκριμένο τμήμα δεν είναι κόντρα. Αντίθετα αν τα πάρω απο πάνω προς τα κάτω έχω ερεθισμούς. Δεν εξαλείφθηκε το πρόβλημα (που και που πετάω κανα σπυρί) αλλά εχει μειωθεί πολύ.!
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........