Ποιο σαμπουάν;

dimitris7
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 18 times
Been thanked: 16 times

Λοιπόν παιδιά αν και έχω δοκιμάσει αρκετά, ειδικά από ελληνική αγορά τα κλασσικά των supermarket μου φάνηκαν σχεδόν όλα σκουπίδια, τελικά κατέληξα σε αυτό

Πολύ καλό για αγορά από φαρμακείο. Ευγενικό με το δέρμα, καθαρίζει χωρίς να αφήνει κατάλοιπα και τονώνει το μαλλί.

Σύντομα θα προβώ σε αγορά απο εξωτερικό καθώς ακούω καλά λόγια για κα΄ποια από Αμερική.

Της wella είναι όντως καλά; Δεν αφήνουν τίποτα ξυροδερμίες μετά;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Apostolos την 12 Ιαν 2013, 13:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Ενσωμάτωση συνδέσμου - Apostolos (κανονικά έπρεπε να διαγραφεί)
NavalArchitect

Αυτά που πωλούνται στα σούπερ-μάρκετς είναι όντως λίγο έως πολύ, σκουπίδια. Δεν είναι προιόντα τα οποία έχουν ως πρώτο μέλημά τους την προστασία του δέρματος και τη σωστή ρύθμιη του pH.

Το συγκεκριμένο της Apivita εμένα μου δίνει πάρα πολύ πυτιρίδα κάθε φορά, αλλά αυτά συμβαίνουν, σε άλλους μπορεί κάλλιστα να μη συμβαίνει αυτό. Στην Ελλάδα τώρα έχω το κίτρινο της ίδιας εταιρίας, για συχνό λούσιμο. Προσωπικά το βρίσκω όχι κακό, αλλά χειρότερο από το ίδιο (για συχνό λούσιμο δηλαδή) του Κορρέ.

Αυτή την εποχή χρησιμοποιώ το Sandalwood για συχνό λούσιμο της Αυστραλέζικης Jurlique, με conditioner το melograno της Αμερικάνικης Fresh. Τα σαμπουάν της Fresh είναι εξ'ίσου καλά, είχα παλαιότερα το Rose.

Ποιά άλλα σου πρότειναν από Αμερική? Θα ήταν ενδιαφέρον να ξέρουμε.

Εικόνα

Σημείωση: Για αυτούς που μπορεί να αναρωτιούνται, το σαπούνι (δίπλα στο σαμπουάν) είναι Nanny's, Rose, για το πρόσωπο. Ακόμη πιό δεξιά είναι το MB Brut, και αυτό που φαίνεται ελάχιστα πίσω από το σαμπουάν της Jurlique (ή αν θέλετε δεξιά από το conditioner της Fresh) είναι ένα ωραίο face scrub της Origins.
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Αλήθεια Κωνσταντίνε το conditioner τι το θέλεις :confused ?Η μαλακτική χρησιμοποιείται για να ξεμπερδέψουμε και μόνο να ξεμπερδέψουμε μακριά μπλεγμένα μαλιά, επίσης αποφεύγουμε δια ροπάλου την εφαρμογή της στη ρίζα διότι έτσι κάνουμε ενδάνιση πολύ νωρίς της λιπαρότητας!

Κωνσταντίνε δεν ήξερα ότι υπάρχει σαμπουάν σανδαλόξυλου.Που μπορώ να το βρω εύκολα αυτό και αν γνωρίζεις άλλα παρόμοιου αρώματος!

Τέλος κάτι φαρμακευτικά όπως Propoline η Fungoral κτλπ θέλουν προσοχή για να μη πω και σύσταση γιατρού.Έχω παρατηρήσει ότι ναι μεν κάνουν δουλειά αλλά το πρόβλημα εμφανίζεται πάλι κατά τη πάυση της χρήσης τους!Εκτός του ότι δεν μυρίζουν ωραία να τα προτιμάτε ως τελευταία λύση του προβληματός σας!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
NavalArchitect

Το μαλακτικό το χρησιμοποιώ μιά στα τόσα για να κάνει λίγο συντήρηση και να μαλακώνει τις τρίχες.

Τα Jurlique είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα αλλά είναι (ως συνήθως) λίγο πιό ακριβά από το εξωτερικό. Επίσης τα παίρνεις και mail order από Αγγλία. Εγώ τα παίρνω από εδώ, duty free.

Γενικά είναι πολύ ωραία προϊόντα, και το σημαντικότερο είναι ότι είναι αυτό που αποκαλεί η Jurlique 'βιοδυναμικά'.
dimitris7
Νήπιο
Νήπιο
14

Δεν θα έλεγα ότι είναι κορυφαίο (ή κάνα τέλειο) αυτό της apivita αλλά για αγορά από φαρμακείο και σε σχέση με τα υπόλοιπα του s/m είναι καλή επιλογή. Γιατί και κορρές και vichy που έχω δοκιμάσει δεν ξετρελάθηκα επίσης. Από αυτά που έχω δοκιμάσει εγώ πάντα....

Συμβαίνει κ αυτό που λες με την ξηροδερμία μου έχει τύχει αλλά ελάχιστες φορές με το συγκεκριμμένο. ΣΚέψου ότι λούζομαι με αυτό σχεδόν 2 χρόνια τώρα ανά 2-3 μέρες μ.ο, πυτιρίδα να είδα 10 φορές συνολικά όλα αυτά τα χρόνια και σε μένα έχω παρατηρήσει ότι έχει να κάνει και με τον καιρό. Τώρα θέλω να αλλάξω και θα πάω σε κάποιο από αυτά :

Men's Stock Ginseng Biotin Shampoo

Coffee & Shea Revitalizing Shampoo

και επίσης ένα της avalon θεωρείται πολύ καλό.

Πάντως τα propoline δεν θέλουν σύσταση γιατρού. Δεν είναι φαρμακευτικά, είναι καλλυντικά περισσότερο... Τώρα τα βρίσκεις και στα hondos center νομίζω, όπως και του κορρέ. Το fungoral είναι φαρμακευτικό όπως και ένα άλλο που χρησιμοποιούσα παλιότερα δεν θυμάμαι ονομασία τώρα. Έχουν κορτιζόνες μέσα και ιστορίες. Και είναι κατάλληλα για ανθρώπους με έντονη τριχόπτωση, αλωπεκίες κτλπ.

Πάντα επίσης ένα σαμπουάν που λειτουργεί καλά σε κάποιον το ίδιο σε εμάς μπορεί να μην κάθεται καθολου καλά. Διαβάστε reviews σε ξένα sites-forum και κρίνετε και μόνοι σας πρωτού προβείτε σε κάποια αγορά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος andreas την 13 Ιαν 2013, 18:47, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Λόγος: Παρακαλώ να ενσωματώνεις του συνδέσμους.
vaggelisg22
Νήπιο
Νήπιο
12

Καλησπέρα και καλως όρισα στο site :dance3 ...
Τον τελευταίο καιρό ψάχνω και εγώ ένα καλό σαμπουάν για τα μαλλιά , επειδή τα νιώθω χάλια.
Συνήθιζα να λούζομαι με σαμπουάν απο super-market wash&go ,head&shoulders , ultrex κ.τ.λ.
Έχω καταλήξει σε μερικά και θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας , ώστε να κατασταλάξω σε ένα που θα ταιριάζει στον τύπο μαλλιών μου.Τα μαλλιά μου είναι κανονικά και σπανίως εμφανίζουν πυττιρίδα , ωστόσο τα τελευταία 1-2 χρόνια τα βλέπω πιο λεπτά και αδύναμα (καθώς πέφτουν μερικές τρίχες σε σχέση με πρίν).
Ας μπώ στο θέμα όμως , τα σαμπουάν είναι τα εξής:

1.Aubrey Organics Men's Stock Ginseng Biotin Shampoo

2.Aveda Men Pure-formance Shampoo

3.Tigi Bed Head For Men Clean Up Daily Shampoo

*
Να σημειώσω πως το πρώτο εκ των ανωτέρω , θεωρείτε περισσότερο βιολογικό και αγνό.Τα άλλα χρησιμοποιούνται περισσότερο απο κομμωτήρια , ωστόσο σε ξένα sites ιδιαίτερα το aveda το συστήνουν ανεπιφύλακτα.
Σκέφτομαι να ξεκινήσω με το aubrey καθώς υπάρχει στην αθήνα κατάστημα που θα το παραλάβω άμμεσα.
Ποιά είναι η γνώμη σας???

*Σχετικά με κάποιο σαμπουάν της l'oreal έψαξα αρκετά , αλλά λόγω μεγάλης ποικιλίας έχασα την μπάλα :confused
Ευχαριστώ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Stefanos την 22 Ιαν 2013, 20:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλω, φροντισε τα λινκ να ειναι σε αυτη τη μορφη! Ευχαριστω! Φιλικα, Στεφος
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14
Has thanked: 30080 times
Been thanked: 30483 times

Καλωσήρθες Βαγγέλη στην παρέα μας.

Εγώ δεν έχω να σου προτείνω κάτι, περίμενε να μπει ο Ηλίας που είναι το επάγγελμά του (κομμωτής) ή κάποιο άλλο παιδί που γνωρίζουν για να σου πούνε.
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Φίλε μου Βαγγέλη τα σαμπουάν που παρουσιάζεις δε τα γνωρίζω και δε μπορώ να εκφέρω κάποια γνώμη, μπορεί να είναι άριστα σαμπουάν!Στο κομμωτηριό μου δουλεύω Wella, Farcom (Ελληνική εταιρία) τα οποία περίεχουνε ολοκληρωμένς αντρικές σειρές και πολύ καλές θα έλεγα.Θα σου πρότεινα απο Wella την Sp Just Men που έχει και λοσιόν για κληρονομική τριχόπτωση!Απο Loreal δε γνωρίζω τι έχει ακριβώς αλλά τα Kerastase πάντα ήτανε πολύ καλά σαμπουάν αλλά και ακριβούτσικα!Γενικά για την αδυναμία που έχεις θα πρότεινα ότι και σαμπουάν να πάρεις να είναι για ενδυνάμωση και αν έχει κάποια αντίστοιχη λοσιόν ενδυνάμωσης.
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
dimitris7
Νήπιο
Νήπιο
14

Φίλε Βαγγέλη καλησπέρα και καλως ήρθες.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει κανένα από τα σαμπουάν που σε ενδιαφέρουν αλλά για το πρώτο που έβαλες έχω ακούσει καλά λόγια και αν δεις το έχω ποστάρει σε πιο πάνω ανάρτηση μου. Τα άλλα δύο δεν τα γνωρίζω, μπορεί να είναι επίσης καλά, μπορεί όμως και να μην είναι. Επομένως αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις ποτέ...

Πάντως γενικά τα βιολογικά και αγνά εμένα με βολεύουν κυρίως γιατί δύσκολα μου κάνουν ξηροδερμία αλλά να ξέρεις ότι δεν κάνουν ικανοποιητικό αφρό συνήθως. Δλδ πολλοί έχουν την αίσθηση μετά είναι σα μη λούστηκαν εγώ πάντως ποτέ δεν είχα αυτό το θέμα...

Επίσης διάβασε και reviews στο internet και κρίνε αναλόγως. Όχι ότι τα reviews ισχύουνε πάντα αλλά παίρνεις ένα μπούσουλα γενικό. Αλλά είναι πάνω από όλα τι θα κάνει για το δέρμα της κεφαλής σου.

Ότι και αν δοκιμάσεις γράψε κάνα review εδώ μέσα να μαθαίνουμε και εμείς.

Καλή τυχη!
vaggelisg22
Νήπιο
Νήπιο
12

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Εγώ ήδη έχω παραγγείλει το tigi bed head και μόλις σπάσει η απεργία του μετρό (γιατί με αμάξι δεν παλεύεται) θα πεταχτώ στο κέντρο να πάρω και το aubrey organics το οποίο θεωρείτε περισσότερο βιολογικό και αγνό.
Θα ήθελα να ρωτήσω όσο αναφορά τα conditioners το tigi bed και το aubrey organics έχουν αντίστοιχα conditioners.Θα βοηθήσουν αν αρχίσω να τα χρησιμοποιώ στην ενδυνάμωση και στην υγεία της τρίχας ή είναι αναποτελεσματικά και απλά τα πασάρουν για να βγάλουν περισσότερο κέρδος.Το λέω αυτό γιατί ποτέ δεν χρησιμοποιήσα conditioner.
Όσο αναφορά τα μαλλά μου , δεν έχω τριχόπτωση σε μεγάλο βαθμό , ούτε ο πατέρας μου είχε οπότε δεν είναι κληρονομικό.Ωστόσο τελευταία όταν ξίνω τα μαλλιά μου ή όταν τραβάω με ελάχιστη δύναμη μου μένουν τρίχες στα χέρια , ενώ παλαιότερα ήταν πιο δυνατά.Π.Χ. αν βάλω κερί ή πάστα στα μαλλιά και προσπαθήσω να τα φτιάξω με τα δάχτυλα θα μου μείνουν καμια δεκαριά τρίχες...Εννοείτε πως τα έχω κόψει εδώ και καιρό , αλλά το πρόβλημα δεν έπαψε.

Θα ποστάρω τις εντυπώσεις μου απο τα 2 σαμπουάν σύντομα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καθαριότητα και περιποίηση σώματος και μαλλιών”