Feather

Απάντηση
geos3
Νήπιο
Νήπιο
13
Been thanked: 3 times

Να πω και την δικη μου πρωτη εμπειρια με τα συγκεκριμενα ξυραφακια.Αγοραστηκαν χθες απο ελληνικο μαγαζι και χρησιμοποιηθηκαν μετα απο λιγες ωρες.Δεν εχω τε\ρελλη εμπειρια με τα ξυρααφακια.3 μαρκες εχω δοκιμασει ολες κ ολες αλλωστε!!
Η αισθηση που μου εδωσε το συγκεκριμενο δεν μου την εχει δωσει αλλο!!Ηταν σαν να περναει βελουδο πανω απο το δερμα!!Δεν το φοβηθηκα καθολου και ας ειχα διαβασει οτι ειναι οτι πιο κοφτερο κυκλοφορει και συμφωνω βεβαια απολυτα με αυτο!!!Εκανα ακριβως οτι εκανα και με τα αλλα ξυραφακια.
Κοψιματα δεν υπηρξαν.Υπηρξε ομως πολυς ερεθισμος σε αρκετα μερη κατω απο το πηγουνι.Για 1η φορα το απεδωσα στο οτι την προηγουμενη βδομαδα δεν ειχα ξυριστει αλλα τα πηρα με την μηχανη που ειχα(οχι ξυρισματος,αυτη που κουρευει κιολας).Μιας και ξυριζομαι μια φορα την εβδομαδα θα σας πω και την επομενη εμπειρια με τα συγκεκριμενα ξυραφια σε λιγες μερες.
Γιωργος
geos3
Νήπιο
Νήπιο
13
Been thanked: 3 times

Χθες εγινε το 2ο ξυρισμα με το συγκεκριμενο ξυραφακι.Η αισθηση ηταν ακριβως η ιδια με αυτην που εχω ηδη γραψει και οι ερεθισμοι πολυ λιγοτεροι αυτην την φορα.Θελω να πιστευω οτι την επομενη φορα δεν θα υπαρχουν καν...
Γιωργος
GIKARADI
Νήπιο
Νήπιο
13
Been thanked: 5 times

Tελικα σε de razor ειναι το ιδιο <<επικινδυνες-ακινδυνες>>οσο και οποιαδηποτε αλλη λεπιδα.Προσδιδουν καλο καθαρο και ποιοτικο ξυρισμα .
Σε σαβετα ολες οι λεπιδες θελουν λιγο παραπανω χρονο τοσο στο πρεπ οσο και στην ιδια την διαδικασια(ταχυτητα κινησης)
geoslay
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Σε εμένα κάθονται μια χαρά, δοκίμασα Astra,Personna,Derby αλλά μόνο με Feather απολαμβάνω τέλειο ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς , καψίματα και τραβήγματα, ακόμη και με την νέα 37c που πήρα δοκίμασα Astra και το άλλαξα αμέσως, έβαλα Feather και όλα κύλησαν ομαλά-είμαι και νέος στο "'άθλημα" .
ΛΑΡΡΥ
Νήπιο
Νήπιο
13
Been thanked: 35 times

Από την αρχή που πρωτοξεκίνησα το ΠΞ,6μήνες, είχα αγοράσει ένα κουτί από τις feather. Τις είχα χρησιμοποιήσει δύο εβδομάδες αλλά τότε είχα τα γνωστά αποτελέσματα ενός πρωτάρη που ξυρίζεται με αυτές. Ψιλοκοψίματα,και τρελούς ερεθισμούς.Τις απομάκρυνα και χρησιμοποιήουσα μόνο τις persona(μπλε).
Μετά από αρκετό καιρό, πριν τρεις εβδομάδες και με όπλο την όποια εμπειρία έχω αποκτήσει, τις ξαναδοκίμασα.
FEATHER, ίσως οι καλύτερες λεπίδες στον κόσμο....
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29548 times
Been thanked: 29772 times

Γενικά συμφωνώ με αυτά που λέτε, αλλά ήθελα να τονίσω ότι ισχύουν ανάλογα με την μηχανή πάντα. Κάποια στιγμή στις αρχές μετά τις Personna, είχα πει ότι σταματάω το rotation στις λεπίδες και μου είχαν απαντήσει ο Aris και ο Στέφος ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί ανάλογα με την μηχανή, αλλάζει συνήθως και η λεπίδα. Και είχαν απόλυτο δίκιο. Και εγώ τις χρησιμοποιώ στην Jagger, αλλά με την Merkur η αγαπημένη λεπίδα είναι η bic chrome platinum και όχι η feather, η οποία μου κάνει πιο τραχύ ξύρισμα με αυτήν την μηχανή.
Antonis έγραψε:Σήμερα δοκίμασα και εγώ για πρώτη φορά τις Personna Platinum Chrome (τη γνωστή με την μπλε συσκευασία). Πραγματικά...εντυπωσιάστηκα. Έχοντας "καεί" από κάποιες και κάνοντας ένα "συμβατικό" ξύρισμα από κάποιες άλλες, μπορώ να πω ναι, για εμένα είναι οι καλύτερες μακράν έως τώρα. Κατ' αρχήν δεν είχα καθόλου κοψίματα και ερεθισμούς και οφείλω να τονίσω ότι έχω ευαίσθητο δέρμα. Επίσης ένοιωσα ότι οι λεπίδες έκοβαν πολύ καλά, που μου χάρισαν ένα πολύ ελαφρύ ξύρισμα αλλά και ιδιαίτερα βαθύ. Τρίτον και σημαντικό υπάρχουν διαθέσιμες στην ελληνική αγορά (και κοντά σε μένα) με κόστος από τα φθηνότερα της εδώ αγοράς, ακόμη φθηνότερες και από τις δικές μας bic astor και κάτι που ίσως σας φανεί χαζό, αλλά...πολύ γουστάρω που δεν έχουν κόλλες επάνω στις λεπίδες.

Γενικά έμεινα εντυπωσιασμένος και πιθανόν να σταματήσει και το rotation στις λεπίδες (οκ, υπάρχει πιθανότητα αργότερα να κάνω καμιά δοκιμή, αλλά αρκετά αργότερα).
Stefanos έγραψε:Το rotation δεν θα σταματησει.. Στο εγγυομαι. Εκτος και αν δεν παρεις αλλη ξυριστικη μηχανη! :megagrin Τι θελω να πω. Οτι με μια αλλη ξυριστικη μηχανη μπορει να εχεις αλλη reference λεπιδα και οχι τις RP!
Aris έγραψε:Αυτο ισχυει

Μια λεπιδα με την μηχανη Α μπορει να συμπεριφερθει εντελως διαφορετικα απ'οτι στην μηχανη Β

Παντως οι Περσονα χαιρουν μεγαλης εκτιμησης απο πολλα ατομα
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Πόσα ξυρίσματα σας βγάζουν συνήθως οι Feather; Έκανα το δεύτερο με την ίδια λεπίδα σήμερα και φαινόταν σαν να μην κόβει τόσο καλά. Έχω όμως επιφύλαξη επειδή ήταν οι δύο φορές ήταν με διαφορετικές μηχανές..
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Εγω τουλάχιστον μέχρι τα 4 ξυρίσματα δεν είδα πτώση της απόδοσης. Εκεί γύρω βέβαια τις αλλάζω .Γιατί αν δεν τις αλλάξω και τότε, δεν θα τελειώσουν ποτέ.... :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

Με την Gillette red tip την αλλαξα μετα το δευτερο αλλα μου τραβαγε απο το πρωτο στην slim 8-9 και στην 34 εχω κανει 10 αν δεν κανω λαθος και συνεχιζει
Ολα ειναι δρομος
Tommy h
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 24 times
Been thanked: 7 times

Συμφωνώ και εγω με τον Αντώνη εξαρτάται πάντα απο την μηχανή , με την muhle r89 που χρησιμοποιώ ειναι απο τις κορυφαίες λεπίδες αλλα στην futur προτιμώ μια πιο ήπια λεπίδα ,θέλεις το βάρος της μηχανής το οτι ειναι adjustable παίζουν το ρόλο τους.
θωμάς
Απάντηση

Επιστροφή στο “To ξυραφάκι”